waarom heb je je hond deze naam gegeven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zat nog te denken, zal ik er nou wat van zeggen of niet...
Ondanks dat Oni best een mooie naam is, heb je inderdaad helemaal gelijk: Oni = mythisch wezen ie: trol/ geest/ spook/ demoon goed of slecht.
Uitzonderlijk zou iets van "Reigai" moeten zijn, ook best mooi Of  "reigai teki" (kan ook waterval betekenen) of "reigai taishite"
Speciaal zou ook kunnen "Tokubetsu", roepnaam "Toku" al betekend dat strikt genomen dan weer "Los"(maken)...
Lastig soms hoor Japans...
 
Heb ook altijd mijn vraagtekens bij mensen die hun hond Kami, of Okami noemen en dan eigelijk Ookami bedoelen of andersom... Aziatische tatoeages, van hetzelfde...

 

Spreek jij Japans? Wat bijzonder 

En ben ik héél dom als ik niet weet wat Ookami betekent?

 

Ik gok dat het in dezelfde categorie valt als "Punaaaani, hierrrrr!" 

honden page profiel kk

honden foto van k

"
Ik zat nog te denken, zal ik er nou wat van zeggen of niet... Ondanks dat Oni best een mooie naam is, heb je inderdaad helemaal gelijk: Oni = mythisch wezen ie: trol/ geest/ spook/ demoon goed of slecht. Uitzonderlijk zou iets van "Reigai" moeten zijn, ook best mooi Of  "reigai teki" (kan ook waterval betekenen) of "reigai taishite" Speciaal zou ook kunnen "Tokubetsu", roepnaam "Toku" al betekend dat strikt genomen dan weer "Los"(maken)... Lastig soms hoor Japans...   Heb ook altijd mijn vraagtekens bij mensen die hun hond Kami, of Okami noemen en dan eigelijk Ookami bedoelen of andersom... Aziatische tatoeages, van hetzelfde...
Kevin & Swift

 
Spreek jij Japans? Wat bijzonder 
En ben ik héél dom als ik niet weet wat Ookami betekent?
 
Ik gok dat het in dezelfde categorie valt als "Punaaaani, hierrrrr!"  "

 

Een Kami is een god. In Okami staat de O voor "respectvol" en is een voorvoegsel, dus de vereerde god of hoe je dat ook in het Nedelerands moet uitleggen  Ookami of ?kami betekent wolf.

De mythe van Ookami de wolf genaamd Okami (Shiranui), is een reincarnatie van de godin Amaterasu. De godin van de zon (en het leven) Ik denk dat daar ook een deel van het misverstand inzit?

Echt spreken van Japans kan ik niet, ik ben wel een enorme Japan-nerd, mbt films en mythologie. Ondanks dat ikzelf Indisch ben en niet Japans

 

*Edit het woord ?kami moet zijn Okami met een horizontaal streepje op de O, maar deze letter herkent dit forum niet*

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Kom ik weer aan met mijn vunzige gedachten... 

Sorry vereerde Japanse God!

 

Maar toch leuk dat je wat van de Japanse taal afweet 

honden page profiel kk

honden foto van k

*off-topic*

-verwijderd

honden page profiel Rianne baasje van Ziva Rianne baasje van Ziva

honden foto van Rianne baasje van Ziva

Ik ben een jawel, NCIS fan. Vooral van gothic abby, maar deze naam vond ik niks. De naam Ziva vond ik meteen leuk, heel lief en toch ook stoer, ligt lekker in de mond. Dus de keuze was snel gemaakt!

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Bayley is mijn eerste hond en ik had al een aantal namen klaar liggen maar toen ik haar zag wist ik het meteen, da's een Bayley! En ik heb het anders dan anders gespelled omdat het een best veel voorkomende naam is (toen nog niet zo). Bayley stond overigens niet op m'n namen lijstje ..

 

Hunter vond ik een mooie, stoere en aparte naam, ik heb sowieso wel meer met Engelse namen dan met Nederlandse. Gelukkig past het ook goed bij hem want hij vind het maar wat leuk om achter van alles aan te zitten haha.

