Wie laten helpen? Reu of teef?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

"
Ja, dat weet ik zeker. Er is toen één en ander om te doen geweest. Zij begon een jaar na de sterilisatie weer bloed te verliezen, toen zat ik al bij een andere DA en die heeft toen navraag gedaan bij mijn vorige DA en het complete dossier opgevraagd, wat ik hier nu ook heb. Er staat in dat er een OVH is uitgevoerd, wat betekend dat alles is verwijderd (dus eigenlijk heet het geen sterilisatie maar een castratie). Dat bloedverlies had overigens hier niets mee te maken, maar was een zware ontsteking van de vulva. "


Nu zeg je toch iets wat niet klopt.. Want de woorden castreren en steriliseren hebben hier niets mee te maken, bij steriliseren wordt enkel de eileider dichtgemaakt of doorgesneden waardoor er niet bevrucht kan worden.. De teef wordt dan nog wel loops en maakt nog gewoon hormonen af..

Bij castreren worden de eierstokken eruit gehaald. Dit zorgt ervoor dat die hormonen niet meer aangemaakt kunnen worden en er dus ook geen loopsheid meer optreedt. Ook de kans op melkkliertumoren nemen dan af. 

Dat de baarmoeder wordt weggehaald heeft niets te maken met het woord castreren, want dat is bij het weghalen van de eierstokken al gebeurt. Ik heb altijd geleerd dat de baarmoeder alleen wordt weggehaald bij afwijkende vorm.. Dus bv bij een baarmoederontsteking, maar soms vinden ze ook andere dingen.
Misschien is dat het geval geweest bij jouw hond.. Dat ze de baarmoeder afwijkend vonden en hem daarom maar weg hebben gehaald

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik zou de teef laten helpen.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

@ Judith

Er is indertijd een OVH uitgevoerd, hier nog (PH)
even over gehad. Eventueel kunnen we bij recidief een (PH)
scopie doen, een progesteron bepaling. EL: lastige (PH)
chirurgie, op zoek naar microscopisch kleine stukjes (PH)
rest ovarieel weefsel. Niet de eerste keuze. De (PH)

Dit is een stukje uit het patientendossier.
Alleen eierstokken weghalen heet ook castratie, maar dan heet het een OVE. Bij alles weghalen heet het OVH

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ja dat weet ik, maar jij zei net in je stukje dat het geen castreren is als je de eierstokken weghaalt en dat klopt dus niet.
Ik ga er dan maar vanuit dat er toch een reden was dat ze bij jouw hond een OVH hebben uitgevoerd, maar normaal wordt dat dus niet gedaan, omdat na een OVE de baarmoeder toch verschrompelt omdat er geen hormonen meer naartoe gaan.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Ja dat weet ik, maar jij zei net in je stukje dat het geen castreren is als je de eierstokken weghaalt en dat klopt dus niet.
Ik ga er dan maar vanuit dat er toch een reden was dat ze bij jouw hond een OVH hebben uitgevoerd, maar normaal wordt dat dus niet gedaan, omdat na een OVE de baarmoeder toch verschrompelt omdat er geen hormonen meer naartoe gaan. "

Klopt wat je zegt, ik was er niet helemaal bij. Voor zover ik weet was er met haar baarmoeder niets aan de hand, maar het was ook geen beste DA , vandaar dat ik na de castratie gelijk ben vertrokken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer alles wordt weggenomen, baarmoeder eierstokken noemt men het een castratie !!

een sterilisatie is het als alleen de eierstokken worden weggenomen of afgebonden, de baarmoeder laat men dan zitten, die heeft geen fuctie meer en verschrompeld.

gaat men naar de dierenarts voor sterilisatie of castratie de meesten dierenartsen halen alles weg. of je moet er om vragen of alleen de eierstokken behandeld worden.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" wanneer alles wordt weggenomen, baarmoeder eierstokken noemt men het een castratie !!

