Vaste routes of 'follow your dog'?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

N.a.v. dit topic vroeg ik me af of jullie vaste wandelroutes hebben, die jullie zelf bepalen, of dat jullie de wandeling ook wel eens aan de hond overlaten.

Ik loop de laatste tijd weer bijna dagelijks in het Hollandse Hout (een bos vlak bij huis). Daar kun je heel veel kanten op, van een rondje van een half uur tot een ronde van twee uur. En nog langer, maar die heb ik nog niet gedaan ;-)

In het korte rondje (wat ik altijd nog met een extra slinger uitbreid naar medium) heeft Mellow al een aantal keer bij een soort van 'driepunts-kruising' gestaan, ze keek dan dat pad in en keek vervolgens mij aan: 'aaah toe, gaan we hierheen?', wat ik steeds negeerde, omdat ik geen idee had waar ik dan uit zou komen. Paar weken geleden toch gedaan en zo kom je nog eens ergens :-)

Inmiddels heb ik al allerlei verschillende rondes daar gelopen, soms koppel ik de kleine en de medium wandeling en hebben we alsnog een lange wandeling.

Ik vind het leuk om haar te volgen bij zulke wandelingen, zo zie ik nog eens wat en kan zij weer nieuwe geurtjes opsnuiven. En met een beetje 'geluk' zichzelf van een heerlijk nieuw parfum voorzien... ;-)

Het is niet zo dat zij de baas is over de wandelingen, maar ik loop voor mijn ontspanning en vind het dan wel leuk om gewoon maar te lopen, we zien wel hoe lang we onderweg zijn en waar we uitkomen :-)

Zaterdag hebben we de grote ronde van 2 uur gelopen, we zijn haast niemand tegen gekomen, ondanks dat het toch weekend was. Enig nadeel: blaren, mijn hielen doen nóg pijn... ;-)
Na die wandeling wil ze dan trouwens nóg niet terug, dat uit zich in de uitermate zielige blik van mijn profielfoto ;-)

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hihi wat leuk!

Wij hebben in de avond het vaste wandelrondje. Of nou ja... Het is vast, maar we kunnen 3 kanten op, waardoor het een small, medium of large rondje wordt. Dat mag Odi bepalen ;-)

Voor de rest mag Odi aan de lijn kiezen, als we loslopen, kies ik de route.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Oh nee, geen vaste wandelroutes hier! En ja, de honden mogen ook zelf kiezen, we komen toch steeds weer uit op een plaats die ik ken. Ik vind dat net goed voor het zelfvertrouwen van een hond: laat 'm maar kiezen, ik vertrouw erop dat ie z'n weg wel terug weet ;-)

honden page profiel PP 3 doggies

Hier in het "bos" om de hoek (het heet Wandelbos maar is meer een park) heb ik ook verschillende routes, kort, medium of lang. Welke ik neem is afhankelijk van hoeveel tijd ik heb.

In het bos iets verderop, de Oude Warande, is het maar net hoe de wind waait. Je kunt er niet verdwalen dus zoeken we samen leuke paadjes uit. Soms een pad dat Cosmic kiest, soms een pad dat ik kies. Ditzelfde geldt ook voor het Ulvenhoutsbos. Lekker samen verdwalen.

In de duinen volgen we de loslooproute. Tenzij we met Corina en Scotty gaan wandelen. Dan blijven de Poddy's vast en wandelen we ook maar wat rond, soms zijn we (te) snel weer terug, soms is het flink bikkelen en moeite doen om erachter te komen waar we eigenlijk zijn, haha :-D

Ook bij Huis ter Heide volg ik de route, maar vooral omdat ik anders verdwaal. Ken het daar niet zo goed.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

dat is heel wisselend eigenlijk...meestal, kies ik de routes..
ik heb een paar vaste routes, of combineer ze...maar kijk wel wat lootje wil. dus hou er een beetje rekening mee..

