Stabiel op gewicht krijgen... Tips? *update, pag7*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Hoi hoi.

Ik heb even een vraagje m.b.t. Max zijn voeren.

Hij is een tijdje wat te dik geweest en stond daarom op een dieet. Hij kreeg 200 gram Renske vers per dag. Dit ging heel lang goed, maar nu is hij toch weer wat afgevallen. Hij weegt op dit moment 28,9 kilo en is perfect op gewicht. Ik kan zijn ribben goed voelen, maar kan ze niet zien (ook niet als hij nat is).

Maar, wat moet ik nu aan grammen voeren? Van 200 gram per dag valt hij af. En van 300 gram per dag komt hij aan.... 
Het Renske bakje delen we nu in 4 zeg maar en daar doet hij 2 dagen mee.. Zou het een optie zijn om hem in 3 te delen? 
Of kan ik 2 dagen in de week ook nog rauw voer geven, Carnibest of Smuldier en daarvan dan 400 gram per dag?

Nu krijgt hij wel eens Smuldier hart, en dan 200 gram per keer.. 

Als ik dit een dag of 2 in de week blijf doen, en dan afwissel met Carnibest en dan dan 400gram per dag en dan de andere 5 dagen gewoon 200 gram per dag Renske.

zou dat een optie zijn?

Ik ontvang graag tips.
(7dagen in de week rauw voeren gaat niet, Max krijgt dan erg last van zijn oren we hebben een maand of 6 rauw gevoerd en moesten elke dag zijn oren grondig schoonmaken, nu hij op Renske vers staat gaat het goed.)


Max is een Golden Retriever reu, geholpen.

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

ik vind 200gr renske voor een grote golden veel te weinig! Een hondje van 7.5kg eet zoveel!
Als ik jou was zou ik echt bang zijn dat max niet voldoende mineralen etc binnen krijgt met zulke kleine hoeveelheden....

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Stel dat je die 800 gram in 3 gaat delen dan voer je dus ~267gram per dag. Nog steeds weinig, maarja als de hond op 300gram aankomt moet je daar naar luisteren. Dikke 250gram geven kan je proberen, regelmatig wegen en alles goed in de gaten houden lijkt me dan het beste :-) 
Zelf ben ik voorstander van brok en dan geef je ook gewoon de hele tijd hetzelfde wat het allemaal een stuk makkelijker maakt.

Mijn advies zou dus zijn: Als je hond afvalt en hij is nu mooi op gewicht, geef iets meer... nogal logisch :-D

honden page profiel NoonNoon 3 doggies

honden foto van Noon

ik snap je helemaal. Ik heb er hier 1 van 18 kilo en die krijgt maar 300 gr kvv. 300 gr is meer voor een hondje van 15 kilo. Maar goed ze ziet er goed uit en zou zelfs af moeten vallen )wat niet gebeurd ;-)
en meerdere merken kvv gehad en meerdere merken brok. Maar hupsakee het zat er zo weer aan. En naast voer krijgen ze erg ewinig extra behalve af en toe wat te kluiven

honden page profiel --

honden foto van -

" ik vind 200gr renske voor een grote golden veel te weinig! Een hondje van 7.5kg eet zoveel!
Als ik jou was zou ik echt bang zijn dat max niet voldoende mineralen etc binnen krijgt met zulke kleine hoeveelheden.... "


Tja, ik hoor het vaker. Maar als ik hem meer als 300 gram ga voeren is hij binnen no-time tonnetje rond... Hij woog eerst 32 kilo. En is nu goed op gewicht met 29 kilo.
Ik kan er ook niets anders van maken. Hij komt nou eenmaal snel aan.....

Edit: Hij krijgt als beloningen Renske brokken. Zo'n 30gram per dag (worden ook gebruikt voor hersenwerk)

honden page profiel --

honden foto van -

" Stel dat je die 800 gram in 3 gaat delen dan voer je dus ~267gram per dag. Nog steeds weinig, maarja als de hond op 300gram aankomt moet je daar naar luisteren. Dikke 250gram geven kan je proberen, regelmatig wegen en alles goed in de gaten houden lijkt me dan het beste :-) 
Zelf ben ik voorstander van brok en dan geef je ook gewoon de hele tijd hetzelfde wat het allemaal een stuk makkelijker maakt.

