Ik weet het niet meer... Help?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

hoe zijn jullie bij nyx gekomen dan? misschien kun je de zelfde weg bewandelen voor je volgende hond ?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"
" " Misschien is een Chodsky Pes wat voor jullie? En, wat vinden jullie van de Karelische Berenhond? " Rebecca & Max <3 Karelische berenhonden staan erom bekend dat ze absoluut niet sociaal zijn naar andere honden.  "
Witte Draak

 
Oh, nou ik ken er een en hij is hele goede maatjes met Max en de buurthonden... Super sociaal naar alles en iedereen... Kids, katten, honden... Hij vindt ze allemaal leuk! :-D. "

 

Ik wil toch liever niet toevallig de hond hebben die de regel bevestigd.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Misschien dat de manchester terrier ook wel een hondje voor je is.
Hij heeft weinig tot geen vachtverzorging nodig, dit hondje heeft geen ondervacht waardoor hij nauwlijks verhaard. En dus ook geschikt kan zijn voor mensen met allergieen.
Het jachtinstinct zit er nog goed in maar je zei dat je daar geen problemen mee hebt. Het ras is nog kerngezond omdat dit geen populair ras is, er is dus niet mee doorgefokt. Het is het oudste terrierras wat nog bestaat momenteel. Omdat het geen populair ras is zie je ze niet zoveel. De fokker waar wij Thalia vandaan hebben gehaald, die plaatst haar puppy's vaak in het buitenland. Er zijn vaak meer buitenlanders dan Nederlanders die bij haar een puppy aanschaffen. (nog een voordeel dat ze niet popi zijn, de prijs voor een stamboom pup valt reuze mee, ik had hem veel hoger verwacht aangezien je hier prijzen van 1200 tot 1900 euro hoort)
Het ras word on. 38-42 cm hoog, ligt er een beetje aan of je een reu of teef hebt. Ze passen zich goed aan de binnen situatie aan. Ze zijn niet druk mits ze buiten genoeg beweging krijgen. Ze kunnen ook prima een paar dagen zonder grote wandeling. Als het buiten regent vinden ze het ook helemaal niet erg om een wandeling over te slaan, zo lang ze maar wel bij de baas mogen liggen. Ze zijn van het ras uit eenkennig en en met een positieve opvoeding kun je veel bereiken met dit beestje. Ze hebben karakter en zijn eigenwijs. Ze willen voor je werke maar soms willen ze ook wel hun eigen plan trekken. Dit zal buiten meer voorkomen dan binnen, binnen luisteren ze vaak heel goed. Het uiterlijk is dat van een dobberman. De Dobberman is eigenlijk een grote manchester terrier. De duitse deurwaard meneer Dobberman heeft dit ras gemaakt door de rottweiler, manchester terrier en de duitse pinscher met elkaar te kruisen.
Ze zijn heel snel en wendbaar waardoor je makkelijk honden sporten kunt beoefenen met ze.
Wij hebben er thuis een dus als je wil ben je altijd welkom om te komen kijken. Ze is wel nog een puppy waardoor je niet een perfect beeld van het ras zal krijgen. "

 

 

Ik loop niet echt voor ze warm. Heb er eentje ontmoet, maar mijn hartje ging er niet echt sneller van kloppen (al vond ik het natuurlijk wel gaaf om zo'n hond te moeten).

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" hoe zijn jullie bij nyx gekomen dan? misschien kun je de zelfde weg bewandelen voor je volgende hond ? "

 

Nyx..ja...

We gingen naar het asiel om te kijken hoe het nou werkt, een hond adopteren. Aangezien we er wel eentje zouden willen op een gegeven moment en een asielhond leek een goed idee, omdat je een hond een nieuw leven geeft en vaak kun je ook ontzettend veel van ze leren.

Het ging echter niet helemaal volgens plan...Nyx ging de zelfde dag nog mee naar huis, haha. 

Aan Nyx hebben we veel werk gehad en waarschijnlijk zal dat ook altijd wel blijven. 

