Wie heeft puppy geboren in november 2013?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Het is het zeker waard! Zeker als je ze ziet opgroeien en ziet leren en langzaam de hond ziet worden die jij graag hebt. Heerlijk! Een stuk beter dan een maand geleden nu :).

 

Wij hebben ze al vrij snel losgelaten, ik vond dat de eerste keer doodeng want ze was zo klein en ging zo snel stuk. Maar dat was nergens voor nodig en nu ben ik blij daarom.

 

 

Iedere pup is echt weer heel anders heb ik gemerkt haha. Ik sta ook nog in contact met een broertje van Thalia. Die kan bijvoorbeeld niet alleen thuis blijven en begint (volgens de eigenaresse) al dominant te worden. Rijden op andere honden en derg. Chester kan wel weer meer commando's dan Thalia.  Chester gaat weer beter de bench in maar Thalia is fijner in de dagelijkse omgang. (ze bijt niet, dringt zich niet op tenzij ze op je schoot wil liggen, blaft niet om aandacht, kan met zichzelf en een speeltje spelen, luistert goed)

Thalia trekt niet (meer) aan de riem en Chester wel, Chester is zelfs al naar de trimmer geweest. Chester was dan weer makkelijker met zindelijk maken dan Thalia.

honden page profiel selinaselina 3 doggies

honden foto van selina

Ik heb het geluk dat wij erg dicht bij een bos/park wonen waar ik Joy eigenlijk al vanaf het begin af aan los heb gelaten. Eerst voor een paar minuten en nu steeds langer. Nu is het zo dat ze eigenlijk alle tijd in het park losloopt.

 

De laatste dagen plast ze wel weer eens in huis, ook poepen, maar ze is wat aan de diarree, dus tja. Mijn vriend was hier vier dagen en hij had zijn hond mee genomen. Hoe gezellig het ook was en het ging ook echt goed, joy was wel wat uit haar doen, moe vooral. Ik ging lang niet zoveel met haar lopen als ik normaal deed. Nu is de rust weer weder gekeerd, dus probeer ik die regelmaat weer terug te krijgen. Ze deed het qua zindelijkheid echt erg goed.

honden page profiel selinaselina 3 doggies

honden foto van selina

nou, ik geloof nu even dat ik graag mijn ei kwijt wil.

 

Het gaat echt erg goed met Joy, ik mag niet klagen, ze geeft me erg veel. Maar...ja hier komt de maar...ik vind het nu gewoon even zwaar. Mijn vriend is hier afgelopen week 5 dagen geweest met zijn hond (een mechelse herder). Deze hond ligt bij hem thuis alleen maar op de bank en kijkt niet op of om. Wij dachten dus, ze is heel rustig, dat gaat wel goed met Joy.

Het ging ook wel goed maar (ja weer die maar) ik merkte al erg snel dat het te vermoeiend was voor Joy. De hond van mijn vriend kwam hier helemaal tot leven, was erg nerveus. Ik zei, haar energie level is echt te hoog, ze moet meer naar buiten. Nu kan je hier gelukkig erg mooi wandelen en dat heeft hij ook veel gedaan met Mayla.

Het ging toen stukken beter met haar. Ze speelde wel behoorlijk wat met Joy en ik heb ze regelmatig uit elkaar gehaald.

 

Joy en ik hadden een prima ritme samen, ze was zo goed als zindelijk, maar poept nu sinds een paar nachten in huis. Ik heb dus weer de gebroken nachten, opruimen en dan meteen maar even naar buiten en Joy wordt gewoon wat pittiger. Het is soms wat zwaar dat ik het allemaal alleen moet doen. (dochters zijn nu bij hun vader) Gelukkig kan ik volgende week terecht op de hondenschool van Martin Gaus (positieve training)

 

Ook is het zo dat de hond van mijn vriend achter mijn kat aanzat. Deze was gewoon buiten op het balkon, ik moest iets weg gooien en de hond schoot door de deur heen zo het balkon op waar mijn kat op dat moment was. Die is zich helemaal rot geschrokken en weggerend. Sindsdien heb ik haar niet meer gezien. Ik heb overal gemeld dat ze weg is...maar helaas nog geen nieuws.

 

Ik heb dus een dip-moment, voel me moe en verdrietig en merk dat ik soms het geduld niet meer heb met Joy als ze voor de 1000ste x iets van de straat pakt. deze ochtend werd ik echt even boos. (ze had een muizenlijkje te pakken) Ik baal dan vooral van mezelf, joy moet het gewoon nog leren...

 

Gelukkig begint volgende week de cursus.

 

ps willen jullie aan mijn kat denken? Ik geloof dat positieve gedachten helpen <3 dank jullie wel. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hoi Selina

Met 2 honden in huis is toch anders dan 1.

Black is onze 2e hond dus hier was het ook wennen voor de oude hond, dat er een pup was.

Hij was ook een hond die z'n eigen ritme had, lekker op de bank lag en z'n eigen dingen deed.

Maar sinds Black er is, is hij ook veel alerter geworden en aan het kijken wat Black doet.

Voor Black is het voordeel dat hij niet anders weet, dan dat er een klein, wit hondje in huis woont.

