Muisjes? Update: Anna en Elsa

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik zit al een tijdje te overwegen om muizen aan te schaffen. Ik heb straks (vanaf volgende week als het goed is) bij mijn vader de zolder kamer en dan heb ik opeens heel veel ruimte. Omdat ik niet meer met een allergisch zusje zit (die verhuist met mams mee) kan ik dus weer een knaagdiertje in huis nemen.

 

Ik heb ooit ratjes gehad, en een tijd konijnen. Maar konijnen vind ik binnen geen optie, die horen buiten met een grote ren. Ratjes vind ik sneu als ik een paar dagen geen of minder tijd heb. Maar ik dacht dat muizen dan wel een optie zouden zijn. Met hamsters heb ik niet zo veel ik vind muisjes leuker.

 

Ik wil er sowieso twee, want alleen is maar alleen. Ik wil GEEN jonkies dus denk dat twee mannetjes uit bijv. het zelfde nest het slimst zou zijn om ruzie te voorkomen. 

 

Nu wil ik dit eigenlijk best graag maar het mag me ook niet te veel geld kosten. Op marktplaats staan zat leuke kooien, maar ook daar heb ik eisen: ze moeten kunnen klimmen en verstoppen plus ik wil geen mini kooitje. Het zijn dan wel "maar" muisjes maar ik gun ze wel wat ;) 

 

Ik heb alleen geen idee wat nou het beste is qua bodembedekking en voer? En waar zal ik de muisjes zelf vandaan gaan halen, dierenwinkel, marktplaats of nog anders?? 

 

De kooi die ik nu op het oog heb is deze: 

 

Iemand tips??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** 3 doggies

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Weet niet of het echt wel goed gaat 2 van het zelfde geslacht, heb ooit 2 hamsters uit het zelfde nest gehad, ze hebben zo gevochten dat 1 het helaas niet heeft overleefd . Terwijl ik ze al een aantal maanden had.

 

Hier een link waar je misschien wat aan hebt

http://www.kleineknaagdieren.nl/kleurmuizen/koppelen/

 

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

Als je kleurmuisjes van klein af aan samen houdt (dus bvb 2 of 3 broertjes) gaat dat in 9.9/10 gevallen wel goed 

 

Best zoek je naar een goede mousery, die gaan je zeker kunnen de juiste combi geven, en of je best meisjes of jongesn kan pakken .. 

 

uit eigen ervaring weet ik dat jongens rustiger zijn, en vaak handtammer dan meisjes ;) en ook minder medische problemen hebben :)

 

De kooi is geschikt, als de tralie afstand 7mm of kleiner is.. aangezien muizen zich overal tussen wringen :)

honden page profiel Carola, Paco & ChloéCarola, Paco & Chloé 3 doggies

honden foto van Carola, Paco & Chloé

Ik weet niet waar je vandaan komt want ik heb nog een hamsterhok liggen heb hem toevallig op mp gezet http://link.marktplaats.nl/781405874 maar als je hem wilt en je uit de buurt kom mag je hem gratis hebben

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

-

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Een vriendin van mij had muizen, maar die stonken! Dat waren ook 2 mannetjes, ze zei dat vrouwtjes minder stinken. Ze maakte om de dag het hok schoon, maar ze roken zo erg, dat ze naar de schuur moesten verhuizen, waar ze helaas ontsnapt zijn, omdat de tralieafstand te groot was... Daarna heeft ze een hamster genomen, en die rook je niet  "

 

Das net het probleem, hoe meer je schoonmaakt, hoe meer ze hun geur willen verspreiden van het territorium .. 
ik heb muizen op de slaapkamer gehad, en dat rook je bijna niet ;)

honden page profiel JacinthaJacintha 3 doggies

honden foto van Jacintha

ik heb muizen en ratten gehad en persoonlijk vind ik ratten leuker ..

die van mij kunnen ook makkelijk paar dagen met minder aandacht ;)

maar goed je gaat voor muizen ..

gaat prima 2 van het juiste geslacht ..

je hebt een mooie kooitje gevonden zo te zien ..

weet niet zo goed hie het in die kooi zit met uitbraak gevaar want muizen zijn echt houdini's

Ik had een groot terrarium met 4 muizen ..

ging prima maakte er zelf met takken verdiepingen en allemaal leuk speelgoedjes ;)

je kan kiezen voor opvang muisjes maar ook voor twee of drie uit ene mousery ..

in iedergeval heel eel succes met je zoektocht ..

