hoe belangrijk is het dat een hond zijn eigen vaste plek heeft?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

hoi allemaal,

Buck heeft een bench waar hij s'nachts in slaapt. Overdag heeft hij een grote mand met kussen waar hij vaak in ligt,we sturen hem ook vaak naar zijn mand om rust te krijgen.
Buck is vaak erg alert en loopt iedereen dan achterna om te kijken wat ze gaan doen....soms vind ik het belangrijk dat hij dan even verplichte rust neemt.
Hij is altijd erg ontspannen in zijn mand en slaapt dan heerlijk!
Hiernaast zijn er in huis meerdere plekken waar hij lekker vaak lekker gaat slapen,op de mat,vloer en soms op de bank.

mijn vraag is of het voor honden belangrijk is dat ze hun vaste plek niet hoeven delen.
Nu ligt er weleens een kat in de mand en dan zit bcuk heel vreemd te kijken, hij gromt dan niet ofzo.
Ooit willen we waarschijnlijk een 2e hond erbij.
Hoe belangrijk is het dan dat ze ieder een vaste plek hebben of kunnen dieren dit onderling delen en regelen?
de een op de mat, de ander in de mand of op de bank en de volgende keer weer andersom, net hoe dit uitkomt....

Ik ben benieuwd hoe dit gaat bij de mensen die meerdere honden hebben.

gr mariaaHelaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe belangrijk is het dat een hond zijn eigen vaste plek heeft?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Hoihoi!

Ik persoonlijk vind,dat honden een bepaalde vaste plek mogen/moeten hebben,in geval ze toe zijn aan hun rust...Vioukje heeft zijn schuilplekje onder de keukenbank,daar kan hij altijd zijn toevlucht toe nemen en wordt daar niet gestoord.Verder hebben hij en Sheyenne een gezamenlijke mand om in te liggen.Daar ligt weleens een ander in,maar als ik zie,dat ze samen willen rusten stuur ik die ander eruit en zeg,dat het de plek van Viouk en Sheyenne is.Verder mogen de honden overal van mij liggen,maar IK bepaal wie waar ligt in geval van echt broodnodige rust/ziekte e.d.En dan is het fijn,als ze een eigen,favoriet plekje hebben...probeer ook rekening te houden met waar je de mand e.d. plaatst.Een hond zoekt altijd positieve energie op...een kat net negatieve energie...dus daar waar de hond graag op de grond ligt kun je dan een mand plaatsen en zijn vaste rustplek van maken...de kat kan je dan op een andere plek laten liggen,kijken wat die aangeeft...in geval dat de kat in de mand van de hond gaat liggen,dan vraag ik me af of die plek wel O.K. is voor de hond.Kijk goed wat de hond aangeeft waar hij graag ligt.En als dat zijn vaste plek is/wordt dan mag de kat mooi plaats maken,als de hond er wil liggen,want dan is het zijn plek!

groetjes van Ingrid en haar roedel

honden page profiel SarahSarah 3 doggies

honden foto van Sarah

Hier mogen ze eigenlijk ook kiezen waar ze liggen. Beide hebben zo hun eigen plekjes waar ze graag liggen en die zijn anders als van elkaar dus hier zijn ze niet echt geïriteerd door elkaar als de ander ergens ligt. Daarom laat ik hun ook zelf kiezen waar ze liggen, dan voelen ze zich op hun gemak en rusten ze het beste, hier toch. Kan hun mand zijn, de zetel, de vloer, maakt niet uit. Waar ze zich lekker voelen gaan ze rusten.
Een echte vaste plaats hebben ze niet, meerdere wel, haha
Vele groetjes van ons

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

hi

dat probleem ken ik, ik heb er net een nieuwe kat bij! en na 3 dagen braaf in haar eigen mandje ligt mevrouw ineens constant op bambi's favoriete kussen. best sneu maar ik laat het maar zo. bambi heeft genoeg andere plekjes, maar wel jammer dat de kat precies haar lekkerst plek inpikt. ik ben bang dat als ik de kat steeds weg zet en bambi op haar kussen laat dat ze dan op een gegeven moment zelf de kat gaat corrigeren! en dat vind ik geen fijn idee! en ik geloof dat bambi het al geaccepteerd heeft...
groetjes ciska

honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje . 3 doggies

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Hoi Mariaa

Ik heb ook manden,kussens voor de honden...maar ze hebben niet echt een vaste plek.
Wat mijn ervaring dan ook is,dat als de mand, kussen of bank bezet is gaat de ander gewoon ergens anders liggen.
Dus ze regelen het inderdaad zelf.Geeft nooit problemen hier.