en soms, inderdaad een wandeling dat ik haar volg, of als ze iets op het spoor is. ik gun haar dr lolletje ook wel, zo nu en dan :-)
ik doe het alleen niet te vaak, want lo is er zo een, die dat direct uitbuit O-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Oh nee, geen vaste wandelroutes hier! En ja, de honden mogen ook zelf kiezen, we komen toch steeds weer uit op een plaats die ik ken. Ik vind dat net goed voor het zelfvertrouwen van een hond: laat 'm maar kiezen, ik vertrouw erop dat ie z'n weg wel terug weet ;-) "


Ja, Mellow weet ook gewoon hoe ze moet lopen, best bijzonder om te zien :-)

Ik vind het wel verrassend altijd, zo'n wandeling :-)
Heb 's middags in principe alle tijd, de enige momenten wanneer ik bepaal dat we het korte rondje doen, is wanneer het al half vijf is. Ik vind het niet zo'n puik plan om dan een wandeling van 2 uur door de blubber te gaan doen ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wij wisselen dat af, soms kiest Lola soms ik, ik vind het altijd leuk als ze blij is dat zij de weg mag kiezen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

blauwe stad is altijd het zelfde , zwemmen wandelen koffie drinken.

hier de routes iedere dag toch weer anders, maar ik laat haar zeker kiezen, het is zo dat ze een eigen route maakt, mag van mij. en als ik haar ergens mee neem en ze blijft vragend staan en ik vraag, wat is er ? dan laat ze blijken die weg op te willen, mag. :-D

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Het is altijd beiden geweest maar het is toch ook wel vaak voorgekomen dat ik een bepaald rondje in m'n hoofd had en dat ze me dan toch een andere route op wist te manoeuvreren.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Meestal kies ik de route, we hebben ook niet heel veel keus hier, een losloopgebied waar je alleen rechtdoor kan en een klein park. Aan de riem willen ze alleen een andere kant op als ze aan die andere kant een hond zien ;-) en dat is nou net niet de bedoeling haha, misschien heb ik niet van die avonturiers... O-)

Zal het eens uitproberen wanneer we in het bos zijn oid ':-).

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik kies altijd geloof ik. Maar afhankelijk van het bos volgen we wel vaak "wedoenmaarwatroutes" O-) Ze wordt er ook niet blijer van als zij mag kiezen, als ik er over nadenk. Ze blijft altijd op een kruispunt staan wachten wat wij gaan doen...

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

De ene keer kiezen wij de andere keer de hondjes. Vind het wel leuk om de hondjes te laten kiezen en dan maar kijken waar we heen lopen ':-)Maar als we in het bos lopen blijven de honden wel stil staan als we te ver achter lopen, vind ik wel fijn omdat ze nooit ver weg lopen. Sky gaat wel iets verder als Malaika maar niet veel verder.

honden page profiel Melisa & MyloMelisa & Mylo 3 doggies

honden foto van Melisa & Mylo

Naja bij ons is het ook wel wisselend. Hier heb je ook niet echt veel keus. Dus mylo weet al vaak welke route ik ga nemen. als ik korte stukken wil lopen, dan kies ik meestal een standaard route. Maar als ik lekker lang wil wandelen, dan laat ik soms Mylo wel kiezen. Moet kunnen joh als je lekker samen op pad gaat.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Soms mag Faya wel eens kiezen. Maar dat is maar heel soms als ze die dag in een bijzonder goed humeur is. Als ik het "zomaar" doe kan ze het helemaal niet hebben en hebben we een probleem.(Wordt onzeker, gaat uitvallen etc).

Het maakt me ook niet echt uit. Zolang zij zich er maar prettig bij voelt loop ik desnoods jaar in jaar uit hetzelfde rondje.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Toevallig heb ik een tijdje geleden eens uit nieuwsgierigheid gekeken waar Twinko me tijdens onze ochtend wandeling heen sleurde. Soms trekt hij namelijk als een idioot ergens heen en ik wilde dus weten waarheen. Na 3 minuten eindigde we bij de bushalte!!
Het ging me iets te ver om hem een buslijn te laten kiezen dus we zijn weer terug naar huis gelopen. 

