Waarom een Teef?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

Naar aanleiding van een ander topic vroeg ik mij af : Waarom een Teef?

( dit is bedoeld voor een discussie, niet om ruzie)

De meeste mensen laten een teefje helpen als ze er niet mee fokken.
Waarom:
Geen nesteldrang
Geen schijnzwangerschap
Minder kans op soorten kanker
Geen loopsheid, dus geen broekjes, hitsige mannen en een bitch in huis.
Geen onzeker gedrag ( voor hoever je dat aan loopsheid kan verbinden)
en vooral GEEN PUPS bij mensen die er toch geen verstand van hebben.

Dit zijn zo een paar dingen die ik bedenk. Ik ben 53 en heb voor het eerst een reu. Mijn vorige honden waren allemaal teefjes. Bij 1 hebben we de prikpil gedaan, maar daar zaten meer voor dan nadelen aan.

Mijn reu is nu ook niet de makkelijkste hoor ( heb daar een ander topic over)

Maar waarom kiezen mensen voor een teef is de vraag?

Ik wilde gewoon een vrouwtje want ik dacht reuen maken ruzie en rijden ;-) En roze vond ik erg mooi. Maar als je kijkt naar wat er bij komt kijken, begrijp ik het niet zo goed.

Jullie meningen zijn welkom

Liefs, Ria en Terry

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

iemand

honden page profiel LucaLuca 3 doggies

honden foto van Luca

Ik heb voor een teef gekozen omdat ik geen hitsig rijdende dominante reuen wilde..

Me hond is niet geholpen en blijft intakt zolang ze er geen hinder van heeft. De vachtblijft hierdoor ook mooi..

Vindt teefjes gwn erg schattig.. Toen ik klein was hadden we een reu maar die moesten we laten helpen aangezien die steeds wegliep, daarna overigens niet meer.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Het ging mij niet om geslacht maar om karakter, en volgens de fokker paste nova het beste bij ons. Dus een teef. En ze had nog gelijk ook.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja ikke, ik wil wel de discussie aan O-)

een teef , ik zal een teef nimmer laten helpen , loops hoort er bij, en ik neem een teef omdat het geen weglopers zijn, meestal geen markeren, kan je beter in de hand houden, je kan overal met een teef komen, al zijn er honderd honden in een ruimte de teef zal niet markeren, de reu heeft er toch een houtje van omdat veel sneller te doen.

en wat ik hier op het forum lees over de reu, zal mijn volgende hond zeker weer een teef worden. :-D

ik heb een reu bij me gehad, een fokreu van een fokker, onder mijn hoede, geen lievere hond dan deze reu, nergens markeren, maar dat ligt dus aan jezelf, zelfs in mijn tuin heb ik dat afgeleerd, dus het kan wel, maar toch... heb ik liever een teef dan een reu, ook door de lichamelijke ongemakken van een reu, vaak een voorhuidsontsteking, ik wist ook van niets, en moest vaak met een schrapper de troep van de reu er af schrapen , niet leuk, en soms niet te voorkomen.

ik heb mijn hele leven teven gehad, en een x een reu, voor allebei is zeker wat te zeggen, en ik kijk dan even niet naar het mooie, reu is altijd mooier dan een teef, maar geef mij maar een teef. :-D


wel gaat mijn voorkeur uit naar een groot langharig ras, en al mijn teven hadden en hebben, kijk maar naar Bamse een reuen uiterlijk. dus toch een beetje een reu. :-D

honden page profiel LanaLana 3 doggies

honden foto van Lana

Hoi Terry, 

Ik ben op dit moment aan het wachten op mijn teef pupje. Ik stond op de lijst met eerste keuze reu, dat was eigenlijk alleen omdat ik hem dan niet hoefde te steriliseren en omdat ik stiekem reuen mooier vind, de groffe grotere bouw. 


Maar ik ben eigenlijk erg  blij dat het toch een teefje is geworden. Dit omdat hier twee reuen over de vloer komen die steeds pittiger worden, vooral naar andere reuen. Ook is het mijne eerste hond dus ik vind het fijn dat ze waarschijnlijk minder sterk is dan een reu. Ik weet dat het vooroordelen zijn, maar ook het eventuele dominante van een reu spreekt me niet zo aan. 