een sterilisatie is het als alleen de eierstokken worden weggenomen of afgebonden, de baarmoeder laat men dan zitten, die heeft geen fuctie meer en verschrompeld.


gaat men naar de dierenarts voor sterilisatie of  castratie de meesten dierenartsen halen alles weg. of je moet er om vragen of alleen de eierstokken behandeld worden. "


Dit klopt dus niet

honden page profiel RaissaRaissa

honden foto van Raissa

Ik zou geen reu en teef samen in 1 huis laten wonen
dan hoef je ze allebei niet te helpen

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

zo staat het in mijn cursus (geschreven door een dierenarts)

"Wat is het verschil tussen een sterilisatie en een castratie?
Eigenlijk is wat er gebeurt bij zowel de teef als bij de reu allebei een castratie. Alleen in het spraakgebruik wordt de castratie van de teef meestal sterilisatie genoemd. Bij de castratie van de teef worden de eierstokken en (een deel van) de baarmoeder verwijderd, en bij de castratie van de reu worden de testikels (zaadballen) verwijderd. Bij een sterilisatie worden alleen de eileiders (bij de teef) of de zaadleiders (bij de reu) onderbroken. Dit heeft tot gevolg dat de teef nog steeds loops kan worden en dat is nu net wat niet gewenst is! We zullen dan ook in de rest van dit betoog alleen nog over castratie spreken.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik zou de teef laten helpen. Maar ik zou iedere volgende teef laten helpen omdat ik nooit meer een bmo mee wil maken bij een hond.
Als je reu nu geen probleemgedrag vertoont (als in hormoongericht), zou ik hem mooi intact laten.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik zou een onzekere reu nooit laten castreren, maar volgens mij is dat bij Nouri niet het geval.

Verder zou ik eerst de eerste loopsheid afwachten. Als ze dan goed uit elkaar te houden zijn (Nouri breekt je huis niet af), dan zou ik ze allebei intact laten.

Bij castratie van een reu komen over het algemeen over langere termijn meer afwijkingen voor dan bij de teef. Bij de teef is de castratie zelf dan weer een grotere ingreep dan bij de reu.

Misschien is overleg met je dierenarts ook een slimme optie?

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

" Ik zou een onzekere reu nooit laten castreren, maar volgens mij is dat bij Nouri niet het geval.

Verder zou ik eerst de eerste loopsheid afwachten. Als ze dan goed uit elkaar te houden zijn (Nouri breekt je huis niet af), dan zou ik ze allebei intact laten.

Bij castratie van een reu komen over het algemeen over langere termijn meer afwijkingen voor dan bij de teef. Bij de teef is de castratie zelf dan weer een grotere ingreep dan bij de reu.

Misschien is overleg met je dierenarts ook een slimme optie? "


.sowieso is het afwachten nu, wanneer Pom voor het eerst loops word en of en hoe Nouri daar dan op reageert. Het kan ook zijn dat hij ondanks zijn chemische castratie nog helemaal doordraait van Pom, dan zou het voor hem ook geen leven zijn en Nouri uit logeren sturen als Pom loops is ga ik echt niet doenO-) Ook ben ik benieuwd hoe Pom reageert op haar loopsheid. wel weet ik van de fokker dat incontinentie bij gecastreerde dalmaten echt een probleem is en daar zit ik ook echt niet op te wachten..

honden page profiel racheldushixracheldushix 3 doggies

honden foto van racheldushix

Wat houd chemisch castreren in ?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou de teef laten castreren (ook baarmoeder verwijderen) en de reu niet. Bij teven heb je daarmee minder kans op ontstekingen en kankers en.. geen zorgen meer over de loopsheid! Bij het castreren van reuen heb je meer kans op prostaatkanker.
Volgens Erwin Geitenbeek (dierenarts) is het ook beter om de teef te castreren en niet een reu vanwege effecten op het imuunsysteem (hoe of wat precies vertelde hij niet).

