Puppy hoelang nog?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SenjaSenja

honden foto van Senja

Heb een engelse stafford van 4.5 maand en ik vroeg me af hoelang we de gebruikelijke regeltjes moeten aanhouden? Bijvoorbeeld het uitlaten na elke dutje, elke keer spelen etc. 
Het is een aantal weken goed gegaan om m'n pup nu zo'n 4 a 5 keer per dag uit te laten. 
Tussendoor ben ik gewoon met hem gaan spelen en het is al die tijd goed gegaan tot vandaag, want vandaag heeft hij 2x binnen geplast 1x na een dutje en 1x na het spelen.
Waarom ging het die weken wel goed en nu ineens niet? Ik meende vandaag tijdens 1 wandeling gezien te hebben dat z'n plas een beetje groenig was , maar volgens mij kreeg het gewoon een rare verkleuring omdat hij op de modder plaste. Dit zou dan duiden op een eventuele blaasontsteking. Zal het de komende dagen even in de gaten houden. De puberteit begint langzaam door te schemeren , want hij is sinds 2 dagen begonnen met m'n arm te berijden en langzaam begint hij alles weer te doen wat ik hem verboden heb om me uit te testen, kan het hiermee te maken hebben?
En bijvoorbeeld hoelang moet ik ermee doorgaan om hem verplichte dutjes te laten doen , want hij doet er de laatste tijd ontzettend weinig.

honden page profiel M & GM & G

honden foto van M & G

Klinkt erg bekend. Gijs heeft rond die leeftijd ook van die dagen gehad. Ging op een gegeven moment zijn bench in om daar te plassen!!

Wij hebben toen juist de slaap/rust regeltjes weer aangescherpt. Pup begint te groeien dus ja ongemerkt kreeg hij minder rust. Dit heeft bij ons heel erg geholpen. Na 1 dag slapen in de bench ipv op de bank, vaker naar buiten, foei bij bijten was het weer over.

Kijk even goed hoeveel rust de pup krijgt, en op welke momenten hij het weer binnen doet, en wanneer hij gaat rijden..
Misschien is het weer even aanscherpen.
Puberen kan ook wel iets beginnen. Maar dat is nog best vroeg. (ik dacht toen ook dat hij daarmee begon, nou bij 9/10 maanden dacht ik daar heel anders over haha)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Het is ook aan jou om je hond te leren kennen, hem te leren begrijpen. Er ontwikkelt zich dan vanzelf iets waarvan hij door heeft jou er mee te kunnen alarmeren als hij iets moet doen.
Misschien had hij, toen hij naar z'n bench liep om te plassen, al een keer naar jou gekeken en als je dit signaal opgepakt had en snel de achterdeur had open gezwiept had het allemaal ander verlopen :-)

Volgende forumvraag: Puppy plast veel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^