Huilen pup nacht? Veranderen van slaapplaats?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

Hoi,

Sinds afgelopen maandag (nu 3 dagen geleden) hebben we een Labradoodle pup van 8 weken in huis. Wat heerlijk! Het is erg leuk en de zindelijkheidstraining gaat ook prima! 
Maar de nachten zijn tot nu toe een drama. Constant piepen en janken. Dat zo'n beestje niet moe wordt is ongelofelijk!
Overdag laat ik haar wat wennen aan de bench. Dat gaat eigenlijk best goed. Ook met het deurtje dicht. (hoewel ze er echt uit zichzelf nog niet in gaat).
Maar zodra we 's avonds naar boven gaan (eigenlijk sowieso als ik weg ga) begint ze... Mij is aangeraden om gelijk gewoon boven te gaan slapen. Dan zouden ze het snelst gewend zijn, maar mijn gevoel zei (en zegt) dat ik beter op de bank had kunnen gaan slapen. Toch maar van de expertise uit gegaan en boven gaan slapen. Tot nu toe nog geen succes. Doe al 3 nachten bijna geen oog dicht. Het liefst zou ik komende tijd beneden gaan slapen en dan overdag oefenen met alleen zijn. En dan na een aantal nachten het weer boven proberen. Maar ik hoor overal dat het het belangrijkste is om consequent te zijn... Dus verandering in nachtritme (ook al is net na 3 nachten), lijkt mij dan ook niet goed.
Wat denken jullie? Mijn gevoel volgen? Of toch doorzetten?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

doorzetten ? nee.

een pup die net in huis is is op de dag afgeleid , heeft jullie , en omgeving, maar....

dan snachts , geen mams meer, broertjes of zusjes om hem de pup een geborgen gevoel te geven.

neem de pup mee naar jullie slaapplek, maak daar in de slaapkamer een bedje op of bench wat je wilt. zodat als tie piept je je hand op de pup kan leggen van rustig maar ik ben er voor je.

en zodra je pup gesetteld is in jouw huis , aan jullie, en omgeving, kan je de slaapplek steeds verder van jouw bed zetten, of bench.

de band is ver te zoeken als je je pup zo laat huilen dat tie in slaap valt, en ja de pup valt vanzelf in slaap als je doorzet... maar voor de band is dat niet bevordelijk, je pup moet gaan vertrouwen op jou in alle omstandigheden.

geef het een paar weekjes de tijd, en daarna kan je de slaapplek steeds verder bij je vandaan zetten, zodat tie zich zeker snachts niet alleen voelt.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou aankomende nacht proberen een handdoek over de bench te leggen. Dan is het echt donker en zonder prikkels.
Dus echt afsluiten zeg maar. Dat was voor ons de truc ;-)

Als dat niet werkt zou ik toch gewoon lekker beneden gaan slapen of de bench boven neer zetten.

Als je de bench boven neer zet kan je hem steeds verder verplaatsen naar de gewenste plaats.
Eerst op de slaapkamer dan naar de gang en dan naar beneden.
Als het dan niet goed gaat kan je een stapje terug gaan doen.

Overdag wennen aan de bench is goed.
Geef er lekker een kluifje enzo :-)

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

Willemijn, bedankt voor je reactie. Het probleem is dat de bench erg groot is en niet op onze slaapkamer zal passen. Verder wil ik haar eigenlijk niet boven hebben. Is het dan niet beter om naast haar op de bank te gaan slapen? Volgens mij is voor het belangrijkst dat ik in de buurt ben. Maar wil ook weer geen claim gedrag uit gaan lokken...

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

@Bianca, Amy! ;-)en Hoverdog Django,

Ik heb er 's nachts al een deken overheen liggen. Maar dat lijkt niet te baten... En idd oefenen met snoepjes en een Dentastick voor pups, dat ging prima.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou dan gewoon er lekker even bij gaan liggen 's nachts.
Probeer het eens een paar nachtjes en leg dan het shirt waar je in geslapen hebt bij haar in de bench en slaap dan een nacht boven.

Het is even moeilijk voor de pup natuurlijk.
Ze is ineens helemaal alleen.
Claim gedrag krijg je niet zomaar maar ze moet wel weten dat ze niet alleen is en dat het allemaal goed is.
Dat is even wennen.

