Opnieuw beginnen mogelijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Vince (Gast)

Beste hondenliefhebbers,

Ik heb een jaartje terug mijn hond uit het asiel gehaald (hollandse herder x stafford). Hij was toen 3. Ik heb hem een jaartje laten wennen omdat hij best bang was en tijd nodig had om te wennen aan ons en een goed thuis. Nu hebben we veel lol samen en zou ik graag met hem aan de slag willen gaan wat betreft gehoorzaamheid en kunstjes.
Niet perse omdat ik een circus hondje wilt maar hij vindt het super leuk om dingen samen te doen en vooral om dingen te doen voor snoepjes. 
Mijn vraag is nu...ik ben het denken om een clicker te kopen en aan de hand van de clicker te gaan training. Hij is nu vier, heeft het zin om opnieuw met hem te beginnen, vanaf de basis? Ongeacht de leeftijd?
Hij kan wel zitten, liggen en rollen. Maar als ik alleen vraag rollen moet hij eerst zitten en liggen volgens hem haha. Ik heb het te vaak via de zelfde volgorde gevraagd.

Dus even concreet... Kan een vier jarige hond nog opnieuw beginnen a.d.h. een clickertraining?

Alvast bedankt voor jullie tips!
Ik leer nog elke dag van het forum

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ja hoor! Je kan gewoon vanaf 0 weer beginnen :-) nooit te oud om te leren.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Tuurlijk! Zo te lezen hebben jullie er beiden ontzettend veel zin in.
Als je bv. op Youtube kijkt wat sommigen hun oude(re) herplaatsers allemaal niet met een clicker hebben aangeleerd, hartstikke leuk en inspiratie zat.:-D

Anoniem (Gast)

Ah oke, super! Ik hoor vaak van die verhalen als ze dan al wat ouder zijn en uit het asiel komen dat je er niet meer Veel mee kunt of aan kunt veranderen..

Maarja dan zou je nooit een hond uit het asiel kunnen halen. En hij is al een schatje geworden dus dan ga we samen voor de clickertraining:-) Ik moet zelf ook nog veel leren haha

honden page profiel ..

honden foto van .

Ja hoor :-D 
Hartstikke leuk toch dat jullie dan samen aan de slag kunnen gaan. Zoals Lianne ook al zegt; nooit te oud om te leren.


Misschien is het handig om de hond een extra commando te leren, waarin hij in één beweging gaat liggen. Dan kan hij vanuit de lig-stand gelijk rollen. Wij hebben het commando 'lig', wat betekend dat hij vanuit de zitpositie gaat liggen. En we hebben het commando 'down' waarbij hij vanuit staan gelijk naar liggen gaat, als het soort scharnier. Hij buigt dan in een vloeiende beweging op de grond, door eerst door z'n voorpoten te zakken/naar voren te schuiven en daarna z'n kont naar beneden als het ware. 
Ik heb de honden dit aangeleerd door een snoepje op de grond te geven en dit naar me toe te trekken, waardoor ze vanzelf die beweging maken.

vince (Gast)

Ahh goede ga meteen eens kijken!

Vince (Gast)

Oh fijn wat een duidelijke uitleg.
Daar kunnen wij zeker wat mee dankje.
Goed bedacht trouwens

honden page profiel Jootje_Bo_BenteJootje_Bo_Bente

honden foto van Jootje_Bo_Bente

Hoi,
Je hebt al heel wat goeie tips gehad. Wij hebben een Golden van nu 5 en toen hij 3 was zijn we met clickertraining begonnen, hij heeft in korte tijd zoveel geleerd. Dus mijn ervaring is ja, een oudere hond dingen aanleren dmv clickertrainging gaat prima. Ik heb door de clicker ook ontdekt dat mijn hond eigenlijk ontzettend leergierig is van nature en dat de focus leggen op beloning veel beter werkt dan richten op correctie. Wij gaan na een heftig jaar ook weer beginnen met de clicker met onze hond van ruim een jaar en ik merk nu al dat dat met veel oefenen ook helemaal goed gaat komen. Succes!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^