hoe weet ik of mijn hond drachtig is?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kristin meeuskristin meeus

een tijdje geleden was mijn hond loops, hoe kan ik nu weten of ze drachtig is of niet? ik woon in het buitenland en de da hier is een flop.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je kan overal je licht opsteken hierover, internet.

na een week of vier kan je zien of je hond dikker wordt, de tepels zijn opgezet, kan ook schijndracht zijn . maar voor een goede beoordeling kan je bij je dierenarts een echo maken, na vier weken.

je kan ook het gedrag van je hond zien veranderen, als je hond meerderen keren na een loopsheid schijndrachtig is geweest kan dat natuurlijk ook weer, maar zekerheid heb je als je een echo laat maken, na vier weken.

je woont in het buitenland ? waar ? ook in het buitenland zijn er natuurlijk goede klinieken, bel eens overal rond zodat je terecht kan voor een echo.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Is ze gedekt? En weet je dan ook op welke datum?
Dat is wel belangrijk te weten.

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Als je hond in de 2e week van de loopsheid gedekt is ( tussen dag 10 en 14...bij benadering) is de kans wel aanwezig dat ze drachtig is. De eerste vier weken merk je weinig, daarna zal de buik wat dikker worden, tepels worden beter zichtbaar, en heel geleidelijk verdwijnt het haar rondom de tepels. Qua gedrag is per hond wisselend. De ene teef doet gewoon net als altijd, andere hondjes worden wat slomer, kunnen af en toe wat misselijk zijn, sommigen eten meer, anderen minder..kortom; om helemaal zeker te zijn zul je of naar de DA moeten, of af moeten wachten!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Indien je dierenarts een flop is,
heb ik echt wel medelijden met je teefje indien ze effectief zwanger is en er iets zou mislopen tijdens de bevalling.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Om er zeker van te zijn dat je teef gedekt is moet je een echo laten maken. Als je dierenarts zo slecht is zou ik echt opzoek gaan naar een ander. Mocht je teef zwanger blijken dan is het altijd verstandig als er een dierenarts klaar staat die kan ingrijpen wanneer het mis gaat! Denk bijvoorbeeld aan een (spoed)keizersnede. Het zou echt heel erg verdrietig zijn als je je teefje daardoor verliest.

Heel veel succes en hopelijk vind je een goede DA!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als je hond loops is, ben jij diegene die het best weet of ze drachtig is of niet: het is namelijk de bedoeling om een loopse teef nooit uit het zicht te verliezen en steeds aan de lijn te houden. Eender waar je woont, of dit nu Europa, Azie of Afrika is...

Dus is er geen reu in je buurt geweest, kan ze ook niet drachtig zijn.

Dierenarts een flop? Dringend zoeken naar een andere, zelfs al moet je er een eindje voor rijden.

honden page profiel kristin meeuskristin meeus

Bedankt voor jullie reacties, de dierenarts zelf zegt hier dat ze hier maar voor de show zitten(ik woon in lybie, africa), toen men pup ziek was wouden ze nog geen baxter steken, tis een ellende

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wat ga je doen als de bevalling misloopt? Je moet toch een deftige DA stand-by hebben tijdens de bevalling.

Verder is het toch belangrijk dat je een echo maakt. Want als je hond bv in verwachting is van 1 pup kan dat voor problemen zorgen. Normaal zorgen  de feutussen voor stress waardoor de moeder de bevalling in gang zet. Maar als er maar 1 pup is is er weinig stress. Als de pup er dan te lang ik blijft zitten wordt ie te groot en kan het zijn dat hij vast komt te zitten ik het geboorte kanaal.

Volgende forumvraag: Wat als............
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^