Ik weet het niet meer... Help?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Zoals heel veel mensen hier wel weten zoeken we al sinds oktober/november 2012 een 2e hond.

Nou zijn we haast 1,5 jaar verder en hebben we er nog steeds één. Op zich geen probleem, maar ik weet het nu gewoon niet meer.

 

Nou heb ik naar herplaatsers gezocht.
Ze waren me of te duur, niet de hond die we zochten, sprak ons niet aan, waren weg voordat we er erg in hadden, we zouden niet geschikt zijn terwijl de omschrijving toch anders zei, etc. We zijn 2x wezen kijken naar een hondje. 2x niet geworden (1e keer zagen beide kanten het niet zitten, 2e keer besloot de eigenaar de hond toch te houden).

En na anderhalf jaar ben ik er toch wel een beetje klaar mee nu.

Toch maar een pup bij een goede fokker dan maar? Geen hond die heropgevoed moet worden, een hond zonder issue's. Stukkie makkelijk, al geeft dat natuurlijk ook geen garanties voor de toekomst.

Maar wat voor hond moet het dan zijn?

 

Ik heb gekeken naar rassen die bij ons zouden passen qua karakter... maar ja...daar is niet echt één ras uitgekomen. 

 

Ik spreek trouwens veel over ''ik'', omdat ik het graag goed wil doen. Mijn vriend is erg makkelijk en vind bijna alles goed. Pup of herplaatser, reu of teef. Zolang het maar geen labrador of ''op elke hoek van de straat is er eentje aanwezig''hond is. We willen beide graag wel een uitdaging. En ik mag niet met ''vrouwenhondjes'' aankomen.

Mijn vriend heeft zelf 2 beagles gehad (die los liepen en luisterden!) en daarnaast in zijn jeugd meerdere honden (duitse dog, dalmatiër, herder, stabij, duitse staande, jack russel en weet ik het wat allemaal). Hij zou graag een beagle willen, maar dit is geen must. Zelf ben ik niet zo'n fan van beagle's als hij, al vind ik ze wel geinig.

Beide zijn we wel gevallen voor de husky-side in Nyx. Een poolhond zou dus goed kunnen. Wolfhonden vinden we trouwens ook gaaf en we hebben beide (eigenlijk alle 3) een paar ontmoet (saarloos en mogelijk tjech?).

 

Nou heb ik dus zitten lezen over hussen, malamutes, saarlosen, tamasken, west siberische laiki, american indian dogs, ijslandse herdershond, noorse lundehund, finse lappenhond, samojeed  en ga zo maar door.

Ze spreken me allemaal wel aan. Ze zijn niet slaafs, willen graag (samen) werken, dichter bij de natuur dan de ''gemiddelde'' hond, hebben bijna allemaal een jachtpassie (dat vind ik dan weer iets minder, maar ach, kunt niet alles hebben). 
Het zijn vaak ook honden die niet goed in een huishouden passen met 2  fulltimers. Nou is Nyx daar ook niet de hond voor, dus dat komt goed uit, haha.

 

Een ander soort hond zou ook kunnen, maar wat?

Tijdens mijn lessen behendigheid met Nyx ben ik er achter gekomen dat ik border collies niets vind. Niet dat ze er niet leuk uit zien ofzo. Bij een van onze laatste lessen gebruikte onze docent zijn border om het parcour af te leggen. Ik had ze eerder aan het werk gezien, maar nu kreeg ik rillingen. Die focus op baas en de hindernis, hoe die tussen de slalom door raasde. Ik vond het verschrikkelijk, geen idee waarom, maar ik vond het niets. Ik kreeg er serieus rillingen van. Die focus, baas-paaltjes-baas-paaltjes-baas-volgende hindernis, is obsessief het juiste woord? Maar goed, niet elke border is natuurlijk zo.

Maar er bestaat natuurlijk meer dan alleen borders, hussen en wolfhonden.

Retrievers, herder, terriers, pinschers, windhonden, jagers en drijvers. Ze hebben allemaal wel wat.

 

Wat willen we nou eigenlijk echt?

