Wie heeft puppy geboren in november 2013?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat is echt nog de jongheid en het enthousiasme ook met Sadi komen we dat nog tegen.

 

Sadi is eind april loops geworden voor het eerst, en is best een flinke dame  in de breedte zal ze nog wat breder worden denk ik. 

Laten we zeggen ook Sadi houd ons nog steeds alert en aan het werk  je blijft samen leren en natuurlijk er zijn dingen zoals opspringen of te wild bij binnenkomst bezoek maar heel langzaamaan hersteld ze sneller is ze steeds wat eerder rustig en blijft ze niet meer rond stuiteren tot het bezoek weg is. 

 

Hieronder zelfde foto als in me profiel puur omdat het duidelijk laat zien dat ze een flinke meid is geworden. a.s. 1 augustus is Sadi 1 jaar en 1 maand.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey! ja, nu je het zegt, dat herken ik ook wel, ze wordt sneller rustiger en laat het bezoek dan ook met rust :-) Er is dus toch wat vooruitgang!

Prachtige hond Sadi, wel een serieuze beer! Loopt zij flink aan de lijn? Want als zij trekt dan lig je toch omver denk ik dan :-D

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Wat een verschil dan... Ik lees dat Sammy 23 kilo is? Wammes is een maand jonger en weegt nu 34 kilo. Hij is van 2e kerstdag. Ik heb contact met alle andere baasjes van het nest. In totaal 11 pups. Heb ook nog altijd contact met de baasjes van Willem's broers en zussen en mama. Is erg leuk! Ieder jaar gaan we een dag samen wandelen.

 

Gaan we met het nest van Wammes ook doen. Mams gaat dan mee en misschien de papa ook wel. 

 

Maar goed, de pups zijn dus een maand jonger dan Sammy en toch allemaal al een stuk zwaarder. Ook de teefjes. Dit zegt overigens niks hoor!! Sammy kan een kleiner teefje zijn. Er zijn ook wel reutjes die volwassen amper de 30 kilo halen.

 

Ik merk dat Wammes nu veel slechter gaat luisteren. Hij is echt begonnen met puberen en weet bijna niks meer van wat hij allemaal geleerd heeft. Ik vraag me soms zelfs af of hij wel weet hoe hij heet......;-) De pubertijd vind ik persoonlijk veel lastiger dan de puppy tijd. Toch lig ik de meeste tijd in een deuk om de dingen die hij uitvreet. Hij heeft nog nooit iets stuk gemaakt. Willem overigens ook niet. Tja.......wat planten in de tuin....allebei, omdat gaten graven nu eenmaal veel leuker is en dan horen er geen planten in de weg te staan!!

 

Ik wandel 's ochtends 1,5-2 uur en doe dit al best lang. 's middags (eind van de middag) zo'n 45 minuten tot een uur en 's avonds alleen een klein rondje.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey!

Sammie was de allerkleinste van het nestje, ze is ook zeer fijn gebouwd. Haar vader daarentegen was héél struis en breed. De moeder was gewoon gemiddeld.

 

Jij wandelt best lang. In het bos kan ze het ook wel zo lang aan, dan loopt ze vrij rond. Maar als het aan de lijn is, en het duurt te lang, gaat ze soms gewoon zitten, dit is wel 's avonds. Dan denk ik dat ik mijn ronde te lang heb gemaakt. Dat is nu ook wel door de warmte denk ik.

 

Hier lijkt het ook soms of een simpel bevel vergeten is, en moet ik steeds koekjes bovenhalen voor een simpele opdracht zoals zit of liggen.

Groetjes

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hallo leuk weer dit topic en om de andere verhalen te lezen!

 

Black is nu ruim 8 maand, het gaat heel goed met hem.

Hij begint met puberen maar niet echt extreem of zo.

Af en toe is hij wat eigenwijs maar niet onhandelbaar.