 

We willen wel graag ooit weer een 3e hond en ik vind de naam Dodge erg leuk...  dus wie weet!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Onze eerste Berner thuis bij me ouders Heette Tosca later toen ik op mezelf woonde heb ik Beauty mogen verwelkomen. beide Berners waren voor mij reddende engels. Zo voelde ik dat mede omdat ik door hen makkelijker contact maakte met andere mensen, ik me zonder woorden begrepen voelde waar ik mezelf niet eens begreep en andere mensen me niet begrepen. beauty droeg de naam Beauty al toen ze bijna kwam.

 

En toen terwijl Beauty er nog was een pup uitgezocht. De noem moest voor mij een speciale naam zijn, een naam die minder voorkomt. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de naam Sadi (een buitenlandse naam met de vertaling beschermengel weet even niet meer welke taal) orgineel uitgesproken moet de klemtoon op de i liggen echter, omdat dat niet lekker klinkt in combinatie met een commando (er dan altijd eerst een pauze zou moeten volgen) spreken wij hem meer nederlands achtig uit.

 

Ik vind het prettig dat als je met een groep honden bent en je roept je hond er niet 4 of 5 gelijk op je af komen omdat ze allen dezelfde naam dragen en daarnaast ligt mijn gevoel  in de naam Sadi beschermengel. Een hond geeft mijn leven een compleet andere dimensie de structuur het verzorgen van samen werken aan verbetering en het contact dat ik vele malen makkelijker leg als er een hond bij is en ja op verjaardagen drukke plekken etc. voel ik me minstens 50% minder gespannen als er een hond bij is.

 

Ik hield van Tosca met hart en ziel, ik hield van Beauty met hart en ziel en beiden mis ik op zijn tijd en zijn regelmatig in mijn gedachten ook alles wat we samen geleerd hebben en ook van Sadi houd ik met hart en ziel en staat voor mij op de eerste plaats niets of niemand verandert dat. Ik voel me meer begrepen door dieren omdat ik iks hoef uit te leggen mag zijn wie ik ben en vind het fijn dat ik Sadi deze naam heb mogen geven en Tjaard daar ook helemaal achter stond/staat. 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Onze Moos is vernoemd naar Edwin Moses, de hardloper. Net zulke zwarte krullen en net zo'n sprinter .

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia

honden foto van Sterre en baasje Julia

Sterre had toen ze nog een puppie was een soort van vallende ster (witte vlek) op haar kontje haha... ze noemde haar al Sterre en zo hebben we haar later ook genoemd

honden page profiel Paula en KeetPaula en Keet

honden foto van Paula en Keet

leuk om te lezen hoe iedereen aan de naam komt!

ik wilde zelf een echte honden naam, maar was nog heel erg aan t twijfelen. Had zelf al eerder 't asiel bezocht en met een hele leuke (maar toch te oude hond, ouder in t echt dan dat ze op de website zeiden!!) gewandeld die Keet heette.

Later mijn Rhodesian Ridgeback opgehaald uit een ander asiel waar ze Fleur heette, in mijn ogen totaal géén hondennaam. Maar Keet eigenlijk weer wel! (Vooral om hoe je het schrijft haha :) ) En om die lieve oude hond eer aan te doen heb ik de mijne ernaar vernoemt 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Ik ben een jawel, NCIS fan. Vooral van gothic abby, maar deze naam vond ik niks. De naam Ziva vond ik meteen leuk, heel lief en toch ook stoer, ligt lekker in de mond. Dus de keuze was snel gemaakt! "

 

 

haha hier nog een fan en zonder dat ik het wist hebben we onze herplaatser ook Ziva genoemd en ze doet haar naam of het karakter van deze personage eer aan net als bij jou heel lief maar ook stoer en doet vaak haar eigen ding doch ook graag bij je. 

 

Luna: Deze naam heeft onze jongste gekozen en vind het wel een mooie naam en zover ik weet betekent het maan ;) Past wel bij haar zo is ze duister en doet ze haar eigen ding en zo schijnt ze volop en is ze volledig aanwezig en komt ze heerlijk bij je. Een heerlijke husky.

 

Nanook: vond de naam Jannook van slapende husky heel mooi met het verhaal erachter. Maar die naam hoorde alleen maar bij haar. Getwijfeld over Bones ( zit ook verhaaltje achter maar te lang ) en Nanook, maar toen keuze gemaakt was welke pup was het gewoon een echte Nanook of ook wel soms Lompe Louise genoemd. Een heerlijke Newfoundlander. 

