Op vakantie naar Ierland/Wales/Schotland, quarantaine?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Met de zomervakantie die langzaam aan dichterbij komt waren we opzoek naar een vakantie adres waarbij Evy ook mee kan. Landen met temperaturen boven de 30 vallen af met Eef, dus toen kwamen we uit bij Wales en Ierland (in Engeland zijn we al eens geweest). Ik was aan het zoeken naar de eisen die er worden gesteld aan honden die mee gaan op vakantie en kan alleen een verplichte ontworming (gegeven door de dierenarts) en de rabiësenting vinden. Mijn moeder had het er over dat er een quarantaine is voor honden die de VK in willen, maar ik dacht dat dit alleen gold voor de honden die geen inentingen en ontworming hadden gehad. Weten jullie er iets meer vanaf? Ik heb al gekeken op DogsIncluded.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik kijk eens wel naar Animal planet en dan naar dat Paw air.
Daar is al meerdere malen voorbij gekomen dat honden met een (internationaal) paspoort en de benodigde testen gewoon rechtstreeks het land in mogen zonder quarantaine, in hoe verre dat nog zo is moet je even verder kijken en vragen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even gekopieerd van een site

Je hond mag mee op vakantie naar Engeland, Schotland of Wales als hij een chip draagt. Die moet geplaatst worden voordat de rabiësentingen beginnen, want het nummer van de chip moet op alle inentingspapieren staan. De dierenarts moet de hond minstens twee dagen voor de overtocht behandelen tegen lintwormen en teken, en de datum van behandeling moet bijgeschreven zijn in de documenten. Ook moet de hond ingeënt zijn tegen hondsdolheid. Zes maanden voor de reis moet een bloedtest aantonen dat de hond voldoende antistoffen heeft. Heeft je hond al eerder een bloedtest gehad en zijn de inentingen sindsdien volgens het schema gegeven, dan is de test niet nodig. Je mag met de hond alleen via officiële vervoermaatschappijen het land binnen. Als je de overtocht boekt, vraag dan duidelijk na of je hond mee kan. Alle informatie over regels en wetten staat (in het Engels) op www.defra.gov.uk. Laat je goed informeren voordat je met je hond op vakantie gaat naar Engeland, Schotland of Wales!

honden page profiel Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†Esmé, Bibi, Scooter en Bartje† 3 doggies

honden foto van Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†

Nee hoor niks aan de hand als je naar GB of Ierland wil! ;-)
Je moet alleen een gezondheidsverklaring bij je da halen en je hond moet een paar dagen van te voren ontwormt worden (pilletje).
Je hond moet natuurlijk de Rabies enting hebben gehad maar je hoeft daarvoor geen titerbepaling meer te doen na een half jaar.
Wij zijn vorig jaar geweest met de oudste en het verliep allemaal prima ;-)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

LICG geeft op hun site de invoereisen van diverse landen

http://www.licg.nl/x0/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/invoereisen-per-land-europa.html
met een link naar de site van het betreffende land

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Hier een zeer uitgebreid overzicht van Ierland zelf, betreffende de invoereisen: http://www.agriculture.gov.ie/pets/entryrequirementsforpetsfromtheeu/

Wel in het Engels :-DVaak geld dat je zeer op tijd moet beginnen alles in orde te krijgen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Voor Ierland en Groot Brittannie (duw ook Wales) geldt:

hond moet: 
-gechipt zijn
-europees paspoort hebben
-rabies enting in orde (dus minstens 21 dagen voor vertrek gegeven zijn)
-tussen 24 en 120u voor aankomst in het land moet de hond behandeld zijn voor vossenlintworm (stempel en handtekening en datum van DA in paspoort)

Er is al lang GEEN quarantaine meer, en er is GEEN labotest op antilichamen voor Rabies verplicht!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Dank jullie wel voor de reacties! :-D Op die lintwormbehandeling na kan Evy dus zo mee als ik het goed begrijp. Ze heeft de rabiësenting gekregen toen ze een half jaar oud was (ze is nu 1,5 jaar), ze is gechipt bij de fokker en ze heeft een Europees Paspoort al vanaf haar geboorte.

