waarom heb je je hond deze naam gegeven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Toen we Malaika kregen waren we op internet namen aan het zoeken met een betekenis en we kwamen ergens tegen dat Malaika witte engel zou betekenen en dat vonden we wel passen bij een witte heder, ook vonden we het een leuke naam.

 

Sky heet Silver Sky of Michaa's Pride zijn naam moest dus met de S beginnen en ik vond Sky een hele mooie naam dus die gaven we op bij de fokker, maar toen zijn de fokker dat 2 namen ofzo mooier is dus kwam Silver er ook bij en de kennel naam natuurlijk. Maar we noemen hem gewoon Sky

honden page profiel PumbaPumba

honden foto van Pumba

Pumba omdat hij ongeveer dezelfde kleur heeft als Pumba uit de lion king. Ook heeft hij een zwarte uiteinde aan zijn staart net zoals Pumba uit de lion king! 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Wifi heet wifi omdat we een originele naam wouden, hij moest makkelijk te roepen zijn. Heb er al een hoop commentaar op gehad, maar blijf het steeds top vinden! Haar bijnaam is muts.

 

voor de kat zijn we nog steeds op zoek naar een naam, in het najaar nemen we een kitten.

die maam moet net zo origineel zijn als wifi... En uit de wiskunde komen, zonder te veel ie klanken. Jammer anders had het pi geworden!

honden page profiel Melany en TeddyMelany en Teddy

honden foto van Melany en Teddy

Teddy heette al Teddy toen hij bij ons kwam (herplaatser). En wij vonden het een leuke naam! 

honden page profiel racheldushixracheldushix

honden foto van racheldushix

Dushi betekend schatje in het papiaments en toen ik hem zag was ik direct verliefd op mijn schatje 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Wat heb je hier een leuk Topic bedacht Anne, super!

 

Ozzie is vernoemd naar Ozzy Osborne...Als schrijf je de echte Ozzzie met een y. Ik wilde toch een beetje origineel zijn vandaar met ie haha.

Ozzie is zo genoemd omdat hij lange hangoren heeft en een zwarte kop..eigenlijk vond ik hem op Ozzy Osborn lijken....de grondlegger van de Gothic...stoer ook een echte gothic hond haha..Hij moest een beetje een stoere naam krijgen van mijn bewoners op het werk haha. Ik had hem eerst een Friese naam gegeven volgens mij tjibbele haha of zo iets (weet het niet meer precies) maar was niet stoer genoeg dus na een weekje verandert van naam. Op de één of andere manier past deze naam bij Ozzie, ben daarna ook niet weer veranderd haha.

 

Zie hier foto helemaal in het zwart wit net als Ozzie:-)))

 

 

Wat goeie een gelijkenis toch?

 

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

In een film die ik heb gezien, vraag me niet welke, zit een grote Rottweiler die Spikkel heet. Eerder op de avond was ik in het park met een aantal mensen en kinderen. Er werd een hond geroepen waarvan de kinderen dachten dat die 'Spikkel' heette en lagen in een deuk van het lachen. Hond bleek Bikkel te heten maar steeds weer schoten ze in de lach.

 

Zo'n gekke naam die 2 keer op 1 avond voorbij komt, daar moest ik wat mee. Ik vond het wel leuk om een egaalbruine hond de naam Spikkel te geven. De fokker vond het ook wel grappig. Stamboomnaam Femme Fatale, roepnaam Spikkel.    

honden page profiel JacinthaJacintha

honden foto van Jacintha

Gucci hebben we niet gekozen .. zo heten die al en ik schat dat die vernoemd is na de merk Gucci 

Ik zelf heb er helemaal niks mee en vind het 1 van de lelijkste namen die er is en ook helemaal niet bij Gucci passen .. maar Oke we wouden de naam graag aanhouden omdat Gucci al zoveel moest leren met 8 maanden oud .. maar wij noemen hem eigenlijk koetsie of koetsiekoe wegens zijn vlekken ..

ik heb in het begin ook vaak geriepen hey koetsie is foetsie ..

vond die geweldig ;)

dus ja we schrijven Gucci na het merk Gucci ;) maar als er ooit ene hond bij komt gaan we zeker niet verder met poema of prada 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Flex is chill/relaxed.. Past tot op de dag van vandaag precies bij hem. Faya heette eerst Destiney. Ik vond het echter helemaal niet haar 'lot' en daarbij wilde ik dat haar naam ook met een F zou beginnen. Toen werd het Faith (als in George Micheals liedje).

 

Maar goed. Dat kon niemand eigenlijk goed uitspreken als het snel gebeurde. Veet kreeg je dan. Nee bedankt

 

Dus toen werd het Faya. Weer een F, weer "straattaal". Het klopt, past ook bij haar. Ze is Faya haha. Levert af en toe grappige situaties op. Als ze iets doet bij iemand beginnen mensen direct te roepen aaa Faya voor je!! En als Surinamers vragen hoe ze heet en als je het dan zegt ze direct een paar passen achteruit doen hehe

honden page profiel Marijke en DolfjeMarijke en Dolfje

honden foto van Marijke en Dolfje

Ja Dolfje Weerwolfje natuurlijk.

