Pup heeft splinter in pootje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SenjaSenja

honden foto van Senja

In het kort verteld:  Afgelopen vrijdag gaan wandelen door de weilanden met m'n pup van 5 maanden. Hij is verkeerd terecht gekomen ... Niks gebroken, niks uit de kom maar tot heden gebruikt hij z'n pootje nog steeds niet en volgens de DA  loopt hij wel heeeel erg kreupel.
Aantal röntgenfoto's gemaakt enige dat hij kon zien was een miniscule kleurverschil in het bekken. Hij vermoed dat het een scheurtje is maar durft dit niet zeker te zeggen. 
Hoe vind men tegenwoordig splinters in het pootje? Want ik vermoed dat er toch iets in z'n dijbeentje zit?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is niet mis, wanneer er een scheurtje in het bekken heeft, is dat op een foto heel moeilijk te constateren, je dierenarts heeft wel vastgesteld dat hij ontzettend mank loopt. waarom geen verwijzing naar een orhtopeed ? mri ? een orthopeed kan misschien verder onderzoeken wat er aan de hand is ?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik denk dat als er echt 'iets' in zijn beentje zou zitten dat dit te zien zou zijn op foto's. Dat lijkt mij tenminste.. Als het niet op rontgenfoto's te zien is zullen ze bij verder onderzoek misschien scans (mri) maken of echofoto's om een beter of ander beeld te krijgen?

Maar hoezo twijfel je of er iets in zijn beentje zit? 
Ikzelf heb wel eens een haarscheurtje van een breuk in mijn pols gehad en dat doet echt wel heel erg zeer. Dus ik kan me voorstellen dat als je hondje dit heeft hij behoorlijk kreupel loopt om zijn been zo veel mogelijk te ontzien. Dan hoeft er niets in te zitten maar kan hij er wel heel slecht door lopen.
Je zou heel goed kunnen kijken naar een wondje / rode plek als je echt twijfelt, want als er 'iets' in zit dan moet dit toch via zijn huid naar binnen geschoten zijn?

Heb je verder advies meegekregen wat te doen? (rust, of zit zijn pootje in verband/spalk? enz..)
Veel sterkte met je arme pupje!

Gr. Alexandra

honden page profiel SenjaSenja

honden foto van Senja

Enige dat ik heb meegekregen van de DA is ... Rust, rust, rust en komende maandag weer terugkomen om hem te checken. Ik neem aan dat hij weet dat een staffordpup moeilijk rustig is te houden en heeft me verder ook geen hulpmiddelen gegeven. Bijna 7 dagen later en ik zie minimale vooruitgang. Vandaag zag ik af en toe z'n voetje de grond raken, maar dit is de vooruitgang die de DA eigenlijk al bij dag 1 of 2 had willen zien.
Om te zoeken naar een plekje waar een eventuele splinter gepenetreerd zou zijn is niet te doen tenzij ik de tondeuse erbij pak en z'n heel pootje kaal zou scheren. 
Vanochtend was ik z'n dijbeen aan het aaien en wanneer ik op een bepaald plekje kwam begon hij te happen naar m'n hand. Toen heb ik dit bericht geplaatst ... Later op de dag probeerde ik het weer maar kreeg toen geen reactie en kon best wel hard op dezelfde plek drukken. 

Een scheur zal ongeveer evenlang nodig hebben om te genezen neem ik aan als een botbreuk?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Geen pijnstilling?

honden page profiel SenjaSenja

honden foto van Senja

Die had ik meegekregen , maar ik moest er mee stoppen zij de dokter om te zien wat er gebeurde ...

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ozzie heeft ook een aantal flinke doorns in zijn pootje gehad. Je ziet ze door de haartjes wat aan de kant te schuiven en goed de huid te bekijken. Je kunt dan zo een uitsteeksel van een doorn zien..Heel pijnlijk voor de pezen van de hond zo'n doorn. Wanneer een hond een snee tussen de voetkussentjes heeft kan het ook al mank gaan lopen. Bijvoorbeeld door het lopen op schelpenpaadjes of gekapt riet, waarvan de scherpe delen omhoog steken en de hond nét overheen loopt. Ozzie heeft afgelopen week mank gelopen daardoor. ik kon de snee niet vinden maar iemand anders heeft hem gevonden voor me. je moet dan goed de huid bekijken en als de hond zijn pootje terugtrekt kan het zijn dat je raak hebt.. Ik heb thee tree olie gebruikt waarna Ozzie weer goed liep, wat me later afgeraden werd en kalendula zalf ervoor in de plaats...
Wanneer Ozzie een doorn in zijn pootje heeft gaat hij eraan likken en op bijten vaak liggent in een af houding. Dan is het voor mij duidelijk dat er iets aan de hand is..

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Pup is volop in de groei en dus zijn zijn beenderen, kraakbeen en gewrichten ook nog 'bewerkelijk'.

Wil maar zeggen; kan een flinke kneuzing zijn.

Zou de pup niet wild laten lopen 'cross cross' links rechts, maar enkel in rustige banen.

Als je je pup bij je pakt en je gaat met je handen over zijn benen en lijfje, zijn er dan gevoelige plekken?

pijnstilling zou wel fijn zijn, maar dan gaat de pup waarschijnlijk ook over zijn grenzen heen met het bewegen.

beterschap

ps; een splinter in het dijbeen lijkt me sterk. in een bot krijg je niet zomaar een splinter, ook niet door een val, dan zou je aan de buitenkant ook een wonde moeten zien. (ontsteking)

Volgende forumvraag: Goed schema voor de nacht?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^