welk hondenras past het beste bij me ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lisalisa

honden foto van lisa

ik ben van plan over een jaar of 3 misschien eerder lichteraan wanneer  ik een huis krijg een hond te nemen dit wordt mijn eerste hond  de hond moet snel basis commandos op kunnen pakken en hele lange wandelingen kunnen make en lekker veel kunne spele ook ben ik heel de dag thuis dus heb ik genoeg tijd voor een hond  verder moet die goed om kunne gaan met katten aangezien ik een kat heb die dan meeverhuist en de hond moet mij kunnen verdedigen of  in iedergeval blaffen als ik lastig gevalle wordt savonds op straat veel borstelen is geen probleem ik ben zelf heel zacht en gevoelig van karakter ik zat te denke aan een schotse collie sheltie of grote keeshond of middenslag keeshond  maar ik weet dus niet goed welke hond het beste bij me past en wat de verdere keuzes zijn

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Reaching for the stars... :-) Wat ga je doen als je hond hier niet aan voldoet? Wij hadden vroeger thuis een blauwe keeshond (wolfsgrauw) en hij was geweldig maar niet heel rastypisch. Onze hond was juist heel erg lief en wilde altijd geknuffeld worden. Hij was heel erg rustig van aard en begaan met iedereen in het gezin.

Ga eens een online test maken om te zien wat hier uit komt. Dan kun je een beetje een idee krijgen van welke rassen passen bij jouw mogelijkheden.

honden page profiel lisalisa

honden foto van lisa

hondenras testen online kome allemaal honde uit die ik niet wil die teste lijke me ook niet heel goed soieso de honden die ik opnoemde daar heb ik allemaal  het een en ander over gelezen  maar ik dacht na aanleiding van me beschrijving misschien wiste mense hierop nog een ander ras wat misschien ook goed kon passe zodat ik daar meer info over kan zoeke  en ik wil wel een hond die van knuffele houd maar geen allemans vriend dus niet een hond die als een dooie er rustig bij gaat staan als iemand je wat aan wilt doen verder moet de hond dus een goeie uithoudingsvermogen hebben om lekker lang te kunne wandele en spele en goed met katten omgaan

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

wat voor honden komen uit de test als ik get zo hoor kan je best wel veel rassen aan en moet je gewoon een paar rassen uitkiezen om je in te verdiepen misschien is het een idee om sowieso een rasgroep te kiezen en je daar dan in te verdiepen je kan ook gewoon voor de golden gaan want dat is de beste hond

Niet 100% serieus bedoelt dit natuurlijk.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Maar Nelis & Noa, dat zegt iedere baas over zijn/ haar hond... Ik zou niet zeggen dat ik een Golden de beste hond vind :-)
Die testen vind ik juist best goed in elkaar zitten. Als je het niet 'eens' bent met de uitkomst dan vraag ik me af of je eigenlijk niet al een heel duidelijk beeld hebt van wat je zou willen. Natuurlijk is het dan niet leuk om erachter te komen dat zo'n hond niet bij je past.

honden page profiel lisalisa

honden foto van lisa

er kwam een keer tervuerense herder uit en  friese staby  en schiperke  
en met goden retrievers heb ik ervaring had logeer golden retriever maar die gaan steeds dat vieze water in dat vindt ik niks verder wel hele gehoorzame honden  maar ik denk niet dat ze aanslaan als ze het niet vertrouwen  en of ze goed met katten kunnen weet ik niet toen we die logeer golden hadde hadde we die kat nog niet en die logeer golden hebbe we niet meer

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Elke hond kan je leren aan een kat, als je wilt dat je hond je gaat beschermen moet je een waakhond nemen en zeker geen collies dat zijn geen waakhonden. maar even een andere vraag hoe weet je of je over 3 jaar thuis zit? moet je niet werken?

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

De sheltie en Schotse collie passen helemaal niet bij je eisen. Dat zijn namelijk honden die erom bekent staan dat ze erg zachtaardig zijn. Jij wilt een hond die je beschermt, dan wil ik je doorverwijzen naar de herdershonden. Die zijn slim, trouw, waaks en beschermen hun baas.

honden page profiel lisalisa

honden foto van lisa

nee ik zit in een wajong uitkering  om reden die je niks aangaan maar goed daar gaat het niet over  ik dacht dat ik over schotse collies las dat in geval van nood  ze wel aanslaan

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

nee hoor ze rennen eerder weg dan dat ze wat doen, dit zijn honden die heel erg gevoelig zijn.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

" nee hoor ze rennen eerder weg dan dat ze wat doen, dit zijn honden die heel erg gevoelig zijn. "


Dit kan ik beamen. Ik heb namelijk zelf een Schotse collie. Hij blaft bij situaties die hij niet vertrouwd, maar die blaf maakt echt geen indruk. Je hoort duidelijk dat het een blaf is die zegt blijf uit mijn buurt, ga maar naar mijn baasje. Die hond wilt dat zijn baas hem beschermt, niet andersom.