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

"
" hoe zijn jullie bij nyx gekomen dan? misschien kun je de zelfde weg bewandelen voor je volgende hond ? "
Liza, Chiva & Lexi

 
Nyx..ja...
We gingen naar het asiel om te kijken hoe het nou werkt, een hond adopteren. Aangezien we er wel eentje zouden willen op een gegeven moment en een asielhond leek een goed idee, omdat je een hond een nieuw leven geeft en vaak kun je ook ontzettend veel van ze leren.
Het ging echter niet helemaal volgens plan...Nyx ging de zelfde dag nog mee naar huis, haha. 
Aan Nyx hebben we veel werk gehad en waarschijnlijk zal dat ook altijd wel blijven.  "

Vroeg ik me ook al af, aangezien jullie die toch ook niet langer als 1,5 jaar hebben.

Ongeveer zo lang zoeken jullie dus ook al naar een herplaatser?

Je schrijft ook dat ze veelal te duur waren, wat noem jij dan te duur voor een herplaatser?

Er zitten in asielen/particulier en stichtingen zoo veel herplaatsers, daar moet toch wel een leuke hond te vinden zijn voor een redelijke prijs.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"
" " " Misschien is een Chodsky Pes wat voor jullie? En, wat vinden jullie van de Karelische Berenhond? " Rebecca & Max <3 Karelische berenhonden staan erom bekend dat ze absoluut niet sociaal zijn naar andere honden.  " Witte Draak   Oh, nou ik ken er een en hij is hele goede maatjes met Max en de buurthonden... Super sociaal naar alles en iedereen... Kids, katten, honden... Hij vindt ze allemaal leuk! . "
Rebecca & Max <3

 
Ik wil toch liever niet toevallig de hond hebben die de regel bevestigd. "

Ik had er zelf nog nooit van gehoord hoor... Volgensmij zijn het heel sociale honden met de juiste socialisatie.... Maar. Ik ken ze dus alleen als super sociaal, ;-) De Chodsky Pes hier in de buurt is erg associaal... Zij heeft zelfs iemand in haar been gebeten laatst... Honden kan ze ook niet mee... Maar ook dat ligt aan de socialisatie denk ik.. :-)

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"
" " hoe zijn jullie bij nyx gekomen dan? misschien kun je de zelfde weg bewandelen voor je volgende hond ? " Liza, Chiva & Lexi   Nyx..ja... We gingen naar het asiel om te kijken hoe het nou werkt, een hond adopteren. Aangezien we er wel eentje zouden willen op een gegeven moment en een asielhond leek een goed idee, omdat je een hond een nieuw leven geeft en vaak kun je ook ontzettend veel van ze leren. Het ging echter niet helemaal volgens plan...Nyx ging de zelfde dag nog mee naar huis, haha.  Aan Nyx hebben we veel werk gehad en waarschijnlijk zal dat ook altijd wel blijven.  "
Marloes, vrouwtje van Nyx

Vroeg ik me ook al af, aangezien jullie die toch ook niet langer als 1,5 jaar hebben.
Ongeveer zo lang zoeken jullie dus ook al naar een herplaatser?
Je schrijft ook dat ze veelal te duur waren, wat noem jij dan te duur voor een herplaatser?
Er zitten in asielen/particulier en stichtingen zoo veel herplaatsers, daar moet toch wel een leuke hond te vinden zijn voor een redelijke prijs. "

 

We hadden na Nyx al snel door dat we een 2e hond wel zagen zitten.

Zo lang zoeken we dus eigenlijk al naar een 2e hond, niet altijd even actief. Kan niet zeggen dat ik 1,5 jaar intentief op zoeke ben geweest, dat is meer met flinke tussen posen geweest.

 

€250-€350 euro vind ik veel geld. Nyx hebben we voor €115 gehaald, het gat daar tussen vind ik behoorlijk.

 

Ik heb veel honden gezien en op een gegeven moment zie je nog maar weinig verschil. Ik heb wel eens honden gehad waar we weg van waren, maar vaak waren ze al weg.

Heb ook eens gehad dat de omschrijving geweldig was, maar dat die toch niet helemaal klopte.. Dus wij de organisatie mailen en krijgen contact met het fostergezin. Ze kon naast de fiets (jippie!), maar echt alleen op land weggetjes (wat?!). Was onzeker, bang, snel onder de indruk. En nee een stadscentrum was niet geschikt, want dat zou vreselijk zijn. Het kwam over als of ze het beste in de middle of knowwhere zou wonen.