Zelfs dan is het nog wel eens lastig en moet je soms scheidsrechter zijn.  En zorgen dat Black zijn aandacht bij mij houdt als ik dat vraag en niet bij de andere hond.

 

Met Black volg ik ook de Martin Gaus cursus en dat is echt goed.

Ik denk dat je daar ook veel aan hebt, ik heb er al een hele hoop geleerd met Black.

Eerst heb je een stuk theorie voordat je met de honden naar het veld gaat.

Er zijn meerdere instructeurs en als iemand een probleem heeft, kun je die les 1 op 1 oefenen of het probleem bespreken wat je kan doen.

 

Die dip momentjes heb ik ook  wel, hoor.

Dat heb ik met het puppy bijten van Black, het happen in kleding/handen.

Het gaat al wel beter maar soms word je er wel een beetje moe van.

 

Ik denk dat het normaal is, een puppy is erg leuk maar het kost veel tijd, energie en geduld.

En dat kun je nu eenmaal niet elke dag even goed opbrengen.

Het komt vast wel weer goed.

 

Belangrijkste is nu dat je kat weer thuis komt.

Veel sterkte en hopelijk lezen we vandaag of morgen dat ie weer thuis is.

 

 

 

 

honden page profiel ShelleyShelley 3 doggies

honden foto van Shelley

Ja hier een pup van 16-11. Een halve labrador half terrier. Ze heet Bentley.

 

Bentley doet de commando's zit,af,poot,kusje,blijf.

Ze is zindelijk.

Bentley mag lekker op de bank liggen als ze dat wilt, ook ligt ze lekker op bed op z'n tijd. Ze luistert heel goed en is een schat van een beestje naar mij toe. naar mijn vriend luistert mevrouw totaal niet.

honden page profiel selinaselina 3 doggies

honden foto van selina

och, ik heb al een tijdje niet meer gereageerd hier.

 

Hoe gaat het met de puberhondjes?

 

Ik heb nu drie keer een les gehad op de hondenschool, Joy doet het best wel goed (ook al zeg ik het zelf) Het is een klein groepje en fijne lessen, er is altijd tijd om vragen te stellen.

 

Wel blijft de ontlasting van Joy een probleem, ze heeft nu brok van Dog Lovers Gold, maar de ontlasting blijft slecht en soms heeft ze prutoogjes en ook jeuk. En ze stinkt enorm uit haar bek, maar ze vreet ook alles van de straat, zo vlug als water is ze

 

Ik ben erg benieuwd hoe het bij jullie gaat.

 

 

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey,

Hier intussen al 4 maanden en 1 week. We zijn net uit de puppyklas en gaan nr de pré-juniors ;-)

We leren: volg, liggen, zit, zit voor, voet, blijf, staan... dat is het wel zo wat. Soms denk ik: wow, dat gaat vlot, ze kan alles. En op andere momenten lukt een simpele 'zit' niet eens. Dus ja.. :D

Het bijten in onze broek, schoenen, ... is al een pak beter, al is het op sommige momenten nog een beetje lastig. "Nee" kent ze al wel goed en meestal lukt het dan.

Op de zetel springen doet ze soms stiekem. Maar ik krijg haar er wel gemakkelijk uit.

 

Zindelijkheid binnen is hier helemaal voor mekaar. Enkel buiten in de tuin af en toe een grote boodschap. :-( Dat willen we echt afleren!!

Haar vacht wordt helemaal anders, stugger en krullender (enkel nog maar op de rug). En haar tandjes worden volop gewisseld.

 

Ze weegt nu 12.5kg.

Hoe gaat het met de andere pupjes?!

Groetjes,

Ingrid

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ingrid, leuk dat het zo goed gaat!

Die puppy's veranderen zo snel en leren snel.

 

Black gaat ook heel goed.

Hij heeft de 1e puppycursus al gehad en we zijn nu met de vervolgcursus bezig.

Hij kan nu ook blijven zitten of liggen terwijl ik wegloop, dan moet ik hem naar me toe roepen.

 

Hij is gelukkig ook niet meer zo erg, dat ie in je handen bijt.

Wel op sommige momenten dat hij in zijn riem bijt als je hem uitlaat.

Dat is dan voor hem een soort touwtrekspelletje.

De één zegt, gewoon negeren en doorlopen, de ander zegt stil blijven staan totdat hij de riem los laat.

 

Maandag begin ik met Black ook met een puppy jachttraining.

Daar heb ik veel zin in, lijkt me heel erg leuk.

joke linder (Gast)

ik heb zelf een golden retriever gehad die zit nu bij mijn dochter ,want ik heb ook nog een labrador retriever 15 jaar oud nu mhuisje is te klein voor 2 van zulke grote honden  Je moet met de pup naar buiten en constant snoepje bij je hebben en als hij luisterd braaf en een snoepje geven en korte comandos zoals zit ... blijf......braaf.....stout en met hem gaan fietsen zodat hij zijn energie kwijt kan en zelf niet gestrest zijn dat werkt over op je hond dat voelt hij als jij gestrest ga doen gat hij juist vervelend doen iedere keer als hij op de bank spring eraf halen en aeggen blijf en belonen net zolang dat hij ziet he als ik van de bank afblijf wordt ik beloont krijg ik wat lekkers en later kan je dat lekkers gaan afbouwen  in ieder geval sucses  en heel belangrijk korte comandos niet van nee dit mag niet ......... nee de bank af halen en zeggen nee stout en met liggen niet ga liggen ne  gelijk liggen ,zit en niet zitten niet blijven maar blijf zo veel mogelijk korte comandos

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Ingrid, leuk dat het zo goed gaat!
Die puppy's veranderen zo snel en leren snel.
 