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

"

Dit kan ik beamen. Ik heb namelijk zelf een Schotse collie. Hij blaft bij situaties die hij niet vertrouwd, maar die blaf maakt echt geen indruk. Je hoort duidelijk dat het een blaf is die zegt blijf uit mijn buurt, ga maar naar mijn baasje. Die hond wilt dat zijn baas hem beschermt, niet andersom. "


.inderdaad onze collie blaft uit onzekerheid zeker niet om mij te beschermen hahaha

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

En onze keeshond heeft 1 keer zijn tanden laten zien toen een oom het ijsje van mijn zus wilde afpakken. Mijn oom deinsde flink terug. Dat was een trots moment trouwens... maar buiten die ene keer heeft hij dat nooit gedaan hoor. De Maltezer sloeg wel aan, keer op keer :-D

honden page profiel lisalisa

honden foto van lisa

maltezers heb ik ook ervaring mee dat zijn echt van die lelijke oude vrouwtjes honden die naar elke hond blaffen niks voor mij  mja beschermen is ook geen must maar zou fijn zijn als ik savonds alleen buiten loop aangezien ik dit niet fijn vindt  maar ik hoef ook weer geen duitse herder mechelse herder want ik zoek wel een zachtaardige hond geen agressieve  maar toch ook eentje die blaft als iemand bedreigend overkomt

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

De Hollandse herder past perfect in dat plaatje, de oudduitse herder ook. Die zijn beide gevoelig, makkelijk te trainen en uitstekende gezinshonden.

Mag ik vragen waarom je absoluut een gevoelige hond wilt? Die zijn namelijk moeilijk op te voeden omdat ze een bepaalde aanpak nodig hebben. Je klinkt niet als iemand die ervaring heeft met honden.

honden page profiel lisalisa

honden foto van lisa

ik wil een gevoelige hond omdat ik dat zelf ben ik dacht dat als je gevoelig bent dat zo'n hond dan beter bij je past  en nee ik heb nog nooit een hond gehad alleen een logeer golden en ik liet altijd een maltezer en sint bernard en beagle en king charles spaniel uit

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Ik ben nogal kalm van mijn eigen, nuchter. De honden die bij mijn testen eruit kwamen zijn border collie en Schotse collie. Jou redenatie is scheef. Een gevoelige hond heeft een baas nodig die zijn eigenschappen complementeerd, en niet een menselijk spiegelbeeld. Als jij een Schotse collie neemt dan beloof ik je dat je enorm teleurgesteld zult worden.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Hoe oud ben je nu en wat heb je overdag gedaan?

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Bijna iedere hond zal wel van zich laten horen, wanneer er echt nood aan de man is. Mijn ouders hebben een Labrador die echt geen vlieg kwaad doet, maar me wel degelijk beschermde, wanneer hij de situatie niet vertrouwde. En dan praat ik over een hond die voor iedere andere hond op z'n rug ging liggen en voor iedereen aardig was, een hond van wie je zo'n 'beschermdrift' totaal niet zou verwachten. Ik ben dan ook van mening dat iedere hond zijn baas zal proberen te beschermen als dat echt nodig is, al zit er natuurlijk wel verschil in de manier waarop.

Maar als ik jou was zou ik me goed gaan inlezen in de rassen die je aanspreken en vooral ook in wat het hebben van een hond nu daadwerkelijk inhoudt. Je geeft aan dat je geen Golden Retriever zou willen, met als reden 'dat zij in moddersloten zouden springen'. Dat vindt ik een beetje een aparte redenatie en het roept dan ook vragen bij me op; hoe ga je het dan ervaren als jouw hond eens een keer op zo'n manier z'n plezier zoekt, terwijl jij daar niet van gediend bent?

Maar ga je verdiepen in alles wat met honden te maken heeft, bezoek eens een keer een show of sportevenement en ga bij mensen langs die het ras hebben, waar je voorkeur naar uitgaat. Bezoek eens een fokker, vraag informatie, bespreek goed of het ras bij je past. Ik durf je, op basis van de informatie die je nu gegeven hebt, geen ras aan te beleven. Dus ik hou me verder even op de achtergrond, succes met je zoektocht! :-)

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Kijk is naar een Witte Herder, die zijn qua karakter wat zachter en liever dan de Duitse. Zij zijn niet aggressief als ze goed gesocialiseerd worden met andere dieren en mensen.

Ik heb zelf een Witte Herder en twee katten en dat gaat prima samen. Witte Herder hechten zich aan een baasje of aan een gezin.

Witte Herders uit werklijnen hebben een goede werklust en zijn geschikt voor bijna alle hondensporten, ook vinden zij het heerlijk om lekker te wandelen. En ik vind het persoonlijk prachtige honden om te zien.

Verder zou ik me goed inlezen in alles wat met honden te maken hebben en een paar keer langs fokkers gaan van de rassen die jou aanspreken en dan goed over het karakter van het ras praten. Goede fokkers zullen jou ook eerlijk vertellen of een ras wel of niet bij je past.

Dat een ras bepaalde karakter eigenschappen heeft betekend niet dat ook elke hond hier 100% aan voldoet.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^