Wat komen jullie tegen bij een wandeling?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PP

Ik hoop dat ie hier goed staat.. Ik heb vandaag eens een lijstje bijgehouden van wat voor honden ik tegen kwam tijdens mijn rondje Wandelbos, een park-achtig bos waar de aanlijnplicht van kracht is. Er loopt een weg omheen, er zit een kinderboerderij en een speeltuin, het is echt een "familiepark". Overigens schrijf ik dit niet om te klagen, maar puur om duidelijk te zien hoeveel mensen zich eigenlijk aan de regels houden.. Het lijkt me leuk om ook jullie lijstjes te lezen, want ik denk dat dit per gemeente ook wel zou verschillen. Afijn;

Aantal honden tegen gekomen: Zes
Waarvan aangelijnd: Eén
Honden die los netjes bij hun baas bleven: Eén
Honden die Cosmic bestormden: Vier (waarvan twee tegelijk)
Mensen die hun hond terug riepen: Eén
Mensen die zo ver doorliepen dat ze het niet eens zagen: Eén
Mensen die zich verontschuldigden: Nul
Mensen die zich beklaagden over het feit dat mijn hond vast zat: Eén
Mensen die hun hond midden op het pad lieten poepen zonder het op te ruimen: Eén

Hopelijk zijn jullie lijstjes wel iets positiever dan de mijne, haha. Je hoeft je niet aan dit lijstje te houden hoor, als jij bijvoorbeeld iemand tegen kwam waarmee je hond leuk gespeeld heeft, zet dat er gerust bij :-D

Ik ben benieuwd naar jullie wandel-ervaringen!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik kwam geenmens tegen deze ochtend....

Nul nulnulnul nul....

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

lastig, ik let nooit zo op andere mensen hun honden;-) Ik ben meer bezig met mijn eigen honden, want vind het erg belangrijk dat hun zich wel gedragen :p Maar ik zou eens opletten!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik kom niet veel mensen tegen op mijn doordeweekse middagwandelingen. 
Daar waar ik loop geldt ook een aanlijnplicht. Niemand houdt zich eraan, behalve ik en nog 1 iemand (met een witte en een zwarte hond). Denk dus ook dat je de bange, jagende, niet luisterende of onaardige honden er zo uit kunt pikken ;-)

Soms komen honden op ons af, afhankelijk van hoe de andere hond doet reageert Mellow óf blij óf paniekerig.
Laatst haalde ik een oudere man in, met losse hond. Leuke hond waar Mellow ook gewoon goed op reageerde. Was een teefje van ongeveer dezelfde grootte.
Dan heb ik er ook niet zoveel moeite mee (ondanks dat het niet mag). Beest liep zelfs nog een stukje met ons mee, ze vond het wel gezellig met Mellow :-)

We kwamen echter ook een keer een man tegen met twee Boomer-achtige keffers. Kwamen allebei keffend op Mellow af, de een zelfs met opgetrokken lip. Ik heb Mellow kort gehouden en ben stevig doorgelopen. Ze weet niet hoe ze met zulke honden moet omgaan en zou dan verkeerd kunnen reageren (ik zie het aan haar hele houding). En die vent deed gewoon niks, riep zijn honden niet terug, zelfs geen dooddoener "ze doen niks hoor". En dáár heb ik dus zo'n hekel aan! Want als Mellow dan wel van d'r af zou bijten dan heeft zij het weer gedaan.

En ja, ook regelmatig een dikke drol op het fietspad, zwaar aso, omdat het fietspad gewoon tussen 2 grasstroken doorloopt.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Alleen maar baasjes met telefoons in de hand,niet lettend op hun hond.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Mensen : 1
Mensen met honden : 0
Andere levende wezens : 4
Hondenpoep op het pad : 0
Lege weilanden : 5

Saai, saai...heerlijk saai.

honden page profiel PP

Ik vind het ook steeds minder storend, omdat Cosmic steeds minder bang wordt. Nu kruipt ze meestal ineen en wacht tot de andere hond weg gaat. Het is geen in blinde paniek gillen, krijsen, en zichzelf los proberen te rukken meer. Maar toch, je verwacht niet zo veel loslopende honden tegen te komen. Van de week liep een Golden Retriever reu een heel eind met ons mee. Zijn baasje liep tientallen meters voor ons. Op een gegeven moment bleef hij staan wachten en zei dat dit niet goed was, de ene los en de andere vast. Waarom ik mijn hond niet los deed. Nou meneer, ze heeft kennelhoest en is loops, dus ik heb vandaag een wandeling gekozen in een gebied waar de aanlijnplicht geldt, en bewust niet voor een loslooproute. Ik heb nog nooit iemand z'n hond zo snel vast zien doen :-D