@ Laura:
Zes maanden voor de reis moet een bloedtest aantonen dat de hond voldoende antistoffen heeft. Heeft je hond al eerder een bloedtest gehad en zijn de inentingen sindsdien volgens het schema gegeven, dan is de test niet nodig.
Hoe zit het met bovenstaande tekst? Evy heeft toen ze (ongeveer) een half jaar oud was haar rabiësenting gekregen. Als wij naar Engeland toe willen gaan zou die dan 1,5 jaar geleden zijn en dus nog 1,5 jaar gelden. Moet je dan ook bloed laten afnemen? Als we in juli zouden willen dan zijn we eigenlijk al te laat als het minimaal een half jaar van te voren moet worden afgenomen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Waar heb je dat vandaan?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Volgens mij had Suzanne het toen ze in Ierland was wel over dat als ze haar hondjes over wilde laten komen.. ze in quarantaine hadden gemoeten... maar ik heb er verder echt geen idee over:-D..

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Vanaf 1 januari 2012 is de eis van de bloedtest wat bereft de rabiësvaccinatie vervallen. Je hoeft dus GEEN titerbepaling/bloedtest te laten doen, maar je moet natuurlijk wel een geldige rabiësinenting hebben, en die moet in ieder geval minimaal 21 dagen vantevoren gezet zijn.
Als Evy dus tegen rabiës geënt is toen ze 6 maanden was, en die vaccinatie is 3 jaar geldig (kijk dit wel even na in je paspoort, welke datum er staat), dan hoef je dus niks te doen. Is 'ie voor 1 jaar weggeschreven, dan moet je wel opnieuw enten.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Chceck trouwens wel even goed de toegestane routes waarmee je met je hond het land in komt (dit blijkt nogal eens te veranderen):
https://www.gov.uk/pet-travel-information-for-pet-owners#routes-and-transport-companies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Lees net dat die bloedtest is vervallen, dus dat stukje tekst is niet meer geledig ;-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Dank jullie wel voor de reacties! :-D Op die lintwormbehandeling na kan Evy dus zo mee als ik het goed begrijp. Ze heeft de rabiësenting gekregen toen ze een half jaar oud was (ze is nu 1,5 jaar), ze is gechipt bij de fokker en ze heeft een Europees Paspoort al vanaf haar geboorte.

@ Laura:
Zes maanden voor de reis moet een bloedtest aantonen dat de hond voldoende antistoffen heeft. Heeft je hond al eerder een bloedtest gehad en zijn de inentingen sindsdien volgens het schema gegeven, dan is de test niet nodig.
Hoe zit het met bovenstaande tekst? Evy heeft toen ze (ongeveer) een half jaar oud was haar rabiësenting gekregen. Als wij naar Engeland toe willen gaan zou die dan 1,5 jaar geleden zijn en dus nog 1,5 jaar gelden. Moet je dan ook bloed laten afnemen? Als we in juli zouden willen dan zijn we eigenlijk al te laat als het minimaal een half jaar van te voren moet worden afgenomen. "


Yep! 
Maar let goed op de aangegeven uren/dagen waarin het VOOR vertrek moet gebeuren. Wij waren de voorlaatste keer (dom genoeg) slordig, 24 uur waren nog niet voorbij dus konen we weer terug karren naar Nederland. (Hadden ook in Calais, Frankrijk vanwaar wij de oversteek altijd maken kunnen overnachten maar dat zagen we niet echt zitten met een afgeladen auto met voldoende kostbare zaken)

Jouw laatste alinea is oude info. Zo was het t/m dec. 2012, wij zijn in januari 2013 daarom ook pas geëmigreerd, manlief was er al een paar maanden eerder ivm werk.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Kijk eens op de site van Defra, daar staat alle relevante info.

Hond moet chip hebben ( en die controleren ze ook echt!), rabiës en de ontworming moet binnen 24 tot 48u voor afreis, moet door je DA goed ingevuld zijn in het boekje!!
Waar ze ook nogal eens over vallen is als de datum van chippen niet ingevuld is in het boekje, dus kijk dat echt even na, voordat je straks de boot niet op mag.