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik zou voor de teef kiezen om te laten castreren...
Waarom? De voordele bij een teef wegen zwaarder dan bij een reu (VIND IK).
En, en gecastreerde reu kam nog altijd dekken dus je moet dan alsnog je ogen overal hebben zitten zodat ze niet vast komen te zitten en ze zich uit paniek proberen los te rukken.....

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Ik zit in dubio :-) Daar heb je vast niks aan maar toch

Teef laten helpen: Geen loopsheid meer, minder kans op kanker, geen ''bitch'' in huis, geen losgeslagen reuen, teef niet onzeker tijden de weken ervoor en erna, geen schijnzwangerschap en misschien nog meer maar daar kom ik niet op.

Reu laten helpen: Minder plassen, minder rijgedrag , minder ruzie.

Ik zou de Teef laten helpen. De operatie is allebei onder narcose en als ik nu mijn MENING zo lees heeft het meer voordelen voor de teef.

Succes met je eigen keuze :-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"

Reu laten helpen: Minder plassen, minder rijgedrag , minder ruzie. "


Het castreren van een reu geeft GEEN garantie op het verminderen van plassen en of rijgedrag..... Let daar a.u.b. wel op, veel mensen denken dat dat meteen zo is.... Is dus NIET zo! In sommige gevallen kan het juist erger worden.....

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

Ik heb het over mijn mening ;-) Of het zo is , is een ander verhaal. Had ik er duidelijk bijgezet

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

"

Het castreren van een reu geeft GEEN garantie op het verminderen van plassen en of rijgedrag..... Let daar a.u.b. wel op, veel mensen denken dat dat meteen zo is.... Is dus NIET zo! In sommige gevallen kan het juist erger worden..... "


.Wel goed dat je het neerzet :-) Dan weten mensen dat het geen feit is ;-)

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

ik zou de teef laten helpen

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

" Wat houd chemisch castreren in ? "


.Dat is een chip die 6 tot 9 maanden het testosteron naar beneden haalt. Zeg maar een tijdelijke castratie.

Je kan dan zien hoe je hond reageert op een ECHTE castratie. ( Dus tjak ballen er af)
( ik ben nu bezig met mijn hond in overleg met Da wat het beste zou zijn , maar hij is extreem lees mijn toppic maar)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

.weet je heel zeker dat ze niet alleen de eierstokken hebben verwijderd? Want in de praktijk zie ik het echt nooit gebeuren dat ze de baarmoeder weghalen terwijl die niet ontstoken of afwijkend is. Juist omdat het helemaal geen extra's meeleverd. "


.ik dacht bij mijn teef ook alleen de eierstokken, ik vroeg na de ok voor de zekerheid nog na en bleek alles eruit. (op hun website staat ook alleen eierstokken) Nou had ze wel sinds puppy een, ze noemden het puppy ontstoken baarmoeder, na de loopsheid ging dit op zich goed. De rede voor castreren was bij mij dat (zeiden ze tegen mij) een teefje kans heeft op melkklier tumoren, baarmoeder ontsteking en kanker. Medisch zeiden ze is het beter teefje castreren

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" wanneer alles wordt weggenomen, baarmoeder eierstokken noemt men het een castratie !!

een sterilisatie is het als alleen de eierstokken worden weggenomen of afgebonden, de baarmoeder laat men dan zitten, die heeft geen fuctie meer en verschrompeld.

gaat men naar de dierenarts voor sterilisatie of  castratie de meesten dierenartsen halen alles weg. of je moet er om vragen of alleen de eierstokken behandeld worden. "


.steriliseren is alleen afbinden zaad of eileiders, niet wegnemen. Dit kan ev later weer hersteld worden

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

"

.steriliseren is alleen afbinden zaad of eileiders, niet wegnemen. Dit kan ev later weer hersteld worden "


Nope, dat kan niet. Dat is 1 van de grootste denkfouten die er gemaakt worden.