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Ik zag een jaar of 8 geleden een advertentie over een parfum Noa van Cacharel, en toen zei ik dat als ik ooit weer een teefje zou hebben, ze Noa zou gaan heten.

Noa is nu alweer 7 jaar..

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Ik vergeet Desi helemaal...hihi, ik vond Daisy een hele leuke naam, maar te engels en te netjes, dus heb ik er Desi van gemaakt, dat kun je ook lekker uitspreken, met die harde  S.....o-)

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Ik vergeet Desi helemaal...hihi, ik vond Daisy een hele leuke naam, maar te engels en te netjes, dus heb ik er Desi van gemaakt, dat kun je ook lekker uitspreken, met die harde  S.....o-)

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

-De naam van Mikai moest met een M beginnen omdat het het M-nest was, ook moest het een indiaanse naam te zijn omdat zijn moeder van de prairie afkomstig is. dan hebben we allemaal naam sites doorgekeken die de fokker ons had doorgestuurd en zo kwamen we bij Mikai

 

- Moesti, de naam van mijn oudste kat komt van het kleine kindjes programma "Musti" vroeger,toen ik klein was was dat mijn favo programma

-Mily, de naam van mijn andere kat is afgeleid van Molli, de naam van mijn katertje dat 6 jaar geleden overleden is. Mily heeft juist dezefde kleur als Molli dus daarom heet zij Mily.

-Noeki,  de naam van mijn konijn komt ook van een kleine kindjes programma (maar ik weet niet meer hoe het heet )

-Shika, de naam van mijn andere konijntje. is vernoemd naar een leeuw in een zoo (weet niet meer de welke) aangezien ze zo'n 'leeuwenkopje" heeft. <3

-Butch, de naam van mijn hamstertje, moest hetzelfde betekenen als de naam Charlie (de naam van mijn vorige hamster), mannelijk.

 

Namen zoeken vind ik echt een van de leukste dingen dat er is !  ik heb nu al namen voor mijn toekomstige honden

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Wifi heet wifi omdat we een originele naam wouden, hij moest makkelijk te roepen zijn. Heb er al een hoop commentaar op gehad, maar blijf het steeds top vinden! Haar bijnaam is muts.
 
voor de kat zijn we nog steeds op zoek naar een naam, in het najaar nemen we een kitten.
die maam moet net zo origineel zijn als wifi... En uit de wiskunde komen, zonder te veel ie klanken. Jammer anders had het pi geworden! "

Je kunt de kat Sinus noemen ;-) Haha!

 

 

Max, waarom zo'n enorm onorginele naam... Nou,omdat ik altijd heb gezegd: "Als er een Golden Retriever komt, gaat ie Max heten"... En tadaaaa

 

Katten:

Mini Cooper 

 

Overleden katten:

Spyker

Bentley

Lola

Morris

Onyx

 

allemaal vernoemd naar auto's dus! :-)

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Sinus hihi dat isleuk!

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Wij hebben vroeger ook katten gehad... Eentje heette Scooter.... Voluit "Scooter Zonder Helm" vanwege dat hij altijd zo hard liep te snorren, dat je, als je boven in bed lag, je hem van onder aan de trap al hoorde aan komen....

 

een en andere heette Punkie, vanwege een iets langere, rode toef haar op d'r hoofdje...

 

verder nog een cavia die Toefke heette, vanwege, juist, de lange recht opstaande toef haar op d'r hoofd....

 

nog wel meer poezen en konijnen gehad en natuurlijk Tico, mijn vorige hond. Haha, toen ik die kocht, kon ik uit drie namen kiezen, Tico en nog twee zwaar Russische namen van zowat zeven lettergrepen.... Ik dacht "als ik één van DIE namen moet roepen als ik wil dat hij komt, sta ik zwaar voor... Eh... Joker...."  Dus het werd Tico....

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Misia
Overdag te horen gekregen dat we haar mochten hebben, heel de dag over namen gesproken maar we kwamen er eigenlijk niet uit en middelden op een naam die we beide eigenlijk net niet vonden. Gaan slapen en 's ochtends werd ik wakker met de naam Misia in m'n hoofd. Mijn vrouw voorgelegd en die was ook enthousiast maar wilde wel graag de Poolse spelling hanteren (zij is half Poolse).

 

Daisy
Daisy is via via bij ons gekomen van mensen die niet met haar onzekerheid overweg konden. Hondje opgehaald en onderweg naar huis 2 uur lang zitten praten over een naam. Vanwege haar uiterlijk en haar onzekerheid wilde wij een "zachte" naam en zo kwamen we op Daisy wat wij vriendelijk en zacht vinden klinken.

 

Aldus.

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji

honden foto van Rana & Koji

Koji is niet naar iemand/iets vernoemd, maar puur naar de betekenis van zijn naam: shining of stralend en small child of klein kind. Het kleine, stralende beestje dus  Hij gedraagt zich ook echt naar zijn naam en verblindt mensen altijd met z'n opgewektheid en... nou... schoonheid 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ten is op 10-10-10 geboren dus toen vond mijn man dat hij 'Ten' moest heten (ik had eigenlijk helemaal geen inspraak voor de afwisseling hahaha). Loco is deels vernoemd naar de zaak (Poco Loco) dus ergens id toekomst komt er nog een Poco bij.