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

Ik zou eerder voor een aquarium/terrarium gaan. Dan gewoon een boswandeling maken en een hoop takken enzo meenemen en die in het aqua gooien. Hebben ze genoeg klim- en speelmogelijkheden en ziet er een stuk leuker uit dan zo'n plastic bakje met tralies en buizen enzo. 

Ik heb nu europese en afrikaanse dwergmuisjes. Die ruik je helemaal niet. Zijn wel wat moeilijker te vinden. Maar als je geduld hebt, in Houten is het een paar keer per jaar Exoknaag. Denk op 13 april de volgende. Daar vind je hopen kleurmuizen van particuliere fokkers, alsook de meer exotische muizen (stekelmuizen, relmuizen, dwergmuizen...). 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ohh super leuk..muisjes :-D ik heb mijn profielwerkstuk destijds met muizen gedaan..die 2 gingen als ik op school was in mn capuchon en steeds weer terug in de kooi in de pauzes...was echt heel leuk! Maar het handtam maken....auwchh..heb er nog een litteken van zitten hahaha :p

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Echt advies kan ik je niet geven, maar ik heb nog een Ferplast mini duna (60 × 40 cm) met blauwe onderbak.

Zaagsel en andere spullen ook nog, mijn hammie is overleden (was oud).

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Bedankt voor de reacties!

 

Ondertussen neus ik nog steeds vrolijk verder. Van de kooi in de openings post ben ik inmiddels afgestapt. Ik ga toch voor een terrarium idee (wel knaagdieren variant met goede beluchting zeg maar). Vanavond ga ik langs van der Meer (die meeeega dierenzaak in rotterdam) eens kijken of ze daar wat hebben 

 

En dan daarna opzoek naar een mousery in de buurt. Ik wil geen broodfok muisjes 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Ik zou eerder voor een aquarium/terrarium gaan. Dan gewoon een boswandeling maken en een hoop takken enzo meenemen en die in het aqua gooien. Hebben ze genoeg klim- en speelmogelijkheden en ziet er een stuk leuker uit dan zo'n plastic bakje met tralies en buizen enzo. 
Ik heb nu europese en afrikaanse dwergmuisjes. Die ruik je helemaal niet. Zijn wel wat moeilijker te vinden. Maar als je geduld hebt, in Houten is het een paar keer per jaar Exoknaag. Denk op 13 april de volgende. Daar vind je hopen kleurmuizen van particuliere fokkers, alsook de meer exotische muizen (stekelmuizen, relmuizen, dwergmuizen...).  "

 

Bedankt voor de tip! Geduld tot april heb ik niet echt denk ik... Maar het terrarium gaat hem wel worden! En dan leuk zelf inrichten :)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

"
" Ik zou eerder voor een aquarium/terrarium gaan. Dan gewoon een boswandeling maken en een hoop takken enzo meenemen en die in het aqua gooien. Hebben ze genoeg klim- en speelmogelijkheden en ziet er een stuk leuker uit dan zo'n plastic bakje met tralies en buizen enzo.  Ik heb nu europese en afrikaanse dwergmuisjes. Die ruik je helemaal niet. Zijn wel wat moeilijker te vinden. Maar als je geduld hebt, in Houten is het een paar keer per jaar Exoknaag. Denk op 13 april de volgende. Daar vind je hopen kleurmuizen van particuliere fokkers, alsook de meer exotische muizen (stekelmuizen, relmuizen, dwergmuizen...).  "
Tom