Kijk maar bij een man ( de mens dan) Ja je kan er , grof gezegd een knoop in laten leggen, maar na een maand of 6 is dat volgroeid en kan je niet meer terug. Zo ook bij honden.

Geef een teef de pil en een reu een chip als je het niet zeker weet, maar ga hier niet mee expirimenteren als je het niet zeker weet

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Ik zou je teef laten "helpen" Niet alleen uit medisch, maar ook praktisch oogpunt. Je zit post-operatie niet meer gebonden aan een hond die voor alle reuen aantrekkelijk ruikt en voor teefjes irritaties opwekt. Geen broekjes meer of extra dweilen. Geen nestdrang meer en hormoonschommelingen. Plus je kunt je hond het hele jaar door los laten lopen waar dit is toegestaan, zonder rekening te hoeven houden met eventuele geile belagers, of dat ze er zelf vandoor gaat, wat ik ook wel eens heb zien gebeuren.
Een reu castreren zou ik alleen doen in geval van een medisch probleem, of probleem gedrag dat voorkomt uit testosteron. Moet je echter wel zeker weten dat dit probleemgedrag hormoon gebonden is. Chemische castratie kan dan een goede manier zijn om dit uit te zoeken.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

ik heb mijn reu laten castreren, 
maar dit is puur omdat bo al een medische achtergrond heeft, en nou ja, in mijn ogen is een sterilisatie/castratie voor een teef toch zwaarder is dan van een reu, en bo een niet al te beste weerstand heeft,
en daarbij, sinds jack gecastreerd is, is hij wat rustiger geworden in alles, maar hier ging ik eigenlijk van uit, nóg erf vaster, t was ook meer de gedachte van, mocht hij ooit ''ontsnappen'' of denken van ik ga even de benen strekken, náár een loopse teef, dan komt er niet meer uit dan een beetje stof O-)

hier op het terrein lopen 5 honden, 4 (intacte) reuen 1 teef, en in het dorp loopt wat ik zo tegenkom alleen bijna n reu... ik sprayde haar iedere dag even in met een bepaald geurtje, en ging met n doekje langs haar punani 2 x daags, ook omdat haar vacht anders zo gaat klitten en vies wordt,, ondanks dat ze al heel schoon is van zich zelf.... 
we hebben niet veel last gehad van reuen, 
en ben met hun op een beetje aparte tijden gaan wandelen, en heb haar bijv. op overzichtelijke stukken los gelaten....

als je zelf al zegt, dat t bij dalmaten voor komt dat er n grote kans is op incontinentie....
hoe groot is die kans?
wat zouden bijvoorbeeld de fokkers van nouri en pom doen?

wat nou het beste is, is toch een welles nietes verhaal zonder eind.. hoe dan ook in een gezonde hond snijden is nooit goed, maar voorkomen is wel beter dan genezen...

honden page profiel Nouri Nouri

honden foto van Nouri

" ik heb mijn reu laten castreren, 
maar dit is puur omdat bo al een medische achtergrond heeft, en nou ja, in mijn ogen is een sterilisatie/castratie voor een teef toch zwaarder is dan van een reu, en bo een niet al te beste weerstand heeft,
en daarbij, sinds jack gecastreerd is, is hij wat rustiger geworden in alles, maar hier ging ik eigenlijk van uit, nóg erf vaster, t was ook meer de gedachte van, mocht hij ooit ''ontsnappen'' of denken van ik ga even de benen strekken, náár een loopse teef, dan komt er niet meer uit dan een beetje stof O-)

hier op het terrein lopen 5 honden, 4 (intacte) reuen 1 teef, en in het dorp loopt wat ik zo tegenkom alleen bijna n reu... ik sprayde haar iedere dag even in met een bepaald geurtje, en ging met n doekje langs haar punani 2 x daags, ook omdat haar vacht anders zo gaat klitten en vies wordt,, ondanks dat ze al heel schoon is van zich zelf.... 
we hebben niet veel last gehad van reuen, 
en ben met hun op een beetje aparte tijden gaan wandelen, en heb haar bijv. op overzichtelijke stukken los gelaten....