Groetjes Johanna,pootjes Jimmy,Daisy,Sjenna.

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

hoi ingrid,
kun je nog meer uitleg geven over die positieve en negatieve energie....klinkt interessant!
mijn kat die soms in de mand van buck gaat liggen is echt een diva,oud en klein maar met een torenhoge air...hihi
de ander katten vinden buck juist nog erg spannend en ontlopen hem maar zij gaat juist middenin die te grote mand liggen (wel héél komisch om te zien)
ik til ze dan ook altijd weer eruit,die plaats is dus voor buck!
Buck ligt volgens mij ook altijd erg lekker in deze mand,wel zoekt hij soms een minder warme plek op omdat de mand gedeeltelijk voor de verwarming staat.
als buck een echt vrije keuze heeft ligt hij vooral strak in de buurt van ons.
de mand is volgens mij daarom wel fijn omdat deze naast de eettafel staat waar ik aan zit om te werken/computeren en eten.
maar ben ik ergens anders in huis dan verhuist hij graag mee.....

gr mariaa

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

zoals de meeste van jullie beschrijven regelen de honden dus dit meestal onderling.
wel een fijn idee als we ooit dus die 2e hond erbij willen,dan hoef ik niet persé nog zo'n grote mand erbij te zetten....een kussen ergens in de hoek kan dan ook een extra plekje worden.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

er lopen er hier 4 rond , we hebben een hele grote bench , een matras een grote mand en een oude snurkstoel , als ze willen kunnen ze lekker alleen liggen ,maar ze liggen hier ook heel vaak naast elkaar te snurken en las er al eens een bepaalde plek bezetis dan zoeken ze gewoon een andere plek op het wijst zich hier gewoon vanzelf

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Het ligt vaak ook een beetje aan de hond zelf.
Sommige honden hebben erg behoefte aan een eigen plek om rust te vinden.
Zeker als je kinderen hebt zou ik ook altijd aanraden om een hond ook een eigen plek te geven, de kinderen leer je dan ook heel makkelijk: als de hond op zijn plek ligt, mag jij er niet naar toe, dan wil hij slapen. (ook als hij met zijn ogen open ligt!)
De hond weet dan, dat als hij het allemaal een beetje zat is en echt rust wil, hij altijd naar zijn eigen plek kan gaan.
Dit geldt ook als je een pup erbij neemt. Ook dan wil je andere hond zich misschien eens afzonderen, hij zal dan aan de pup duidelijk maken, als ik hier lig, wil ik niet dat jij me stoort. Bijvoorbeeld door hem weg te grommen of een keer uit te halen als dat niet begrepen of gerespecteerd wordt. Zo ook als je een oudere hond bij je eigen hond plaatst.
Als je dit gewoon laat gebeuren en die hond dan toch ook nog een kussentje heeft op om te slapen, is er niets aan de hand. Dan regelen ze inderdaad onderling wel, wie, wanneer, waar ligt.

Groetjes! Margje

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Hoi Mariaa

wij hebben altijd meerdere honden gehad en ze zoeken altijd hun eigen plekje.
nooit is er ruzie geweest om een plekje.
Onze honden hebben een mand Luna heeft zelfs een eigen stoeltje.
maar het lekkerst vinden ze toch om lekker in de stoel of op de bank te kruipen en nog het allerliefst tegen iemand aan of op schoot.

Gr Liesbeth Turbo en Luna

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

Braca heeft een door mij eigen in elkaar geflanste bedje. Daar moet hij even op liggen als wij gaan eten, hij drijfnat thuiskomt of meneertje heeft de blubbersloot gevonden tijdens het uitlaten.

Voor de rest ligt hij gewoon op de grond. Ook al vind ik dit hard of niet geheel tochtvrij, hij is met zijn vloerplekje erg gelukkig. Ik probeer wel eens iets anders, zoals een vetbedje, maar die pakt hij met zijn bekje op verplaatst het een paar meter om vervolgens naar zijn eigen vloerplekje te kuieren en met een zachte plof ligt hij weer prinsheerlijk om de vloer.

Denk dat hij het zo wel lekker vindt. :-)

honden page profiel

Jazz heeft "eigen" plekjes in huis en de reden dat het tussen haakjes staat is het feit dat hij die plekjes deelt met de katten. Dan weer liggen zij er, dan weer hij en soms samen. Ze liggen op al die plekjes graag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe belangrijk is het dat een hond zijn eigen vaste plek heeft?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^