Mijn advies zou dus zijn: Als je hond afvalt en hij is nu mooi op gewicht, geef iets meer... nogal logisch :-D "


Brokken was voor Max op den duur geen optie meer. Hij schrokte enorm (ook met antischrok bak) en met Renske vers doet hij dit veel minder en verslikt zich ook niet meer.

Ja, meer geven snap ik. Maar ben zo bang dat hij weer aan komt en we wéér zo'n lange weg moeten afleggen om hem te laten afvallen....  Vandaar mijn vraag O-)

honden page profiel --

honden foto van -

" ik snap je helemaal. Ik heb er hier 1 van 18 kilo en die krijgt maar 300 gr kvv. 300 gr is meer voor een hondje van 15 kilo. Maar goed ze ziet er goed uit en zou zelfs af moeten vallen )wat niet gebeurd ;-)
en meerdere merken kvv gehad en meerdere merken brok. Maar hupsakee het zat er zo weer aan. En naast voer krijgen ze erg ewinig extra behalve af en toe wat te kluiven "


Max krijgt best veel extra's. We zijn nog volop in training op sommige gebieden, dus er vliegen heel wat beloningen (Renske brokken) door heen... Daarnaast krijgt hij lamstrainers en een enkele keer een runderoor of runderkophuid.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" ik snap je helemaal. Ik heb er hier 1 van 18 kilo en die krijgt maar 300 gr kvv. 300 gr is meer voor een hondje van 15 kilo.  "


Mellow (tussen de 15 en 16 kilo) kreeg altijd 500 gram KVV ;-)

Ik weet niet of Max dingen niet mag eten? Anders zou je hem 's morgens ook een half blikje Applaws kunnen geven. Dan krijgt ie 's morgens ongeveer 75 gram Applaws en 's avonds 200 gram Renske.

honden page profiel --

honden foto van -

"

Mellow (tussen de 15 en 16 kilo) kreeg altijd 500 gram KVV ;-)

Ik weet niet of Max dingen niet mag eten? Anders zou je hem 's morgens ook een half blikje Applaws kunnen geven. Dan krijgt ie 's morgens ongeveer 75 gram Applaws en 's avonds 200 gram Renske. "


Max kan over het algemeen alles eten, alleen van gluten krijgt hij last. O-)

Ik zal er eens naar kijken. Dank je voor de tip!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Op barfplaats geven ze ook echt an dat je niet minder moet voeren dan 1,5 procent an verse voeding. Ze krijgen dan te weinig vitaminen en mineralen binnen en er zijn zelfs honden ie hierdoor epileptische aanvallen kregen. Ik vind 200 grm ook echt vel te weinig. Ik zou dan eerder gaan kijken naar vetpercentages in t voer, hoeveelheid beweging dN tussendoortjes. Evt overstappen op ander voer. Hoe kan t immers dat een grote hond met zo weinig voer ( dat van goede kwaliteit is ) te dik wordt.


Maar vooral eens werking van de schildklier laten controleren.
Er is na castratie nl een grotere kans op en te trage werking van de schildklier waardoor ze dus snel dik worden.

honden page profiel --

honden foto van -

" Op barfplaats geven ze ook echt an dat je niet minder moet voeren dan 1,5 procent an verse voeding. Ze krijgen dan te weinig vitaminen en mineralen binnen en er zijn zelfs honden ie hierdoor epileptische aanvallen kregen. Ik vind 200 grm ook echt vel te weinig. Ik zou dan eerder gaan kijken naar vetpercentages in t voer, hoeveelheid beweging dN tussendoortjes. Evt overstappen op ander voer. Hoe kan t immers dat een grote hond met zo weinig voer ( dat van goede kwaliteit is ) te dik wordt.


Maar vooral eens werking van de schildklier laten controleren.
Er is na castratie nl een grotere kans op en te trage werking van de schildklier waardoor ze dus snel dik worden. "


Voor de castratie kwam Max ook al snel aan.
Max beweegt minimaal 2,5 uur per dag en we proberen elke dag te zwemmen (met uitzonderingen op drukke dagen).
Mocht dat niet lukken krijgt hij elke dag de kans om minimaal 35 minuten los te kunnen lopen (en met geluk met andere honden te kunnen spelen).