als je zelf al zegt, dat t bij dalmaten voor komt dat er n grote kans is op incontinentie....
hoe groot is die kans?
wat zouden bijvoorbeeld de fokkers van nouri en pom doen?

wat nou het beste is, is toch een welles nietes verhaal zonder eind.. hoe dan ook in een gezonde hond snijden is nooit goed, maar voorkomen is wel beter dan genezen... "


.Dat verwoord je goed Laura! Als ik zo lees zijn de meningen echt verdeeld.. alles weegt tegen elkaar op. waarom wel, daarom niet. daarom wel, waarom niet? Ik weet het dus ook echt niet meer.. Het liefst laat ik Nouri zo, omdat hij nergens last van heeft. Terwijl ik best bang ben voor die incontinentie als ik Pom laat helpen.. Vervelend dat je niet kan voorspellen wat er gebeurdO-) al denk ik soms bij mezelf dat ik er ook weer TE moeilijk over doe.. Zucht..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

Nope, dat kan niet. Dat is 1 van de grootste denkfouten die er gemaakt worden.

Kijk maar bij een man ( de mens dan) Ja je kan er , grof gezegd een knoop in laten leggen, maar na een maand of 6 is dat volgroeid en kan je niet meer terug. Zo ook bij honden.

Geef een teef de pil en een reu een chip als je het niet zeker weet, maar ga hier niet mee expirimenteren als je het niet zeker weet "


.jawel bij een vriend van mij is het na een paar jaar met succes weer hersteld. Was gescheiden, zat een knoopje erin, weer getrouwd en knoopje er met succes weer uit.

honden page profiel TerryTerry 3 doggies

honden foto van Terry

"

.jawel bij een vriend van mij is het na een paar jaar met succes weer hersteld. Was gescheiden, zat een knoopje erin, weer getrouwd en knoopje er met succes weer uit. "


.Hmm nou bij mijn man niet, anders had ik nu nog een kindje van rond de 18 jaar gehad ;-) Maar zo zie je maar, ieder zijn eigen ervaring

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

"

.Dat verwoord je goed Laura! Als ik zo lees zijn de meningen echt verdeeld.. alles weegt tegen elkaar op. waarom wel, daarom niet. daarom wel, waarom niet? Ik weet het dus ook echt niet meer.. Het liefst laat ik Nouri zo, omdat hij nergens last van heeft. Terwijl ik best bang ben voor die incontinentie als ik Pom laat helpen.. Vervelend dat je niet kan voorspellen wat er gebeurdO-) al denk ik soms bij mezelf dat ik er ook weer TE moeilijk over doe.. Zucht.. "


nou ja, als je al bang bent dat pom incontinent word, en die kans is dus al aanwezig, klaar.
wat zouden de verdere nadelige zaken zijn bij pom? én bij nouri?

welk van de 2 hebben meer nadelige gevolgen? ook op langere termijn,

ik zou er persoonlijk niet aan moeten denken dat een van mijn honden incontinent word, niet alleen voor mij, maar meer voor de hond(en)!!!! soms gebeurt het wel eens dat bo of jack uit enthousiasme een druppeltje of wat urine laat lopen, maar als dit dan gebeurd, dan reageren ze ineens heel ''angstig'' /onderdanig? en bo heeft er dan een handje van om het op te likken...(zonder dat ik ooit boos of dergelijke over heb gedaan) ze weten dat ze binnen niet mogen plassen, dus puur voor hun welzijn, lijkt me dat dan ook niet bevorderlijk.

hoe dan ook, wat lijkt jou het beste,   waar zul jij het minst moeite mee hebben? ook in de toekomst

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Wanneer spreek je van dementie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^