 

Tja namen zat hier voor evt. toekomstige honden........puur om de namen kwijt te kunnen hadden we ah fokken moeten slaan.

honden page profiel --

honden foto van -

-

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Jackie heet Jackie omdat mijn vriend dat leuk vond en is afgeleid van mijn naam.

Was het er niet mee eens maar mevrouwtje luisterde er vrij snel naar en toen had ik nog geen nieuwe naam dus zo gelaten hihi.

 

Joy heet Joy omdat ik dat een leuke naam vond voor haar en dr zit verder geen betekenis achter.

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Ehm het begon bij onze kater. Hij was als kitten echt knal oranje net een sinaasappel. Dus afgekort Sien maar ja voor een mannetje vond ik dat niet wat. Dus hier Siem van gemaakt. Hij is dus doodleuk vernoemt naar een sinaasappel. 

 

Toen we besloten om een pup te nemen en een nestje op het oog hadden vond ik dat de namen een beetje moesten passen dus (oud)hollands, moest stoer zijn, weinig voorkomen en vooral makkelijk te roepen zijn. 

Ow en ik vond het wel grappig als mensen dachten. Huh? Hoe? Die hond? Hihi.. dus dat werd stoere Gijs.

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

" Wifi heet wifi omdat we een originele naam wouden, hij moest makkelijk te roepen zijn. Heb er al een hoop commentaar op gehad, maar blijf het steeds top vinden! Haar bijnaam is muts.
 
voor de kat zijn we nog steeds op zoek naar een naam, in het najaar nemen we een kitten.
die maam moet net zo origineel zijn als wifi... En uit de wiskunde komen, zonder te veel ie klanken. Jammer anders had het pi geworden! "

 

Taxi!

Vriend van mijn broer noemde zijn hond zo. Altijd lachen als je TAXI roept en ipv een auto komt erveen hond of kat voorlopen.. Haha..

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Ik heb de naam Yuna een aantal keren op HP langs zien komen en ik heb dat altijd een mooie naam gevonden.

Fenna kregen we toen ik 9 was. Mijn ouders wilden haar toen Pepper noemen maar dat vond ik geen mooie naam. (sorry)

De fokker had haar al Fenna genoemd, en die naam hebben we uiteindelijk gelukkig gehouden :D

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi had zijn naam al in de opvang. Omdat hij er al naar luisterde, hebben we de naam niet meer veranderd ;)

 

Sascha heeft mijn moeder verzonnen, kwam spontaan in haar op.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Lady heette al Lady sinds haar 2e eigenaren.. en dat wouden we voor haar gemak niet veranderen, zo veel wisselen van thuis is al verwarrend genoeg..en er rijmt in mijn ogen eigenlijk niks op Lady wat leuker was dan gewoon Lady.. Dus zodoende bleef het Lady.

Al moet ik zeggen dat ik Lady niet echt een naam vind die bij haar past.. Maar ach, een naam is uiteindelijk ook maar gewoon een naam.

 

Misia heet Misia..omdat we een Poolse naam zochten, gezien ze uit Polen kwam. En toen dacht ik al snel aan Misia. Een leuke, vriendelijke, lieve naam..die past gewoon heel goed bij haar.. Al noemen we haar vaker Mimi of Miems..

 

 

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Rasta's naam is door mijn zoon bedacht, hij heeft altijd heel creatieve ideeen die ik soms wel eens moet indammen tot zijn teleurstelling.

Hij is gék op dreadlocks en zou het liefst zelf ook dreads willen maar dat mag ie niet van mamsie (tja je moet toch grenzen stellen haha) .

Omdat een poedel krullen heeft maar ook koordenpoedels bestaan verzon hij de naam Rasta.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wifi heet wifi omdat we een originele naam wouden, hij moest makkelijk te roepen zijn. Heb er al een hoop commentaar op gehad, maar blijf het steeds top vinden! Haar bijnaam is muts.
 
voor de kat zijn we nog steeds op zoek naar een naam, in het najaar nemen we een kitten.
die maam moet net zo origineel zijn als wifi... En uit de wiskunde komen, zonder te veel ie klanken. Jammer anders had het pi geworden! "

Quadraat! 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb nog geen hond maar wel ideeen voor namen :-) Mijn kattin heet kazoo omdat ze heel graag hoog antwoordt als je iets zegt of op een vragende toon vraagt.ze reageert dan ook erg op haar naam omdat ik deze uitrek naar Kazooeee:-D. Mijn kater heet lexus naar de auto aangezien meneer een echt luxebeest is en denkt dat hij een prins is. Mijn andere kattin(herplaatst) heet ziggy naar ziggy marley,aangezien ze een heel relaxed katje was, of had ik zo gedacht :-). Mijn paard heet passoa,haar stamboomnaam vond ik te lang (montanara z) en het is een heel pittig ding,daarom passoa :-)

pagina 2 van 6 123 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^