De meeste honden bedoelen het gelukkig goed. Desalniettemin is het gewoon intimiderend als je zelf 10 kg weegt en er denderen een Labrador en een Mechelse Herder op je af die je daarna ook nog omsingelen en van twee kanten gaan staan besnuffelen ;-)

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" Ik vind het ook steeds minder storend, omdat Cosmic steeds minder bang wordt. Nu kruipt ze meestal ineen en wacht tot de andere hond weg gaat. Het is geen in blinde paniek gillen, krijsen, en zichzelf los proberen te rukken meer. Maar toch, je verwacht niet zo veel loslopende honden tegen te komen. Van de week liep een Golden Retriever reu een heel eind met ons mee. Zijn baasje liep tientallen meters voor ons. Op een gegeven moment bleef hij staan wachten en zei dat dit niet goed was, de ene los en de andere vast. Waarom ik mijn hond niet los deed. Nou meneer, ze heeft kennelhoest en is loops, dus ik heb vandaag een wandeling gekozen in een gebied waar de aanlijnplicht geldt, en bewust niet voor een loslooproute. Ik heb nog nooit iemand z'n hond zo snel vast zien doen :-D

De meeste honden bedoelen het gelukkig goed. Desalniettemin is het gewoon intimiderend als je zelf 10 kg weegt en er denderen een Labrador en een Mechelse Herder op je af die je daarna ook nog omsingelen en van twee kanten gaan staan besnuffelen ;-) "

Ik snap je irritatie zeker wel! Myra is ook erg onzeker en waardeert het niet als zij aan de lijn zit er een andere drukken hond op haar afkomt stormen, dat vind ze echt eng! Wat ik meestal doe is tussen de honden staan als ik zie dat myra het niet leuk vind en de andere hond terug sturen naar zijn baasje, dat werkt wel eens. Als dat niet werkt doe ik zo relaxt mogelijk en zeg ik kom op Myra doorlopen ;-) Gelukkig komt dit niet heel vaak voor omdat Myra bijna altijd losloopt. Maar het is idd heel erg vervelend als je hond onzeker is en je loopt op een plek waar aanlijnplicht is en er komt een losgeslagen projectiel op je hond afgerend;-)

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Mensen komen we vaak tegen op wandelingen, vaak met een kinderwagen. Meestal lopen die met een vuile blik langs ons om even te laten blijken dat Mochi niet te dicht mag komen. Ik houd hem steeds kort bij mij trouwens omdat ie nu eenmaal heel graag even wil snuffelen maar niet iedereen daarmee gediend is. Vuile blikken zijn dus helemaal niet nodig.

Als we honden tegenkomen zijn die steeds aangelijnd en laat ik hem meestal niet echt snuffelen tot ongenoegen van het andere baasje. Nou, das pech gehad dan. Als ie even vraagt of de honden mogen kennismaken is het al een hele andere zaak maar zomaar je hond naar mijn hond laten lopen is best nog wat eng voor zowel Mochi als mezelf.

Verder komen we enorm veel auto's tegen die hij meestal negeert behalve als ze ietje te dicht komen of als het een grote vrachtwagen is. Die vindt hij best interessant. Fietsers negeert ie al netjes, dat zijn voor hem gewoon voetgangers die te snel bewegen, haha~ Verder komen we veel te veel afval tegen en steentjes die hij ook allemaal in zijn mond gehad moet hebben. Ewww...nou ja. Ben al blij dat hij de hondenpoep die we tegenkomen niet opeet, ik betwijfel of de andere baasjes in de buurt de hondenpoep ruimen terwijl het eigenlijk niet zo vies is. Het duurt amper een minuutje om alles netjes achter te laten.