Black gaat ook heel goed.
Hij heeft de 1e puppycursus al gehad en we zijn nu met de vervolgcursus bezig.
Hij kan nu ook blijven zitten of liggen terwijl ik wegloop, dan moet ik hem naar me toe roepen.
 
Hij is gelukkig ook niet meer zo erg, dat ie in je handen bijt.
Wel op sommige momenten dat hij in zijn riem bijt als je hem uitlaat.
Dat is dan voor hem een soort touwtrekspelletje.
De één zegt, gewoon negeren en doorlopen, de ander zegt stil blijven staan totdat hij de riem los laat.
 
Maandag begin ik met Black ook met een puppy jachttraining.
Daar heb ik veel zin in, lijkt me heel erg leuk. "

 

 

Waar ga je die jachttraining doen en wat houd het precies in?

Thalia, onze pup van november, begint nu ook steeds meer haar jachtinstinct te laten zien, dus wellicht is het ook wel leuk voor ons om te doen.

 

Met Thalia gaat het ook heel erg goed. We zijn op een gegeven moment op  het probleem geuit dat ze aan de lijn nar andere honden ging blaffen en in huis ook spontaan begon te blaffen. Hier zijn we mee bezig gegaan en gelukkig is dat nu zo goed als over. Het commando  blijf doet ze ook steeds beter. Ik kan wegrennen van haar en snoepjes neer leggen en dan blijft ze netjes zitten. Ook buiten doet ze dit redelijk goed. Maar het kan vele malen beter als ik na Gruul kijk.

Ze is ook zo goed als zindelijk, ze geeft nog steeds niet echt aan wanneer ze moet plassen maar wij zijn er bijtijds bij. NU met het lekkere weer staat de deur open en als ze moet dan gaat ze ook netjes naar buiten toe. Dus ze weet dat ze buiten moet doen. Zee kan ook al een uurtje of 5-6 alleen blijven dus daar zijn we ook heel erg blij mee. Ik hoef nu ook geen vrij meer te nemen van het werk, kan ik nog wat vakantie dagen sparen haha.

Ik heb wel gemerkt dat Thalia veel meer eten nodig heeft dan de richtlijn. Ik geef haar makkelijk 80 gram per dag meer dan ze zou mogen. Ze word er niet dik van en ik vind haar er nu ook wel wat gezonder uitzien. Ik ga proberen om dit weer af te bouwen naar 50 gram per dag extra.

Met de ene hond gaat ze beter om dan de andere. Dat wil zeggen dat ze soms grotere honden wat eng vind en dan liever even 5 minuten de kat uit de boom kijkt. Wel is ze nieuwsgierig naar iedere hond en probeert ze bij iedere hond even te snuffelen. Als die (grotere) hond dan naar haar omdraait vind ze het een beetje eng. Maar zodra ze gewend is dan is dat ook weer over. Vandaag tijdens het wandelen heeft ze zelfs helemaal niks van angst laten zien bij andere honden dus ook dit gaat voorruit. Ze word steeds zekerder van zichzelf. Echt onderdanig is ze niet, ze is nog geen 1 keer op haar rug gaan liggen voor andere honden, i.p.d. gaat ze tussen mijn benen staan als ze het eng vind.

Mensen vind ze kei leuk! Het liefst lebbert ze iedereen helemaal af en ze verandert dan ook wel in een stuiterballetje. Ook iets waar nog een beetje aan gewerkt moet worden. Stiekem hopen we ook dat dit minder word naar mate ze ouder word.

In huis begrijpt ze goed waar ze wel en niet aan mag zitten. Alhoewel ze ons soms toch nog even moet uittesten.

Wij zijn over het algemeen heel blij met haar. De meeste dingen gaan heel goed en ze groeit op tot een mooie dame die behoorlijk goed luistert. Ze blijft natuurlijk nog een pup dus snel afgeleid. Maar we weten hoe we dat aan moeten pakken. Al doende leert men.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sadi is geboren op 1 juli 2013 Berner Sennen pup teefje van a.s. 1 april 9 maanden jong.

Sadi woog afgelopen week 32,1 KG en heeft een schofthoogte tussen de 60 en 61 cm (weet niet zeker of ik het goed heb gemeten dus wil dit een keer samen met de dierenarts doen).

 

Foto is van 2 weken geleden

 

Edit: Ik had wel gezien dat het van november 2013 is maar enerzijds kan ik Sadi even laten zien en word gelijk op de hoogte gehouden van het topic. Leuk dit soort topics te blijven volgen.

honden page profiel LizaLiza 3 doggies

honden foto van Liza

Hoi :)

 

Mijn pup is van 1 november! Het is een reutje en hij heet Billy. Hij weegt nu, over 2 dagen is ie 5 maanden, iets over 18 kilo. Oja vergeet bijna te zeggen dat het een Berner Sennen is haha. Hij doet t super goed! Wij zijn met 12/13 weken begonnen met puppycursus, gaat erg goed. Hij doet t super! Nog 3 lessen en de puppycursus zit er al op.