Soms lijkt hij opeens doof als hij zijn naam of commando hoort en dan moet ik opletten dat ik niet te vaak ga herhalen, dat heeft totaal geen zin.

 

Hij is heel sociaal en vriendelijk naar mens en dier.

Jachtcursus zijn we na een seizoen mee gestopt, het was leuk om te doen maar Black was niet al te fanatiek.

Nu alleen gehoorzaamheidscursus in combinatie met een soort sport en spel.

En als hij oud genoeg is, gaan we beginnen met behendigheid.

Dat zijn dingen die hij echt leuk vindt en heel enthousiast alles doet.

 

Tot nu toe is hij nog niet echt geïnteresseerd in teefjes, mag van mij wel zo blijven

 

We doen 1 lange wandeling per dag van zo'n 3 kwartier tot een uur waar hij ook los kan lopen. Dan gaan we naar het bos of Veluwemeer.

En dan nog een aantal wandelingen van ongeveer een kwartier. (soms los soms aan de lijn)

Dagelijks doen we ook wat trainen/spelen/oefenen.

 

Aandachtspuntjes:

Wandelen aan de lijn zonder trekken: gaat soms goed, soms wat minder

Aandachtsoefeningen: Black loopt graag met z'n neus over de grond en dan is het lastig om zijn aandacht te krijgen.

 

Toevallig vandaag foto's gemaakt, zo ziet Black er nu uit:

 

 

 

 

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Hey!
Sammie was de allerkleinste van het nestje, ze is ook zeer fijn gebouwd. Haar vader daarentegen was héél struis en breed. De moeder was gewoon gemiddeld.
 
Jij wandelt best lang. In het bos kan ze het ook wel zo lang aan, dan loopt ze vrij rond. Maar als het aan de lijn is, en het duurt te lang, gaat ze soms gewoon zitten, dit is wel 's avonds. Dan denk ik dat ik mijn ronde te lang heb gemaakt. Dat is nu ook wel door de warmte denk ik.
 
Hier lijkt het ook soms of een simpel bevel vergeten is, en moet ik steeds koekjes bovenhalen voor een simpele opdracht zoals zit of liggen.
Groetjes "

 

Wammes loopt inderdaad geen 2 uur aan de lijn. We lopen met meer honden en zijn altijd wel ergens waar ze los kunnen lopen....ik zeg kunnen hihi, want het mag niet altijd....

 

Hij loopt al mee vanaf dat hij 14 weken is. Maar toen alleen los, niet aan de lijn. En natuurlijk gingen we geen 2 uur toen ;-) Maar vaak wel een uurtje... Ook dan op een plek waar ze kunnen spelen enz. Ze gaan ook iedere dag zwemmen....het water in. 

 

En ja, in het bos vinden ze geweldig. Dan gaan we met 4 goldens tegelijk. Zo leuk! Heerlijke smeerkezen zijn het dan.

 

S avonds ga ik daarom alleen een klein rondje. Met allebei. Ze willen dan ook niet langer en Willem gaat meestal zitten als hij geen zin meer heeft. Wammes heeft nog niet echt een rem (ja, ik ben zijn rem)

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Heb me maar even geregisteerd.. Is wat makkelijker ;-) 
 
we hebben ook echt een schat van een hond.. Morgen gaat mn man weer werken en begint de echte uitdaging voor mij ;-)
Zijn er trouwens meer hondjes die weigeren in het donker mee te gaan naar buiten? Hoe moet ik dat nou toch oplossen :-) "

 

Hee Elise, wat leuk! Ik zie dat jou hond op dezelfde dag geboren is al Wammes.

Een kerstpuppenkindje....hihi

 

Het nest heeft allemaal stamboomnamen met delen uit kerstsongs.

Wammes heet Dub a Dub a Dum Dum. (in een ander topic heb ik destijds alle namen gezet. Erg grappig zijn ze )

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

@Ingrid op mijn profielfoto staat Willem. Toevallig is hij daar net zo oud als Wammes nu is.