Max krijgt als beloningen zijn Renske brokken en lamstrainers. Hiervan krijgt hij best veel omdat hij nog volop in training is op bepaalde dingen.


Ik denk dat ik eerst ga beginnen met 133 gram per keer voeren, dus 266 gram per dag ongeveer en dan eens kijken of ik 2 dagen in de week Smuldier/Carnibest of Tammenga kan voeren en daarvan dan 400 gram per dag.

Ik weet het, het is weinig. Ik zelf heb er ook veel moeite mee gehad om zo weinig te geven, maar hij woog op den duur 32 kilo terwijl 29 kilo zijn perfecte gewicht is.
De DA heeft hem laatst nog grondig onderzocht, en ja ik heb ook gevraagd naar het weinige eten en snel aankomen. Maar er zijn verder geen afwijkingen gevonden, bloed onderzocht en daar was ook alles normaal. Max is gewoon gezond verklaard op alle gebieden.....

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

Het eerste wat ik dacht was "200g?!" Noah (ongecastreerde Golden reu van 10 maanden) eet nu 850g KVV per dag met extra groentes omdat hij moet aankomen. (Hij komt wel van ver hoor, hij woog 25kg en je kon zijn ribben tellen, nu bijna 33kg en er mag nog wel wat aan van de DA. Maar dat is weer een ander verhaal)
Tja wat je al zei, van 300 komt hij aan en 200 is te weinig. Ik zou er tussenin gaan zitten en inderdaad Het pakje in 3en delen. Kijken hoe dat gaat. Max is ook gecastreerd, dus ik vind het niet heel raar dat hij een stuk minder krijgt dan een ongecastreerde Golden. De gecastreerde Golden van m'n tante eet nu ook 250g Renske per dag (hij weegt nu +- 30kg), ik zou me daar dus niet te druk om maken.

honden page profiel --

honden foto van -

" Het eerste wat ik dacht was "200g?!" Noah (ongecastreerde Golden reu van 10 maanden) eet nu 850g KVV per dag met extra groentes omdat hij moet aankomen. (Hij komt wel van ver hoor, hij woog 25kg en je kon zijn ribben tellen, nu bijna 33kg en er mag nog wel wat aan van de DA. Maar dat is weer een ander verhaal)
Tja wat je al zei, van 300 komt hij aan en 200 is te weinig. Ik zou er tussenin gaan zitten en inderdaad Het pakje in 3en delen. Kijken hoe dat gaat. Max is ook gecastreerd, dus ik vind het niet heel raar dat hij een stuk minder krijgt dan een ongecastreerde Golden. De gecastreerde Golden van m'n tante eet nu ook 250g Renske per dag (hij weegt nu +- 30kg), ik zou me daar dus niet te druk om maken. "


Zo hé! 850 gram... Poeh, zoveel heeft Max nooit gehad, zelfs toen hij nog intact was kreeg hij minder dan "normaal". Tja, wat is normaal O-)

Ik ga denk ik dan 260 gram voeren per dag... En 2 keer in de week proberen 400gram KVV....

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

" Zo hé! 850 gram... Poeh, zoveel heeft Max nooit gehad, zelfs toen hij nog intact was kreeg hij minder dan "normaal". Tja, wat is normaal O-)

Ik ga denk ik dan 260 gram voeren per dag... En 2 keer in de week proberen 400gram KVV.... "

De ene hond heeft nou eenmaal meer nodig dan de andere, zo zie je maar weer ;-).

honden page profiel --

honden foto van -

"
De ene hond heeft nou eenmaal meer nodig dan de andere, zo zie je maar weer ;-). "


Inderdaad... Geen peil op te trekken... O-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Bel de da eens om te vragen of ze de 'schildklier gecontroleerd hebben. Dit gebeurd nl niet altijd met standaard bloedonderzoek.

honden page profiel --

honden foto van -

" Bel de da eens om te vragen of ze de 'schildklier gecontroleerd hebben. Dit gebeurd nl niet altijd met standaard bloedonderzoek. "


Tja, ik ga daar eigenlijk wel vanuit omdat we juist een bloedonderzoek hebben aangevraagd omdat hij zo snel aankomt.
Geen afwijkingen gevonden zeiden ze.... Maar, ik zal eens bellen.

honden page profiel --

honden foto van -

Even een vraagje voor de "BARF kenners".