 

Billy heeft nooit in meubels geknauwd, gelukkig! Hij vond de bench altijd verschrikkelijk. Toen we eenmaal een grote bench hadden gekocht waar hij ook in kan als hij volwassen is, toen was het goed. Hij geeft geen kick!

 

Vind zelf dat ik het erg met hem heb getroffen. Zou al niet meer zonder hem kunnen

honden page profiel WerkhondWerkhond 3 doggies

honden foto van Werkhond

Mag oktober ook?

Hij is nu bijna 6 maand, een goeie 33-34 cm schoft, wegen zou ik nog eens moeten doen.

Hij heet Lewis en is een working terriër

KR1989 (Gast)

Wij hebben een Mechelse herder pup van 4,5 maand oud en een Mechelse herder van bijna 2 jaar. Super leuke maatjes, de pup is snel zindelijk geworden en heel makkelijk op te voeden. Kan de nachten goed doorkomen ruim 9 uur lang. En ook alleen thuis zijn ongeveer 5 uurtjes. Overdag gaat ze alleen nog mee met onze andere Mechel tijdens het uitlaten. Dan doet ze alle behoeftes. Heel af en toe nog een ongelukje in de tuin maar alleen plassen, 1 keer in de 2 weken ofzo. Verder was de bench snel aangeleerd en is het een lief rustig ondeugend pupje. Momenteel is Roxx druk aan het tanden wisselen. De voorkant van boven en onder is al helemaal met de gewone tanden. Ook zijn er al twee hoektanden verdwenen. Nu is ze aan het kiezen wisselen. Het enigste nadeel van Roxx is dat ze wat angstig is in het donker. Hoog piepen als ze andere honden tegen komt, of 'volgens haar' enge dingen ziet zoals vuilniszakken, een paaltje etc. Sinds kort gaat Roxx regelmatig alleen met haar baas op pad. Zodat ze leert niet op onze oudste Mechel te steunen en voor zichzelf op te komen. Dat gaat telkens beter. En ze kan het erg goed met onze andere Mechel vinden, nog een paar maanden wachten en dan kan ze beginnen met trainen in de KNPV. Inmiddels kent ze al wat dingetjes. Zoals zit, af, hier, volg, en heeft ze sinds twee weken een begin aan het speuren gemaakt. Ook kan ze sinds een week blaffen op commando. Verder slaapt ze veel en is ze lekker pup. Zo'n rustige tante hebben we nog niet gehad. Het is een lieverdje en ze kan goed spelen met de oudste.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Onze jongste komt uit medio oktober, is dat ook goed? O-)

Welk ras hebben jullie? Chinese Naakthond
Hoeveel weken is je hondje nu? 24 weken, bijna 6mnd
Hoe gaat de opvoeding? Prima, ze doet het super!
Wat zijn de probleempjes? Glacee is nog niet volledig zindelijk, maar dit ligt ook een beetje aan ons hier en daar. Ze snapt het allemaal wel dus daar zijn we al erg tevreden mee (flink verschil in vergelijking met haar halfzus Elphaba die hier ook rondloopt). Verder kan ze soms wat fel zijn naar de andere dames toe, dus dat is iets wat we goed bij haar in de gaten moeten houden. Maar verder doet ze het echt super.
Ga je naar de hondenschool en hoe gaat het daar? Nee, hier hebben we bewust voor gekozen aangezien dit ras niet altijd even 'hondenschool-geschikt' is. Wel doe ik CombiFun met de Shelties en ik heb al besproken met de docent dat Glacee binnenkort eens een lesje gaat mee doen, om te kijken wat ze van de hondenschool vindt. Mocht dit bevallen dan gaan we daarna kijken of we misschien ook met haar met een cursus gaan starten bij de hondenschool. Maar aangezien we al aardig wat honden hebben grootgebracht vonden we puppycursus in deze situatie ook niet echt nodig.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Leuk al die puppy's!

Een Chinese naakthond zie je niet zo vaak, volgens mij.

Ik heb er nog nooit in het echt één gezien.

 

De jachttraining van Black is op verschillende plekken hier op de Noord Veluwe.

De dag van tevoren krijg ik een mailtje welke locatie de training is.

De ene keer in het bos, dan bij het water, dan in weilanden.

 

Maandag was de 1e training van Black, hij is de jongste hond van zijn groep. ( 7 honden).

Dat duurt 2,5 uur (met pauze en op elkaar wachten).

Eerst moest Black apart met een trainer om te oefenen met apporteren.

Dat doet ie thuis helemaal niet, maar hij kwam zo terug lopen met een konijnenvachtje

 

Daarna mocht hij weer terug naar de groep.

Moest je een acht lopen om paaltjes heen, eerst aan de riem en daarna los.

Dat deed ie keurig, scheelt al dat ie hier ook vaak los kan lopen.