Ik heb wel gekozen voor het grofste teefje uit het nest (brede neus, grofste poten) haha

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Ik wilde een teef.
Waarom?
- Omdat ik een uitlaathond reu heb gehad die continue tijdens het wandelen met zn snuit op de grond hing te snuffelen, hij had geen oog voor mij
- Omdat ik toen las dat reuen vaak aggresiever kunnen reageren op andere honden.
- En, omdat de hond die mij koos, een teefje was. Maar was het een reu, had ik ook daarvoor gekozen want elk geslacht heeft uiteindelijk zijn voor en nadelen.

Oh, en... De kledinglijn voor teefjes is groter dan die voor reutjes... :') waahaha

.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Tja, ik heb eigenlijk nooit specifiek voor geslacht gekozen. In het asiel hebben we destijds naar honden gekeken die ons 'aanspraken', zonder ideeën over ras, geslacht, etc. Dat is Ginny geworden.Gesteriliseerd was ze al, dus daar hadden we niets meer over te zeggen :-) Pas toen ik voor een tweede ging speelde geslacht een rol; aangezien (iig mijn ervaring!) een reu en teef samen eigenlijk altijd goed gaat heb ik besloten er een reu bij te kiezen :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Naar aanleiding van een ander topic vroeg ik mij af : Waarom een Teef?

( dit is bedoeld voor een discussie, niet om ruzie)

De meeste mensen laten een teefje helpen als ze er niet mee fokken.
Waarom:
Geen nesteldrang
Geen schijnzwangerschap
Minder kans op soorten kanker
Geen loopsheid, dus geen broekjes, hitsige mannen en een bitch in huis.
Geen onzeker gedrag ( voor hoever je dat aan loopsheid kan verbinden)
en vooral GEEN PUPS bij mensen die er toch geen verstand van hebben.


ik heb Bamse, en echt waar ze heeft een heerlijke loopsheid, geen nesteldrang, geen schijnzwangerschap. en hopen dat haar mooie loopsheid niet toe leid naar een baarmoeder ontsteking, geen broekjes, daar doen we niet aan, en ook geen hitsige teef die de hort op wil.

wel een hond die op een bepaalde dag, en ach dat zijn er hooguit twee, op gooserjacht wil, zou ik haar de gang laten gaan, komt ze zeker met een gooser thuis. en dat zijn hele leuke momenten, Bamse is niet gericht op anderen honden, en dan wel, haar blikken gaan in de verte van.... mmm zou dat hem wezen ?

en voor de rest, een mooie cyclus , nimmer langdurig, hooguit twee weken, en dan is het voorbij. niet hangerig , lekker willen eten, voor mij geen belasting.

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

Nogmaals dit is mijn eerste reu :-) 3 teefjes heb ik gehad.

Terry ( mijn reu) is extreem in rijgedrag. Maar verder is het een plakplaatje, gaat nooit verder dan 1 meter bij mij weg. Denk dat dat meer onzeker is . De oplossing laat nog even op zich wachten

Maar de teefjes die ik gehad heb, wat ik al zei 1 de prikpil en daarna laten helpen omdat ik geen zin had in loopsheid,. Vroeger was dat normaal.

Nu leer en lees je meer en het is dus helemaal niet normaal! Maar waarom nemen mensen dan een teefje? Als je geen pupjes wil? Ja een pus piemel of rij gedrag of weet ik t.
Maar t gevoel van een teefje die geen pups krijgt, die onzeker word door de loopsheid soms schijnzwanger is?
Weegt dat op tegen groene vlekken van een reu op je witte kleed? Heeft hij geen last van.

Een teefje heeft wel last van de ongemakkelijkheden van het vrouw zijn ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier een teef. Waarom? Kan het lastig benoemen, mijn moeder en ik zijn vrouwen mensen wat dieren betreft. Van de katten het liefst poezen, de hond is een teef en zelfs de hamster is vrouwelijk. Ik heb geen zin in een hitsige reu die ruzie zoekt met alles en iedereen en gedreven wordt door hormonen. Dan nog dingen zoals een ontstoken voorhuid en weet ik veel wat nog meer, moet er niet aan denken. Liever een lekkende vulva ieder half jaar waar ik achter aan loop met een dweil. ;-) Mijn vriend daar in tegen is weer een reuenmens, dus dat gaat wat worden als we eenmaal samen een leven gaan opbouwen.