- rustig in huis (mits voldoende beweging natuurlijk)

- energiek buiten

- fijn formaat zodat Nyx er mee kan spelen, zonder hem/haar omver te lopen

- fijn gezeldschap in huis

- een hond waarmee ik kan werken (samen met Nyx voor de step zou ik leuk vinden, maar terug de agility in bijvoorbeeld ook)

- denkt zelf na en volgt niet klakkeloos de baas

- niet teveel vachtverzorging (kammen als hij/zij in de rui is en misschien een keer tussendoor vind ik genoeg)

- sociaal naar mensen, honden en andere dieren (maar dat heb je voor het grootste deel zelf in de hand)

- loopt netjes aan de lijn (ook dit ligt aan jezelf)

- natuurlijk wil het oog ook wat :)

- kop met oren en taden, lijfje, staart, 4 poten, poept en piest af en toe (het gebruikelijke)

En het belangrijkste: er moet een klik zijn, maar dit is hond afhankelijk natuurlijk.

 

Wat willen we liever niet.

- huis-tuin-en-keuken rassen (oke, de beagle valt eronder, maar toch...beagle + loslopen = prestatie, toch?)

- ''vrouwen''hondjes 

- platte snuitjes, te korte pootjes, rimpels, etc

-  bewerkelijke rassen

- een ongezond ras.

 

Hoe vind ik nou het ras dat ons ras is? Of een ras dat er in de buurt komt? Ik kan moeilijk bij elke fokker in Nederland en België langs gaan! (oké het kan, maar er zijn grenzen!)

Ik ben in 2012 naar Winner geweest en heb daar prachtige rassen gezien. Japanse shikoku, saarlozen, tibetaanse terriers, bordeaux doggen, duitse pinschertjes, toller. De meeste hebben wel wat (ik heb niet zo veel met doggen, ondanks dat het echt schatten zijn). Ik heb ook Vorkje's honden ontmoet en Nyx heeft er ook al een keer leuk mee gespeeld. Maar haar lundehunden zijn het niet helemaal voor ons (te gevoelige hondjes)

 

Owja...ik heb heel veel testen gedaan en vreemd genoeg komen er iedere keer weer andere rassen uit. Mijn vriend moest er ook een paar keer aan geloven en bij hem waren het ook erg wisselende uitslagen.

Spinone, hollandse herder, akita, schipperke, husky, springer spaniel, australian cattle dog, border collie, kanaan dog, epagneul de bretagne, vlinderhondje, foxterriër, golden retriever en nog veel meer kwamen voorbij. Dus daar wordt je ook niet wijzer van...

En ik heb natuurlijk jullie eerder om raad gevraagt, maar daar kwam ook zoveel divers uit.

 

Wie weet raad?

Ik zit er eigenlijk een beetje doorheen en heb echt de neiging om de handdoek in de ring te gooien en te zeggen: geen hond erbij, want ik weet het toch niet.

En zomaar een hond kiezen vind ik ook not-done. Je leeft er toch (hopelijk) 12-15 jaar mee en dan kun je maar beter een beetje matchen.

 

Bedankt voor het lezen van mijn giga verhaal.

 

 

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Vind het leuk om je topic te lezen, wordt helemaal meegenomen door je gedachtegang. Ga nog eens goed nadenken en kom dan hopelijk met een goede suggestie. Veel van je eisen zijn niet echt ras afhankelijk, maar goed aan te leren. (bijvoorbeeld energiek buiten en rustig binnen) denk wel dat veeel rassen afvallen als jullie alle 2 fulltime werken. Betekend dit dat de hondjes 8 uur alleen zijn of hoe lossen jullie dit op? Mijn advies zou neigen richting de bij jou bekende rassen, zoals ik het lees willen jullie allebei wel graag een goedopgevoede eigenwijze poolhond. Nogmaals, ga nog even nadenken.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Nee, beide fulltime werken gaat niet werken (willen we ook niet). Dat trekt Nyx niet, die heeft veel te lief gezeldschap. Hij zou wegkwijnen als hij zolang alleen thuis zou zijn! Momenteel zijn we beide helaas werkloos. Ben zelf net mijn diploma aangevraagt en ben druk aan het solliciteren.