 

Daarna had één trainer een dood konijn waarmee hij een sleepspoor maakte de heuvel op.

Toen moest elke hond na elkaar naar boven, het spoor volgen van het dode konijn.

Het konijn oppakken en terugbrengen naar beneden naar het baasje.

Black ging wel naar boven, maar de trainer moest hem een paar keer het konijn aanwijzen en aanmoedigen.

En zowaar, Black pakt het konijn en komt er mee naar beneden lopen.

 

De honden leren dus wel dat ze alleen op commando iets mogen ophalen.

Uit zichzelf een dood dier ophalen of zoiets, is dus echt niet de bedoeling.

Dus op zich is dat wel nuttig om te leren, dat je leert ze hierin te sturen.

 

Echt zo apart, dat zo'n hond van 4.5 maand dat allemaal zo oppikt.

Dat merk je toch dat het in de genen is gefokt, anders zou ik niet weten hoe Black dat zomaar allemaal deed.

Maar het is echt hartstikke leuk om te doen, als iemand een jachthond heeft is het echt een aanrader!

Ook heel gezellig met elkaar, er is een mand mee met koffie, koeken etc.

 

 

 

 

 

honden page profiel TamaraTamara 3 doggies

Hallo allemaal!

 

Wij hebben een prachtige Berner, geboren in november 2013. Heerlijk dier, maar holy crap, strondeigenwijs, en bijten als een malle! Dat is nog wel een dingetje hoor. Geen van ons heeft nog kledingstukken waar geen sloopsporen in zitten, en ik moet toegeven dat je daar af en toe echt gek van wordt. Daarnaast kan ie zo maar, vanuit het niets een enorm blafconcert geven. Nu zie je die staart maar heen en weer zwiepen en is het puur uitdagen, maar heel soms is het ontzettend frustrerend en krijg je hem op geen enkele manier stil. Prettig voor de buren ook...

 

Whahaha, nu is het net of het een vreselijk lastig beessie is, maar we beseffen heel goed dat het er allemaal bij hoort. Hij was wel binnen 1 week zindelijk, en sinds een dikke week ligt ie `s nachts gewoon los in de kamer. Dat was echt op hoop van zegen dat de huisraad nog heel zou zijn. Maar hij gedraagt zich super `s nachts! Topper.

 

Nu ben ik heel benieuwd hoe jullie pups zich gedragen op deze leeftijd en tips zijn zeer welkom!

Wat ik wel een beetje betreur is dat we niet op cursus zijn gegaan. Dat heeft vooral met ons werk te maken, dat zeer onregelmatig is. Gelukkig is 1 ons eigenlijk altijd thuis, dus dat is weer een voordeel. Denken jullie dat je met een iets oudere pup alsnog een cursus kunt doen?

 

Ik ga vanmiddag alle vorige berichten even doorlezen, nu word ik steeds afgeleid door een uitdagende Berner ;-)

 

honden page profiel LizaLiza 3 doggies

honden foto van Liza

Hoi Damon013,

 

Ik zie dat je ook uit tilburg komt, ikzelf ook EN ik heb ook een berner sennen van november. Mag ik zo nieuwsgierigzijn en vragen waar jij jouw hond gehaald hebt?

 

Ik herken echt alles wat je zegt over jouw hond terug in mijn hond! Ik zou bijna denken dat je mijn hond omschrijft haha.

honden page profiel TamaraTamara 3 doggies

Hoi Liza, 

 

Hahaha, maf, mijn naam is Tamara en op de een of andere manier heeft ie me een andere schermnaam gegeven. Ook maf, ik woon in Amersfoort!

 

We hebben Joey in Belgie gekocht, wel bij een erkende fokker, vond ik heel belangrijk omdat je zoveel ellende leest… 

 

Wat grappig, en stiekem ook wel fijn om te lezen dat wij dus niet de enige zijn met zo`n draakje in huis :-)

 

 

honden page profiel IzaIza 3 doggies

honden foto van Iza

Hoi!

 

Ik weet zeker dat je met een iets oudere pup nog cursus kunt doen! Mijn herplaatser was 1 geweest toen ze bij ons kwam, een tijdje daarna ben ik begonnen met cursussen en nu zijn we bezig voor g&g 4! Ze heeft echt heel veel geleerd in inmiddels bijna een jaar tijd. En ze vindt het superleuk dus ik zou het je aanraden er alsnog heen te gaan! Wel zorgvuldig een hondenschool kiezen met een methode/werkwijze waar je achter staat!

 

Succes!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Hallo allemaal!
 
Wij hebben een prachtige Berner, geboren in november 2013. Heerlijk dier, maar holy crap, strondeigenwijs, en bijten als een malle! Dat is nog wel een dingetje hoor. Geen van ons heeft nog kledingstukken waar geen sloopsporen in zitten, en ik moet toegeven dat je daar af en toe echt gek van wordt. Daarnaast kan ie zo maar, vanuit het niets een enorm blafconcert geven. Nu zie je die staart maar heen en weer zwiepen en is het puur uitdagen, maar heel soms is het ontzettend frustrerend en krijg je hem op geen enkele manier stil. Prettig voor de buren ook...
 