 

En soms zie je een leuke hond op marktplaats en dan vragen ze er dood leuk €500 voor of je mailt of belt en hoort daarna niets meer. 

Op een gegeven moment hadden we een leuk husky teefje gevonden. Maar helaas bedacht de verkoper zich en besloot haar toch te houden, kon er geen afstand van nemen.

We hebben een jaar geleden nee gezegt tegen een herplaatser tjechoslowaakse wolfhond. Ze was een gigatuin gewend en die hebben wij momenteel niet. Het voelde niet goed om haar te beperken tot een balkonnetje en een veldje naast de deur als ze zoiets gewend is.

 

Het is ons gewoon weg nog niet gelukt. Dat kan en het is niet erg. Maar soms kan het wel een beetje frusterend zijn en ga je je afvragen waarom.

Zijn we te kieskeurig? Is het gewoon nog geen tijd ervoor? Zijn we gewoon een stel ontzettende twijfelkonten? Kijken we op de verkeerde plekken?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"
" " " " Misschien is een Chodsky Pes wat voor jullie? En, wat vinden jullie van de Karelische Berenhond? " Rebecca & Max <3 Karelische berenhonden staan erom bekend dat ze absoluut niet sociaal zijn naar andere honden.  " Witte Draak   Oh, nou ik ken er een en hij is hele goede maatjes met Max en de buurthonden... Super sociaal naar alles en iedereen... Kids, katten, honden... Hij vindt ze allemaal leuk! . " Rebecca & Max <3   Ik wil toch liever niet toevallig de hond hebben die de regel bevestigd. "
Marloes, vrouwtje van Nyx

Ik had er zelf nog nooit van gehoord hoor... Volgensmij zijn het heel sociale honden met de juiste socialisatie.... Maar. Ik ken ze dus alleen als super sociaal, ;-) De Chodsky Pes hier in de buurt is erg associaal... Zij heeft zelfs iemand in haar been gebeten laatst... Honden kan ze ook niet mee... Maar ook dat ligt aan de socialisatie denk ik.. :-) "

 

 

Deels socialisatie natuurlijk, maar deels ook erfelijke aanleg.

Zo zijn er ook mensen met een erfelijke aanleg om dik te worden. Die moeten gewoon wat harder werken om slank te blijven dan andere mensen. Zo is dat ook met honden in bepaalde dingen.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Ik zie dat de honden uit rasgroep 5 je ook erg aanspreken, Schrap dan wel de samojeed uit je lijstje want qua vachtverzorging ben je er niet met eens een keer een borstelbeurt. Poolhonden over het algemeen hebben een dubbele vacht die zeker in de rui extra verzorging nodig hebben.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Ik zie dat de honden uit rasgroep 5 je ook erg aanspreken, Schrap dan wel de samojeed uit je lijstje want qua vachtverzorging ben je er niet met eens een keer een borstelbeurt. Poolhonden over het algemeen hebben een dubbele vacht die zeker in de rui extra verzorging nodig hebben. "

 

 

Die extra zorg in de rui vind ook niet erg, dat is een paar weken en dan kan ik mijn vriend ook lief aankijken

Maar ik zie mezelf niet 2x per week een uur de vacht uit kammen en mijn vriend al helemaal niet.

Als het moet, dan moet het, maar liever niet. Ben nooit zo van het frustelen en doen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

ALs de hond er goed in begeleid  (stapsgewijs liefdevol aangewend) is en je ziet die van zo'n kambeurt genieten valt het reuze mee hoor ;)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ik bekijk regelmatig verschillende sites van stichtingen (zowel binnenlands als buitenlandse opvang) en hou een favorietenlijst bij op ikzoekbaas.nl, ondanks dat ik niet op zoek ben naar een tweede hond. Toch zijn er op ieder willekeurig moment meerdere honden die ik, mocht ik wel een hond erbij willen, in een hartslag mee naar huis zou nemen.