Dus een hond die veel van menselijk gezeldschap houd is voor ons geen enkel probleem :)

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Het zijn in ieder geval onwijs gave rassen die je al opnoemde haha. Ik houd er ook van alleen niet elk karakter sprak mij aan en zo kwam ik beetje uit bij de Oud Duitse Herder en Zwitserse Witte Herder. De Sennenhond familie past ook wel in je verhaal. (Entlebucher Sennenhond, Appenzeller Sennenhond en Grotse Zwitserse Sennenhond)

Ik zou toch eens een soort top 10 gaan maken of kleinere top en bij die rassen eens bij fokkers langs gaan of met wandelingen mee lopen. Zien of de klik er met die ene ras is. Voor en nadelen van elk ras naast elkaar leggen.

Die testen zijn allemaal grote onzin, het moet toch de klik zijn!


P.s. er is nog een ras die ik wilde noemen maar ben even de naam kwijt.. stom. Als ik het weet voeg ik die erbij!

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Grappig! Ik heb alle 4 de sennenhonden ontmoet!

Nyx was verliefd op een Entlebucher teefje op de hondenschool, en zij vond Nyx ook geweldig. Onze armen waren aan het begin van elke les een halve meter langer vanwege die 2, haha. 

Heb de Appenzeller ook ontmoet op de hondenschool. Kreeg nog een kleine uitbrander van de eigenaar, omdat ik dacht dat het een kruising was, vanwege zijn krulstaart (wist ik veel!)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

"

Grappig! Ik heb alle 4 de sennenhonden ontmoet!


Nyx was verliefd op een Entlebucher teefje op de hondenschool, en zij vond Nyx ook geweldig. Onze armen waren aan het begin van elke les een halve meter langer, haha. 


Heb de Appenzeller ook ontmoet op de hondenschool. Kreeg nog een kleine uitbrander van de eigenaar, omdat ik dacht dat het een kruising was, vanwege zijn krulstaart (wist ik veel!)

"


Haha grapppig!

En wat vinden jullie van de Akita, Amerikaanse Akita?

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Zit helaas op me telefoon dus kan me reactie niet bewerken, maar het ras dat ik ook nog wist is: Shiloh Shepherd. Vind ik ook geweldig ras.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"

Haha grapppig!

En wat vinden jullie van de Akita, Amerikaanse Akita? "

 

Mijn vriend vind de Japanse geweldig (hij heeft niet zo veel op met Amerika...dus je kunt wel raden wat ie van de amerikaanse vind). Hij kende ze niet tot ''Hachi'' natuurlijk.

Ze zijn mooi, maar mijn voorkeur zou gaan naar een amerikaanse, omdat ie net makkelijker schijnen te zijn in de omgang met andere honden. Mijn vriend zou dan weer voor de japanse gaan.

Maar ik denk dat ik toch wat meer voor een japans middenmaatje zou gaan, zoals de shikoki of de hokkaido. Die zijn toch wat meer een handzaam formaat, wat ik wel fijn zou vinden bij een dominant ras denk ik. Het enigste nadeel: ze zijn buiten Japan amper te vinden...

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Zit helaas op me telefoon dus kan me reactie niet bewerken, maar het ras dat ik ook nog wist is: Shiloh Shepherd. Vind ik ook geweldig ras. "

 

Ze zijn prachtig. Als klein meisje vond ik duitse herders prachtig, dus een shiloh zou een soort meisjesdroom zijn die uitkomt, haha.

Maar ze zijn erg groot en dan zouden we toch echt eerst moeten verhuizen. Maar in mijn ogen zou het wel een optie zijn. Heb er een tijdje geleden ook info over gezocht enzo :)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Inderdaad moeilijk buiten Japan te vinden die rassen. Kijk eens hier op: http://www.nipponinu.nl/
Www.akitaclub.nl, http://www.shikoku.nl/index.htm

Oké, ze zijn inderdaad wel erg groot ja. Je kan ook bij de rasgroep spitsen en oertypes kijken wat je nog meer aanspreekt. Of herdershonden en veedrijvers. En toch eens zo een top 10 maken ofzo. :-)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Korthaar Schotse Collie?Denk ideaal voor agility?

 

Duitse Pinscher, Oostenrijkse Pinscher?