Ik hoop dat ik ooit eens iemand betrap op poep achterlaten, nou...die krijgt lekker de wind (lees: orkaan) van voren. Ik vind het echt zo vies, hé...bah...

honden page profiel PP

Haha, mijn vader liep eens op straat achter en man met een Bordeaux Dog of zo, in ieder geval iets groots wat veel poept O-) Dus die hond gaat op de stoep zitten poepen, en die man ruimt het niet op. Dus mijn vader stapt er om heen, haalt die man in, en zegt; "Meneer, ik stond net in de ontlasting van uw hond." Waarop die man hem aan kijkt en zegt; "Lazer toch op, vent!". Haha :-D Super sociaal.. Ons pap woont echt in een hele.. bijzondere buurt.. O-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Vanmorgen ben ik gewoon naar hondenles geweest. dat wordt in het bos gegeven, dus even erheen lopen.. trainen en dan weer terug. In dat kleine stukje kom je niet veel tegen. Enkel 1 berner pup die aan de lijn zat.. Ik dus ook Jayla even aan de lijn gedaan..
Daarna lekker in de regen getraint.

Over het algemeen komen wij eigenlijk niet zoveel tegen helaas. zeker niet met dit weer.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Vanmorgen helemaal geen honden.

Maar goed ik vind dit wel fijn om nog even te lezen. Soms denk ik zal ik gewoon een aanlijn gebied in gaan. Na jouw opsomming lijkt het me toch verstandiger dat maar niet te doen O-)

Overigens kom ik wel bijna altijd dezelfde mensen met honden tegen hier. Het zijn altijd dezelfde die, weer of geen weer, naar buiten gaan.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Bij de eerste wandeling in het dorp langs het water kwamen we 6 honden tegen, waarvan 5 aangelijnd :-)

De ene hond die losloopt is een Golden teef van 12 jr oud. Geeft geen kick als ze andere honden ziet. :-)

Straks gaan we naar het water toe, eens kijken hoeveel we er daar tegen komen :-)

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

Ik ben net terug van een wandeling :-D

Aantal honden tegen gekomen: 5
Waarvan aangelijnd: 4
Honden die los netjes bij hun baas bleven: 1

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Haha, mijn vader liep eens op straat achter en man met een Bordeaux Dog of zo, in ieder geval iets groots wat veel poept O-) Dus die hond gaat op de stoep zitten poepen, en die man ruimt het niet op. Dus mijn vader stapt er om heen, haalt die man in, en zegt; "Meneer, ik stond net in de ontlasting van uw hond." Waarop die man hem aan kijkt en zegt; "Lazer toch op, vent!". Haha :-D Super sociaal.. Ons pap woont echt in een hele.. bijzondere buurt.. O-) "


Ik kwam laatst een man tegen die zijn hond liet poepen op de stoep, hij keek er naar zovan: "wat een geweldig goede plek, goed gedaan maat"....
Dus ik loop naar hem toe en zeg: "Och meneer, ik snap u helemaal hoor ik vind het ook verschrikkelijk als ik poepzakjes ben vergeten, maar geen zorgen ik heb er nu een voor u"

Meneer kijkt me dom aan, maar neemt het zakje aan en al kokhalzend ruimt ie het op.... Ik heb heel de terug weg nog gelachen :-D

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

"

Ik kwam laatst een man tegen die zijn hond liet poepen op de stoep, hij keek er naar zovan: "wat een geweldig goede plek, goed gedaan maat"....
Dus ik loop naar hem toe en zeg: "Och meneer, ik snap u helemaal hoor ik vind het ook verschrikkelijk als ik poepzakjes ben vergeten, maar geen zorgen ik heb er nu een voor u"

Meneer kijkt me dom aan, maar neemt het zakje aan en al kokhalzend ruimt ie het op.... Ik heb heel de terug weg nog gelachen :-D "


. ;-) ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik kom niemand tegen , daar sta ik te vroeg voor op.

vanochtend dus ook niemand, we zijn in Drenthe wezen zwemmen, het hele zwembad voor ons alleen gehad, geen hond voor en na ons, heerlijk.

saai ? nee geweldig, een tevreden hond en tevreden baasje. :-D

en ik let niet op anderen, hier is een reservaat, waar ook niemand komt, alleen Bamse en ik, Blauwe stad ? zelfs als ze loops is geen hond geen gooser te zien niets, heerlijk, alles van ons. :-D

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" ik kom niemand tegen , daar sta ik te vroeg voor op.

vanochtend dus ook niemand, we zijn in Drenthe wezen zwemmen, het hele zwembad voor ons alleen gehad, geen hond voor en na ons, heerlijk.

saai ? nee geweldig, een tevreden hond en tevreden baasje. :-D

en ik let niet op anderen, hier is een reservaat, waar ook niemand komt, alleen Bamse en ik, Blauwe stad ? zelfs als ze loops is geen hond geen gooser te zien niets, heerlijk, alles van ons. :-D "


Hoe laat ga je altijd naar Blauwestad? Wij komen ALTIJD honden tegen.... Zelfs om 10:00u s ochtends..... En in de zomer om 10 uur s avonds ook!