 
Bedankt voor de tip! Geduld tot april heb ik niet echt denk ik... Maar het terrarium gaat hem wel worden! En dan leuk zelf inrichten :-) "

 

 

Als je voor een aqua zou gaan, kan je op kapzap, 2dehands en marktplaats enzo is snuisteren .. daar vind je vaak gratis aqua's omdat ze niet meer waterdaicht zijn ;)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne


 
Als je voor een aqua zou gaan, kan je op kapzap, 2dehands en marktplaats enzo is snuisteren .. daar vind je vaak gratis aqua's omdat ze niet meer waterdaicht zijn ;-) "

 

Ik heb er een speciaal voor muizen en dwerghamsters gekocht bij Van Der Meer gisteren. Voor de helft van de adviesprijs :) Toch bedankt!

honden page profiel Brit & LuupBrit & Luup 3 doggies

honden foto van Brit & Luup

Ik heb jarenlang muzien als huisdieren gehad.

 

Vrouwtjes ruik je niet als je de kooi gewoon op tijd schoonmaakt, maar mannetjes kunnen toch je hele huis laten stinken. En vrouwtjes zijn wat makkelijker met het accepteren van andere soortgenoten.

 

Met een paar latjes en wat gaas van een tuincentrum kun je erg makkelijk een deksel voor een aquarium maken als je een beetje handig bent!

 

Hoe groot is je bak? Ik zou ik er minimaal een stuk of 3 nemen, dan is er altijd wat te zien in je bak!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wij halen alle hamster spullen bij Sjaan hier in de stad. Daar hebben ze een soort van cotton spul dat niet stoffig is en zo. Mijn neefje heeft astma en kan zonder problemen met hok verschonen. Met zaagsel kun je hem direct afvoeren naar het ziekenhuis. Voordeel van dat cotton spul is dat zijn hamster het ook super vind om te gebruiken als nestmateriaal.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

"
  Als je voor een aqua zou gaan, kan je op kapzap, 2dehands en marktplaats enzo is snuisteren .. daar vind je vaak gratis aqua's omdat ze niet meer waterdaicht zijn "
liesbeth en de bende ..

 
Ik heb er een speciaal voor muizen en dwerghamsters gekocht bij Van Der Meer gisteren. Voor de helft van de adviesprijs :-) Toch bedankt! "

Haha die muisjes krijgen echt een halve villa.. met een heel schattig huisje erin.... ik ben benieuwd hoe het eruit ziet als hij eenmaal is ingericht en staat!

 

(Voor diegene die het niet snappen..ik was mee naar Van Der Meer ;) )

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

 

mijn hamster is zijn pootje kwijt geraakt in zo'n hok.. dus die koop ik noooooiiitt meer. Rotzooi is het.  

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Het terrarium van Van Der Meer bleek te klein voor twee muisjes (niet goed genoeg ingelezen, helaas). Dus nu heb ik deze via Marktplaats laatst gehaald:

 

 

De stenen achterwand heeft wat kleine plateautjes waar ze sowieso op kunnen klimmen :) Het gat aan de bovenkant ga ik dichten met een stalen plaat met gaatjes (zat er in eerste instantie ook al maar dan met te kleine gaatjes = te weinig ventilatie). De plaat ligt klaar mijn vader moet hem alleen nog even snijden :) Grotere en klimbaardere "meubels" heb ik besteld dus die komen later binnen. 

 

Aanstaande zondag ga ik dan eindelijk mijn muisjes halen. Bij een heuse Mousery, twee jonge meisjes muisjes :D

Anoniem (Gast)

Ook al aan gerbils gedacht? Zijn iets groter dus minder fragiel, zeer tam en niet onbelangrijk, staan bekend als minst stikende knaagdier aangezien het woestijnratjes zijn en bijna niet plassen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van het Moderatorteam

NIET HONDGERELATEERD ONDERWERP

Hondenpage is een hondenforum.
Om deze reden worden topics die over andere onderwerpen dan honden gaan gesloten en verwijderd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Genieten! (In de zon)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^