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

" Hier een teef. Waarom? Kan het lastig benoemen, mijn moeder en ik zijn vrouwen mensen wat dieren betreft. Van de katten het liefst poezen, de hond is een teef en zelfs de hamster is vrouwelijk. Ik heb geen zin in een hitsige reu die ruzie zoekt met alles en iedereen en gedreven wordt door hormonen. Dan nog dingen zoals een ontstoken voorhuid en weet ik veel wat nog meer, moet er niet aan denken. Liever een lekkende vulva ieder half jaar waar ik achter aan loop met een dweil. ;-) Mijn vriend daar in tegen is weer een reuenmens, dus dat gaat wat worden als we eenmaal samen een leven gaan opbouwen. "


.Wat ik lees op jou profiel komt het helemaal goed met jou en je man ;-) Een mooie nieuwe kennel wil je dus ja dan heb je teef en reu nodig ;-)

Maar worden jullie nou niet gek ( Evy en Willemijn) van hitsige reuen achter je loopse teef?

honden page profiel  Valérie, Milo en Noa Valérie, Milo en Noa 3 doggies

honden foto van  Valérie, Milo en Noa

Ik heb voor een teef gekozen, dat wil zeggen dat je de loopsheid aanvaard. Het hoort er nu eenmaal bij, ik zou Noa nooit  in een gezonde teef laten snijden. Waarom wel? De vacht bij langharige rassen wordt er alles behalve beter op, je moet up hun voeding letten,... Als je een loopse teef hebt moet je je voornemens nemen, en ze niet alleen bij een reu laten. Bij reuen vind ik het markeren echt een nadeel. Noa is mijn eerste teef, maar zo een knuffelbeer dus zeker niet mijn laatste! :-D

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb bewust weer voor een teefje gekozen.
Een teefje is minder gericht op steeds bezig zijn met plekjes om te kunnen plassen.
Omdat een teefje in het geval van de Berner in de regel wat minder zwaar word dus een tikkeltje minder gewicht in de strijd kan gooien als ze ergens heen wil. ZO groot en sterk ben ik niet :P )

Het rij gedrag dat bij veel reutjes voor komt staat me tegen.
En iets waar een reutje niks aan kan doen maar vind het niet prettig als ze hun geslachtsdeel laten zien. (waarom ik daar problemen mee heb, ga ik niet uitleggen).

Edit: Sadi wordt overigens wel drie maanden na haar eerste loopsheid geholpen kans op melktumoren verkleinen, maar vooral ook omdat ik geen pups wil, niet alleen in verband met het ontbreken van voldoende kennis en de Berner Sennen al genoeg is verknalt en omdat 1 hond simpelweg genoeg is.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Pepijn is mijn derde hond en mijn derde reu.

Alledrie herplaatsers. Ik heb bewust voor 'een hond' gekozen en deze drie reuen kwamen op mijn pad. Ik had geen voorkeur.

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

Ag, het heeft allebei voor en nadelen! 

Gelukkig hier een reu die niet overmatig markeert, plast zelfs niet eens in de tuin! en vertoont ook absoluut geen macho gedrag. Die voorhuidontsteking is lastig, vies en vervelend maar dat kan ik me met de loopsheid ook voorstellen:-D 

Ik ben uiteindelijk voor een teef bij mijn reu gegaan adhv het karakter. een pittige reu bij Nouri leek me niet leuk voor hem, hij zou ondergesneeuwd worden. Nu een vrij pittig teefje die hij met zn leven beschermd. Gaat super samen':-)

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

"


Maar ik ben eigenlijk erg  blij dat het toch een teefje is geworden. Dit omdat hier twee reuen over de vloer komen die steeds pittiger worden, vooral naar andere reuen. Ook is het mijne eerste hond dus ik vind het fijn dat ze waarschijnlijk minder sterk is dan een reu. Ik weet dat het vooroordelen zijn, maar ook het eventuele dominante van een reu spreekt me niet zo aan. 


Ik heb wel gekozen voor het grofste teefje uit het nest (brede neus, grofste poten) haha "


.Nou super toch! heb je een hond die bij je past! En toch een beetje mannelijk

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

"
En iets waar een reutje niks aan kan doen maar vind het niet prettig als ze hun geslachtsdeel laten zien. (waarom ik daar problemen mee heb, ga ik niet uitleggen).

"


.hahaha lijkt teveel op een lippenstift hahahahha Sorry dat moest even

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Wij krijgen als alles echt even mee zit een puppy binnenkort en onze keuze gaat uit naar en Teef. Maar en reu is ook goed als niet anders kan of als we daar echt op gevallen zijn.