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Ik begrijp het niet zo goed........

Je zegt, niet om te klagen hoor, maar dan komt er een klaaglijst achteraan.
Overigens ben ik tijdens het wandelen niet zo bezig met anderen. Eigenlijk ben ik nooit bezig met anderen. Als ik hondenpoep zie liggen en het ligt me in de weg dan ruim ik het op. Ligt het niet in de weg dan loop ik er met een grote boog omheen. 

Ik kan me werkelijk niet druk maken om dingen die anderen doen. Zo zonde van mijn energie en humeur.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Als de hond die naar ons komt toestormen echt over de schreef gaat en ik krijg te horen 'hij doet niets hoor' dan roep ik altijd terug 'de mijne doet wel iets' 

en ik lieg nooit... want wil doet iets... uitdagen tot spel :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Hoe laat ga je altijd naar Blauwestad? Wij komen ALTIJD honden tegen.... Zelfs om 10:00u s ochtends..... En in de zomer om 10 uur s avonds ook! "



niemand, echt niemand, wij gaan zomers om vijf uur, en als ik gesport hebt, om kwart voor elf, smiddags, wat voor tijd ik ook neem, niemand, zelfs als Bamse loops is, kan ze lekker los, wij gaan wel altijd zwemmen en nemen de noordkant van het water, bij de water nimf, ik denk dat jij op de zuidkant gaat.

wij op de noordkant, en nimmer een kip.

en het reservaat noem ik dat gebied bij de windmolens, ook nimmer iemand, en wij hoeven ook niemand te zien, wij zijn allebei prettig gestoord daar. ook in de Blauwe stad, in het water, beiden prettig gestoord. hoeven we niemand te zien, hahahahah

wij Bamse en ik hebben altijd plezier voor tien, ik ga altijd mee met Bamse zwemmen, vandaar, prettig gestoord.

. :-D

honden page profiel PP

" Ik begrijp het niet zo goed........

Je zegt, niet om te klagen hoor, maar dan komt er een klaaglijst achteraan.
Overigens ben ik tijdens het wandelen niet zo bezig met anderen. Eigenlijk ben ik nooit bezig met anderen. Als ik hondenpoep zie liggen en het ligt me in de weg dan ruim ik het op. Ligt het niet in de weg dan loop ik er met een grote boog omheen. 

Ik kan me werkelijk niet druk maken om dingen die anderen doen. Zo zonde van mijn energie en humeur. "


Excuses, het was niet de bedoeling dat het opgevat werd als klaaglijstje (vandaar die zin ter verduidelijking erbij, maar dat werkt blijkbaar niet, haha). Ik maak me er namelijk ook helemaal niet druk om, het zijn alleen constateringen van wat ik om me heen zie waar ik me over verbaas, niet waar ik me aan erger :-) Ik kan me voorstellen dat mensen die met een bijvoorbeeld loopse teef naar een aanlijn-gebied zich wél ergeren aan dit soort dingen. Daarom leek het me eens leuk om er eens een beetje bij stil te staan :-)

Ik moet wel met anderen bezig zijn. Ik moet mezelf namelijk tussen mijn hond en de andere hond in proppen zodat ze niet bang hoeft te zijn. Dan valt het je pas op hoe vaak het eigenlijk gebeurd, denk ik :-)

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

"

Excuses, het was niet de bedoeling dat het opgevat werd als klaaglijstje (vandaar die zin ter verduidelijking erbij, maar dat werkt blijkbaar niet, haha). Ik maak me er namelijk ook helemaal niet druk om, het zijn alleen constateringen van wat ik om me heen zie waar ik me over verbaas, niet waar ik me aan erger :-) Ik kan me voorstellen dat mensen die met een bijvoorbeeld loopse teef naar een aanlijn-gebied zich wél ergeren aan dit soort dingen. Daarom leek het me eens leuk om er eens een beetje bij stil te staan :-)

Ik moet wel met anderen bezig zijn. Ik moet mezelf namelijk tussen mijn hond en de andere hond in proppen zodat ze niet bang hoeft te zijn. Dan valt het je pas op hoe vaak het eigenlijk gebeurd, denk ik :-) "