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

waarom de kleine alleen laten? Geen idee welke fokker je dat aanraad maar het lijkt me beter om lekker naast de bench te slapen want de kleine voelt zich verschrikkelijk alleen logisch wij als mens vinden het leuk dat kleine hondje in huis.maar alle vertrouwde dingen halen we hem bij weg en vervolgens gaan wij lekker slapen en moet de kleine het maar uitzoeken . logisch dat hij huilt hij voelt zich alleen . Mijn ervaring is zet de bemch naast je bed of ga er zelf op een matras/ bank bijliggen en piept/ huilt je pup dan is meestal even je stem met sst ik ben er nog en je hand in de bench voldoende om hem rustig te krijgen .
Zo bouw je vertrouwen op met je pup in mijn ogen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn, bedankt voor je reactie. Het probleem is dat de bench erg groot is en niet op onze slaapkamer zal passen. Verder wil ik haar eigenlijk niet boven hebben. Is het dan niet beter om naast haar op de bank te gaan slapen? Volgens mij is voor het belangrijkst dat ik in de buurt ben. Maar wil ook weer geen claim gedrag uit gaan lokken... "


ook goed... als je maar bij je pup verblijft. zeker in de nacht wat toe kunnen spreken, een geborgen gevoel geven.

zelf had ik een pup waar die snachts naast me lag op de grond hoor, in een grote televizie doos, en na een paar weekjes , alleen op een vetbedje lag naast me op de grond, ging super. nu is het zo dat ze gewoon overal kan verblijven in de nacht waar zij wil..... de eerste tijd heel belangrijk , die geborgenheid geven. en dat is geen claim gedrag, integendeel, heel normaal dat je pupje je achterna loopt.

doe kleine dingentjes, zoals naar de wc gaan, en deur achter je dicht, of even een paar minuutjes verblijven in een andere ruimte dan je pup, doucen, zonder pup in de buurt, steeds meer wat uitbreiden, en claimgedrag gebeurt dan niet, kom je weer terug in de ruimte van je pup, niets belonen, doe alsof je niet weg geweest ben... zodat je pup dat als heel normaal gaat beschouwen als je even weg bent.

.Monica. niet alleen in jouw ogen hoor. :-D

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

Bedankt allen! Ik ga gewoon lekker op de bank slapen. Dan hoef ik me in ieder geval geen zorgen te maken dat ik, mijn vriend, Sophie (de pup) én de buren niet slapen. 
Maar het geeft dus niet dat ik "mijn" aanpak nu verander en dus niet consequent een methode doorzet?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het is een enorme overgang voor zo een kleintje! Ik had een doos naast mijn bed, zacht kleedje, knuffel en speeltjes. In deed mij hand bij haar en zo was ze niet alleen. Als ze moest plassen werd ze wakken en tegen de ochtend mocht ze lekker tussen ons in. 
Wij hebben sowieso geen bench en nu slaapt ze soms op ons voeteneinde bed, soms op de vloer naast ons bed (we hebben overal vloerbedekking) en soms in de mand naast ons bed. Meestal wisselt ze in een nacht tussen die plekken.

Warmte en veel liefde dat hebben ze nodig. 
Overdag met de bench, geef je het voer in haar bench? Deurtje open, voer in de bencj zodat ze er zelf inloopt?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Willemijn, bedankt voor je reactie. Het probleem is dat de bench erg groot is en niet op onze slaapkamer zal passen. Verder wil ik haar eigenlijk niet boven hebben. Is het dan niet beter om naast haar op de bank te gaan slapen? Volgens mij is voor het belangrijkst dat ik in de buurt ben. Maar wil ook weer geen claim gedrag uit gaan lokken... "


.mijn eigen kinderen, nu 12 en 15, hingen toen ze klein waren hingen continu aan mij! Nu mag ik mijn dochter in groep 8 niet eens meer naar school begeleiden! 
Heel erg aanhankelijk zijn hoort ook bij hele kleine kinderen en puppy's. Als jij als baas je hond laat zien dat jij er voor je hond bent, krijgt hij zelf vertrouwen dat hij straks „op eigen benen"kan staan

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

" Bedankt allen! Ik ga gewoon lekker op de bank slapen. Dan hoef ik me in ieder geval geen zorgen te maken dat ik, mijn vriend, Sophie (de pup) én de buren niet slapen. 
Maar het geeft dus niet dat ik "mijn" aanpak nu verander en dus niet consequent een methode doorzet? "


Normaal gezien is consequent zijn een must! Daarentegen is Sophie echter pas weggerukt van hij haar ouders, broertjes en zusjes. Je kan je wel inbeelden dat ze een beetje bang wordt als ze 's nachts moederziel alleen is. Ze is eigenlijk nog een kleine baby die een beetje geruststelling nodig heeft. Heeft ze pluche beesten in haar bench? Soms helpt dit nog wel omdat ze dan tegen zo'n ding kan gaan liggen wat te vergelijken is met haar broers en zusjes. Het zal misschien niet voorkomen dat ze de hele nacht jankt maar het is het proberen waard. Verder zou ik inderdaad misschien eens een nachtje beneden op de zetel door te brengen om te kijken of dat helpt. Sus haar een beetje met je stem of aanraking en laat haar lekker indoezelen maar neem haar zeker niet uit de bench als het de bedoeling is dat ze daar 's nachts moet slapen. Eventueel 's nachts zachtjes een radio laten spelen kan ook wel eens helpen.