Maar waarom voorkeur een teef? Omdat een reu veel van het markeren is. Teven handelbaarder zijn. En we geen rijdende histerige reu willen. Ik zie er namelijk genoeg van in de uitlaatservice. Nou maakt het mij geen bal uit, want ik wilde vroeger altijd een Reu omdat die stoer zijn! Maar teven kunnen ook heel stoer zijn haha. Reuen zoeken ook sneller een aanvaring met andere honden dan teven dit doen. En, teef past straks beter in ons huishouden! :-) Wel zullen wij onze teef laten helpen. Dit om de kans op kanker te verminderen, schijnzwanger tegen te gaan en ik dit veel vrijer vind lopen. Wanneer er toch een reu komt omdat die beter bij ons past zal ook de reu geholpen worden om juist dat rijdende gedrag, die agressie soms en markeren te verminderen. Loopt echt niet chill in het bos met zulke reuen. Dusja, een voorkeur, maar we zien wordt het wordt we zijn met beide blij.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Maar worden jullie nou niet gek ( Evy en Willemijn) van hitsige reuen achter je loopse teef? "


moet wel lachen hoor, hahahah

nee ik heb nog nimmer een reu achter haar kont aan gehad, een blik van mij is denk ik voldoende, maar echt het gebeurt niet.

. O-) O-)

ik hou Bamse en ook mijn vorige teven altijd aan de lijn, en heus ik heb nimmer reuen achter dr aan gehad, wel dat er aan de overkant een neus omhoog gaat, maar nogmaals een blik van mij van durf eens, en ze blijven op afstand. echt waar.

misschien schrikt toch de groote van het ras af ? hahahahah

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

.hahaha lijkt teveel op een lippenstift hahahahha Sorry dat moest even "






. :-D niet laten zitten dan, maar laten staan O-)

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

" Wij krijgen als alles echt even mee zit een puppy binnenkort en onze keuze gaat uit naar en Teef. Maar en reu is ook goed als niet anders kan of als we daar echt op gevallen zijn.

Maar waarom voorkeur een teef? Omdat een reu veel van het markeren is. Teven handelbaarder zijn. En we geen rijdende histerige reu willen. Ik zie er namelijk genoeg van in de uitlaatservice. Nou maakt het mij geen bal uit, want ik wilde vroeger altijd een Reu omdat die stoer zijn! Maar teven kunnen ook heel stoer zijn haha. Reuen zoeken ook sneller een aanvaring met andere honden dan teven dit doen. En, teef past straks beter in ons huishouden! :-) Wel zullen wij onze teef laten helpen. Dit om de kans op kanker te verminderen, schijnzwanger tegen te gaan en ik dit veel vrijer vind lopen. Wanneer er toch een reu komt omdat die beter bij ons past zal ook de reu geholpen worden om juist dat rijdende gedrag, die agressie soms en markeren te verminderen. Loopt echt niet chill in het bos met zulke reuen. Dusja, een voorkeur, maar we zien wordt het wordt we zijn met beide blij. "


Sorry. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat teven ook onhandelbaar zijn! Daarvoor maakt het geslacht niet uit. Het ligt aan de opvoeding en aan de ''drive'' van de hond en dat heeft niks met geslacht te maken, maar met karakter. Daarom kruist men felle sport teven met een makke reu om zo de pups in balans te krijgen. ( mijn man trainde en fokte honden voor de politie , wij hadden 3 teven met pit zeg maar, knpv ) en 1 golden met de prikpil :-) die was van mij

honden page profiel PP 3 doggies

Ik heb hier alleen nog maar geholpen teven gehad. Vier stuks in totaal, alle vier waren geholpen al voordat ze hier kwamen. Ik moet zeggen dat dit erg bevalt en ik betwijfel of er hier ooit een reu in huis komt O-)

Maar waarom?

Ik heb gewoon meer met teven. In de paardenwereld waren het ook altijd merries. Ik heb niks met reuen en hengsten. Ik heb ook niks met reutjes. Nog nooit ben ik een reu tegen gekomen waarvan ik dacht; ja, die zou ik er wel bij willen! Ik ben echt een teven-mens en ben blij met ons meiden-huishouden! ;-) Hmm, zou mijn mannenhaat dusdanig sterk zijn geworden dat het nu zelfs voor dieren op gaat? O-)

