Wat doen jullie met je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kyra&Lola (Gast)

Sinds 4 maanden hebben wij herplaatser Lola in huis. Ze s nu bjna een jaar. Ze doet het prima,vertoont af en toe wel wat pubergedrag maar dat hoort erbij. In huis is ze ontzettend braaf en aanhankelijk.   Doordat ze bij haar vorige baas,veel te weinig aandacht kreeg en heel veel alleen was. Hebben wij haar een nieuw huisje gegeven. Wat k merk is dat k het heel erg goed wil doen,omdat ze het net goed gehad heeft. Ik ben veel met haar bezig,maar soms gaat het ook even niet.   Wat doen jullie zo door de dag met je hond? Als ik bv gewerkt heb en ik kom om 13u thuis,ga ik eerst een flinke wandeling maken. Daarna moet ik natuurlijk wat dingen in huis doen. Dan is ze ook braaf en gaat lekker op haar deken liggen. Dan ga ik savonds voor of na het eten nog een half uurtje en voor het slapen een klein rondje. Tussendoor doe ik nog wat oefeningen enz met haar en soms spreken we met haar vriendinnetje af om te spelen in het veld. Ze lijkt erg tevreden,maar ikzelf ben soms te onzeker. Wil alles perfect voor haar.   Ik vraag me dan ook af hoe anderen hun dagindeling is als ze een hond hebben.Hoe snel is een hond moe of merk je dat vanzelf? Ze gaat vaak ut zchzelf rustig liggen slapen. Worden ze bv van een half uurtje los open en flink snuffelen ook moe?    

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk inderdaad dat het vooral tussen je oren zit 

 

Ik ben elke middag vrij, als ik thuis kom dan gaan we soms even naar de hoek voor een plas (afhankelijk van haar) en anders ga ik eten en krijgt zij een lekker kauwdingetje.

Rond drie uur naar het bos.

 

Als we gewoon thuis zijn dan ligt zij lekker in haar mand of op de bank. In huis is het niet echt een speelhond, dus we spelen bijna nooit. In het bos wel, dan daag ik haar uit, zij daagt mij uit en soms speelt ze gewoon alleen met een blaadje ofzo.

 

In huis zijn we best lui haha 

Wat we nog wel eens samen doen in huis is een middagdutje: heerlijk! 

 

Maar verder... soms merk ik amper dat ze er is.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik denk ook dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken.

Bij ons ligt het ook een beetje aan het jaargetijde heb ik gemerkt. Mijn hondjes houden niet van koud guur weer. Dus dat resulteert erin dat we in de koudere maanden minder buiten zijn. Normaal lopen we de eerste wandeling een half uur tot een uur of langer. Dat ligt er eigenlijk aan of we andere honden tegenkomen of niet. Ze mogen dan ook altijd los lopen zodat ze lekker kunnen rennen samen. De twee wandelingen daarna zijn even 15 minuten na het grasveldje, behoefte doen en weer terug. In de zomermaanden zijn we veel meer buiten met ze. Dan is de tweede wandeling ook een van een uur. Op ons grasveld is een ongeschreven regel dat baasjes er vaak rond half 6 zijn met hun sociale honden. Dus je merkt dat iedereen dat aan probeert te houden zodat de honden lekker kunnen spelen.

Thuis spelen ze vaak samen, wij spelen ook nog met ze. Soms tegelijk en soms apart. Thalia is nog vrij jong dus die moet haar rust krijgen. Meestal doet ze dit zelf maar soms moeten we het voor haar doen. Hersen werk probeer ik er ook iedere dag bij te doen. Voor Thalia nog goed natuurlijk want ze moet nog veel leren. En ik zie het ook als een activiteit die ik samen met mijn honden kan doen. Zoals wandelen of spelen. Alles gaat op hun tempo.

honden page profiel MarijkeMarijke

Het ligt een beetje aan het type hond. Kijk naar de achtergrond van het ras. Een herder wil bijv. heel graag sporten en graag voor je werken. Een retriever is bijv. dol op aporteren en zwemmen. Sommige honden zijn onvermoeibaar en andere zijn weer van het bank hangen.

De ene hond is 's ochtends meer actief, de ander 's avonds. De een heeft graag afwisseling, de ander wil een militaire indeling van zijn dag.

Ik denk dat het iets is van af en toe eens uitproberen wat voor jullie beiden wertkt. Meestal is het zo, dat wat baas leuk vind, hond meestal wel volgt.

Hier is het als volgt:

's Ochtends 30 a 60 min. wandelen. Ontbijt. Alleen thuis. 's Middags ga ik 3 a 4 x per week met ze oefenen. (Ik heb 2 herders.) Twee keer apart en 2 keer samen. Tegen de avond nog eens wandelen 30 a 45 minuten en 2 x per week naar een bos met andere honden om te spelen. Ongeveer 4 x per week geef ik de honden hun eten in een puzzel. Een keer per 14 dagen trekken we er met de trein, fiets of auto op uit. 's Avonds loop ik nog 15 minuten met ze.

Maar er is ook weleens een dag dat ik minder tijd heb. Dan besteed ik de dag ervoor en erna wat extra tijd aan ze.

Misschien is het een idee voor je om eens een workshop te volgen met of voor je hond. Zo kom je vanzelf op andere ideeen en leer je je hond ook op een ander vlak kennen. 

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

Toen we Lizzy nog maar een jaar hadden was ze 's middags vaak heel erg aan het klieren in huis. Ik kon zoveel wandelen en fietsen met haar, maar dan nog begon ze aandacht te vragen. Zodoende ben ik met haar in huis ook met een zoekspelletje begonnen. Naast de fysieke moeheid moet ze ook mentaal geprikkeld worden. Sindsdien is het een heerlijke hond in huis. Het scheelt natuurlijk ook dat ze sinds een halfjaar geleden ook mag loslopen in het park, maar als we geen 'vriendjes' tegenkomen om mee te spelen blijft dat zoekspelletje toch echt ideaal! En bij het wandelen wil ik ook nog wel eens ineens even een appéloefening erin gooien,..houdt ze lekker allert.

Kyra&Lola (Gast)

Bedankt voor jullie reacties. Ik denk nderdaad dat ik me niet zo druk moet maken,haha!   We zijn begonnen met een hondencursus,elke zaterdag ochtend. Daar wordt ze ook echt moe van. Ze speelt graag met andere honden en is daarna ook bekaf. Het is ook nog een kwestie van een beetje aftasten. Het is een ontzettende knuffelhond en ze wl gewoon ook graag bij me zitten of liggen. Dus aandacht krjgt ze genoeg. Ik denk ook wel als ze niet genoeg uitdaging heeft,ze wel gaat klieren en dat doet ze absoluut niet.  

Volgende forumvraag: Schilvers???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^