 

Mc. : We hadden toen Coach, Tuur en 'H' ( CSI Miami ) en Mac vonden we een mooie naam maar dat was gewoon en wij zijn een hoop maar niet gewoon ;) dus Mc. Kwam er later pas achter dat bij CSI New York de baas ook Mac heette dus dat was wel grappig. Deze golden is echt het mannetje tussen al de dames, zorgzaam en gewoon zoals een golden is. 

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Mijn ex kwam met de naam Cloë. De naam Valentijn was er al voordat de hond nog geboren was. Ik vond de naam passen bij een blonde hond. Marc St. James is natuurlijk vernoemd naar het karakter uit Ugly Betty. Vond het gewoon lekker klinken maar het werkt niet als je je hond roept :P dus dan maar James.

honden page profiel ..

honden foto van .

Cody heet zo omdat ik het een leuke naam vond. Bekt lekker, past bij hem, dus waarom niet? Ik ben niet zo van het 'een hond naar een film/bekendheid vernoemen', toch kreeg ik een aantal jaar geleden steeds de opmerking "oh, en waar is Zack?'' Heel irritant, en ik maar uitleggen dat ik mijn hond al had voordat die serie überhaupt uitgezonden werd in Nederland. 

 

 

Echt spreken van Japans kan ik niet, ik ben wel een enorme Japan-nerd, mbt films en mythologie. Ondanks dat ikzelf Indisch ben en niet Japans
  Kevin & Swift

 

Zeg alsjeblieft dat je geen weeaboo bent.  Ik heb overigens genoeg Amerikaanse mensen gekend die hun hond Okami (zonder streepje) hebben genoemd. Als je dan vraagt waarom, ja, dan zijn ze 9 van de 10 keer geïnspireerd geweest door het spel (met streepje). Niet dat het veel uitmaakt, het uitspreken doen ze toch wel verkeerd.

honden page profiel kk

honden foto van k

*off-topic*

Op bovenstaande gereageerd en verwijderd.

honden page profiel Hans WernerHans Werner

honden foto van Hans Werner

"  
De pup die ik over een dik jaar hoop te krijgen heeft al een naam, heeft de pup die ook gekozen? "

 Natuurlijk kan dat ook, ook ik had een naam in gedachte. Maar toen ik Cindy ontmoette veranderde dat. De eerste paste gewoon niet bij haar en haar karakter.

 

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

Onze pup heet Toto. Betekend totaal, omdat ik vind dat ze mijn totaal compleet maakt. Daarbij heb ik mijn vriend leren kennen en waren we beide in de ban van de muziek van Toto. Plus vroeger had ik een cairn terrier, hondje in de wizard of oz is ook een cairn terrier en heet Toto. Drie maal een leuke rede om onze pup Toto te noemen ;-)

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Onze Gioia is juweel of vreugde in het italiaans, en ze was een vreugde om bij ons te komen.
Athena komt van Pallas Athena en is de godin van de wijsheid.
Niké is de godin van de overwinning (hadden we misschien beter niet gedaan want ze denk ook altijd dat ze moet winnen van andere honden :'( )
Nahla is van The Lion King en wil ook succesvol zeggen (zonder h dan), omdat Nahla doof is, hoop ik dat ze ook succesvol haar leven kan leiden ;-)

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Gigi; me bazin had een lijstje met namen voor me opgeschreven omdat ik er maar niet over uit kwam. Ik wilde graag Feej maar in me achterhoofd als ik ooit ern kindje krijg....
Dino; omdat mijn vriend de helft van hem betaald had mog hij een naam bedenken hij wou graag Willie nou dat vond ik vreselijk daarna mog ik kiezen uit Dino of Willie va. Hem.
Mijn toekomstige bc krijgt wel de naam Feej heb nog een lichten neiging naar Jill maar misschien als ik haar zie word het wel iets heel anders

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

Mijn labrador heet Leska en vond ik gewoon een leuke naam en hoor je niet vaak.

De toekomstige golden retriever gaat Noeska heten.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik vond de naam Rocky zo standaard, liever had ik hem Freddy genoemd. Dirk vond ik ook leuk, of Ari.

