Wie kan mij helpen???????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ErnaErna

honden foto van Erna

Vorig jaar hebben wij onze hond laten trimmen en toen is er iets gebeurd met mij. Toen ik de trimster bezig zag dacht ik: Dat wil ik ook. Ik heb toen nog het e.e.a. aan informatie aan haar gevraagd. We zijn intussen een tijdje verder en het idee om het roer radicaal om te gooien zit nog steeds in m'n hoofd. Vooral omdat mijn huidige baan me steeds meer tegenstaat en ik al een tijdje niet mee met plezier naar mijn werk ga.

Daarom zoek ik iemand die mij kan vertellen wat ik allemaal nodig heb, wat de kosten ongeveer zijn en waar ik bijvoorbeeld een (mid)dagje kan meelopen om te kijken of dit echt is wat ik wil, voordat ik mijn hele leven om ga gooien. Het liefst had ik een workshop bij een trimsalon gevolgd maar die zijn er alleen maar voor eigen honden. Helaas heeft onze hond heeft na de kerst zijn tweede tia gehad en daarom wil ik hem de stress van een workshop niet aandoen. Hij vind er namelijk niks aan.


Wie o wie kan mij helpen?

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky 1 doggies

honden foto van Romeo en Rocky

upje

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Kun je niet een aantal trimmers in je omgeving bellen om te vragen of je een dagje mag meekijken? Dan kun je in ieder geval zien hoe het gaat zo'n dag.
Het is lichamelijk wel erg zwaar werk.

Qua opleiding heb je verschillende mogelijkheden. 1 van de mogelijkheden is de cursus op cursuscentrum Barneveld
https://www.cursuscentrum.nl/cursus/dier-verzorging/hondentrimmen/

Maar ik weet niet waar je woont, misschien is er wel een andere mogelijkheid die veel dichter bij jouw in de buurt is.

honden page profiel ErnaErna

honden foto van Erna

Judith, dankjewel voor je antwoord. Barneveld is inderdaad een goede optie want dat is niet zo gek bij mij vandaan. Goede tip om met trimmers in de buurt contact op te nemen. Daar had ik zelf ook al aan gedacht.

Ik hoop dat ik nog meer goede tips krijg. Het is best een grote beslissing O-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Wat leuk! Ik zat er eerst ook aan te denken, maar ik houd het straks bij een workshop voor onze eigen doodle straks. Maar ik kwam bij mijn zoektocht deze opleiding tegen; Hondentrimmen opleiding Cursuscentrum Barneveld Moet erg goed zijn ook. Ik heb bij hun mijn opleidingen tot Kynologisch Instructeur gedaan en nu daar bezig met Kynologisch gedragstherapeut.

Om met hondentrimmer mee te lopen zou ik gewoon wat trimmers bellen en zien wie Ja zegt :-) Leg je situatie uit. Denk dat je vast wel iemand tegen komt die dat prima vind!

Succes :-D;-)

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Ik ben ondertussen begonnen met een opleiding tot trimster en ik doe hem gewoon op school. Maar dit gaat allemaal via Trimschool Nederland Ze zitten als het goed is in Spijkenisse.

En voor een dagje zou ik gewoon rondbellen en kijken wie dat wil. Ik denk dat er best trimsters zijn die je willen laten zien wat het inhoud en je kennis willen laten maken met hun beroep.

honden page profiel Ilona VroomIlona Vroom 3 doggies

honden foto van Ilona Vroom

Je hebt ook nog het huisdier kennis instituut in bunnik. Daar heb ik mijn opleiding gevolgd. 
Als je stage gaat lopen heb je enkel een goede effileerschaar, een rechte schaar en een voetenschaartje nodig. Oja, en een trimjack. De rest koop je langzaam aan bij. 
Maar zelfs dat hoefde ik niet direct aan te schaffen bij mijn stage adres. Ze hadden daar speciaal scharen voor stagaires. Op zich super handig, want dan kun je rustig kijken wat je werkelijk nodig hebt. 
Ik weet een leuk adres in lelystad waar je wel een dagje mag komen kijken.

honden page profiel ErnaErna

honden foto van Erna

Iedereen ontzettend bedankt voor de positieve en lieve reacties. Ben er super blij mee en alle informatie is welkom.

Ilona, ik zou dolgraag van het aanbod gebruik maken. Lelystad is voor mij goed te doen, dus.......kom maar op zou ik zeggen.

;-)

honden page profiel MarijkeMarijke 2 doggies

Ik zie het weleens bij rasverenigingen. Zij hebben soms een dag waarin ze uitleggen hoe je je hond moet bijhouden/trimmen. Is dat wat?

honden page profiel Ilona VroomIlona Vroom 3 doggies

honden foto van Ilona Vroom

Hoi Erna, 
Kun je woensdag 5 februari?

honden page profiel ErnaErna

honden foto van Erna

Ilona,

Als het goed is, heb ik je een mail gestuurd. Weet nog niet hoe alles werkt hier. Het is nog een beetje zoeken. Hoop dat hij goed is aangekomen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Zelf geen trimster, maar ik praat regelmatig met mijn trimster. Zij zegt zelf dat je niet te snel je "echte" baan moet opzeggen. Je moet eerst een klantenbestand opbouwen en het duurt even voordat je er van kunt leven. Zij trimt nu voor de halve week en werkt de halve week. Het werken bij haar oude baan is ze aan het afbouwen. Zij heeft ook in Spijkenisse de opleiding gedaan.
Zij gaf ook nog als tip dat als je, mits je het geld en de tijd hebt, het beste er nog een specialisatie bij kunt doen. Veel mensen met dat ras (of een vergelijkbaar ras) gaan dan toch sneller naar iemand toe die een specialisatie daar in heeft dan "enkel" een gewone opleiding.

honden page profiel ErnaErna

honden foto van Erna

Hierbij ff een update: Ik ga woensdag bij een salon kijken. Helemaal super. Ik heb er zin in. En nee ik geef mijn baan niet direct op, alleen er komt een grote reorganisatie aan waardoor ik binnenkort misschien geen baan meer heb. Misschien is dit wel een nieuwe kans.........? De tijd zal het leren.

Voor diegenen die later hebben gereageerd. Nogmaals bedankt voor de fijne reacties. Door jullie voel ik me serieus genomen ongeacht hoe dit avontuur af gaat lopen. Fijn dat er zoveel mensen zijn die meeleven en mee willen denken;-)!

Volgende forumvraag: Hoeveelheid voer per dag update
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^