voordeel 1 x per dag eten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tanja en  MikeTanja en Mike

honden foto van Tanja en  Mike

Ik zie vaak dat honden maar 1 x per dag eten krijgen en sommige zelfs nog minder nl omde dag , de reden zou zijn dat het eten beter verteerd?

Is dat zo?

het voordeel voor mij persoonlijk zou zijn dat ik minder te verdelen heb ( ipv 7 kleine zakjes per dag naar 4 zakjes)

Maar is er echt een voordeel te halen van 2x naar 1 x te gaan ?

Moet wel zeggen dat Mike sinds hij barft nooit meer eten laat staan :-) hij eet nu smorgens en savonds nadat wij gegeten hebben

 

dus zeg het maar beter op 2 x of toch 1 x? wat is jullie ervaring?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Hier wordt niet om de dag gevoerd, maar hebben ze wel een vastendag per week. Voorheen, toen ze jonger waren, hadden ze 2 vastendagen in de week. Dat houdt in dat in hun geval de dag er voor een dubbele hoeveelheid NRF wordt gevoerd en op de vastendag zelf goed verteerd en ontgift kan worden. Voordelen bij mijn honden; ze zijn energieker, voelen zich goed in hun vel, huidproblemen bij 1 hond zijn zo goed als verdwenen (hij heeft atopie en reageert in periodes op bepaalde struiken/bomen), verbeterde ontlasting. Maar begin er niet zomaar aan. Maagtraining is en blijft belangrijk als je van meerdere voedingsmomenten wilt omschakelen naar 1x daags en eventueel wilt laten vasten. Voor meer info: Vasten en maagtraining

honden page profiel Tanja en  MikeTanja en Mike

honden foto van Tanja en  Mike

" Hier wordt niet om de dag gevoerd, maar hebben ze wel een vastendag per week. Voorheen, toen ze jonger waren, hadden ze 2 vastendagen in de week. Dat houdt in dat in hun geval de dag er voor een dubbele hoeveelheid NRF wordt gevoerd en op de vastendag zelf goed verteerd en ontgift kan worden. Voordelen bij mijn honden; ze zijn energieker, voelen zich goed in hun vel, huidproblemen bij 1 hond zijn zo goed als verdwenen (hij heeft atopie en reageert in periodes op bepaalde struiken/bomen), verbeterde ontlasting. Maar begin er niet zomaar aan. Maagtraining is en blijft belangrijk als je van meerdere voedingsmomenten wilt omschakelen naar 1x daags en eventueel wilt laten vasten. Voor meer info: Vasten en maagtraining "


dank je! nuttig artikel ook! we gaan dus maar eens kijken of hij naar 1 x wil gaan met eten

 

voer jij op vastendagen echt helemaal niks? of krijgen ze wel af en toe een snackje?

 

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Hier voeren we 2 maal daags, heb begrepen dat het goed is voor de maag om "te werken". Dat wil zeggen dat de maag af en toe gevuld is en dan weer leeg. Als hij constant een beetje gevuld is wordt hij lui (heb geen wetenschappelijke ervaring hiermee, vandaar de lekenterm). In dat licht kan ik me voorstellen dat 1 maal daags voeden de maag goed laat werken.

Wat betreft de vastendag, 2x per weer als we training hebben krijgt Noa een handje brokjes in de ochtend tegen gal spugen, dan af en toe na training nog afhankelijk van of ze de avond ervoor extra heeft gekregen. Ben zelf eigenlijk ook wel benieuwd naar meer gegevens over dit onderwerp en zal misschien het 1 en ander veranderen.