In het bos (los) bepaal ik altijd de weg. Zo leert hij mij in de gaten te houden. Als ik hem z'n gang laat gaan kijkt hij niet meer op of om. Wel kom ik naar hem toe als hij iets leuks heeft gevonden om mee te spelen en soms ren ik een stukje achter hem aan, gewoon voor de lol. Maar de route bepaal ik.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

'Follow the dog' werkt voor ons helaas niet. 


Ik ga vaak zat tijdens een vrij gegeven snuffel sessie op een afstandje langs de kant op mijn hurken zitten. Als ze dan uitgesnuffeld zijn en uit zichzelf bij me komen, klets en knuffel/aai ik vaak even. Dan vraag ik om een zit (als ze dat niet al gedaan hebben) vaak zie je dan al aan ze welke kant ze in gedachten hebben en in hoeverre ze wel of niet 'samen' verder willen. Zien ze 'samen' wel zitten dan neem ik het voortouw en ga de 'gekozen' richting op anders niet.


....in ons geval veel te veel tijd verspilt met 'follow the dog'.......

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik doe het ook niet altijd hoor, als ik haar vanmiddag haar gang had laten gaan had ik nu nóg gelopen volgens mij ;-)

Als ze een beetje onzeker is, dan blijft ze ook naast me lopen, maar haar koppie naast mijn been. 
Voelt ze zich weer ontspannen, dan scharrelt ze wat voor me, blijft eens wat achter, even hier kijken, even daar rollen.
Ik vind het de fijnste wandelingen, die wandelingen waar ik geen enkele verwachting heb.
En ik zie haar ook genieten op zulke momenten en juist omdat het hier in de wijk nog zo moeizaam gaat, wil ik in het bos gewoon lekker kunnen ontspannen, samen met haar :-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik heb geen vaste routes, verzin elke keer weer iets anders, maar nee.. ik laat mijn hond niet beslissen. Vind dat niet nodig.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Niet elke dag dezelfde routes maar ik beslis welke kant we opgaan. Ik heb eens geprobeerd Denzel te laten kiezen maar al op de hoek van de straat staat hij dan stil en kijkt vragend naar mij "welke kant vrouwtje" Als ik niets doe en ook stil ga staan dan blijven we dus gewoon stilstaan........ ;-)

Ook bij aanmoediging van mijn kant werd hij daar zo zenuwachtig van (watwatwatwatwat vrouwtje, ik weet ut niet....!!) dat ik de beslissing maar weer op me genomen heb. Ook als hij losloopt staat hij bij elke hoek te wachten welke kant we opgaan.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Hihi leuk topic!
Ik kan een aantal kanten op voor kleinere rondjes (die zijn dan toch ook wel 20/25 min)maar ook voor medium rondes (30/45min)en grote rondes (1 tot 1.5uur). Ik kan best wel wat kanten op dus. Het ligt er een beetje aan hoeveel tijd ik heb en wat voor weer het is. Er is geen groot bos op wandel afstand, daar moeten we altijd met de auto naartoe. 
Maar goed de ene keer is het dus een grotere ronde of een aantal medium rondes aan elkaar geplakt :-) 
Wie er de route kiest, tja toch wel vaak ik... Zodra ze dan in de smiezen krijgt waar we heen gaan vind ze het altijd wel goed hihi als we maar lekker kunnen wandelen,snuffelen en baggeren/slenteren. Ik wissel wel altijd de rondes af! Nooit 2x dezelfde route overdag. Dus als we tussen de middag naar de boerderijen zijn geweest gaan we eind vd middag een andere kant op.
Het enige vaste rondje wat altijd hetzelfde is, is het laatste rondje 's avonds.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Ik volg,maar bepaal wel waar we heengaan.pas als de route 2a3x is gelopen ga ik met de scootmobiel op het veld staan en laat hun dan eentijdje hun gang gaan,met de scootmobiel heb ik niet veel keus,maar wil niet dat ze achter mij aaan lopen dat getuur in mijn spiegel word ik zat dus a en toe wacht ik even en stuur ze dan vooruit. geen problemen.toen ik nog redelijk liep liet ik Lobke wel eens kiezen,maar al gauw kwam ze dan naar mij toe van waar wil je heen.Hein.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Af en toe laat ik Wifi eens bepalen waar we heen gaan. de laatste keer stralend weer, 3u in het bos gedwaald. heerlijk!
Aan iedere splitsing wacht ze op me... maar nu vroeg ik haar 'waar wil je naartoe' en dan koos ze zelf, de kant waar ze haar snuit stak, die kant werd het.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Eigenlijk bepaal ik altijd de route, Maylo loopt dan gezellig mee, mocht Maylo de andere kant op willen roep ik hem gewoon. Hij is eigenwijs maar ik ook, passen we toch beter bij elkaar dan we dachten ;-) ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb 3 vaste rondjes en een verlenging van het rechter rondje is het bos. Als het aan Dobby ligt, gaan we altijd naar het bos. Soms volg ik hem wel, maar nooit helemaal, dan zou ik iedere dag 2-3 uur lopen.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Pfoe als ik Mara laat kiezen kom ik nooit meer thuis hahaha

