Nog loops of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Mijn hond is ongeveer een maand geleden voor de 2e x loops geworden. Ze heeft 1,5-2 weken gebloed, toen een dag of 4 niet gebloed, en toen zo'n 3 dagen af en toe een druppel bloed. Dat laatste konden we niet goed zien, want dat was meer afscheiding dan bloed, een bijna doorzichtige, donkerrode substantie. Die druppels waren dus niet goed te zien op de vloer. De laatste x dat we de hier boven genoemde druppels op de vloer zagen, is nu ruim een week geleden. Was dat dan de 2e bloeding en is ze dus niet loops meer? Of zit ze nog steeds in haar vruchtbare periode? 2,5 week lijkt me wat lang voor die vruchtbare periode, en waar ze de eerste paar dagen (direct na de 1e bloeding) zelf alle reuen probeerde te bespringen en bij het snuffelen gelijk haar staart opzij deed, doet ze nu weer als vanouds: staart tussen de poten en gaan zitten als een hond aan haar kont probeert te snuffelen. Maar die 2e bloeding duurde echt maar 2/3 dagen, en ze verloor tijdens die dagen net zoveel bloed als ze tijdens de eerste bloeding in een uur verloor. Was het niet gewoon wat nadruppelen van de eerste bloeding en dat de 2e bloeding nog moet komen?

Ik vraag dit, omdat ik met haar naar de dierenarts moet en we daarvoor een groot stuk door een park (= losloop gebied) moeten lopen. Als ze inderdaad nog loops is vind ik dat een te groot risico, en op zich kan het nog wel even wachten. Maar ik maak me wel zorgen om haar (blaren in haar mond, moest sowieso komen als ze groter werden, is niet het geval, maar laat er liever wel even naar kijken) en nu heb ik nog tijd en over een week wordt dat lastiger omdat ik dan weer vol aan het werk ga.

Hoe haar eerste loopsheid ging weet ik niet zo goed meer. Na de eerste bloeding (die toen ook 1,5-2 weken duurde) gingen we op vakantie en bracht zij een week in het pension door. Daarna was een erg drukke hectische periode waardoor ik de details van haar loopsheid niet zo goed meer kan herinneren.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Gemiddeld duurt een loopsheid 3 weken. Bij de ene hond kan het wat korter zijn, bij de andere wat langer.
Als ik het goed begrepen heb, is het laatste bloedverlies ondertussen 1 week geleden? Dan is de loopsheid voorbij.

Voel je je niet helemaal zeker bij een wandeling in losloopgebied? Hou je eigen hond dan aan de lijn, en neem een paraplu mee (geen luxe overigens, met dit weer ':-)). In het geval er toch een enthousiaste reu op haar komt afstormen, open je de paraplu in zijn richting, alvorens ie je teefje bereikt heeft. Dat remt de hond alvast af. Je kan ook altijd aan je teefje het commando 'zit' geven en zelf achter haar neerknielen, zodat niemand aan haar kont kan.

Dus wandel gerust naar de DA!

Volgende forumvraag: hondenverzekering?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^