Ik wens je heel veel succes hoor! Morgen is het aan mij om de slapeloze nachten te trotseren dus volg ik zeker met je mee.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ook ik heb geen plaats voor een bench boven dat heb je als je in een poppenhuisje woont ;-)

Diesel heeft ook de 1e nacht vreselijk gejankt en toen heb ik alle tips die ik kon vinden in 1 keer gebruikt en wat er gewerkt heeft weet ik niet maar hij is vanaf nacht 2 stil geweest.

-Warme kruik
-shirt van jezelf
-nestlapje
-knuffelbeer (wel alle harde dingen zoals ogen en neus verwijderen)
- tikkende wekker
-kleed over de bench

Je zou je bench ook wat kunnen verkleinen als deze erg groot is de bedoeling moet worden dat ze het als veilig en warm plekje gaan zien.
Overdag kun je ook al het eten in de bench aanbieden.

En natuurlijk kun je benden op de bank gaan slapen en als ze dan huilt een zachte stttt van stil laten horen of desnoods even je hand tegen de bench zodat ze je geur weer even heeft.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ps gefeliciteerd met je kleintje! Geweldig toch honden':-)

honden page profiel Amy DonsAmy Dons

honden foto van Amy Dons

@De mannen,

Al die dingen (behalve shirt van mezelf en tikkende wekker) liggen al in de bench. Ook een kleed erover.

@Suzanne en Luca
Bedankt! Ja, tis geweldig, maar wel erg onwennig en spannend allemaal. Merk dat ik echt mijn draai nog moet vinden, maar dat wordt elke dag wat beter merk ik.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Stel je toch eens voor, acht weken nog maar en alleen s nachts in kooi..zonder nestgenootjes ??????
Ik heb ook een maand nog op de sofa geslapen in het zicht vd bench , en later de bench naast bed gezet. Ik lees dat dit voor jullie geen optie is, dus ga aub naast het schatje slapen .....misschien enkele dagen ? Dat hij weet dat hij niet alleen is. Anders kan je ook hem in een kartonnen doos naast je bed zetten en je hand erin houden als hij jankt. Je zal toch eruit moeten ook voor de zi delijkheidstraining, dus op de sofa is dan misschien gemakkelijker ? Tja een pupje, en dan nog zo jong, heerlijk maar veel werk. De bench mag zeker NOOIT als straf worden gezien, dat verdient hij echt niet. Veel geluk nog :-D

Heb je al eens geprobeerd ipv de bench , hem in de keuken te zetten met kranten op de vloer ? Voelt hij zich niet zo ingesloten ?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Gewoon lekker op de bank slapen maar wel zorgen ervoor dat je steeds verder weg gaat liggen.

Hier bij beide honden gedaan.
Dag 1 maandags op de bank en steeds een stapje verder richting boven zeg maar.
De laatste dag op zondag in de gang geslapen puur omdat ze nog wel eens wouden piepen maar niks aan de hand dus tijd om naar boven te gaan.
In een keer van de bank naar boven na een week bijvoorbeeld kan weer TE zijn voor je pup dus even kijken hoe je dat het beste kan aanpakken.

Ik heb het niet zo op de "professionals" aangezien ze vaak verkeerde info geven.

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Heel benieuwd hoe het nu gaat met je ukkie

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ben ook wel benieuwd hoe de nachten nu gaan en hoe je het het aangepakt':-)
Leuk koppie heeft hij!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Bedankt allen! Ik ga gewoon lekker op de bank slapen. Dan hoef ik me in ieder geval geen zorgen te maken dat ik, mijn vriend, Sophie (de pup) én de buren niet slapen. 
Maar het geeft dus niet dat ik "mijn" aanpak nu verander en dus niet consequent een methode doorzet? "

Je moet je niet druk maken over methoden maar over het welzijn van je pup :-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"
Ik heb het niet zo op de "professionals" aangezien ze vaak verkeerde info geven. "


.wat heeft dit met dit topic te maken?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

"

.wat heeft dit met dit topic te maken? "


Als jij nou eens ophoud met op mij te reageren houden we hp een stuk leuker.
Discussie voeren? stuur me maar een pb gaan we daar lekker in discussie maar kom mij niet op elk topic uitlokken.

Om antwoordt te geven op je vraag...ts heeft het over de expertise van "professionals" en daar reageer ik op. Toch weer beter lezen he suzanne ;-);-)

Amy hoe gaat het ?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Als jij nou eens ophoud met op mij te reageren houden we hp een stuk leuker.
Discussie voeren? stuur me maar een pb gaan we daar lekker in discussie maar kom mij niet op elk topic uitlokken.