Geef je over het algemeen meer grammen BARF dan dat je KVV geeft?
(Ik zelf kan helaas geen BARF voeren omdat mijn ouders het er niet mee eens zijn, maar ben me er wel aan in het verdiepen)

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

" Even een vraagje voor de "BARF kenners".

Geef je over het algemeen meer grammen BARF dan dat je KVV geeft?
(Ik zelf kan helaas geen BARF voeren omdat mijn ouders het er niet mee eens zijn, maar ben me er wel aan in het verdiepen) "


yep, hier wel althans. Wifi eet 333-400gr kvv en 400-500gr barf per dag....

honden page profiel --

honden foto van -

"

yep, hier wel althans. Wifi eet 333-400gr kvv en 400-500gr barf per dag.... "


Komt dat omdat je zelf het vet percentage in handen hebt e.d. ?

Als het kon was ik allang begonnen met barf, maar leef met meerdere mensen die 't niet zo zien zitten. En tijd ontbreekt ook nog wel eens.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Jee, dat is wel heel weinig. wifi heeft wegens maag en darmproblemen de laatste anderhalve maand renske gegeten. ze at gemiddeld 300g per dag en weegt 18 kilo. Wifi heeft weinig voeding nodig

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik denk dat je hond een allergie heeft of ontgiftigings verschijnselen. Je geeft namelijk aan dat bij veel (supermarkt?) rauw voeding, hij met zijn oren gaat klapperen en zijn oren vies worden. Ik verwacht dan ook dat hij een rund allergie heeft en/of dat hij ontgiftigd op het moment dat hij rauwe voeding krijgt.

In de Renske brokken zitten veel granen. Ik zou je daarom willen adviseren om te kiezen voor een beter brok als beloning, zeker omdat je aangeeft veel beloningen te voeren. Weeg dan elke dag een bakje af. Dat bakje voer je helemaal op. Op die manier krijgt je hond nooit te veel of te weinig.

honden page profiel --

honden foto van -

" Jee, dat is wel heel weinig. wifi heeft wegens maag en darmproblemen de laatste anderhalve maand renske gegeten. ze at gemiddeld 300g per dag en weegt 18 kilo. Wifi heeft weinig voeding nodig "


Tja, Max heeft blijkbaar ook weinig nodig....

Hij weegt 28,9 kilo en heeft een schoft van 60 cm... Vrij klein voor een Golden reu..

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik denk dat je hond een allergie heeft of ontgiftigings verschijnselen. Je geeft namelijk aan dat bij veel (supermarkt?) rauw voeding, hij met zijn oren gaat klapperen en zijn oren vies worden. Ik verwacht dan ook dat hij een rund allergie heeft en/of dat hij ontgiftigd op het moment dat hij rauwe voeding krijgt.

In de Renske brokken zitten veel granen. Ik zou je daarom willen adviseren om te kiezen voor een beter brok als beloning, zeker omdat je aangeeft veel beloningen te voeren. Weeg dan elke dag een bakje af. Dat bakje voer je helemaal op. Op die manier krijgt je hond nooit te veel of te weinig. "


Met rauwe voeding hebben we verschillende merken geprobeerd. Na een beetje wanhopog te worden zelfs haaksbarf gehad volle 10 wk geprobeerd, zelfde probleem....

Allergie voor rund lijkt me sterktl, hij krijgt van Renske ook rund en in zijn vorige beloningsbrokjes zat ook rund, nooit geen problemen gehad....

Max deed het altijd goed op deze brokken, op het erge schrokken na dan.
Wat voor brok zou jij aanraden dan? (Die ook redelijk betaalbaar is... Bij de fokker bestellen wij onze Renske brokken, 2 x 15 kilo voor 50eu.)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"

Met rauwe voeding hebben we verschillende merken geprobeerd. Na een beetje wanhopog te worden zelfs haaksbarf gehad volle 10 wk geprobeerd, zelfde probleem....

