Meer hondenlosloopgebieden….?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

(bron: FB pagina vd hondenbescherming)


Meer hondenlosloopgebieden….? Nee, bedankt!

Niet zolang deze ‘losloopgebieden’ met name bezocht worden door losgeslagen vierpotigen wier bazen als enige rol voor zichzelf zien Prins Hond naar het gebied te vervoeren en voor hem de deur va n de auto te openen. Hun ijdele hoop is dat Prins Hond na een minuut of dertig genegen is in te stappen opdat hun eigen werkdag hervat kan worden. In dit halve uur mag Prins Hond zijn goddelijke gang gaan en gaat dan dus ook ‘lekker los’ op alles wat hem in de kop komt en geen mens of hond die hem daarvan weerhoudt, ha!

Het zijn de ‘hij doet niks hoor’-honden, de ‘laat ze maar gewoon los hoor’-honden, de ‘hij wil alleen maar spelen’-honden en de ‘hij is nog maar een pup’-honden waar menig andere hondenbezitter een broertje aan dood heeft.

De ‘hij doet niks hoor’-hond komt vanaf grote afstand op hoge snelheid aangestormd, slaat geen acht op de signalen die de bestormde partij uitzendt. Nee, Prins Hond wil contact en wel zo snel mogelijk en dat gaat dus ook NU gebeuren. En niemand die hem dat beletten zal. Zijn baas vindt het gedrag van zijn hond vaak wel een beetje beschamend en vindt het ‘net goed’ als de ‘hij doet niks hoor’-hond van een medehond te verstaan krijgt ‘rot op, weg jij!’. De opvoeding aan een ander overlaten is immers de weg van de minste weerstand.

De ‘laat ze maar gewoon los hoor’-hond, komt op stramme poten aangezet, zijn staart staat fier overeind en hij kijkt de ander nadrukkelijk aan. Zijn baas, ervan overtuigd dat hij de liefste hond van de wereld bezit, wil er niet aan dat hondlief bij veel honden op ruzie aanstuurt met dit gedrag. 

De ‘hij wil alleen maar spelen hoor’- hond is een nogal infantiel wezen. Een dergelijke hond dringt zich zonder aftasten en kennismaken op aan iedere andere hond en weet niet van ophouden. Dat er honden zijn die geen zin hebben in spelen, komt in zijn woordenboek niet voor. Ook niet overigens in dat van zijn eigenaar…hij beschouwt de andere hond als een flauwe spelbreker die zijn hond zijn lolletje misgunt.

De ‘hij is nog maar een pup’-hond is meestal een reu en meestal zo rond een jaar. Zo’n hond die borrelend van hoogmoed en energie van de een naar de ander rent, kleine hondjes opjaagt, teven bestijgt en reuen uitdaagt armpje te drukken. Zo’n hond in een losloopgebied vormt vaak de lont in een kruitvat. Zijn eigenaar vergoelijkt het gedrag van zijn hond altijd onder het mom van pupzijn.

Mensen, wake up call! 

We leven met onze honden niet in Lalaland….! In Lalaland is het gras altijd groen, de lucht altijd blauw en zijn honden allemaal elkaars vriendjes. In Nederland echter pakken zich boven de bruinige postzegelgebieden die losloopgebied heten, steeds meer donkere wolken samen. Donkere wolken van irritaties, frustraties , onbegrepen honden en zelfs veel erger, dat van gewonde en zelfs gedode honden. In Lalaland lopen honden geen gevaar en verloopt elk contact met respect. In Nederland hebben de brutalen en ongemanierden, ook de honden, de halve wereld. En zo zou het toch niet moeten zijn…….?!

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Kwam deze al eerder tegen, in de stelling vd dag volgens mij. Wat mij betreft geschreven door een cynische hondenbezitter die het, wederom, in mijn ogen totaal niet snapt. Misschien dat ik het morgen toelicht.