Titeren voor rabiës is al een hele tijd niet meer nodig.

honden page profiel MartijnMartijn 3 doggies

honden foto van Martijn

Laat ook het paspoort even goed nakijken door de dierenarts. is alles voledig ingevuld etc ontworming moet door de dierenarts gebeuren max2 dagen voor vertrek volgens mij ,verder vergeet de penning die je bij rabies inenting hebt gekregen niet volgens.mij is dat in jouw geval een rode kleur.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

" Volgens mij had Suzanne het toen ze in Ierland was wel over dat als ze haar hondjes over wilde laten komen.. ze in quarantaine hadden gemoeten... maar ik heb er verder echt geen idee over:-D.. "


Nouja ik twijfelde dus. Ik was aan het verzinnen of Patrick Lennon mee kon nemen, en ben toen gaan zoeken. Maar ik vond het heeeel lastig om de regelgeving te vinden. En naar Ierland vliegen is lastig met hond omdat bijv. Ryan Air al geen honden vervoerd (of was het Aer Lingus??) Hoe dan ook het is een hoop gedoe en ik kon de info maar moeilijk vinden. Als je met de boot gaat is het trouwens al een heel stuk makkelijker :-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Laat ook het paspoort even goed nakijken door de dierenarts. is alles voledig ingevuld etc ontworming moet door de dierenarts gebeuren max2 dagen voor vertrek volgens mij ,verder vergeet de penning die je bij rabies inenting hebt gekregen niet volgens.mij is dat in jouw geval een rode kleur. "


Hier in de UK ben je niet verplicht de penning te dragen. Bij mijn DA hier heb ik hem voor een andere pup afgelopen zomer ook niet gehad. Het zijn de papieren die in orde moeten zijn. Zo'n penning zegt niks en ben je ook snel genoeg verloren.

Wat hier wel verplicht is, is een ID penning met adres/tel.nr. Of dat ook zo is voor de 'vakantie gangers' weet ik niet maar wel zo handig.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Voor koelere landen ook aan Scandinavië gedacht? O-) Zijn ze ook erg hondvriendelijk! :-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Voor koelere landen ook aan Scandinavië gedacht?  O-)  Zijn ze ook erg hondvriendelijk!  :-) "


Jup, maar mijn ouders vinden het erg duur en ver weg helaas! We zijn al twee keer in Zweden geweest. Ze wilden nu graag eens de andere kant op. :-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ierland vonden we uit eindelijk toch nog net iets te ver en mijn moeder vond Wales een goede tweede optie, maar Schotland sprak mijn ouders toch iets meer aan. Zoals het er dus nu naar uit ziet wordt Schotland de bestemming voor van de zomer! Het zou dan gaan om Black Isle. We gaan dan met de pont van IJmuiden naar New Castle met DSDSeaways. Evy moet dan wel helaas in een kennel voor de boottocht, maar dat vind ik minder stressvol voor haar dan met het vliegtuig. We mogen haar zelf naar de kennel brengen en we mogen nog twee of drie keer langs gaan en haar zelf ophalen. Mensen met een huisdier gaan als eerste aan boord en als eerste er weer vanaf.

Rabiëspenning heb ik niet gekregen toen ik de enting liet zetten, dus zal er nog even naar vragen zodra ik er weer ben. :-) De enting staat voor 3 jaar, dus dat is ook geen probleem. Al haar andere vaccinaties heeft ze ook altijd volgens schema gehad en de dierenarts schrijft die ook altijd voor drie jaar weg, dus die zijn nog twee jaar geldig. Alleen kennelhoest en Weil moeten we in september weer halen.

@ Wendy: dat van die quarantaine kwam mijn moeder mee en die had het weer van een TV programma. Daar zag je dat honden die vanaf het vliegveld kwamen eerst naar een speciale afdeling werden vervoerd en dan voor minimaal 21 dagen in quarantaine gingen. Programma zal wel heel oud zijn denk ik.

@ Manuela: zijn jullie met de pont gegaan? Hoe hebben jullie dat ervaren met de honden? Zijn ze naar de kennel gegaan of in de auto gebleven? Met welke vervoerder zijn jullie gegaan? Scheelt dat we nu die bloedbepaling meer hoeven te doen, anders waren we nu eigenlijk al te laat geweest. :-)
Goed dat je aan geeft dat een penning verplicht is, die heeft Evy namelijk niet. Eef loopt eigenlijk los altijd zonder iets om. Nogal negatieve ervaringen van dat ze een keer met haar tuig vast heeft gezeten in de bosjes. Ben als de dood dat ze zichzelf een keer ophangt. We gaan dan toch maar een penning aanschaffen voor de zekerheid.