Valt me nu pas op hoe groot Willem daar lijkt terwijl hij een stukje lichter was als Wammes nu is. Gemiddeld loopt Wammes zo'n 20% voor per week als ik het vergelijk met de groeicurve van Willem.

honden page profiel LizaLiza 3 doggies

honden foto van Liza

Hier nog steeds verliefd op Billy, hihi.

Hij is van 1 november 2013. Hij is een fijn gebouwde Berner Sennen. Qua grootte is hij uitgegroeid, maar zelfs de dierenarts zegt dat hij nog de breedte in mag :-)

 

Nadat we een paar maanden geleden even de schrik van ons leven hadden (bijna 42 graden koorts en afwachten of gij het allemaal zou redden) gaat het nu geweldig! Sindsdien niet meer ziek geweest, is een vrolijke en drukke pup, doet het geweldig! We staan nu alleen voor de volgende uitdaging: we gaan deze week over naar ons nieuwe huis. Super voor Billy want we gaan van gelijkvloers naar een 3 verdieping huis met grotere tuin. Maar hij vind het nu allemaal wat eng en raar dat de baasjes steeds weg gaan of dat hij naar de oppas moet en de spullen die steeds meer verdwijnen.

 

En nu staat Billy mijn aandacht te trekken, hij willen wandelen! En hij heeft gelijk, het is zijn tijd hihi!

 

Ik ga later nog proberen een foto van Billy toe te voegen, lukt nu zo snel niet vanaf mn telefoon.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Hey! ja, nu je het zegt, dat herken ik ook wel, ze wordt sneller rustiger en laat het bezoek dan ook met rust :-) Er is dus toch wat vooruitgang!
Prachtige hond Sadi, wel een serieuze beer! Loopt zij flink aan de lijn? Want als zij trekt dan lig je toch omver denk ik dan :-D "

 Als ze echt iets heeft gezien of geroken dan loopt ze nog niet netjes maar wil haar neus achterna. Maar dat is wel alle zeilen bijzetten. (ik heb nog niet omver gelegen en was dat niet van plan. Ik zet me schrap zij Gebruikt op zo'n moment gewicht en kracht dan heb ik het mijne ook nodig. (gelukkig ben ik iets zwaarder als haar) Verder heb ik voor geval van nodig een D ring op de borst van haar tuig en we gebruiken een politielijn met aan beide kanten een musketon. Als het te gek word pak ik de ring op de borst er bij. Dan is ze wat stuurbaarder. Als ze echt zo'n bui heeft, heb ik dat met haar echt nodig. Verder weet ze dat we stukken normaal lopen en dat ze op vaste stukken "ga maar snuffelen krijgt"daar mag ze even haar neus achterna op voorwaarde dat ze wel enigzins meeloopt niet trekt en niet schrap zet als ze ergens moet blijven ruiken. Ik geef haar dan zoveel mogelijk ruimte en loop mee maar als ik verder wil en vraag haar door te lopen en ze gaat zich schrap zetten (wat ze heel goed kan als zij iets anders in haar hoofd heeft) is het commando stoep en einde snuffeltijd.

 

@Liza (enig idee waar de koorts ineens vandaag kwam en wat ie dan heeft gehad?) destijds met Beauty hebben we een verhuizing gedaan, ik heb haar zoveel mogelijk meegenomen en overal bij betrokken (Beauty had wel verlatingsangst) Zou het om een verhuizing met Sadi gaan moet ik nog een paar keer nadenken. Ik wil haar erbij betrekken maar met haar stuiterbal momenten kun je haar er niet overal bij hebben.

 

Ook Sadi moet nog wat de breedte is.