Ik vind de nadelen aan een reu, ten eerste, zijn geslachtsdeel. Buiten dat dit kan ontsteken, etteren, en lekken, hangt het ook gewoon in de weg. Lig je je hond op z'n buik te kriebelen, heb je ineens zo'n ding in je handen! Daarbij heb ik het idee dat reuen meer agressie opwekken bij andere reuen, dan teven bij andere teven. Regelmatig hangt er een reu bovenop de reu van mijn ouders, terwijl de reu van mijn ouders volgens mij niet eens weet dat hij een reu is. Maar toch wekt hij agressie op bij andere reutjes. Terwijl Cosmic een klein, schattig, verlegen meisje is, en eigenlijk met alles weg komt, zowel bij teven als bij reutjes. Punk was een dusdanig pittige teef dat die nog wel eens minimale problemen had met andere pittige teven, maar dit ging nooit verder dan wat gesnauw. Ik denk dat een teef makkelijker is met andere honden over het algemeen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Wat ik lees op jou profiel komt het helemaal goed met jou en je man ;-) Een mooie nieuwe kennel wil je dus ja dan heb je teef en reu nodig ;-)

Maar worden jullie nou niet gek ( Evy en Willemijn) van hitsige reuen achter je loopse teef? "


Genoeg eigenaren met een reu die allemaal getest zijn en volgens de rasvereniging fokken, dus hoef niet zelf een reu in huis te hebben. ;-) De kans dat je een reu in huis neemt die qua bouw, karakter en gezondheid bij de teef past die je al in huis hebt is erg klein. Natuurlijk kan het, maar het is niet zeker. Sowieso is het niet zeker dat als je een reu in huis neemt (of teef) je deze ook in kunt zetten voor de fok.

Van hitsige reuen heb ik zelden last. Als mijn teef loops is dan ga ik in gebieden wandelen waar een aanlijngebied geld. Ik vind dat een loopse teef mijn verantwoordelijkheid is en andere mensen daar zo min mogelijk last van mogen ondervinden. Natuurlijk, als ik mijn hond 's avonds laat even uit laat in het park en ik kom een reu tegen dan proberen die het wel, maar Evy is toch echt wel teef, dus ze laat duidelijk merken dat ze nog niet geïnteresseerd is. Als ze dat wel is dan weet ik dat het hoog tijd is om heel gauw door te lopen. ;-)
Het enige waar ik mij mateloos aan irriteer is honden die illegaal los lopen in niet losloopgebieden. Ik doe mijn best om ervoor te zorgen dat mensen zo min mogelijk overlast ondervinden van mijn teef en vervolgens komt er een hitsige reu aan rennen die niet luistert wanneer baasje lief zijn naam schreeuwt. Houd de hond dan aan de lijn, er staan niet voor niets reuze borden met "HONDEN AANGELIJND HOUDEN, GRAZERS!" je zou toch haast gaan denken dat half Nederland analfabeet is.

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 3 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Hier toch gewoon een reu...
Vind dat rijden op allemaal best wel mee vallen.
Zowel een teef als een reu hebben voor en nadelen.
Is toch veel belangrijker dat je een maatje hebt, een leuke, mooie hond. Of dat nu een teef of een reu is!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

;-) honden aangelijnd houden, grazers !!

nog nimmer tegen gekomen, een bord met ... honden aangelijnd houden, loopse teven, zou misschien een beter bord zijn, mensen hebben maling aan het bord met..grazers.

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

" Ik heb hier alleen nog maar geholpen teven gehad. Vier stuks in totaal, alle vier waren geholpen al voordat ze hier kwamen. Ik moet zeggen dat dit erg bevalt en ik betwijfel of er hier ooit een reu in huis komt O-)

Maar waarom?

Ik heb gewoon meer met teven. In de paardenwereld waren het ook altijd merries. Ik heb niks met reuen en hengsten. Ik heb ook niks met reutjes. Nog nooit ben ik een reu tegen gekomen waarvan ik dacht; ja, die zou ik er wel bij willen! Ik ben echt een teven-mens en ben blij met ons meiden-huishouden! ;-) Hmm, zou mijn mannenhaat dusdanig sterk zijn geworden dat het nu zelfs voor dieren op gaat? O-)