Whahaha, nu is het net of het een vreselijk lastig beessie is, maar we beseffen heel goed dat het er allemaal bij hoort. Hij was wel binnen 1 week zindelijk, en sinds een dikke week ligt ie `s nachts gewoon los in de kamer. Dat was echt op hoop van zegen dat de huisraad nog heel zou zijn. Maar hij gedraagt zich super `s nachts! Topper.
 
Nu ben ik heel benieuwd hoe jullie pups zich gedragen op deze leeftijd en tips zijn zeer welkom!
Wat ik wel een beetje betreur is dat we niet op cursus zijn gegaan. Dat heeft vooral met ons werk te maken, dat zeer onregelmatig is. Gelukkig is 1 ons eigenlijk altijd thuis, dus dat is weer een voordeel. Denken jullie dat je met een iets oudere pup alsnog een cursus kunt doen?
 
Ik ga vanmiddag alle vorige berichten even doorlezen, nu word ik steeds afgeleid door een uitdagende Berner ;-)
  "

 

Dat gedrag dat je omschrijft van je berner kan voortkomen uit overprikkeling. Onze berner had dat in beginsel ook en is echt even een zoektocht geweest naar een juiste belans en inschatting wanneer er sprake is van te veel energie of juist overprikkeling, overprikkeling betekent meer rust. Beter voor de hond en beter voor jullie 

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey!

Ik vraag me af hoe het intussen met jullie pups gaat. Sammie (Golden, teefje) is intussen 6.5 maand.

We gaan naar de hondenschool, maar ik vind het toch allemaal niet zo gemakkelijk. Soms ben ik daar met haar "de beste" van den hoop en lukt ALLES: zit, liggen, voet, zit voor, volg, voorstellen, voedselweigeren, de "toestellekes"... maar soms lukt er écht niets en denk ik "waarom ben ik gekomen?!" Sammie snuffelt dan liever heel het plein af en heeft ab-so-luut geen interesse of aandacht voor mij.

Herkennen jullie dit?

 

Verder is ze binnen in huis heel rustig, het bijten en happen is volledig weg. We doen 2x per dag een wandeling van 45 minuten, waarbij ze vlot aan de lijn loopt, eigenlijk zonder trekken. MAAR, als er iemand meegaat, mijn dochter met haar fietsje bijvoorbeeld, dan sleurt ze me vooruit. (allez, dat probeert ze, maar dan stop ik om de meter tot ze rustig is..) Of als ze andere honden of mensen ziet, ze wil overal naartoe.

 

Ik leer haar apporteren, met wisselend succes. :) Ze wordt het snel beu of loopt achter de bal, maar doet er niets mee. Als ze de bal brengt, kan ze hem wel vlot lossen en krijgt ze haar beloning.

 

Hoeveel 'rust' heeft jullie hond? Ik heb de indruk dat Sammie heel rustig... of wandelen we te veel?? Ze heeft verschillende 'uitlaatmomenten' waarbij we maar 5 minuutjes buitengaan totdat ze plast, maar 2x gaan we langer wandelen (30 à 45 min dus). Zo hebben we in huis een zéér rustige hond.

 

Zo dit waren mijn vraagjes. Ik hoop van jullie te horen! Groetjes, Ingrid

 

 

 

 

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna 3 doggies

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

@Ingrid, fijn dat het zo goed gaat met Sammie!

Yuna is nu 5 maanden en met haar gaat het ook hartstikke goed.

 

Yuna is overdag ook heel rustig in huis. Ze staat of zit eigenlijk bijna nooit. Ze loopt naar de plaats waar ze wil en dan ploft ze weer lui op de grond. Ook al is ze daar maar een paar seconden haha.

In de avond zie ik een heel andere Yuna. Happen, blaffen en heeel erg druk. Dan merk ik aan haar dat het weer genoeg is geweest voor die dag en dan gaat ze de bench in.

 

Nog 3 lessen en dan is de puppy cursus afgelopen. Daar ben ik eigenlijk wel heel blij mee omdat ik er niet zo veel aan vind.. Dat komt omdat ik door mijn andere hond en HP alle oefeningen al wel ken en er niks nieuws verteld wordt. Over 3 weken heb ik ook zomervakantie en dan heb ik eindelijk alle tijd voor haar die ze nodig heeft. Eigenlijk kan ik haar op dit moment niet heel veel bieden omdat ik heel hard aan school moet werken wil ik over gaan.

 

Ik ben er heel blij mee dat ze niet meer zo opspringt tegen voorbijgangers als dat ze eerst deed 

Daar is wel een nieuw probleempje voor in de plaats gekomen: achter konijnen aanjagen en niet meer terugkomen... 

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Leuk dat dit topic weer even omhoog gehaald is!

 

Black is nu ruim 6 maand en het gaat heel goed met hem.

We doen sinds 2 maanden jachttraining en dat vindt ie geweldig!

In het begin was hij daar erg speels maar hij wordt nu serieuzer en fanatieker.

Dan merk je echt dat de puppy periode echt wel voorbij is.

 

Black heeft wel dagelijks vrije beweging nodig. (buiten de gewone wandelingen om)

In principe gaan we elke naar het bos of Veluwemeer waar hij een half uur los kan lopen.