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

ik geef de mijne 1x per dag eten s'avonds om 19.00u (ongeveer)

ik weet niet waarom eigelijk ik denk dat ik dat doe omdat ze s'avonds ook rustiger zijn en het beter verteren

na het eten weten ze ook dat hun dag erop zit  alleen rond 10.30 gaan we nog eens wandelen maar verder gebeurd er nix meer

gewoon rust

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Hier voeren we 2 maal daags, heb begrepen dat het goed is voor de maag om "te werken". Dat wil zeggen dat de maag af en toe gevuld is en dan weer leeg. Als hij constant een beetje gevuld is wordt hij lui (heb geen wetenschappelijke ervaring hiermee, vandaar de lekenterm). In dat licht kan ik me voorstellen dat 1 maal daags voeden de maag goed laat werken.

Wat betreft de vastendag, 2x per weer als we training hebben krijgt Noa een handje brokjes in de ochtend tegen gal spugen, dan af en toe na training nog afhankelijk van of ze de avond ervoor extra heeft gekregen. Ben zelf eigenlijk ook wel benieuwd naar meer gegevens over dit onderwerp en zal misschien het 1 en ander veranderen. "

 

Bij 1x daags BARF of NRF voeren, is er meer verzadiging en benut je het spijsverteringsstelsel van een carnivoor optimaal. De maag heeft er niets aan om een paar x per dag voor nog geen derde gevuld te zijn met niet soortgeschikte voeding. 

honden page profiel Tanja en  MikeTanja en Mike

honden foto van Tanja en  Mike

Mike krijgt idd barf en als ie snackt is het gedroogd vlees/vis , liever geen brokjes of ander soortige dingen ;-)

honden page profiel Paula, Noa*, Desi* ,Nola en BobbiPaula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi 3 doggies

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Mijn maltezer eet altijd sochtends en savonds, maar mijn labradoodle heeft vaak geen trek in de ochtend en eet dan alleen savonds.

En soms eet ze brokken in de morgen en savonds vlees.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

voor mij geen voordelen...

geen ex zwerfhond die 2 x daags afleert...eten is feest 

(en als je het niet krijgt ga je schromeloos buiten snaaien )

 

voor de stofwisseling van een roofdier is het goed

Ze zijn er opgebouwd zich voor langere tijd vol te vreten...en dan lang  te  rusten voor de volgende vangst van een prooi.

mijn stinkerds trappen er niet in

 

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

dank je! nuttig artikel ook! we gaan dus maar eens kijken of hij naar 1 x wil gaan met eten
 
voer jij op vastendagen echt helemaal niks? of krijgen ze wel af en toe een snackje?
  "

 

Op vastendagen geef ik vloeibare voeding. Dat varieert van wat honing/kefir tot aan fruitsmoothies. Niet continu en zeker geen grote hoeveelheid en dat een paar x per dag. En nee, ze hebben geen honger, want ze zijn tot aan het einde van een vastendag voornamelijk bezig met het verteren van de voeding van de vorige avond. Voornamelijk 's avonds en 's nachts zal er volgens de theorie ontgift worden op een vastendag. Na de vastendag krijgen ze in de middag weer hun maaltijd.

honden page profiel Tanja en  MikeTanja en Mike

honden foto van Tanja en  Mike

"
dank je! nuttig artikel ook! we gaan dus maar eens kijken of hij naar 1 x wil gaan met eten   voer jij op vastendagen echt helemaal niks? of krijgen ze wel af en toe een snackje?   "
Tanja en Mike

 
Op vastendagen geef ik vloeibare voeding. Dat varieert van wat honing/kefir tot aan fruitsmoothies. Niet continu en zeker geen grote hoeveelheid en dat een paar x per dag. En nee, ze hebben geen honger, want ze zijn tot aan het einde van een vastendag voornamelijk bezig met het verteren van de voeding van de vorige avond. Voornamelijk 's avonds en 's nachts zal er volgens de theorie ontgift worden op een vastendag. Na de vastendag krijgen ze in de middag weer hun maaltijd. "


kun je voor mij iets van een schemaatje maken met hoe je dat doet? zo van op bijv maandag krijgen ze dubbele portie dan dinsdags alleen wat vloeibaar en dan woensdagmiddag weer eten alleen dan 1 dag portie? zo?

honden page profiel Kennel van de IsegrimhoeveKennel van de Isegrimhoeve 3 doggies

Hoi Tanja en Mike

Ik heb zelf doermanns en ik geef de benodigde hoeveelheid per dag verdeeld over minstens 2 maaltijden.Dit voorkomt het risico op een maagkanteling.Bij grote rassen komt dit nog al regelamtig voor.