Ik vind de nadelen aan een reu, ten eerste, zijn geslachtsdeel. Buiten dat dit kan ontsteken, etteren, en lekken, hangt het ook gewoon in de weg. Lig je je hond op z'n buik te kriebelen, heb je ineens zo'n ding in je handen! Daarbij heb ik het idee dat reuen meer agressie opwekken bij andere reuen, dan teven bij andere teven. Regelmatig hangt er een reu bovenop de reu van mijn ouders, terwijl de reu van mijn ouders volgens mij niet eens weet dat hij een reu is. Maar toch wekt hij agressie op bij andere reutjes. Terwijl Cosmic een klein, schattig, verlegen meisje is, en eigenlijk met alles weg komt, zowel bij teven als bij reutjes. Punk was een dusdanig pittige teef dat die nog wel eens minimale problemen had met andere pittige teven, maar dit ging nooit verder dan wat gesnauw. Ik denk dat een teef makkelijker is met andere honden over het algemeen. "

Maar al had je nou 4 geholpen reuen in huis gehad...... Had je ook niks in je hand bij het buikje aaien ( of hand , als je aait kom je er niet eens bij hahaha, Terry zijn dingetje is niet zo groot ) Sommige intacte reuen zien een gecastreerde reu als teef aan... dus denk dat jij afvalt voor de teef competitie hahaha jij hebt nu de je weet wel hond :-) Niet stom bedoeld, maar t is nooit jou keus geweest om je hond te laten helpen en een geholpen teef en intacte reu ja das een verschil, maar een geholpen teef en een geholpen reu is eigenlijk t zelfde. Of je moet echt een pittige tante if heer heben
.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Tja, bij ons was het simpel weg dat een reu nog zo'n 5 tot 10 kilo zwaarder weegt dan een Teef en ik en mijn zusje (toen nog iele kleine meisjes ;-)) met de hond moesten lopen.
Dus een Teef..

Ik ga toch ook echt meer voor karakter dan voor reu/teef.

Ik vind de loopsheid bij Jara echt verschrikkelijk...
Ze is irritant, piept/jankt, markeert, snuffelt aan alles en het liefst iedere plek 10 minuten en ook is ze gewoon een sl*t op dat moment (wat zich uit in tegen reuen janken/piepen, op de grond liggen, staart opzij..)
Het enige waar ik geen last van heb ik het bloedverlies, want mevrouw houdt zichzelf en het huis keurig schoon!

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

"





. :-D niet laten zitten dan, maar laten staan  O-) "


.Nou als die in de dop zit, zie ik geen lippenstift ;-)

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

"

Genoeg eigenaren met een reu die allemaal getest zijn en volgens de rasvereniging fokken, dus hoef niet zelf een reu in huis te hebben. ;-) De kans dat je een reu in huis neemt die qua bouw, karakter en gezondheid bij de teef past die je al in huis hebt is erg klein. Natuurlijk kan het, maar het is niet zeker. Sowieso is het niet zeker dat als je een reu in huis neemt (of teef) je deze ook in kunt zetten voor de fok.

Van hitsige reuen heb ik zelden last. Als mijn teef loops is dan ga ik in gebieden wandelen waar een aanlijngebied geld. Ik vind dat een loopse teef mijn verantwoordelijkheid is en andere mensen daar zo min mogelijk last van mogen ondervinden. Natuurlijk, als ik mijn hond 's avonds laat even uit laat in het park en ik kom een reu tegen dan proberen die het wel, maar Evy is toch echt wel teef, dus ze laat duidelijk merken dat ze nog niet geïnteresseerd is. Als ze dat wel is dan weet ik dat het hoog tijd is om heel gauw door te lopen. ;-)
Het enige waar ik mij mateloos aan irriteer is honden die illegaal los lopen in niet losloopgebieden. Ik doe mijn best om ervoor te zorgen dat mensen zo min mogelijk overlast ondervinden van mijn teef en vervolgens komt er een hitsige reu aan rennen die niet luistert wanneer baasje lief zijn naam schreeuwt. Houd de hond dan aan de lijn, er staan niet voor niets reuze borden met "HONDEN AANGELIJND HOUDEN, GRAZERS!" je zou toch haast gaan denken dat half Nederland analfabeet is. "


.Dan heeft je vriend duidelijk pech ;-)

even een wijziging........
Hoeveel honden zijn er in Nederland?
Hoeveel teefjes zijn er? Die zijn niet allemaal tegelijk loops.
Dus mijn reu zou altijd vast moeten zitten?
Of loopse teven mogen niet meer naar buiten?
 hahaha Dubbel verhaal zo
Maar ja een reu rent en een loopse teef zit aan de riem
Maar al zou ik daar rekening mee moeten houden kan Terry niet meer los.
Dus krijgt mijn hitsige reu opvoeding en tot nu toe, blijft hij gewoon op een meter afstand bij mij ;-)

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Dancing merengue dog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^