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Ik heb o.a. voor de samojeed gekozen omdat hij niet jaagt. Nauwelijks jachtinstinct. Kijk, als er een fazant voor z'n neus loopt dan rent hij wel 30m of zo mee maar hij heeft beslist geen 'pakkeritis' of een overdreven drijversinstinct (overdreven voor mij dan he) met andere dieren zoals geiten en schapen. Ik hoor wel dat er sammen zijn die muizen jagen mja, misschien dat je daar mee kan leven?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Een sammetje is ook leuk. Dat jachtinstinkt neem ik gewoon voor lief bij honden. Nyx heeft het ook, dus ja...

 

Schotse collie korthaar heb ik ook aan zitten denken. Heb er ondertussen al 2 in het echt ontmoet, ze hebben iets 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Oh, dit is zo herkenbaar  Na mijn eisen op een rij te hebben gezet kwam ik eigenlijk uit op 'een' herder, maar wat voor herder dan, ik had werkelijk geen idee. Toen ben ik online naar fokkers gaan zoeken van oa de duitse herder, zwitserse witte, border collie en de aussie. Daarna heb ik rondgemaild, verteld dat ik nog heel erg in de orientatiefase zat en zowel mijn situatie, wensen en Ginny beschreven, met de vraag of zij hun ras in ons plaatje vonden passen. Van een aantal fokkers heb ik toen een ontzettend leuke mail terug gekregen en ja, toen begonnen de bezoekjes  En eigenlijk voelde ik de 'klik' maar bij 1 ras: de witjes. De rest vond ik leuk, maar niet voor ons. 

 

Misschien is dat een idee: kijken welke rasgroep over het algemeen je het meeste aanspreekt, en een aantal fokkers van rassen binnen die groep aanschrijven. Blijkt daar nu geen 'klik' te zijn, door naar de volgende rasgroep? Zo had ik voor mezelf besloten dat als er geen herder was waar ik verliefd op zou worden, ik bij de oertypes zou gaan speuren :)

 

Succes, in ieder geval!

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Zoals heel veel mensen hier wel weten zoeken we al sinds oktober/november 2012 een 2e hond.
Nou zijn we haast 1,5 jaar verder en hebben we er nog steeds één. Op zich geen probleem, maar ik weet het nu gewoon niet meer.
 
Nou heb ik naar herplaatsers gezocht.Ze waren me of te duur, niet de hond die we zochten, sprak ons niet aan, waren weg voordat we er erg in hadden, we zouden niet geschikt zijn terwijl de omschrijving toch anders zei, etc. We zijn 2x wezen kijken naar een hondje. 2x niet geworden (1e keer zagen beide kanten het niet zitten, 2e keer besloot de eigenaar de hond toch te houden).
En na anderhalf jaar ben ik er toch wel een beetje klaar mee nu.
Toch maar een pup bij een goede fokker dan maar? Geen hond die heropgevoed moet worden, een hond zonder issue's. Stukkie makkelijk, al geeft dat natuurlijk ook geen garanties voor de toekomst.
Maar wat voor hond moet het dan zijn?
 
Ik heb gekeken naar rassen die bij ons zouden passen qua karakter... maar ja...daar is niet echt één ras uitgekomen. 
 
Ik spreek trouwens veel over ''ik'', omdat ik het graag goed wil doen. Mijn vriend is erg makkelijk en vind bijna alles goed. Pup of herplaatser, reu of teef. Zolang het maar geen labrador of ''op elke hoek van de straat is er eentje aanwezig''hond is. We willen beide graag wel een uitdaging. En ik mag niet met ''vrouwenhondjes'' aankomen.
Mijn vriend heeft zelf 2 beagles gehad (die los liepen en luisterden!) en daarnaast in zijn jeugd meerdere honden (duitse dog, dalmatiër, herder, stabij, duitse staande, jack russel en weet ik het wat allemaal). Hij zou graag een beagle willen, maar dit is geen must. Zelf ben ik niet zo'n fan van beagle's als hij, al vind ik ze wel geinig.
Beide zijn we wel gevallen voor de husky-side in Nyx. Een poolhond zou dus goed kunnen. Wolfhonden vinden we trouwens ook gaaf en we hebben beide (eigenlijk alle 3) een paar ontmoet (saarloos en mogelijk tjech?).
 