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Diegene die dit geschreven heeft moet lekker met zijn hond aan de lijn in de woonwijk blijven lopen. Dit is er echt zo een die constant Loopt te roepen: fikkie!! Fikkie!! Hieeeer!!!! Fikkie! Niet doen! Pfff dat ik pas verschrikkelijk, aan het eind van de wandeling weet ik altijd wie bruno, max en lara zijn. 

Ik roep nooit mijn honden bij me als ze los mogen lopen. Ook niet als ze naar een andere hond lopen. Dan moet ik ze maar vasthouden als ik dit niet wil.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en wat dacht je van de ..prinsesjes honden.. :-D


blauwe stad , loopt niemand, rijk alleen. maar weet wat je bedoelt, prinshond en prinsesjehond, ze doen nimmer wat, maar wordt wel van de sokken gelopen , en dan lig je op de grond en van verre wordt er geroepen, hij doet niets hoor O-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

;-)

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko 3 doggies

honden foto van Marissa & Zuko

Hihi en tóch moet ik er stiekem omlachen!

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Idd herkenbaar stukje. Je zou bijna een hekel aan de meeste honden krijgen...

Graag meer losloopplaatsen.

honden page profiel PP 3 doggies

Herkenbaar ja, leuke namen heeft ze verzonnen voor die honden. En zó herkenbaar. Ik kom regelmatig een hele grote Duitse Herder reu tegen, op de loslooproute. Ik doe Cosmic dan altijd vast, want ze is dusdanig bang van hem dat ze vertrekt en ik kan gaan zoeken naar een bange hond. Iedere keer zegt die man; "laat maar los hoor, hij wil alleen maar spelen!". Keer op keer heb ik uitgelegd dat mijn hond niet wíl spelen. Hij laat zijn hond tóch benaderen, Cosmic raakt totaal in paniek en probeert zich al gillend los te rukken. "Ja, dat komt omdat ze vast zit, hé!". Ja hoor, meneer, prima..

Loslopen is voor mij geen "doe maar waar je zin in hebt". Ook, of eigenlijk JUIST bij het loslopen wil ik dat ze luistert. Nou is dat met een Podenco misschien wat veel gevraagd ;-) En goed, Cosmic gaat ook liggen en springt ineens op en rent op een (kleine) hond af als ze in het gezelschap is van een maatje (want dan durft ze wel) maar ze stort zich niet zomaar op een vreemde hond, ze rent er omheen om ze meteen uit te dagen om tikkertje te spelen. Ik roep Cosmic regelmatig een keer terug, zeker als er een andere hond aan komt, dan heb ik gewoon liever dat ze even bij me in de buurt blijft. Ik ken die andere hond niet, weet niet wat hij/zij doet, hoe Cosmic daarop reageert. Dan wil ik graag in de buurt zijn.

Anoniem (Gast)

Grappig dat hier mensen reageren die het onzin vinden. Dat zijn nu de mensen waardoot ik nooit meer in de natuur kom achter mijn wijk. Loslopen betekent niet maar met iedere hond spelen en overal op af gaan. Loslopen betekent van de riem en onder appel. Zie niet dan ook niet los! Niet iedere hond wil altijd maar spelen.

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

AUB niet zeg!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Tja... kan er niet over mee praten.
Hier in de buurt geen losloopgebieden..
Ik ben helaas zeer illegaal ;-)

honden page profiel LucienneLucienne 3 doggies

Op de uitrengebieden en speelweides kunnen de honden tekeer gaan. In losloopgebieden moet dat idd niet vanzelfsprekend zijn. Wat ik ook niet begrijp is dat de gemeente ook uitren/losloopstroken van een meter of 2 breed langs druk bereden wegen heeft gecreeerd zonder afscheiding ertussen. Lekker link!

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Helaas heb je er altijd baasje bij die het totaal niet belangrijk vinden wat hun hond uitspookt tijdens een losloopwandeling.
Bij mij mogen ze best lekker hun gang gaan maar binnen mijn grenzen.
Er wordt niet als een gek op andere honden af gecrost en een andere hond aan de lijn dan zal ik mijn honden niet aanlijnen maar wel onder appél bij me houden.