Dan ken ik nog een asiel in Spanje waar ik, als de nood aan de man zou zijn, zo naar binnen zou kunnen wandelen om een keuze te maken uit een van de >250 aanwezige honden. Er is zóveel keuze, er zit voor ieder wat wils. 

 

Ik kan me niet voorstellen dat ik na anderhalf jaar nog steeds niet een herplaatser zou kunnen vinden die erbij past. Het is geen aanklacht naar jou toe hoor Marloes, helemaal niet, maar misschien denken jullie te moeilijk of zijn jullie inderdaad te kieskeurig?  

 

Ik zou in ieder geval de moed zeker niet opgeven! 

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Ik zie dat je de tibetaanse terrier noemt, iets anders in die trend, maar zeldzamer: leeuwhondje. Super hondjes om hondensport mee te doen, zeer goed uithoudingsvermogen, kunnen tegen een stootje,....

honden page profiel nickynicky 3 doggies

honden foto van nicky

"
" Zit helaas op me telefoon dus kan me reactie niet bewerken, maar het ras dat ik ook nog wist is: Shiloh Shepherd. Vind ik ook geweldig ras. "
Suzanne & De Poezels

 
Ze zijn prachtig. Als klein meisje vond ik duitse herders prachtig, dus een shiloh zou een soort meisjesdroom zijn die uitkomt, haha.
Maar ze zijn erg groot en dan zouden we toch echt eerst moeten verhuizen. Maar in mijn ogen zou het wel een optie zijn. Heb er een tijdje geleden ook info over gezocht enzo :-) "


Ze zijn inderdaad groot maar Raks is in huis zo rustig dat ze weinig ruimte nodig heeft ;-)

honden page profiel NoortjeNoortje 3 doggies

honden foto van Noortje

Maschien is de friese stabij wat voor jullie. Zoals ik ze ken zijn het allemaal honden met een eigen willetje, maar die wel sociaal zijn en goed los kunnen lopen ;)

 

Edit: De hond op mijn profielfoto is een friese stabij x kooiker en het is echt een schat, niet helemaal wat ik zou zoeken in een hond (heel zelfstandig) maar rstig en lief in de omgang. Hij is trouwens wel waaks, geeft een blaf als iemand de tuin binnenkomt en heeft alles in de gaten.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Marloes een samojeed heeft zeker wel twee maal per week een uur vacht verzorging nodig . En in de rui ben je wel enkele uren bezig.

Als je niet zo van het gefrummel houd raad ik het je echt af.Realiseer je ook met een witte hond dat alles altijd onder de haren zit , en dat er elke dag gestofzuigd moet worden ,anders eet je haren.Vergis je hier niet in.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"Realiseer je ook met een witte hond dat alles altijd onder de haren zit , en dat er elke dag gestofzuigd moet worden ,anders eet je haren.Vergis je hier niet in. "

Dit kan ik beamen. Onze hond heeft dan niet een lange vacht, dus we hoeven geen rekening te houden met klitten, maar op het moment sneeuwt het in huis. En echt waar, overal zijn haren te vinden, ook als hij niet in de rui zit. De witte kleur maakt dat het lekker opvalt. 

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

"
" " Zit helaas op me telefoon dus kan me reactie niet bewerken, maar het ras dat ik ook nog wist is: Shiloh Shepherd. Vind ik ook geweldig ras. " Suzanne & De Poezels   Ze zijn prachtig. Als klein meisje vond ik duitse herders prachtig, dus een shiloh zou een soort meisjesdroom zijn die uitkomt, haha. Maar ze zijn erg groot en dan zouden we toch echt eerst moeten verhuizen. Maar in mijn ogen zou het wel een optie zijn. Heb er een tijdje geleden ook info over gezocht enzo "
Marloes, vrouwtje van Nyx

Ze zijn inderdaad groot maar Raks is in huis zo rustig dat ze weinig ruimte nodig heeft ;-) "

is er eigelijk een groot verschil tussen een shiloh sheperd en de oud duitse herder?

ik kende dit ras niet maar ze zijn heel mooi maar veel verschil zit er niet vind ik met de oude duits (buiten de grote )

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Maschien is de friese stabij wat voor jullie. Zoals ik ze ken zijn het allemaal honden met een eigen willetje, maar die wel sociaal zijn en goed los kunnen lopen ;-)
 
Edit: De hond op mijn profielfoto is een friese stabij x kooiker en het is echt een schat, niet helemaal wat ik zou zoeken in een hond (heel zelfstandig) maar rstig en lief in de omgang. Hij is trouwens wel waaks, geeft een blaf als iemand de tuin binnenkomt en heeft alles in de gaten. "

 

 

Ik ken toevallig meerdere stabijen. Het zijn leuke hondjes, maar ook hiervan gaat niet echt mijn hart sneller kloppen.