Nou heb ik dus zitten lezen over hussen, malamutes, saarlosen, tamasken, west siberische laiki, american indian dogs, ijslandse herdershond, noorse lundehund, finse lappenhond, samojeed  en ga zo maar door.
Ze spreken me allemaal wel aan. Ze zijn niet slaafs, willen graag (samen) werken, dichter bij de natuur dan de ''gemiddelde'' hond, hebben bijna allemaal een jachtpassie (dat vind ik dan weer iets minder, maar ach, kunt niet alles hebben). Het zijn vaak ook honden die niet goed in een huishouden passen met 2  fulltimers. Nou is Nyx daar ook niet de hond voor, dus dat komt goed uit, haha.
 
Een ander soort hond zou ook kunnen, maar wat?
Tijdens mijn lessen behendigheid met Nyx ben ik er achter gekomen dat ik border collies niets vind. Niet dat ze er niet leuk uit zien ofzo. Bij een van onze laatste lessen gebruikte onze docent zijn border om het parcour af te leggen. Ik had ze eerder aan het werk gezien, maar nu kreeg ik rillingen. Die focus op baas en de hindernis, hoe die tussen de slalom door raasde. Ik vond het verschrikkelijk, geen idee waarom, maar ik vond het niets. Ik kreeg er serieus rillingen van. Die focus, baas-paaltjes-baas-paaltjes-baas-volgende hindernis, is obsessief het juiste woord? Maar goed, niet elke border is natuurlijk zo.
Maar er bestaat natuurlijk meer dan alleen borders, hussen en wolfhonden.
Retrievers, herder, terriers, pinschers, windhonden, jagers en drijvers. Ze hebben allemaal wel wat.
 
Wat willen we nou eigenlijk echt?
- rustig in huis (mits voldoende beweging natuurlijk)
- energiek buiten
- fijn formaat zodat Nyx er mee kan spelen, zonder hem/haar omver te lopen
- fijn gezeldschap in huis
- een hond waarmee ik kan werken (samen met Nyx voor de step zou ik leuk vinden, maar terug de agility in bijvoorbeeld ook)
- denkt zelf na en volgt niet klakkeloos de baas
- niet teveel vachtverzorging (kammen als hij/zij in de rui is en misschien een keer tussendoor vind ik genoeg)
- sociaal naar mensen, honden en andere dieren (maar dat heb je voor het grootste deel zelf in de hand)
- loopt netjes aan de lijn (ook dit ligt aan jezelf)
- natuurlijk wil het oog ook wat :-)
- kop met oren en taden, lijfje, staart, 4 poten, poept en piest af en toe (het gebruikelijke)
En het belangrijkste: er moet een klik zijn, maar dit is hond afhankelijk natuurlijk.
 
Wat willen we liever niet.
- huis-tuin-en-keuken rassen (oke, de beagle valt eronder, maar toch...beagle + loslopen = prestatie, toch?)
- ''vrouwen''hondjes 
- platte snuitjes, te korte pootjes, rimpels, etc
-  bewerkelijke rassen
- een ongezond ras.
 
Hoe vind ik nou het ras dat ons ras is? Of een ras dat er in de buurt komt? Ik kan moeilijk bij elke fokker in Nederland en België langs gaan! (oké het kan, maar er zijn grenzen!)
Ik ben in 2012 naar Winner geweest en heb daar prachtige rassen gezien. Japanse shikoku, saarlozen, tibetaanse terriers, bordeaux doggen, duitse pinschertjes, toller. De meeste hebben wel wat (ik heb niet zo veel met doggen, ondanks dat het echt schatten zijn). Ik heb ook Vorkje's honden ontmoet en Nyx heeft er ook al een keer leuk mee gespeeld. Maar haar lundehunden zijn het niet helemaal voor ons (te gevoelige hondjes)
 
Owja...ik heb heel veel testen gedaan en vreemd genoeg komen er iedere keer weer andere rassen uit. Mijn vriend moest er ook een paar keer aan geloven en bij hem waren het ook erg wisselende uitslagen.
Spinone, hollandse herder, akita, schipperke, husky, springer spaniel, australian cattle dog, border collie, kanaan dog, epagneul de bretagne, vlinderhondje, foxterriër, golden retriever en nog veel meer kwamen voorbij. Dus daar wordt je ook niet wijzer van...
En ik heb natuurlijk jullie eerder om raad gevraagt, maar daar kwam ook zoveel divers uit.
 