Toch ben ik juist voor meer losloopgebieden zodat er meer ruimte komt tussen alle honden en hondenbaasjes.
De gebieden zijn veel te klein waardoor je allemaal op een kluitje loopt en er bijna geen ruimte is om uit te wijken of desnoods een andere route te lopen.
Zaterdag en zondag zul je mijn ook echt niet vinden in bepaalde gebieden waar veel honden die de hele week in huis zitten omdat baasje werkt zich uit komen leven met vaak alle gevolgen van dien.

Ook denk ik dat er een taak ligt bij hondenscholen om mensen meer bewust te maken van hun eigen gedrag en het gedrag van hun hond in dit soort gebieden.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Hé dat stukje tekst ken ik? Van onlangs in een discussie op het forum? Alleszins zou ik dolgelukkig zijn met méér losloopgebieden. In België ken ik alleen losloopweides en ivm losloopweides kan ik me heel goed vinden in dit stukje tekst. Het loopt niet altijd relaxt en vaak probeer ik alleen de weide op te gaan als er geen vreemde honden zijn of probeer ik mijn tweetal aan de andere kant van de wei te houden zodat ze niet met vreemde honden hoeven om te gaan. De enige ervaring met losloopgebieden die ik heb is in gebieden in Nederland en dat is eigenlijk altijd al vlekkeloos verlopen. Ik heb het gevoel dat tijdens het wandelen honden véél relaxter zijn dan wanneer ze op een wei verplicht lijken om met elkaar te communiceren. Dus van mij mogen er net meer losloopgebieden komen :-)

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Kwam deze al eerder tegen, in de stelling vd dag volgens  mij. Wat mij betreft geschreven door een cynische hondenbezitter die het, wederom, in mijn ogen totaal niet snapt. Misschien dat ik het morgen toelicht. "


Ben benieuwd naar je toelichting ;-).

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik ben het ook totaal niet eens met de tekst.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Het is wel heel erg van 1 kant belicht en gelukkig zijn er genoeg mensen die wel goed met losloopgebieden omgaan, maar toch is het wel herkenbaar en kom ik ook vaak van dit soort baasjes tegen.. En zo lang dat die er nog lopen zullen er echt niet meer losloopgebieden komen.. Als ik soms sommige mensen in het losloopgebied zie lopen ben ik haast verbaasd dat er nog losloopgebieden zijn. Er zijn er genoeg die zorgen dat mensen zich eraan gaan ergeren.. En ja.. Dan krijg je dit soort geschreven stukjes

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

spijtig dat de niet oplettende baasjes zon beeld geven van een losloop gebied
het kan ook anders. maar helaas verpeste de onverantwoorde baasjes het voor de verantwoorde baasjes die het wel goed doen

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Diegene die dit geschreven heeft moet lekker met zijn hond aan de lijn in de woonwijk blijven lopen. Dit is er echt zo een die constant Loopt te roepen: fikkie!! Fikkie!! Hieeeer!!!! Fikkie! Niet doen! Pfff dat ik pas verschrikkelijk, aan het eind van de wandeling weet ik altijd wie bruno, max en lara zijn. 

Ik roep nooit mijn honden bij me als ze los mogen lopen. Ook niet als ze naar een andere hond lopen. Dan moet ik ze maar vasthouden als ik dit niet wil. "



Dus het gaat om wat jij wil...?

Het is juist dit gedrag wat oa de irritaties veroorzaakt. Het is een kleine moeite je hond te leren om niet ongevraagd naar andere honden/mensen toe te gaan en dit eerst even af te stemmen alvorens je je hond een 'vrij' geeft. Ja, je hond dus even bij je roepen of leren dat hij op het zien van andere hond automatisch bij je komt. Wil je dat niet of lukt dat niet hond vast tot je afgestemd hebt of de honden samen kunnen. Kleine moeite groot plezier.

Ik kan me overigens smakelijk vinden in het schrijven van de TS :-D ;-) Zo herkenbaar.

honden page profiel PP 3 doggies

" Dus het gaat om wat jij wil...?