Om antwoordt te geven op je vraag...ts heeft het over de expertise van "professionals" en daar reageer ik op. Toch weer beter lezen he suzanne ;-);-)

Amy hoe gaat het ? "


.ik snap je echt niet, maar zal wel aan mij liggen

Amy Dons (Gast)

Hoi,

Ik reageer even op deze manier, omdat ik niet meer in kan loggen?? Weet mijn username en ww niet meer (slecht hè? Eergister geregistreerd, maar door de veeleisende pup, gewoon vergeten!). Krijg ook geen mail met mijn wachtwoord als ik erom vraag...

Maar even terzake. Ik heb nu 2 nachten op de bank doorgebracht. De eerste nacht mijn hoofd aan de bench kant, zodat ik, als je ze piepen, mijn hand bij haar in de buurt kan brengen. Ging best goed! Vannacht de bench wat verder geschoven en ik ben aan de andere kant van de bank gaan liggen. Ging ook prima! Gisteravond ook veel geoefend met de bench. Zij erin en ik boven wasophangen. We hebben pas een camera gekocht en die heb ik op haar gericht toen ik boven was. Ze was even alert toen ik naar boven ging, maar ging daarna gelijk liggen. Kopje op het kleedje. Heel goed dus! 10 min later ging ik naar beneden. Ze heeft zo goed als geen kik gegeven. 
Maar... omdat dat zo goed ging probeerde ik het vandaag iets uit te breiden. Zij in de bench, mijn vriend boven en ik om boodschapje (15 min). Maar ze heeft aan 1 stuk door geblaft, gepiept, gesprongen. M.a.w. de hele bench op stelten gezet. Bij nader inzien denk ik dat het komt omdat de keer dat het wél goed ging, zijzelf in een heel relaxte modus was. En vanochtend was ze net druk geweest met een balletje in de tuin. Dus energie level 10. Misschien was dat niet zo'n goed idee...?
Ik ga vannacht toch ook maar weer op de bank, maar wil eigenlijk nog verder bij haar vandaan gaan liggen. Maar dat houd in dat ik op de grond of in de gang moet gaan liggen. Wat zeggen jullie? Zal ik nog 1 nachtje doen, zoals afgelopen nacht (wel in dezelfde ruimte, maar buiten handbereik)? En dan naar boven? Of nog langer totdat ze overdag consequent rustig is als ze alleen is? Want dat is nu dus nog niet. 

Super dat jullie zo meedenken trouwens!!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou het wat rustiger aan doen.
Je bent nu te snel gegaan dus je moet een stapje terug doen.

Dus gewoon nog even lekker bij der blijven liggen :-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Idd een stapje te snel gegaan maar dat maakt niet uit.
Gewoon oppakken vanaf de dag dat het goed ging.
Je weet nu dat je haar niet meteen alleen moet laten als haar energie op zijn top is hihi.
Kleine stapjes maken en herhalen.
Dat van de eerste dag meer doen zodat ze weet je komt terug en niet meteen weggaan want honden zijn niet gek ;-)
Hoe langzamer en stabieler jij het opbouwt hoe beter het gaat.
Geduld is toch het sleutelwoord hier.

succes !!

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Je pakt het super goed aan hoor maar ook ik denk dat je iets te snel wil dus terug schroeven naar de [plek dat het goed ging en dat 3 dagen aanhouden en dan pas weer een stapje door gaan , maar top hoor dat je verbetering merkt Zet hem op je kan het ;-)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Hier geen labradoodle maar een poedel.

Die kon in het begin ook flinken janken 's-nachts, dacht dat ik een wolfje had ipv een hond.

Ik heb een aantal nachten beneden gelegen. Eerst vlak bij de bench en later op de bank. Het was bij hem vrij snel over. Ik heb wel een tijdje een doek over de bench gehad en een zacht muziekje aan. En inderdaad ook overdag in de bench laten slapen zodat je hondje gewend raakt aan de bench.

En sommige honden zijn gewoon geen benchhonden die kunnen beter los liggen.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik had trouwens ook een grote bench en die heb ik in het begin verkleint met zo'n tussenschot dat scheelde ook al heel veel.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

 Amy je schrijft dat je haar in de dag wilt wennen aan de bench, en snachts zit ze ook in de bench. ?
Dus ik maak daar uit op dat ze alleen UIT de bench mag om buiten te gaan ? hoop dat ik verkeerd ben want dat zou ik niet goed vinden.
  Dit pupke wilt normaal bij jullie zijn, rondlopen zoals een pup doet, alles verkennen in zijn nieuw huis......hoe kan dat dan ?.......':-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: gebroken nacht nummer 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^