Schofthoogte heb ik nog niet opnieuw gedaan maar zal als er al veranderd is niet veel veranderd zijn, die staat tussen de 65 en de 66 cm schofthoogte en ze weegt 36 kg of heel iets minder door het zeuren met eten tijdens dat heel warme weer, maar dat gaat nu weer goed gelukkig. Hoop wel dat ze nog wat de breedte in gaat zou iets mooier passen bij haar grootte. Nu is het net of ze te weinig eten krijgt, oke we zijn er wel streng op controleer veel dat ze niet te veel krijgt en pas op dat ze wel genoeg krijgt maar wil gewoon geen hd en ed risico's lopen en door te overvoeren vergoot je dat risico wel natuurlijk.  Als kauwmateriaal krijgt onze dame antler en buffelhoorn  (dat gaat super) en is tenminste niet zo snel weg (als je buffelhoorn besteld voor een berner moet je er wel bij vermelden dat je een massieve moet hebben, anders kun je per abuis een holle toegezonden krijgen)

honden page profiel LizaLiza

honden foto van Liza

Ik zat zo eens terug te lezen en dacht; ik plaats eens een update over Billy.

 

Billy is van 1 november 2013. Een Berner - Sennen mannetje. Hij is dus bijna 10 maanden :-)

 

Sinds deze week, maandag, plast hij ineens met zn pootje omhoog. Ik schrok gewoon toen hij het ineens deed haha. Hij had wel zo een keer zn poot opgetild maar dan deed ie niks, had het daarom nog niet helemaal verwacht. Maar sinds maandag dus, wel alleen tegen bomen haha. Dus als er ergens geen boom is dan blijft hij gewoon op 4 poten staan haha.

 

Ondertussen zijn we ook helemaal overgehuisd. Heb nu 2 weken echt het idee dat hij snapt dat we hier wonen. Hij is ook weer zichzelf. Herken zn trekken weer en zn gedag enz. 

 

Sinds we in het nieuwe huis zitten mag hij snachts lis slapen. Dat deed hij eerst nog gewoon in de bench. We hebben het wel geprobeerd een paar nachten maar dat was echt elke nacht urenlang blinde paniek. Toch besloten dat hij los mocht slapen. Dat ging (gelukkig) perfect!

 

We willen in september (na onze vakantie waar hij nog lekker vies mag worden) voor het eerst met m naar een trimsalon. Vind dit wel erg eng hoor,  hem achter laten bij iemand die we niet kennen en diegene kent Billy ook niet. Iemand tips?

 

Hoe is het met jullie honden?

 

Liefs Liza

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Wat leuk, weer een update.

Ik heb geen ervaring met een trimsalon dus kan je helaas niet helpen, Liza. Goed om te horen dat Billy 's nachts los mag slapen! Dat mag Ozzy nu ook sinds hij zeven maanden was (hij is nu bijna tien maanden) en na een paar onrustige nachten ging dat heel goed.

 

We zijn ook begonnen met hem overdags (als we weg zijn) uit de bench te laten. Dat ging aanvankelijk goed, maar zodra we de tijdsduur opbouwen gaat het fout. Gisteren heeft hij meerdere boeken uit de boekenkast getrokken, dingen van plankjes gehaald, etc. Ik ben er ook achter gekomen dat hij stiekem op de bank gaat als wij er niet zijn

Dat op stiekem op de bank gaan vind ik niet eens zo'n probleem, maar hij moet het huis wel een beetje heel laten natuurlijk! Ik denk dat we weer van voor af aan beginnen; eerst een kwartiertje alleen, half uurtje, drie kwartier, etc.... ik zorg er altijd voor dat Ozzy goed is uitgeslapen en voldaan is uiteraard. Mochten jullie tips hebben hoor ik het heel graag!