Soms iets langer maar we proberen wel in de gaten te houden dat we nog niet te lang wandelen in verband met de groei.

 

Ook bij de gewone hondenvereniging heeft ie ondertussen na de puppycursus vervolg 1 en vervolg 11 gehaald.

Nu gaan we zaterdag beginnen met 10 lessen verdeeld over 4 maanden 'op locatie'.

Dus een keer terrastraining, naar het station, bos etc.

Is een groepje van 6 honden, allemaal 'puberhonden'.

Dus ik ben benieuwd hoe dat zal zijn!

 

Verder is Black thuis ook heel rustig gelukkig.

Hij gaat rustig liggen bij je in de buurt of op zijn mat.

Rond 19.00 uur 's avonds is bij hem de pijp leeg en slaapt hij tot de volgende dag. (nog wel naar buiten natuurlijk voor z'n behoeftes doen).

 

Probleempjes zijn nog:

Het opspringen tegen mensen: gaat wel beter maar is er nog niet uit.

Het bijten in je handen: doet hij alleen nog als hij alleen geweest is en er weer iemand thuis komt.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Hoi allemaal,

 

Dat klinkt goed en leuk, zo'n locatietraining!

Wij zijn met Ozzy (7 maanden) nog bezig met de puppycursus. Bij ons krijg je eerst welpencursus, en dan puppencursus (het zou eigenlijk pubercursus moeten heten). Ik geloof dat we nog zo'n 7 lessen moeten, en dan kan je door voor gehoorzaamheid. Dat gaan we zeker doen, want Ozzy werkt zo ontzettend graag. De trainingen gaan dan ook altijd erg goed, soms moeten we even wachten omdat er iets uitgelegd wordt en dan wordt hij wel ongeduldig, maar als je commando's begint te geven gaat hij er helemaal voor. Daarnaast zijn we ook begonnen met praktijkspeuren, dat is toch leuk!

 

Ozzy was een beetje onzeker maar dat gaat al stukken beter. We hebben hem veel meegenomen naar nieuwe omgevingen en losloopgebieden en hij doet het echt heel goed met andere honden en baasjes.

 

Wij laten hem 3 keer per dag 30 tot 40 minuten uit, en daar tussen in nog wat korte wandelingen. Hij is thuis dus ook redelijk rustig, al kan hij de katten nog niet helemaal negeren die soms langs lopen.

 

En we laten hem sinds vorige week 's nachts uit de bench, slapen en dat gaat heel goed! Overdags als we weg zijn durf ik het nog niet helemaal aan, ik heb hem al eens drie kwartier alleen thuis gelaten (met de camera aan!) en dat ging op zich prima.

 

Verder heb ik het idee dat hij wat aan het puberen is, als puppy nam hij vaak de riem in zijn bek en begon heel hard te trekken en te schudden. Dat doet hij sinds vorige week opeens weer. Of hij maakt opeens een paar rare sprongen terwijl je rustig met hem loopt.

 

Anoniem (Gast)

Billy is 1 juni alweer 7 maanden geworden :-)

Wat ben ik toch gek om mijn "kleine" ventje!

 

Nadat we de puppycursus hadden afgerond hebben we bewust gekozen voorlopig niet verder te gaan. We wilden eigenlijk alleen de basis dingen kennen en ook zelf leren, omdat dit onze eerste hond samen is. 

 

Billys favoriete speeltje is een doodgewone bal haha. Kan hij zichzelf uren mee vermaken. Hij heeft ook nog vrij grote lompe poten die niet bij zn lijfje passen, dus hij schopt de bal vaak zelf weer verder en blijft zo bezig. Hij heeft zn draai helemaal gevonden bij ons (al vrij snel hoor haha). Over 2 maanden gaan we verhuizen. Van gelijkvloers naar een woning met 2 verdiepingen. Ik ben wel heel erg benieuwd hoe hij dat gaat doen.

 

Leuk om te lezen hoe het bij anderen gaat. Zie af en toe wat dingetjes voorbij komen waar wij ook nog aan werken, zoals het soms nog in de vingers bijten ;-)

Liza (Gast)

Ik zie dat ik bovenstaand sta als Gast. Problemen met inloggen.

 

Ik ben Liza van de Berner Sennen Billy :-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sadi is nu 11 maanden, heeft net haar eerste loopsheid achter de rug en begint duidelijk iets beheerster te worden (dat wil zeggen als mensen en kinderen zelf niet te hyper/energiek reageren) ze is wel super snel te activeren.

 

Natuurlijk gaat niet alles perfect als ze buiten iets ruikt en ze wil haar neus achterna, dan wil ze haar neus achterna en probeert dat gerust op kracht en gewicht te bereiken. Dus dan moeten we flink tegengas geven.  Maar over het algemeen vinden we dat ze het al heel goed doet. Zeker voor hond die alleen de puppycursus gedaan heeft. We wilden wel verder maar door gezondheidsproblemen die er tussen kwamen hebben we niet de stap naar de basis training gemaakt.

 

Lekker los rennen vind ze heerlijk.