Het is juist dit gedrag wat oa de irritaties veroorzaakt. Het is een kleine moeite je hond te leren om niet ongevraagd naar andere honden/mensen toe te gaan en dit eerst even af te stemmen alvorens je je hond een 'vrij' geeft. Ja, je hond dus even bij je roepen of leren dat hij op het zien van andere hond automatisch bij je komt. Wil je dat niet of lukt dat niet hond vast tot je afgestemd hebt of de honden samen kunnen. Kleine moeite groot plezier.

Ik kan me overigens smakelijk vinden in het schrijven van de TS  :-D  ;-)  Zo herkenbaar. "


Ik kan niet anders dan hier een "super antwoord" voor geven ;-)

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Is het ook niet zo, dat vaak de baasjes van honden die niet "echt" los kunnen, vaak iets hebben tegen losloopplaatsen, of met een aantal restricties en vooroordelen tegen veel loslopers? Ik vraag me dan af wie een probleem heeft... Zonder dat ik bedoel dat elke loslopende hond alles moet kunnen maken!

Ik lees zo vaak dat mensen je als mens je hond kunt "maken" en "onder controle hebt" , waarom ze niet lekker kunnen leren loslopen, zonder dat het mis gaat?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ik vind het wel een mooi stuk, wat even tot nadenken aanzet...

we kunnen van alles zeggen, maar ik merk ook een hoop egoisme en goedpraterij...
vooral dat stukje dat een ander dan zijn hond zijn lolletje misgunt als honden niet van zulk gedrag gediend zijn.

als ik dan reacties lees als van nelis, en baasje van 2 boefjes, is dat denk ik de spijker op de kop

ik ben dan ook zeer benieuwd naar hun visie?

en vooral wat baasje van 2 boefjes roept, sorry, maar dat vind ik egoisme ten top, vooral niet aan een ander denken hoor! waarom zou je ;-)
misschien leer je he the hard way wel eens, maar ook dat zal dan wel weer aan een ander liggen...

verder ehm ja, hebben we de losloopgebied discussie recentelijk meermaals gevoerd hier en heb ik er nu weinig meer over te melden

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Kwam deze al eerder tegen, in de stelling vd dag volgens  mij. Wat mij betreft geschreven door een cynische hondenbezitter die het, wederom, in mijn ogen totaal niet snapt. Misschien dat ik het morgen toelicht. "


Oh dan heb ik die stelling gemist.

Vind het zelf wel leuk geschreven en moest wel glimlachen toen ik het las. En ben benieuwd naar je toelichting waarom de auteur vh het stuk het in jouw ogen totaal niet snapt.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Oh dan heb ik die stelling gemist.

Vind het zelf wel leuk geschreven en moest wel glimlachen toen ik het las. En ben benieuwd naar je toelichting waarom de auteur vh het stuk het in jouw ogen totaal niet snapt. "


Volgens mij zit de auteur hier op HP niet? Want ik dat vorige topic leek het toch alsof hij het zelf had geschreven...

Edit: https://www.hondenpage.com/hondenforum/176153/4/aggressieve-honden.php Er staat wel duidelijk bij dat het niet zelf geschreven is, maar hier had ik het dus al eens gelezen. De auteur zit dus niet op HP geloof ik :-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Is het ook niet zo, dat vaak de baasjes van honden die niet "echt" los kunnen, vaak iets hebben tegen losloopplaatsen, of met een aantal restricties en vooroordelen tegen veel loslopers? Ik vraag me dan af wie een probleem heeft... Zonder dat ik bedoel dat elke loslopende hond alles moet kunnen maken!

Ik lees zo vaak dat mensen je als mens je hond kunt "maken" en "onder controle hebt" , waarom ze niet lekker kunnen leren loslopen, zonder dat het mis gaat? "


Aan de andere kant zijn het de mensen van honden die totaal niet luisteren die dan weer totaal tegen dit geschreven stukje zijn..
Want mensen waarvan de honden luisteren hoeven zich toch niet aangesproken te voelen?
Ik voel me in ieder geval niet aangesproken, ik zorg dat niemand last heeft van mijn honden.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"

Volgens mij zit de auteur hier op HP niet? Want ik dat vorige topic leek het toch alsof hij het zelf had geschreven...