Wie weet raad?
Ik zit er eigenlijk een beetje doorheen en heb echt de neiging om de handdoek in de ring te gooien en te zeggen: geen hond erbij, want ik weet het toch niet.
En zomaar een hond kiezen vind ik ook not-done. Je leeft er toch (hopelijk) 12-15 jaar mee en dan kun je maar beter een beetje matchen.
 
Bedankt voor het lezen van mijn giga verhaal.
 
  "


Compleet out of the box:

 

Staffordshire bull terrier, hoewel er een aantal eigenschappen zijn die je wel moeten liggen en een van je vereiste komt wat dat betrefd niet overeen.

 

- in huis zijn het slaapkoppen, liefst op schoot...

- Buiten een enorme wil om te werken (mits werk/atletisch gefokt)

- Power house ondanks zijn formaat, hoe groter en wilder, hoe leuker

- Step, ga maar erop staan ze trekken je wel. Agilty is mogelijk ken meerdere mensen die op redelijk niveau wedstrijden doen. Focus baas-hond is wel heel belangrijk.

- Vaak zo eigenwijs als de pest, aan de ander kant zeer baas gericht.... (ik weet het vreemde combi)

- Vacht verzorgen, niet nodig, alleen de korte haren zijn wel lastig uit stoffen te krijgen.

- Sociaal naar mensen ja heel erg zelfs. Sociaal naar honden en dieren, hier word het wat lastiger, geslachts genoten worden vaak niet getollereerd, overige dieren heeft te maken met opvoeding.

- Netjes lopen is opvoeding, maar kan een behoorlijke uitdaging zijn, gezien ze graag trekken...

- Smaak, tja je moet ervan houden, gezien de rassen die je noemt is mijn sugestie wellicht een vreemde vandaar het out of the box...

 

-Geen huis tuin en keuken ras (de Amstaff zie je meer)

-Nee geen standaard dames op hoge hakjes hond

-Indien juist gefokt, atletisch en gemaakt voor functie, alles in balans

-Bewerkelijk nee, althans ze bewegen graag, maar een paar daagjes niets doen is geen probleem

-Werklijn pakken, geen problemen.

 

 

 

honden page profiel ManjaManja 3 doggies

honden foto van Manja

Een australian shepherd? Dan heb je een werklustige, actieve, intelligente, sterke en een zelf nadenkende hond :). ZIjn honden die wel echt duidelijkheid nodig hebben maar dat hebben de rassen die jij hierboven noemt ook :)

Je wilt een sociale hond naar mens en dier, wat is sociaal voor jou? Een australian shepherd is iet wat gereserveerd naar "vreemde" honden en mensen maar niet a sociaal :)

Dan heb je ook nog de mini australian shepherd (die heb ik zelf) zijn erg actief, energie voor 10, super grappig, willen leren, handig formaat en heel sociaal! Ik vind het een echte "grote" hond in een kleiner jasje

 

 

Succes met je zoektocht!!

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik zie heel veel langs komen qua honden die zouden kunnen en best wat meedenkende reacties.

Echter spookt de vraag door mijn hoofd: Ben je er op dit moment niet al te lang fanatiek mee bezig?

probeer eens een maandje los te laten, niet te zoeken, niet met mogelijke rassen bezig te zijn.

Wie weet weet je het dan ineens en of kom je ineens die hond tegen dat je denkt zo'n ras zou het moeten zijn.

 

ALs je te hard forcussed en te lang mee bezig blijft wordt het alleen een wirwar van alles en de mogelijke opties blijven alleen maar groeien.

 

Als er na een maandje time out niks op je pad is gekomen, misschien een lijst maken van de rassen die je nu in je hoofd hebt.

Beloof je zelf er geen rassen bij te zetten.