 

Maar goed, Ozzy is dus lekker aan het puberen. Het ene moment loopt hij buiten braaf mee en het andere moment is het een en al snuffelen onderweg. Hij tilt nu soms zijn poot op en heeft een keer zelfs tegen een boom geplast! Ik wist niet wat ik zag! Ik merk dat hij steeds beter in zijn vel gaat zitten, op training met drukke honden (waar hij altijd erg zenuwachtig van werd) is hij na de eerste paar minuutjes al heel snel rustig. Hij kan nog een beetje bang zijn van mensen op straat die hem willen aaien, vroeger dook hij achter me en begon te blaffen, nu laat hij het vaak toe, en als hij toch onzeker is kalmeert hij heel snel. Hij wordt steeds zelfverzekerder.

 

Kortom, het is een superlieve hond, en soms een enorme puber .

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik zou in elk geval iemand zoeken waar je de eerste keer erbij kan blijven. Zowel voor je eigen om te zen hoe er met je hond wordt omgegaan als ook voor het vertrouwen van de hond 

honden page profiel LizaLiza

honden foto van Liza

"We zijn ook begonnen met hem overdags (als we weg zijn) uit de bench te laten. Dat ging aanvankelijk goed, maar zodra we de tijdsduur opbouwen gaat het fout. Gisteren heeft hij meerdere boeken uit de boekenkast getrokken, dingen van plankjes gehaald, etc. Ik ben er ook achter gekomen dat hij stiekem op de bank gaat als wij er niet zijn
Dat op stiekem op de bank gaan vind ik niet eens zo'n probleem, maar hij moet het huis wel een beetje heel laten natuurlijk! Ik denk dat we weer van voor af aan beginnen; eerst een kwartiertje alleen, half uurtje, drie kwartier, etc.... ik zorg er altijd voor dat Ozzy goed is uitgeslapen en voldaan is uiteraard. Mochten jullie tips hebben hoor ik het 

 

Wij laten Billy ook overdag als wij er niet zijn los. Hij wilde dan ook nogal eens dingen kapot maken of met kussentjes aan de wandel. Wij geven Billy voortaan voor we weg gaan de Kong. We hebben het hem eerst makkelijk gemaakt door eerst droge koekjes erin te doen die er makkelijk uitvielen en we waren er gewoon bij. Zo doe ik ook weleens een klein beetje pindakaas of appelstroop erbij (heel veel recepten ook te vinden op internet). Billy snapt nu dat als hij de Kong ziet hij iets lekkers krijgt. Hij heeft geen oog meer voor ons als we weggaan en volgens mij is hij erna zo moe dat hij lekker gaat liggen :-)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Thali (14 november) heeft weinig last gehad van sloopgedrag, alleen papier moest kapot. Ze heeft dus ook heel ironisch haar eigendomsbewijs in stukken gescheurd haha. NA even een mail gestuurd te hebben naar de raad van beheer en een klein bedrag over gemaakt te hebben, hebben wij weer een eigendoms bewijs. Die ligt nu ook niet meer binnen handbereik.

 

Met Thalia is alles goed, ze is een kleine meid gebleven. Ze vind het niet echt leuk om truukjes te leren, ze is nog te snel afgeleid.

Omdat wij een kleine meid hebben is ze wat opdringerig bij bezoek. Ze wil met iedereen knuffelen en vriendjes worden. Het bezoek heeft dit altijd toe gelaten (op het begin vonden we het goed, ivm socialisatie, maar we zijn te laat begonnen met haar te laten weten dat het niet kan, het bezoek was eraan gewend om gelijk met die kleine meid te knuffelen dus nu is ze een beetje opdringerig)

Haar angst periode is ze denk ik ook wel uit. Ze is loops geworden (dat was niet tof) en nu is ze net loops af. We beginnen ons meisje langzaam weer terug te krijgen. Ze gaat ook geholpen worden over 3 maanden.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

sterilisatie is best vanaf de eerste dag van de loopsheid ;) 

 

Sadi wilden we ook late steriliseren helaas nam ik een aantal dingen waar waardoor ik dat niet verantwoord vond. Na onderzoek blijkt Sadi Exercise induced hyperthermie en zou nu achteraf gezien narcose voor sterilisatie haar door geweest zijn dus erg dankbaar dat ik bepaalde dingen op tijd heb gezien en voor onderzoek heb doorgedrukt.