Daarnaast heb ik een prachtig litteken op mijn pols staan van de stabij 3 straten verder op. (Nyx en hij hadden mot, meneer de stabij vond het nodig om nog een laatste keer uit te halen, pats, zo in mijn pols). 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

En de Hovawart of Grote Zwitserse Sennenhond? Als ik de eigenaren die wel wel eens tegenkomen met wandelen mag geloven, moeten het hele fijne honden zijn... Lekker actief buiten, en binnen heerlijk rustig en hartstikke leuk voor andere honden :) (Zelf heb ik er geen ervaringen mee hoor)

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Marloes een samojeed heeft zeker wel twee maal per week een uur vacht verzorging nodig . En in de rui ben je wel enkele uren bezig.
Als je niet zo van het gefrummel houd raad ik het je echt af.Realiseer je ook met een witte hond dat alles altijd onder de haren zit , en dat er elke dag gestofzuigd moet worden ,anders eet je haren.Vergis je hier niet in. "

 

 

Daarom ligt er ook nog geen Samojeed langs me op de bank :p

Maar mocht de samojeed HET ras zijn, tja, dan moet ik toch maar leren om van frummelen te houden.

Maar als het niet hoeft, dan liever niet.

 

En wat haren betreft....Ik heb Nyx al ;) kan best nog wat haar bij

In de rui kan ik 3x per dag stofzuigen en dan ziet het er nog uit als of ik een week de stofzuiger niet heb aangeraakt. En de witte badkamer ziet altijd zwart van Nyx zijn haren, ookal komt hij er haast nooit.

Als ik geen haren in huis wil, dan moet ik geen huisdier nemen, heel simpel :)

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"
" " " Zit helaas op me telefoon dus kan me reactie niet bewerken, maar het ras dat ik ook nog wist is: Shiloh Shepherd. Vind ik ook geweldig ras. " Suzanne & De Poezels   Ze zijn prachtig. Als klein meisje vond ik duitse herders prachtig, dus een shiloh zou een soort meisjesdroom zijn die uitkomt, haha. Maar ze zijn erg groot en dan zouden we toch echt eerst moeten verhuizen. Maar in mijn ogen zou het wel een optie zijn. Heb er een tijdje geleden ook info over gezocht enzo " Marloes, vrouwtje van Nyx Ze zijn inderdaad groot maar Raks is in huis zo rustig dat ze weinig ruimte nodig heeft "
nicky

is er eigelijk een groot verschil tussen een shiloh sheperd en de oud duitse herder?
ik kende dit ras niet maar ze zijn heel mooi maar veel verschil zit er niet vind ik met de oude duits (buiten de grote ) "

 

De duitse herder is gebruikt om de shiloh sheperd te ontwikkelen.

Naast duitse herder zitten er o.a. ook malamute in en nog wat andere rassen. Het kruisen is gebeurd om een duitse herder look te krijgen bij een ras dat gezonder is en wat groter.

Daarnaast zijn de shiloh's een slag groter dan de duitse herder.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" En de Hovawart of Grote Zwitserse Sennenhond? Als ik de eigenaren die wel wel eens tegenkomen met wandelen mag geloven, moeten het hele fijne honden zijn... Lekker actief buiten, en binnen heerlijk rustig en hartstikke leuk voor andere honden :-) (Zelf heb ik er geen ervaringen mee hoor) "

 

De Hovawart vind ik prachtig, maar we wonen nu echt te klein voor een grote, brede hond.