Nou, excuses? Die zijn niet nodig hoor!! 
Ik zeg alleen dat ik het niet zo begrijp.
Als jij dit prettig vindt of nodig vindt, dan moet je dat doen 
Het is meer dat ik me er niets bij kan voorstellen dat je zoiets doet.....maar niet dat ik zeg dat het verboden is.......;-)
.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Ik lig hier echt helemaal dubbel nu! 
Krijg ik op mijn eerste reactie in dit topic toch gewoon een oneenswaardering omdat ik me niet druk maak om wat anderen doen wanner ik met de hond ga wandelen
Whahahahahahahahahahahahahahahah geweldig!!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik lig hier echt helemaal dubbel nu! 
Krijg ik op mijn eerste reactie in dit topic toch gewoon een oneenswaardering omdat ik me niet druk maak om wat anderen doen wanner ik met de hond ga wandelen
Whahahahahahahahahahahahahahahah geweldig!! "


op wat voor topic zit je ? ik zie alleen maar goede waarderingen hoor, niets geen oneens.

vind het altijd jammer dat er op waarderingen worden gelet., maar echt je hebt alleen maar goede.

. O-)

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

"

op wat voor topic zit je ? ik zie alleen maar goede waarderingen hoor, niets geen oneens.

vind het altijd jammer dat er op waarderingen worden gelet., maar echt je hebt alleen maar goede.

. O-) "


Hierboven Willemijn. Mijn allereerste reactie heeft een oneens en een super. Ik kan er niet wakker van liggen, maar blijf het gewoon erg grappig vinden dat je een oneens krijgt voor een bepaalde mening....dan lig ik echt helemaal dubbel. Ook al geven ze me 100 keer een oneens.....of iedere reactie in elk topic..... Als ze dat nodig vinden of er lol in hebben gewoon doen. Iedereen moet doen wat ze blij maakt!! En dit maakte mij blij, of eigenlijk heel vrolijk....hahahahahaha


.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Wandeling van iets meer dan een half uur:
Honden op wandel tegengekomen: 0

Zo dat was het :-D Hier zijn er amper mensen die elke dag met hun hond gaan wandelen. Ik ken maar 1 iemand, die heeft een roedel van 6 en gaat er elke dag een paar keren mee wandelen. Dan kom ik af en toe iemand tegen die heeft een windhond en een Jack Russel en daarvan weet ik dat die dus ook geregeld gaat wandelen. 
Verder.. mja ik sta er om bekend dat ik zo vaak met mijn honden ga wandelen. En ik wandel maar 2x per dag (soms zelfs maar 1x als het veel te druk is) dus in mijn ogen niet eens echt zo veel als ik dat met jullie vergelijk.. Maar goed, ik heb dan ook 2 oudjes :-D

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Ik kijk ook niet naar andere mensen, alleen maar naar waar ik mijn voeten zet... Toch, deze middag waren mijn dochter en ik in een drukke winkelstraat, er zat een cocker vastgebonden aan een paaltje, komt een ouder koppel voorbij met een klein hondje, die cocker trekt zich los en valt dat hondje aan....paniek, de cocker is weggespurt, ik ben in drie winkels binnengegaan om te vragen of er een eigenaar te zien was....niemand... Goh, hoop dat dat beestje terecht is, klein hondje had trouwens niets....Dat ben ik nu tegengekomen zie....

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"


niemand, echt niemand, wij gaan zomers om vijf uur, en als ik gesport hebt, om kwart voor elf, smiddags, wat voor tijd ik ook neem, niemand, zelfs als Bamse loops is, kan ze lekker los, wij gaan wel altijd zwemmen en nemen de noordkant van het water, bij de water nimf, ik denk dat jij op de zuidkant gaat.

wij op de noordkant, en nimmer een kip.

en het reservaat noem ik dat gebied bij de windmolens, ook nimmer iemand, en wij hoeven ook niemand te zien, wij zijn allebei prettig gestoord daar. ook in de Blauwe stad, in het water, beiden prettig gestoord. hoeven we niemand te zien, hahahahah

wij Bamse en ik hebben altijd plezier voor tien, ik ga altijd mee met Bamse zwemmen, vandaar, prettig gestoord.

. :-D "


We zijn net weer heen geweest met Max.... WEER 3 HONDEN!!!!
Niet te geloven... Wij zijn nooit alleen!

Niet dat Max het heel erg vind, die heeft heerlijk gespeeld met de beestjes!

2 staffords en een mopsje! Haha :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wij schrikken af Rebecca :-D

noord of zuidkant ?


als je een rood autootje ziet staan zijn wij het. :-D

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Omheining
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^