@ Marlies: dank je wel voor de link! Die ga ik in de gaten houden. Ik wilde ook al contact opnemen met de mensen van de pont, want leek mij dat die ook wel wisten hoe het zat. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we vanaf IJmuiden naar Newcastle.

@ Suzanne: Het is inderdaad Rayan Air die honden niet toestaat in het vliegtuig. Linguis staat honden wel toe, maar je betaald al 160,- voor het vervoer en de nazorg zeg maar en dan komt daar dus nog de kosten op voor de vari kennel en alles. Al met al vonden we vliegen een te dure grap worden. Met de pont van IJmuiden naar Newcastle met twee auto's, vijf volwassenen, één kind en één hond in de grootste kennel zijn we iets meer dan 1.000,- kwijt voor heen en terug weg.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

"

Jup, maar mijn ouders vinden het erg duur en ver weg helaas! We zijn al twee keer in Zweden geweest. Ze wilden nu graag eens de andere kant op. :-) "


Ok ;-) ben Scandinaviëgek he, naast Noorwegengek, dus ik krijg er nooit genoeg van hihi

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

"

Ok  ;-)  ben Scandinaviëgek he, naast Noorwegengek, dus ik krijg er nooit genoeg van hihi "


Ik vind zelf ook de Scandinavische landen helemaal te gek hoor! Wil heel graag eens een keer naar Finland en Noorwegen toe. Ook Denemarken (inmiddels ook alweer drie keer geweest) vind ik echt super. Alleen zolang ik mee ga op de kosten van mijn ouders hoor je mij niet klagen over de bestemmingen. ;-) Zeker niet nu de hond mee mag! Mijn moeder riep vlak voordat we Evy kregen dat de hond NOOIT mee mocht op zomervakantie en nu MOET de hond mee op zomervakantie. Wat er wel niet kan veranderen in bijna twee jaar tijd...

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"

Ik vind zelf ook de Scandinavische landen helemaal te gek hoor! Wil heel graag eens een keer naar Finland en Noorwegen toe. Ook Denemarken (inmiddels ook alweer drie keer geweest) vind ik echt super. Alleen zolang ik mee ga op de kosten van mijn ouders hoor je mij niet klagen over de bestemmingen. ;-) Zeker niet nu de hond mee mag! Mijn moeder riep vlak voordat we Evy kregen dat de hond NOOIT mee mocht op zomervakantie en nu MOET de hond mee op zomervakantie. Wat er wel niet kan veranderen in bijna twee jaar tijd... "


Haha super toch? :-D

Ik ga in de meivakantie voor de 2e keer naar Denemarken maar dat vind ik niet zo'n spannend land, al ga ik nu wel voor het eerst ook naar Kopenhagen dus hoop dat dat scheelt. En als alles goed gaat ga ik in augustus met Mambo's fokker mee een week naar Finland voor de World Dog Show! :-D Dat is op haar kosten ook nog eens :-)

Dan staat alleen IJsland nog op mijn lijstje om te bezoeken :-) en zo vaak mogelijk Noorwegen natuurlijk O-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" @ Manuela: zijn jullie met de pont gegaan? Hoe hebben jullie dat ervaren met de honden? Zijn ze naar de kennel gegaan of in de auto gebleven? Met welke vervoerder zijn jullie gegaan? Scheelt dat we nu die bloedbepaling meer hoeven te doen, anders waren we nu eigenlijk al te laat geweest. :-)
Goed dat je aan geeft dat een penning verplicht is, die heeft Evy namelijk niet. Eef loopt eigenlijk los altijd zonder iets om. Nogal negatieve ervaringen van dat ze een keer met haar tuig vast heeft gezeten in de bosjes. Ben als de dood dat ze zichzelf een keer ophangt. We gaan dan toch maar een penning aanschaffen voor de zekerheid.
___________________________________________________________________________________

Wij gaan altijd met de boot maar onze route is maar kort (Calais-Dover) om de bootreis zo kort mogelijk te houden dus moeten ze in de auto blijven. En dat gaat eigenlijk altijd prima. Bij de gekozen maatschappij mag/kun je veel bij de hond zijn in jouw geval dus dat is wel fijn. Op zich is er niks mis met de kennels, heb er zelf een hele nare ervaring mee dus probeer het gebruik te beperken maar dat is persoonlijk. We hebben tijdens onze laatste lange bootreis (GR-IT) zelfs op dek gekampeerd ondanks dat we een hut hadden. Er was geen mogelijkheid om de heren voor de nacht mee te smokkelen want onze hut lag een beetje ongelukkig in het midden.......