Ga de lijst nalopen en kijk naar redenen waarom een hond niet geschikt zou zijn in plaats van naar waarom wel.

Kijken of je dat lijstje op die manier kan laten slinken. 

 

Misschien krijg je dan uiteindelijk ook een duidelijke lijn in jullie wensen qua karakter e.d.

 

 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Ik zag dat je een Oud Duitse herder mooi vind, maar te groot? Ik heb hier ook wel eens van de Chodsky Pes gehoord? Zijn wat kleiner dan de ODH

honden page profiel ManjaManja 3 doggies

honden foto van Manja

" Ik zag dat je een Oud Duitse herder mooi vind, maar te groot? Ik heb hier ook wel eens van de Chodsky Pes gehoord? Zijn wat kleiner dan de ODH "


Wauw wat een mooie hond!! Heb hem even opgezocht, zijn van nature stabiele zelfverzekerde honden. Ik had er nog nooit van gehoord!

honden page profiel PP 3 doggies

Misschien een Podenco? ;)

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Ik zie heel veel langs komen qua honden die zouden kunnen en best wat meedenkende reacties.
Echter spookt de vraag door mijn hoofd: Ben je er op dit moment niet al te lang fanatiek mee bezig?
probeer eens een maandje los te laten, niet te zoeken, niet met mogelijke rassen bezig te zijn.
Wie weet weet je het dan ineens en of kom je ineens die hond tegen dat je denkt zo'n ras zou het moeten zijn.
 
ALs je te hard forcussed en te lang mee bezig blijft wordt het alleen een wirwar van alles en de mogelijke opties blijven alleen maar groeien.
 
Als er na een maandje time out niks op je pad is gekomen, misschien een lijst maken van de rassen die je nu in je hoofd hebt.
Beloof je zelf er geen rassen bij te zetten.
Ga de lijst nalopen en kijk naar redenen waarom een hond niet geschikt zou zijn in plaats van naar waarom wel.
Kijken of je dat lijstje op die manier kan laten slinken. 
 
Misschien krijg je dan uiteindelijk ook een duidelijke lijn in jullie wensen qua karakter e.d.
 
  "

 

 

Ik heb een periode gehad dat ik er inderdaad amper mee bezig ben geweest, om de reden dat ik dus inderdaad de bomen niet meer in het bos zag staan.

Sinds een paar weken ben ik pas weer aan het rondkijken, maar ik ben alweer snel verdwaald geraakt.... Ik heb sinds ik Nyx heb en tijdens mijn opleiding tot paraveterinair zo veel honden(rassen) ontmoet. Ik heb rassen ontmoet waarbij ik stond te glimlachen van oor tot oor, omdat ik zo'n onbekend of zeldzaam ras mocht ontmoeten (harzer fuchs, joegoeslavische herder, tatra, volpino italiano, etc.) Maar ook heerlijke, rasloze lobbesen heb ik mogen ontmoeten.

Ts toch moeilijk..

 

 

misschien toch inderdaad maar eens een lijst te maken en te gaan zitten strepen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Heel veel succes en sterkte uiteindelijk kunnen alleen jullie zelf tot de juiste keuze komen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Je hebt het over herplaatsers waar je anderhalf jaar naar hebt gekeken, maar bedoel je dan alleen particulier, of ook vanuit asiels en buitenlandse asiels? 

honden page profiel WerkhondWerkhond 3 doggies

honden foto van Werkhond

Als de poolhonden wel je ding zijn, ga kijken bij een paar fokkers, ik vond namelijk hetzelfde over deze rassen, vind dit nog steeds maar de klik was er niet echt..

En als je een rakket-team wil voor de fiets, ga gewoon aan alaskan  husky halen bij een fokker, hetzelfde als nyx, kan wat variatie op zitten maar dan zal je echt heerlijk moeten gaan werken voor de fiets.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Misschien is een Chodsky Pes wat voor jullie?

En, wat vinden jullie van de Karelische Berenhond?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Misschien dat de manchester terrier ook wel een hondje voor je is.

Hij heeft weinig tot geen vachtverzorging nodig, dit hondje heeft geen ondervacht waardoor hij nauwlijks verhaard. En dus ook geschikt kan zijn voor mensen met allergieen.