Edit: https://www.hondenpage.com/hondenforum/176153/4/aggressieve-honden.php Er staat wel duidelijk bij dat het niet zelf geschreven is, maar hier had ik het dus al eens gelezen. De auteur zit dus niet op HP geloof ik :-) "


Ik heb het vd FB pagina vd hondenbescherming gekopieerd en omdat ik het leuk geschreven vond, hier bij leuke verhalen geplaatst. Denk niet dat het van een HP-er komt maar er zullen genoeg zijn met soortgelijke gedachtes.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"

Aan de andere kant zijn het de mensen van honden die totaal niet luisteren die dan weer totaal tegen dit geschreven stukje zijn..
Want mensen waarvan de honden luisteren hoeven zich toch niet aangesproken te voelen?
Ik voel me in ieder geval niet aangesproken, ik zorg dat niemand last heeft van mijn honden. "


Klopt. Maar krijg de indruk dat het evenwicht wat verstoord is. Ik geloof niet zo in de beweringen dat iemand zijn hond totaal onder appel heeft. Ik laat mijn hond los in de gebieden waar het mag, en doe mijn best geen overlast te veroorzaken.
Wat vind je van mijn "eerste alinea"?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

volgens mij is er een soort verschuiving van wat eigenlijk de bedoeling en de regels zijn in een losloopgebied, en wat mensen maar vinden..

en dat wat mensen maar vinden, is ineens normaal geworden...maar, ja ehm zo zou het niet echt moeten werken toch?

terwijl, de mensen met niet loslopende honden misschien wel mopperen, maar hebben ze niet een punt??
het zijn namelijk geen zeikerds, ondanks dat een hoop dat vinden, er zit wat in..

correctie; niet eens zozeer mensen met niet loslopende honden, maar ook mensen met honden die liever geen honden in de buurt willen, om welke reden dan ook.



honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" ik vind het wel een mooi stuk, wat even tot nadenken aanzet...

we kunnen van alles zeggen, maar ik merk ook een hoop egoisme en goedpraterij...
vooral dat stukje dat een ander dan zijn hond zijn lolletje misgunt als honden niet van zulk gedrag gediend zijn.

als ik dan reacties lees als van nelis, en baasje van 2 boefjes, is dat denk ik de spijker op de kop

ik ben dan ook zeer benieuwd naar hun visie?

en vooral wat baasje van 2 boefjes roept, sorry, maar dat vind ik egoisme ten top, vooral niet aan een ander denken hoor! waarom zou je ;-)
misschien leer je he the hard way wel eens, maar ook dat zal dan wel weer aan een ander liggen...

verder ehm ja, hebben we de losloopgebied discussie recentelijk meermaals gevoerd hier en heb ik er nu weinig meer over te melden "


Ik denk dat er genoeg baasjes zijn die zich helemaal niet (willen) realiseren wat het gedrag van hun 'Prinsjes en Princesjes' (om even bij de tekst te blijven) bij in de eerste plaats andere honden en in de tweede plaats bij de eigenaars te weeg kan brengen.

En als dan zo'n stukje in mijn ogen humoristisch geschreven tekst voor een beetje bewustwording kan zorgen is dat weer een stap in de goede richting.

Het ging mij ook niet om weer een discussie over hetzelfde onderwerp (maar ja wel een onderwerp wat altijd actueel zal blijven net zoals 90% vd onderwerpen op een hondenforum) vandaar dat hij bij leuke verhalen staat.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Zolang we het dan ook over de "killers" en zogenaamde "angst"agressieve honden kunnen hebben. Heb even geen humoristische naam... Dat hoor ik ook te vaak, terwijl het , in mijn ogen, niet zo is.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Wat een thuiskomst.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^