Kapot kussentje, wat moet ik doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Een paar dagen terug zag ik dat Saar mank liep op haar linker achterpoot. Dus ik even kijken, en er was een soort van ‘laagje’ van haar kussentje af.  Dit heeft ze wel eens eerder gehad en ze kon niet stoppen met likken waardoor de voet helemaal dik werd. Toen zijn we naar de DA gegaan en hebben we een aantal dingen mee gekregen om het te behandelen.
Nu heeft ze dus het zelfde probleem, alleen veel erger, het lijkt wel alsof er nu een hele dikke laag vanaf is.  We hadden er eergisteren een sokje met een steriel gaasje om heen gedaan maar dat had ze er binnen no-time af.  Hier is een foto van de voet ( beetje onduidelijk ) Het bloedt wel, maar niet dat het er uit loopt zeg maar.



 
We hebben  de wondzalf, die we vorige keer mee kregen nog in huis en die is nog niet over de datum.  Ik heb het meeste haar bij de voet al proberen weg te halen (deed de DA vorige keer ook).  Ze heeft nu ook haar lampenkap op zodat ze er niet aan kan komen, erg zielig, ze wordt er helemaal depri van.
Is het nodig om hier een verbandje om heen te doen? Of moet het juist kunnen luchten?  Ik weet hoe je pootverband aan moet leggen, paar weken terug mijn dieren EHBO behaald. Vorige keer moest ze gewoon een sokje dragen, maar zelfs dat kreeg ze er met kap makkelijk af. 

Is het nodig om naar de DA te gaan terwijl ik alle dingen die hij vorige keer gebruikt heeft gewoon in huis heb? Ik zou het namelijk heel sonde vinden van het geld als ik alles ook gewoon zelf kan verhelpen…
 

(PS: ze loopt wel buiten met een schoentje om het vuil weg te houden )

honden page profiel --

honden foto van -

Hmm, de foto wil niet werken bij mij. Hij staat in ieder geval op mijn profiel :-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Dat ziet er wel wat ernstiger uit dan alleen het vel er af, er zit een gat in. Ik denk dat het ook gemeen zeer doet. Krijgt ze pijnstilling?

honden page profiel --

honden foto van -

" Dat ziet er wel wat ernstiger uit dan alleen het vel er af, er zit een gat in. Ik denk dat het ook gemeen zeer doet. Krijgt ze pijnstilling? "


Ze heeft er inderdaad veel last van, dat gat is er in gekomen door dat ze er aan blijft knagen en likken ( en dan vooral s' nachts als we haar niet in de gaten kunnen houden ) , eerst was het alleen het vel. We hebben haar inderdaad wat pijnstilling gegeven, daar werd ze een heel stuk rustiger van.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Enig idee hoe ze er aan komt? Zo overdreven knagen kan betekenen dat er iets in zit.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb nog even gekeken maar ik zie of voel niks raars op de wond na. Die ziet er nu ook een stuk schoner uit nu ze de kap op heeft en er niet bij kan. Dat knagen doet ze altijd bij wondjes, hoe klein ze ook zijn of waar ze ook zitten...

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Inderdaad zorgen dat ze er niet aan kan komen en zo min mogelijk op laten staan. Nadat ze buiten is geweest even de wond schoonmaken. Mocht het gaan vriezen (strooisel!) even een sok eroverheen doen of iets dergelijks, zout in de wonden is niet voor niets een gezegde.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

Hoi Bodine

Als de wond droog is mag het best zonder verband en is het net goed om even  te luchten .
Als je gaat wandelen zou ik ter bescherming /gevoeligheid nog even een verbandje erom doen .(evt schoentje )Weet niet of je van de da  medicijnen hebt gekregen tegen de jeuk (prednison;-)) Ja mensen ik weet dat dit de huid net dunner kan maken ,maar soms moet je even kiezen tussen 2 kwade he en als de hond het blijft open likken en gek wordt van de jeuk dan kreeg mijn hond prednison om de wond te laten herstellen (knagen en likken aan poten heeft als grootste oorzaak allergie ) Verder zou je als supplement dermazyme zinc kunnen geven
Heeft de da ook gecontroleerd op mijten (misschien is dat wel de oorzaak ?),blijft altijd moeilijk bij zoiets om de juiste oorzaak te vinden .

sterkte ermee ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Hoe is het nu?

honden page profiel --

honden foto van -

Het gaat nu goed met haar. Er is al weer een laagje vel overheen gegroeid alleen nog niet veel eelt. Dus ze loopt voorlopig nog buiten met een schoentje om te voorkomen dat het weer open gaat, het is erg dun.  Binnen loopt ze al zonder schoen en zonder kap.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

;-)

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^