Het jachtinstinct zit er nog goed in maar je zei dat je daar geen problemen mee hebt. Het ras is nog kerngezond omdat dit geen populair ras is, er is dus niet mee doorgefokt. Het is het oudste terrierras wat nog bestaat momenteel. Omdat het geen populair ras is zie je ze niet zoveel. De fokker waar wij Thalia vandaan hebben gehaald, die plaatst haar puppy's vaak in het buitenland. Er zijn vaak meer buitenlanders dan Nederlanders die bij haar een puppy aanschaffen. (nog een voordeel dat ze niet popi zijn, de prijs voor een stamboom pup valt reuze mee, ik had hem veel hoger verwacht aangezien je hier prijzen van 1200 tot 1900 euro hoort)

Het ras word on. 38-42 cm hoog, ligt er een beetje aan of je een reu of teef hebt. Ze passen zich goed aan de binnen situatie aan. Ze zijn niet druk mits ze buiten genoeg beweging krijgen. Ze kunnen ook prima een paar dagen zonder grote wandeling. Als het buiten regent vinden ze het ook helemaal niet erg om een wandeling over te slaan, zo lang ze maar wel bij de baas mogen liggen. Ze zijn van het ras uit eenkennig en en met een positieve opvoeding kun je veel bereiken met dit beestje. Ze hebben karakter en zijn eigenwijs. Ze willen voor je werke maar soms willen ze ook wel hun eigen plan trekken. Dit zal buiten meer voorkomen dan binnen, binnen luisteren ze vaak heel goed. Het uiterlijk is dat van een dobberman. De Dobberman is eigenlijk een grote manchester terrier. De duitse deurwaard meneer Dobberman heeft dit ras gemaakt door de rottweiler, manchester terrier en de duitse pinscher met elkaar te kruisen.

Ze zijn heel snel en wendbaar waardoor je makkelijk honden sporten kunt beoefenen met ze.

Wij hebben er thuis een dus als je wil ben je altijd welkom om te komen kijken. Ze is wel nog een puppy waardoor je niet een perfect beeld van het ras zal krijgen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

" Misschien is een Chodsky Pes wat voor jullie?
En, wat vinden jullie van de Karelische Berenhond? "

Karelische berenhonden staan erom bekend dat ze absoluut niet sociaal zijn naar andere honden. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"
" Misschien is een Chodsky Pes wat voor jullie? En, wat vinden jullie van de Karelische Berenhond? "
Rebecca & Max <3

Karelische berenhonden staan erom bekend dat ze absoluut niet sociaal zijn naar andere honden.  "

 

Oh, nou ik ken er een en hij is hele goede maatjes met Max en de buurthonden... Super sociaal naar alles en iedereen... Kids, katten, honden... Hij vindt ze allemaal leuk! :-D.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"
" Karelische berenhonden staan erom bekend dat ze absoluut niet sociaal zijn naar andere honden.  "
Witte Draak

 
Oh, nou ik ken er een en hij is hele goede maatjes met Max en de buurthonden... Super sociaal naar alles en iedereen... Kids, katten, honden... Hij vindt ze allemaal leuk! :-D. "

...de uitzondering bevestigd de regel? 

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Je hebt het over herplaatsers waar je anderhalf jaar naar hebt gekeken, maar bedoel je dan alleen particulier, of ook vanuit asiels en buitenlandse asiels?  "

 

 

Ik heb bij vanalles gekeken. Op de website's van asiels, bij buitenlanders en bij particulieren.

Ben bij particulieren gebleven op het laatst. Simpel weg omdat je dan de hond ziet in zijn eigen omgeving (als het goed is).

Laatst nog een buitenlands hondje via een particulier. We twijfelde, omdat ze haar meteen in huis zouden krijgen en niet wisten hoe of wat de hond precies inhield en of het hier wel zou klikken en alles. En als je twijfeld: niet doen! heb ik geleerd. En gelukkig voor dit meisje waren er nog een hoop andere geintereseerde. Zo ver ik nu weet komt ze bij een hondentrainer terecht :)

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: spijt van Labradoodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^