Wij reizen de laatste tijd met MyFerryLink (voordeligst) maar hebben ook met DFDS en P&O goede ervaringen.

Wat betreft die ID penning, die hebben ze ook niet altijd om hoor. Ze dragen een tuig en doe ze dus om die reden ook een halsband om maar lang niet altijd de juiste (ik wissel graag afO-)) maar het is natuurlijk wel zo handig in geval van nood dat de hond vanaf de vinder weer gelijk bij zijn baasje terecht kan komen en niet via via via hoeft te gaan. "

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Er zullen andere regels zijn voor dieren van buiten de eu of uit gebieden waar rabies endemisch is. En voor dieren die niet correct en/of tijdig geënt zijn.

honden page profiel Swetta&FlynnSwetta&Flynn

honden foto van Swetta&Flynn

Ik lees even mee, wij willen volgend jaar namelijk ook graag daar ergens in de buurt heen. 
Ik weet wel dat ze in de UK heel hondvriendelijk zijn, wij zijn er vorige zomer geweest en toen hadden we nog geen hond maar alle 3 huisjes (allemaal in schotland, om veel te zien van het land) waar we geweest zijn mocht een hond mee en er zijn veel leuke dingen om met je hond te doen. Wij willen alleen dit jaar er niet heen omdat Flynn te jong is om met het vliegtuig te gaan of om de hele dag alleen op de boot te zitten... Dus gaan we naar zweden, ook leuk natuurlijk! 
Mag ik vragen of die overtocht dan van P&O Ferries is of een andere maatschappij? Ik heb namelijk nooit geweten dat je ook langs mag komen ondertussen!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ik lees even mee, wij willen volgend jaar namelijk ook graag daar ergens in de buurt heen. 
Ik weet wel dat ze in de UK heel hondvriendelijk zijn, wij zijn er vorige zomer geweest en toen hadden we nog geen hond maar alle 3 huisjes (allemaal in schotland, om veel te zien van het land) waar we geweest zijn mocht een hond mee en er zijn veel leuke dingen om met je hond te doen. Wij willen alleen dit jaar er niet heen omdat Flynn te jong is om met het vliegtuig te gaan of om de hele dag alleen op de boot te zitten... Dus gaan we naar zweden, ook leuk natuurlijk! 
Mag ik vragen of die overtocht dan van P&O Ferries is of een andere maatschappij? Ik heb namelijk nooit geweten dat je ook langs mag komen ondertussen! "


Dat is per (P&O) route verschillend. Op de korte routes moeten ze id auto blijven en mag je niet naar ze toe, op de langere routes moeten ze id kennels verblijven en ligt het geheel ah personeel of en wanneer ze je toestaan een kijkje te nemen.

edit: Sanne heeft het over DFDS

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik lees even mee, wij willen volgend jaar namelijk ook graag daar ergens in de buurt heen. 
Ik weet wel dat ze in de UK heel hondvriendelijk zijn, wij zijn er vorige zomer geweest en toen hadden we nog geen hond maar alle 3 huisjes (allemaal in schotland, om veel te zien van het land) waar we geweest zijn mocht een hond mee en er zijn veel leuke dingen om met je hond te doen. Wij willen alleen dit jaar er niet heen omdat Flynn te jong is om met het vliegtuig te gaan of om de hele dag alleen op de boot te zitten... Dus gaan we naar zweden, ook leuk natuurlijk! 
Mag ik vragen of die overtocht dan van P&O Ferries is of een andere maatschappij? Ik heb namelijk nooit geweten dat je ook langs mag komen ondertussen! "


Wij gaan met DFDSeaways, omdat je dan twee - drie keer mag gaan kijken bij jouw hond. :-) Je mag zelf ook kiezen of je je hond in de auto of in de kennel laat en het personeel houdt de auto in de gaten. Als ze het te warm vinden worden dan moet de hond alsnog naar de kennel. Wij kunnen de auto niet goed fentileren, dus daarom de keuze om Evy naar de kennel te laten gaan. De kennel is ook groter dan de ruimte die ze zou hebben op de achterbank.

Volgende forumvraag: Onbeantwoorde vragen in het forum
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^