Wanneer ik met mijn honden train dan geef ik ze vooraf geen eten.Bij hoge inspanning is dit risico tevens ook aanwezig.Wel is eht goed af en toe eens een volledige dag over te slagen.Dit blijkt goed te zijn voor de ingewanden van de hond.Ik zie dat je een klein ras hebt.Jullie hondje is geen groot ras maar ikz ou 2 maal per dag preferen

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious


kun je voor mij iets van een schemaatje maken met hoe je dat doet? zo van op bijv maandag krijgen ze dubbele portie dan dinsdags alleen wat vloeibaar en dan woensdagmiddag weer eten alleen dan 1 dag portie? zo? "

 

Ja hoor, daar wil ik je wel mee helpen. Zo moeilijk is het niet. Maar jij hebt het nu over een vastendag inlassen en niet over 1x daags voeren. Jouw vraag ging over 1x daags voeren van BARF en eventuele voordelen.

Bij BARF of NRF heb je je standaardmenu over een week. Bedenk wanneer het handig is om een vastendag in te lassen. Dat is hier op vrijdag. Donderdagavond rond een uur of half 8 krijgen ze hun 'dubbele portie'. Dus een maaltijd met die van de volgende dag er bij. Dat is meestal konijn, maar kan ook karkas zijn aangevuld met spiervlees/orgaan of pens met kiem- en kruidenmix. Zaterdag in de middag krijgen ze dan weer hun portie in normale hoeveelheid. De dag daarna kan ik ook minder in grammen voeren en dat de dag erop wat ophogen. Zolang je maar 'in verhouding' voert en zorgt dat je hond alles over een week of 2 weken binnen krijgt, dan is ook het dagelijks afwisselen in hoeveelheden een goede maagtraining naast het op wisselende tijden voeren.

honden page profiel Tanja en  MikeTanja en Mike

honden foto van Tanja en  Mike

ik wil kijken of ik eerst naar 1 x kan per dag en evt kijken om verder te gaan naar vasten .

 

en ik wil natuurlijk zo maximaal mogelijk profiteren van hetgeen mike gevoerd krijgt ;-) dus hoe beter hij het kan verteren hoe blijer wij daar beide van worden hoop ik

 

 

honden page profiel Tanja en  MikeTanja en Mike

honden foto van Tanja en  Mike

geloof dat t al aardig lukt , gisterochtend halve portie aangeboden , opgegeten en savonds dan de rest van de dagportie. Vanmorgen kwart portie aangeboden , niet opgegeten.... en daarnet( 16:30) kwam ie toch wel vragen ( prikken en naar de keuken rennen) dus heb m alles gegeven voor vandaag kijken of ie dat allemaal opeet , en dan wil ik morgen ochtend niks geven en kijken of ik het langer kan rekken op de dag zodat ie naar de avond gaat met eten

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Mijn westie eet tweemaal daags hier zit verder geen logica achter, we zijn het gewent en hij ook dus waarom nog veranderen. mijn husky eet 1 maal daags omdat hij in de ochtend het 'meestal' laat staan , en 's avonds eet hij alles op. zelf vind ik dit ook prettig want als ik in de middag met hem ga loslopen , trucjes oefenen dan heeft hij meer oog voor mij ( snoepjes haha )  maar dat vind ik niet erg , als hij maar bij me blijft. 

en ook dit is een beetje gewenning dus veranderen we het niet, het gaat prima zo 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^