 

Sadi is ook opdringerig bij bezoek en veel enthousiaster dan goed voor haar is. We proberen haar te leren dat ze moet liggen als er bezoek komt dat ze van een afstandje alles kan overzien en eens ze rustig is mag ze op 4 pootjes even aandacht gaan halen, tussentijds probeert ze prikkend en wel met haar nog nog wat af te dwingen en dan dimmen we in met "Sadi Nee" bezoek vragen we dan ook haar na begroeting als ze rustiger is, in de negeer stand te gaan. Heeft ze het supergoed gedaan krijgt ze op onze manier wat lekkers van het bezoek (dat wij hebben gegeven) lekkers op platte hand, Sadi nee, "goed zo" pak maar. Maar ja een energieke stuiterbal is het blijkbaar onmogelijk het helemaal onder controle te krijgen, ook gezien we hier vanaf dag 1 al mee bezig zijn. Maar Sadi kan haar energie niet verdelen ze gaat er simpelweg volle bak bak (niet fijn voor anderen en niet goed voor haar zelf want haar temperatuur loopt daardoor onnodig ver omhoog).

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"  
Wij laten Billy ook overdag als wij er niet zijn los. Hij wilde dan ook nogal eens dingen kapot maken of met kussentjes aan de wandel. Wij geven Billy voortaan voor we weg gaan de Kong. We hebben het hem eerst makkelijk gemaakt door eerst droge koekjes erin te doen die er makkelijk uitvielen en we waren er gewoon bij. Zo doe ik ook weleens een klein beetje pindakaas of appelstroop erbij (heel veel recepten ook te vinden op internet). Billy snapt nu dat als hij de Kong ziet hij iets lekkers krijgt. Hij heeft geen oog meer voor ons als we weggaan en volgens mij is hij erna zo moe dat hij lekker gaat liggen :-) "

 Hi Liza,

 

Dank  voor de tip, ik heb hier een nog wel een Kong en een potje pindakaas dus ik ga het eens proberen!

Ozzy is ook veel drukker dan nodig bij bezoek. Wij vragen ook of bezoek hem gaat negeren en dat gaat op zich goed, Ozzy is dan wel rustig en gaat lekker kluiven, maar op een gegeven moment begint hij weer puppy streken uit te halen, zoals het lostrekken van veters wat hij normaal nooit doet! Maar aan de andere kant, we hebben gisteren opgepast op neefje & nichtjes en Ozzy ging mee, komen er opeens nog zeven andere kinderen rond die gillend rondrennen en Ozzy willen aaien. Daar blijft hij dan weer heel kalm bij, zo grappig!

 

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

Wij laten Sammie overdag ook los, nooit meer in de bench. Ze kan zeker 4 uur alleen zijn en nog langer ook (maar dat hoeft meestal niet). Ze sloopt niets. Ze krijgt een gevulde Kong en is daar even zoet mee. VOor de rest heeft ze nog wat speeltjes (touwen, knuffels) waar ze ook mee speelt. Ik zie dat als ik thuiskom en er overal wat losse draadjes liggen.

Verder zorg ik er wel voor dat mijn huis "hondproof" is. Dus: losse kussens van de bank, plant op de tafel, speelgoed van de kinderen in een doos. Meer niet eigenlijk. Maar er ligt niets los of te grijpen voor haar. Ze gaat ook niet op de zetel liggen als wij weg zijn. (had ik wel verwacht in het begin, mr nu interesseeert het liggen op de bank haar niet meer)

Groetjes en veel succes. Bij ons is het vanzelf gegaan, we hebben het gewoon een keer geprobeerd en het lukte.

Groetjes,
Ingrid

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Naar buiten, niks doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^