Het arme dier zou zijn kont hier niet kunnen keren.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Ooit aan een dalmaat gedacht? 

de grootste clown die je maar kan hebben :) 

 

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie


 
  
De duitse herder is gebruikt om de shiloh sheperd te ontwikkelen.
Naast duitse herder zitten er o.a. ook malamute in en nog wat andere rassen. Het kruisen is gebeurd om een duitse herder look te krijgen bij een ras dat gezonder is en wat groter.
Daarnaast zijn de shiloh's een slag groter dan de duitse herder. "

ze zijn heel mooi  

en de kortharige duitse herders die hebben idd een ongezonde stand van de rug en heupen

maar de oud duitse herder heeft dit ook al vele minder

dit is mijn reu  

dus marloes als je de shiloh net te groot vind kan je mss voor de oud duitse herder gaan  hebben een super karakter en werken heel graag ze luisteren goed maar hebben toch nog een eigen karakter

 

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Ooit aan een dalmaat gedacht? 
de grootste clown die je maar kan hebben :-) 
 
"

 

Ow zeker wel. Je ziet ze ook niet zo vaak meer. Alleen zijn er nog andere leuke rassen, is moeilijk kiezen hoor!  

Alleen dat urine/blaas probleem ding hebben/krijgen ze toch allemaal? Of is dat niet zo?

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

"

" Ooit aan een dalmaat gedacht? 
de grootste clown die je maar kan hebben <img class=" /> 
 
"



 


Ow zeker wel. Je ziet ze ook niet zo vaak meer. Alleen zijn er nog andere leuke rassen, is moeilijk kiezen hoor!  


Alleen dat urine/blaas probleem ding hebben/krijgen ze toch allemaal? Of is dat niet zo?

"


nee hoor echt niet allemaal, de kans is groter na castratie/sterilisatie maar het geld echt niet voor alle dalmaten,

Dips is trouwens gek op fietsen :-) wandelen en in huis slaapt ze bijna altijd haha

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"
    De duitse herder is gebruikt om de shiloh sheperd te ontwikkelen. Naast duitse herder zitten er o.a. ook malamute in en nog wat andere rassen. Het kruisen is gebeurd om een duitse herder look te krijgen bij een ras dat gezonder is en wat groter. Daarnaast zijn de shiloh's een slag groter dan de duitse herder. "
Marloes, vrouwtje van Nyx

ze zijn heel mooi  
en de kortharige duitse herders die hebben idd een ongezonde stand van de rug en heupen
maar de oud duitse herder heeft dit ook al vele minder
dit is mijn reu  
dus marloes als je de shiloh net te groot vind kan je mss voor de oud duitse herder gaan  hebben een super karakter en werken heel graag ze luisteren goed maar hebben toch nog een eigen karakter
  "

 

 

Ik woon momenteel 1 hoog. Ik wil een herder die trap niet aan doen, ze zijn toch gevoelig voor HD.

 

Ik moet gewoon zo erg verhuizen, anders denk ik dat ik maar een pluche moet aanschafen

....een grote boerderij met veel land klinkt goed....nu het geld nog 

 

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"

nee hoor echt niet allemaal, de kans is groter na castratie/sterilisatie maar het geld echt niet voor alle dalmaten,

Dips is trouwens gek op fietsen :-) wandelen en in huis slaapt ze bijna altijd haha "

 

Oke, bedacht. Dacht namelijk ooit gehoord te hebben dat alle dalmaten daar last van kregen.

Zo was in Engeland nogal veel ophef over het invoegen van een look-a-like dalmaat (dus geen echte) om dit probleem aan te pakken binnen het ras

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"
Oke, bedacht. Dacht namelijk ooit gehoord te hebben dat alle dalmaten daar last van kregen.
Zo was in Engeland nogal veel ophef over het invoegen van een look-a-like dalmaat (dus geen echte) om dit probleem aan te pakken binnen het ras "

Doofheid komt ook veel in het ras voor, het gaat hand in hand met het stippenpatroon. Heb me laten vertellen dat in bijna ieder nest dove pups zitten. (al dan niet weggemoffeld door de fokker) Misschien kunnen Dalmaat eigenaren hier meer over zeggen, ik ken alleen Amerikaanse toestanden. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: spijt van Labradoodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^