Waren de kinderen het niet mee eens, het is dus gewoon Rocky gebleven, al barst hij inmiddels wel van de extra koosnamen:

'white sox, snuitemans, amigo, stokkie, dropneus, balboa, reusje nerveusje, jok jok, casanova, Janus (snuffelt aan elke anus)
mestizo Espana (betekend Spaanse straathond)'


honden foto van JILL EN JOMY  EN JOY †

joy omdat ze ons plezier gaf.............Jill omdat ik dat een super mooie naam vond.....toen we wisten dat onze pup kwam hadden we lynn in gedachten maar het is JOMY geworden ik hoorde die naam en vond hem echt super....plus dat je het echt weinig hoort.... ;-)

honden page profiel RachkeRachke

honden foto van Rachke

Wij waren gaan kijken naar een poedeltje, maar niet met het gedacht dat we meteen hem mee zouden nemen. Dus we hadden nog geen naam...

Eens daar aangekomen en het drommeltje in onze armen hadden zitten, hadden we zoiets van ja dat is em we nemen hem mee... Eens in de auto begonnen we te brainstormen... Mijn vorig poedeltje noemde Chico en ik vond Akita een leuke naam, maar ons poedeltje was een reutje en dan zijn we tot het besluit gekomen dat we hem Kito hebben genoemd... Want die naam hoorde je nergens en toen kwam Elektrabel en nu is het van "Oooh gelijk de reclame?" *zucht*

 

En Pipa is eigenlijk overduidelijk e :), naar de zus van Kate Middleton... Mijn vriend vond dat hij ook een naam mocht geven aan de hond, vermits ik Kito had gekozen...

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Wij wisten al dat Saar Saar zou heten, voordat we haar gezien hadden... Maar het is ook een echte (vuile/luie/zotte/....) Saar .

 

Overigens hebben we de naam helemaal afzonderlijk van elkaar gekozen. De kinderen mochten een naam uitzoeken, en kwamen met Saar. En ik vond dat wel leuk, want mijn oma had vroeger 2 katten, Maartje en Saartje, waar ik helemaal gek mee was. Daarna zat ik met mijn man in de auto en die zei uit het niks ineens "Ik vind Saar eigenlijk wel een leuke naam voor een hond". Nou  ja, toen was de keuze snel gemaakt...

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Fingo heet Fingo omdat...

 

Onze hond komt oorspronkelijk uit Afrika dus wilde we graag een Afrikaanse naam.

Zijn stamboom naam moest met een F beginnen en graag wilde we de stamboom naam ook als roepnaam. Daarnaast wilde we ook nog eens een naam die origineel is, kort en lekker klinkt en ook nog eens een leuke betekenis.

Na lang speurwerk in boeken en Internet kwamen we op de naam Fingo!

Dit is Afrikaans voor charmeur. En laat dit nu net precies bij onze Fingo passen haha.

 

Tot dusver nog geen andere Fingo's tegen gekomen dus qua originaliteit zitten we nog altijd goed! :)

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Toen ik nog klein was wist ik altijd al.. Als ik ooit een hondje krijg noem ik hem Lucky.. Toen kregen we er eindelijk een en zijn naam werd Lukie. Ik heb die naam nog nooit ergens anders voor een hond gehoord!;-)

Macy zou eerst Evy heten, maar toen we haar op gingen halen las mijn moeder in de auto een boekje, en daarin stond hoe je een hondje moest leren in de bench slapen ofzo.. Als voorbeeld naam was Macy gebruikt, vonden we allemaal een hele leuke naam en dat is nu haar naam! ;-)

Buddie vind ik ook een superleuke naam en op dit forum zie ik ook heel veel mooie en aparte namen voorbij komen! :-)

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Boris had deze naam al toen we uit hem asiel ophaalden en eigenlijk past het ook perfect.. Als we zelf hadden gekozen vanaf pup was het denk ik 'Henk' geworden! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Zal het dan ook nog maar even neerzetten , als jullie beloven van niks vervelends te reageren 

Mijn man is een sportfanaat. Heeft altijd de roepnamen mogen kiezen. 

Onze twee laatste yorkies...de ene noemden roepnaam Barca (fc Barcelona) en hij was ook gek van balletjes.

Ons huidige yorkje kreeg roepnaam Lance (ja van Lance Armstrong)  Ondanks alles een groot kampioen, en Lance is zeker even actief ...en zonder spuit in zijn gat. 

 

honden page profiel RobertRobert

honden foto van Robert

Bink omdat het een kleine dreumes is waar ik een stoere naam gewoon leuk bij vond. Iedereen verwacht een grote hond als ik Bink roep en liggen in een deuk als hij aan komt rennen

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^