Wanneer de bench afbouwen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Tessy is nu 7 maanden en slaapt in de bench 's nachts en als ik weg ga.
Nu probeer ik haar af en toe in de kamer te laten lopen als ik even naar boven ga. Maar al snel gaat ze blaffen en wachten voor de deur tot ik weer kom.
Zijn er hier baasjes waarvan de hond nog steeds in de bench zit? En hoe kan ik het evt afbouwen?

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

hier heeft de bench zo'n 1,5 jaar gestaan, Lexi ging steeds vaker er buiten liggen. we zijn toen een week op vakantie geweest zonder bench en toen we thuis kwamen had me moeder hem hier ook weg gehaald. waar de bench toen stond hebben we haar nieuwe mand neergezet. ze keek niet op of om

honden page profiel M & GM & G 3 doggies

honden foto van M & G

Onze Gijs is nu bijna 1,5 jaar. We zijn met een jaar gaan afbouwen. Als manlief ging werken bleef hij los tot ik beneden kwam. En af en toe met een boodschapje. Na een paar x kwam ik beneden en was er een kussen helemaal uitgeplozen. Toen maar weer helemaal in de bench. Nu sinds 2 weken weer aan het afbouwen. Hij blijft nu max 2,5 uur alleen los in huis. Tot nu toe alleen wat gaten in een plaid. (maar plaids, benchkleden ed sloopt hij sowieso los of in de bench)
Ik geef hem wel altijd iets te doen als ik ga.
Dus ff een kong met (smeer)kaas, pindakaas,brood.. of een voedingsbal met wat beloningsbrokjes. Dan is hij even bezig.
Gewoon blijven proberen. Dus als je naar boven gaat hem even iets geven ter afleiding. Als jij dan terug komt is de puppet nog bezig. Belonen.. en de volgende keer iets langer..

's nachts zit hij nog steeds in de bench en dat blijft ook wel zo denk ik. Hij vind het prettig..

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

We gingen afbouwen met de bench toen hij een jaar was. Maar hij zocht steeds zelf zijn bench op. Probeerde zelfs het deken over de bench heen te trekken zoals het altijd zat. Dus hij slaapt gewoon weer in de bench met deurtje dicht en deken overheen. Duidelijker kan hij het niet maken! ;-)

Anoniem (Gast)

Bij 6 maanden waren wij gewoon ineens gestopt. Op de plaats van de bench een stoffen huisje neergezet. Hierna heeft hij nog één keer iets kapotgemaakt. Dat huisje zag hij meteen als zijn veilige plekje en hij is er meteen in gaan slapen vanaf toen.. Zo'n huisje is wel erg makkelijk, want het is een veilige omgeving voor je hond die je erg makkelijk kan inklappen en meenemen. Ik neem hem altijd mee als ik bijvoorbeeld bij mijn ouders ga eten.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Hier staat de bench ook nog. Wanneer ik Ozzie nu 10 maanden door het huis laat rondlopen, wordt het hier een bende. Ben het ook nog aan het opbouwen. Ik had ook een stoffen bench, maar die heeft hij opgegeten:-( Kapot nu.

honden page profiel NadaNada 3 doggies

honden foto van Nada

Onze kleine meid is nu iets ouder dan 9 maanden en ben een aantal weken aan het proberen haar alleen te laten als ik een boodschap ga doen. Ik laat de bench wel in de kamer met het deurtje open. Mocht ze dan toch erin willen dan kan dat toch.
Hebben nu ook een nieuwe salontafel waar ik haar kussen onder heb gelegd en daar ligt ze nu ook heel graag. Telkens als ik terug kom van weggeweest dan kijk ik aan het raam en dan ligt ze daaronder, denk dat ze dit ook wel ziet als veilig plekje. Ik geef haar bij thuiskomst als er niets gebeurd is wel meteen een snoepje.

In de nacht gaat ze wel nog in de bench. 
Suc6!

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Bedankt voor jullie reacties. Ik ben vooral bang dat ze iets gaat slopen ;-). Het sloopgedrag valt mee als ik er gewoon ben. Dan sloopt ze vooral haar speeltjes. Nu hebben we ook nog een kleed over de bench. Als deze er niet over is blaft en piept ze ook alles bij elkaar.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft anderhalf jaar in de bench geslapen. Overdag, als we thuis waren, ging ze er niet uit zichzelf in, dan lag ze liever op de bank of op haar kussen. Maar zodra we gingen slapen of weg gingen ging ze er wel uit zichzelf in.

Ik had wel het idee dat ze eerder zonder kon, maar ik durfde het niet aan met de kat. Toen we afscheid van Pukje hadden genomen ben ik na een week begonnen met het deurtje 's nachts open te laten. En twee weken later ook overdag, toen we boodschappen gingen doen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Hier staat ook een bench....
Haal deze ook niet weg.
Ik heb het idee dat ze zich daar gewoon veilig in voelen.
Latoya zal als ze los is binnen doen...gewoon omdat ze het niet gewoon is.
In de bench niks mis mee. Ze stormt er zo in en vind het totaal niet erg.
Dus deze blijft gewoon staan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ga op je gevoel af! Jij kent je hond het beste.
 Ze gaat blaffen als je even naar boven gaat, mijn hond wilt graag mij me zijn als ik thuis ben. Stiekem vind ik dat zelf ook wel gezellig. Honden, zeker hele jonge hondjes vinden het gewoon fijn bij de baas te zijn, het zelfde is met hele jonge kinderen. 
Zelf heb ik nooit een bench gehad en ze heeft ook nooit iets gesloopt, had genoeg speelgoed voor haar liggen. Maar zoals ik al zei, ga op je gevoel af en laat de bench steeds stukjes open. Kijk zo hoe het gaat!

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Hier staat ook nog de bench, Irene is 10 jaar en slaapt er s'nachts in omdat ze dat fijn vind. Overdag lopen ze hier gewoon door de kamer.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Hier vanaf 5 maanden weggehaald. Stoppen haar in de keuken als we weg gaan. Ooit 1x iets gesloopt

Volgende forumvraag: Puber van 10 maanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^