Allergie voor rund lijkt me sterktl, hij krijgt van Renske ook rund en in zijn vorige beloningsbrokjes zat ook rund, nooit geen problemen gehad....

Max deed het altijd goed op deze brokken, op het erge schrokken na dan.
Wat voor brok zou jij aanraden dan? (Die ook redelijk betaalbaar is... Bij de fokker bestellen wij onze Renske brokken, 2 x 15 kilo voor 50eu.) "


.Renske vers bevat geen rund hoor ;-)

Ik zelf ben erg dol op Orijen 6 fish en Fish4dogs, maar dat is wellicht boven je budget. Ik zou voor een brok met veel vlees, geen graan en zo min mogelijk rare toevoegingen kiezen. Voor gevoelige honden zou ik ook het liefst tomaat vermijden.

honden page profiel --

honden foto van -

"

.Renske vers bevat geen rund hoor ;-)

Ik zelf ben erg dol op Orijen 6 fish en Fish4dogs, maar dat is wellicht boven je budget. Ik zou voor een brok met veel vlees, geen graan en zo min mogelijk rare toevoegingen kiezen. Voor gevoelige honden zou ik ook het liefst tomaat vermijden. "


Ik bedoel zijn Renske brokken :-P

Oke. Zal het er eens met mijn ouders over hebben..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"

Ik bedoel zijn Renske brokken :-P

Oke. Zal het er eens met mijn ouders over hebben.. "


Die bevatten ook geen rund: http://www.renske.com/puppy-met-kip-rijst

Renske heeft wel 2 brokken zonder graan, maar daar zit dan weer een druivenpit extract in. Druiven zijn giftig voor honden.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,119851.0.html

Bij renske adviseren ze 1 bakje van 395 grM per 15 kilo lichaamsgewicht. Voor jouw uond zou dit afgerond 2 bakjes per dag zijn. Nu vind ik dat ze vaak ruim adviseren dus zeg 1,5 pakje per dag
Jouw hond krijgt hier maar 1/3 deel van.

Neem eens contact met renske op. Ben wel benieuwd naar hun reactie.

Ik blijf t ongezond weinig vinden. En met de allergie klachten die hij heeft zou ik zeker verder onderzoek laten doen. Misschien eens naar een hollistisch da?

Wat je zelf kunt doen is stopen met alle granen, kip en rund. Die zijn vaak allergie gevoelig.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,119851.0.html

Bij renske adviseren ze 1 bakje van 395 grM per 15 kilo lichaamsgewicht. Voor jouw uond zou dit afgerond 2 bakjes per dag zijn. Nu vind ik dat ze vaak ruim adviseren dus zeg 1,5 pakje per dag
Jouw hond krijgt hier maar 1/3 deel van.

Neem eens contact met renske op. Ben wel benieuwd naar hun reactie.

Ik blijf t ongezond weinig vinden. En met de allergie klachten die hij heeft zou ik zeker verder onderzoek laten doen. Misschien eens naar een hollistisch da?

Wat je zelf kunt doen is stopen met alle granen, kip en rund. Die zijn vaak allergie gevoelig. "


Je adviseerd nu dus om de volledige voeding om te gooien ;-) In Renske vers zit namelijk ook kip (en graan in de vorm van rijst).

Ik denk niet dat de hond absurd weinig te eten krijgt. Ik denk dat hij Heeeeel veel tussendoortjes in de vorm van brok krijgt en dan is het logisch dat je in de avond minder moet voeren.

honden page profiel --

honden foto van -

"

Die bevatten ook geen rund: http://www.renske.com/puppy-met-kip-rijst

Renske heeft wel 2 brokken zonder graan, maar daar zit dan weer een druivenpit extract in. Druiven zijn giftig voor honden. "


Nou, ik heb Renske brokken (zakje van 5kilo) bij de dierenwinkel gekocht en ze zei toch echt dat dit rund - rijst was.....

Zak heb ik al niet meer, maar dan zal het wel niet zo zijn.....
Wat we van de fokker krijgen is chicken rice.

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^