En water is ook erg leuk zolang het echt water is, en geen nat gras..... ze heeft een hekel aan natte voeten door gras terwijl de IJssel of Bussloo e.d. wandelt ze zo in. Zwemmen doet ze nog niet. Ze gaat niet verder in het water dan dat het water zo'n beetje halverwege haar zij komt en dan zie je dat ze wel verder wil ergens maar raakt in een tweestrijd begint wat te draaien wel verder niet verder en dan wordt het tot nu toch niet verder.

 Tis jammer dat in deze omgeving zo weinig stromend waterplekken zijn waar je lekker met de hond kan vertoeven Bussloo kan pas halfweg september ergens weer, maar is de meest favoriete plek om heen te gaan zowel wat Sadi betreft als onszelf.

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hey!

Ik wou eens graag weten hoe het intussen met jullie hondjes gaat! Ik ga eerst over Sammie vertellen.

 

Sammie hier doet het prima, ik vind ze zelfs een zéér rustige en soms luie hond. We wandelen 2x per dag 45 minuten. In het bos loopt ze los en luistert ze eigenlijk heel flink als je haar roept. Ik verstop me soms achter een boom en dan zie je haar zo kijken van: allez, waar is mijn baasje!? Als ik dan "hier" roep, komt ze meteen en krijgt ze een beloning. Op de "wei" luistert ze totaal niet. Dat is een groot stuk grasveld hier in de buurt. Ze loopt er rond, maar kijkt niet op als ik haar naam roep. Ze snuffelt en snuffelt, meer niet. Als ik door wil gaan, dan ga ik weg, dan komt ze wel, maar dat duurt dan soms toch nog best wel lang. Ik weet niet hoe het komt dat ze in het bos zo alert is en op de wei niet. (er zijn geen andere honden, het is gewoon snuffelen dat ze doet...)

 

Ik ben omwille van rugletsel een tijdje niet naar de hondenschool kunnen gaan, maar dat nemen we volgende week hopelijk terug op. Ze zit nu bij de "juniors". Als we naar de B-klas willen, dan moet ze een overgansproef doen. Wat ze héél goed kan, is "blijf". Ik mag dan weggaan, uit het zicht gaan, ze blijft flink liggen. Wat moeilijk gaat, is "volg". Ze is meer aan het snuffelen of gaat treuzelen, dus niet vlot volgen. Soms lukte de hondenschool TOTAAL niet en had ze geen interesse in de koekjes die ik bijhad. De trainer zegt dan dat het vooral een aandachtsprobleem is. Meer interesse voor de konijnenkeutels op het veld of voor de vliegen...

 

Sammie kan niet goed apporteren. Ik probeer haar dat te leren. Ik gooi een tennisballetje, ze gaat het halen, maar lost het onderweg en komt dan naar mij. Nu leer ik haar "vast" aan en roep dan de hele tijd "vast" zodat ze het nog niet lost... Omdat Sammie niet zo'n speelvogel is, is het moeilijk om de begrippen "vast" en "los" te leren.

 

Ze eet graag insecten: vliegen, vlinders :( gevaarlijk vind ik dat, want als ze eens een wesp of bij binnenhapt?! Wat dan?

 

Ze is binnen in huis héél rustig. Ze ligt vaak te slapen in haar mand en zoekt overdag ook zelf soms nog haar bench op. 's Nachts slaapt ze in haar bench, maar enkel omdat ze dit zelf wil. Ze gaat na het laatste plasje zelf naar de bench. We vinden dit wel ok, omdat ze, als wij bijv. op reis zijn, dan ook nog in de bench kan slapen.

 

Overdag als we weg zijn, laten we haar "vrij" in de living, keuken en wasplaats. Ze doet NIETS stuk, ze plast niet in huis, ze krijgt een kong, speelt daar wat mee, en gaat dan ergens liggen. Vorige keer zaten we vast op spoed en moest Sammie onverwacht 6u alleen blijven, ook toen had ze niets gedaan uit verveling ofzo.

 

Ze plast niet in de tuin! Ze doet alle behoeftes buiten voor het huis. Super vinden we dat (heeft wel langer geduurd dan zindelijkheid in huis), we hebben 3 kinderen die constant op hun blote voetjes buiten lopen (trampoline, zwembad), dus vonden we het vies als ze haar behoefte in de tuin zou doen.

 

Sammie weegt momenteel 23kg. Ze eet 2x 200g (maar eet dit niet helemaal op de laatste tijd) Ze is nog niet loops geweest. :-)

 

Zo, dit waren de laatste weetjes over Sammie. Dingen die ik graag nog zou zien veranderen: trekken aan de lijn op plaatsen waar veel volk is (park..) of als we met meer wandelen. (ze trekt niet tijdens onze vaste wandeling naar de wei of naar het bos, als ik alleen ben met haar, op andere momenten is het niet te doen en kan ik haar bijna niet houden...) opspringen als er bezoek komt, doet ze bij ons niet, maar bij bezoek soms wel... :(

PS sturen jullie een fotootje mee van jullie hondjes? bedankt!

 

 

honden page profiel ingridingrid

honden foto van ingrid

Hier was Sammie 7 maanden. Op stap mijn onze 5 jarige dochter. ;-) Zo fier dat ze was.

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Naar buiten, niks doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^