Nee hier loop ik vaste routes waarvan ik weet wie ik tegen kan komen, waar ze los mag etc :-)

honden page profiel PipaPipa 3 doggies

honden foto van Pipa

Ha, dat wordt een experiment morgen: Boris mag kiezen. Ik gok zo dat we in het park zullen uitkomen ;-)
Jullie horen nog of we ook ooit weer thuis gekomen zijn :-D

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Hmmm... Eigenlijk kies ik altijd de routes... Want, als ik Max laat kiezen kom ik niet verder als 5 minuten lopen.... O-)

Zijn geen "vaste" routes. Elke wandeling verschilt weer van elkaar.... Max kiest pas als we zo'n 50minuten onderweg zijn.... (Lees: de snelste weg naar huis ;-) )

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

's avonds het laatste rondje is eigenlijk altijd n ''vast rondje'', (duurt 15 á 20 minuutjes) en omdat ik gewoon weet dat ik op die route bijna geen andere mensen/fietsers/auto's tegen kom.

ik kies eigenlijk altijd waar we heen gaan, onbewust, de hondjes blijven bij me in de buurt, en bij een splitsing wachten ze welke kant ik op ga, soms zeg ik wel eens voor de gein loop maar, dan lopen ze 2 meter van me af, en kijken achterom alsof ze willen zeggen, ''welke kant moeten we op'' O-)maar als we bijvoorbeeld bekende routes hebben zoals het bos in beek(peeske), willen ze nog wel eens wat ''verder weg'' lopen, maar dit is puur omdat ze de weg weten en of welke route ik ongeveer loop, en met verder weg bedoel ik hooguit 20 meter verder dan dat ze normaal gaan wat al max. 20 a 30 meter is..O-) 

binnenkort gaan we naar de loonse en drunense duinen, wordt de eerste keer dat we daar naartoe gaan, dan blijven ze wel meer bij mij in de buurt. ;-)

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Leuk topic, hier in de wijk hebben we een aantal vaste rondjes waarmee we ook kunnen variëren, modulair als het ware ;-)

In het bos eigenlijk zelfde verhaal, de meeste paden kennen we wel en hangt maar net vanaf waar ik zin in heb welke route we nemen. De hond heeft absoluut niks in te brengen in dit aooet situaties. Ze heeft sowieso niks te vertellen.

Wij bepalen de tijden wanneer we wandelen, wij bepalen hoe lang en waarheen. Werkt heel goed voor ons.

Verder gaan we af en toe naar de grote regionale losloopgebieden in overijssel en lopen dan meestal hetzelfde rondje.

Volgende forumvraag: Bange dips
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^