Stabiel op gewicht krijgen... Tips? *update, pag7*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

"
" " Hmm, krijgt hij nog steeds veel beloningen? Renske brok toch? Heb je al eens gewogen hoeveel gram hij daar ongeveer van krijgt per dag?    " Nikki & Jet We geven nu zelf gedroogde beloningen en anders geen..... We zijn bezig met hem te belonen d.m.v. een aai e.d.   Maar zoald vandaag heeft hij ongeveer 20 gram Renske brokken gehad omdat ik gin oefenen bij de nieuwe auto die hij eng vindt.   Alleen krijgt hij meer Renske vers dus..... "
Rebecca & Max <3

 
Ohja, dat heb ik inderdaad ergens gelezen, dat je nu zelf snacks droogt. 
 
Hoe deed hij het eigenlijk op alleen brok? Kwam hij daar ook snel op aan? En last van z'n oren? Welke merken vers heeft hij ook alweer gehad? (Misschien staat het wel in het topic, maar zoekt zo lastig via mobiel) "

Op brokken kwam hij sneller aan als op vlees. Vandaar de overstap naar vlees gemaakt.

Toen had hij geen last van zijn oren.

 Hij heeft Carnibest, Smuldier, Tammenga gehad als kvv en 1 keer haaksbarf. En nu renske vers.

Golden Retriever (Gast)

Ik vind zijn gewicht van plm.28 kilo voor een GR reu ook erg weinig,de reuen die ik ken wegen pakweg 42 kilo. Ik heb een GR teef,die gecastreerd is en zij weegt ook 28 kilo en is juist een kleine Golden,we voeren haar 500 gram Carnibest per dag en ze is geen gram te dik.Ik vind voor een hond van 28 kilo 400 gram kvv het minimum,anders ben ik bang voor tekorten en dat is naar mijn mening erger dan een beetje overgewicht.Carnibest is er ook in "light"dan kun je wat meer voeren maar het zet niet zo aan.

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik vind zijn gewicht van plm.28 kilo voor een GR reu ook erg weinig,de reuen die ik ken wegen pakweg 42 kilo.
Ik heb een GR teef,die gecastreerd is en zij weegt ook 28 kilo en is juist een kleine Golden,we voeren haar 500 gram Carnibest per dag en ze is geen gram te dik.Ik vind voor een hond van 28 kilo 400 gram kvv het minimum,anders ben ik bang voor tekorten en dat is naar mijn mening erger dan een beetje overgewicht.Carnibest is er ook in "light"dan kun je wat meer voeren maar het zet niet zo aan. "


Quoten lukt niet goed dus dan maar zo...

Ten eerste, élke hond is anders. Ik ken genoeg Golden reutjes die ook rond de 30 kilo zitten. Dus, ik vind dat je niet moet generaliseren ;-)

Ten tweede, Max is KLEIN. Hij is maar zo'n 60 cm hoog in schoft. Zijn broertjes wegen ook allemaal rond de 30 á 32 kilo en 1tje daarvan weegt óók 28 kilo.
 
Ten derde, zoals al vaker aangegeven in het gehele topic. Als ik mijn hond meer ga voeren dan word hij écht te dik.. En ik vind overgewicht wél erg en al helemaal bij de Goldens i.v.m. gewirchtsproblemen. Max krijgt nu nog maar 30 gram extra qua eten en hij komt NU AL aan... Zegt genoeg niet?
 
En ja, ook de Carnibest light heb ik geprobeerd, maar ook dat haalde geen ruk uit.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Geen een weegschaal is geeykt, er kunnen vele kilo's verschil in zijn tussen de weegschalen van DA. Gewicht zegt ook niet veel. Ik kijk naar mijn hond, voel ik zijn ribben, maar zie ik ze niet, dan vind ik het goed. Ook maakt het per hond veel uit hoeveel voer hij kan verwerken, de ene verwerkt voer sneller, en doet misschien heel veel. De andere heeft een tragere stofwisseling en moet veel minder eten. 

Het is wel handig te weten hoeveel je hond eet, is hij te dik, gaat er wat van af en is hij te dun, komt er wat voer bij. Rebecca heeft helemaal gelijk met liever iets te dun dan te dik! 

Golden Retriever (Gast)

Jammer dat je nogal sarcastisch reageerd, want ik bedoel het zeker niet verkeerd.Maar als reactie op jouw laatste post kan ik dan maar 1 ding zeggen:Ga naar een Specialist,want een hond van 28 kilo,die ruim 2 en half uur per dag beweegt,zou met zulke kleine hoeveelheden echt te kort komen en alleen maar afvallen.Ergens moet er dan naar mijn bescheiden mening iets niet goed zitten.Maar goed doe er mee wat je wilt zou ik zeggen.

honden page profiel --

honden foto van -

" Jammer dat je nogal sarcastisch reageerd, want ik bedoel het zeker niet verkeerd.Maar als reactie op jouw laatste post kan ik dan maar 1 ding zeggen:Ga naar een Specialist,want een hond van 28 kilo,die ruim 2 en half uur per dag beweegt,zou met zulke kleine hoeveelheden echt te kort komen en alleen maar afvallen.Ergens moet er dan naar mijn bescheiden mening iets niet goed zitten.Maar goed doe er mee wat je wilt zou ik zeggen."
 
Quoten wil nog steeds niet:
 
Ik snap dat je het goed bedoelt hoor ;-) Maar inmiddels ben ik zelf goed moedeloos aan het worden en kom ik eigenlijk geen stap met hem vooruit... Ik ben nu naar 3 DA-en geweest en ik heb gemaild met een dietist. Ik heb gevraagd wat ik het beste kon doen. Ik heb toen uitleg gekregen dat ik het voer het beste zo langzaam mogelijk kon opbouwen en per keer dat ik er wat bij deed moest ik dat een maand volhouden. Nu heb ik het dus een maand (of langer) volgehouden met 30 gram meer, en ik heb het idee dat Max is aangekomen.. Maar, hij is nog niet gewogen dus het kan zijn dat het ook niét zo is... Daar komen we hopelijk van de week achter. Max zijn bloedwaardes en alles zijn gecheckt en er was geen enkele afwijking te vinden... Het enige wat ze nog een beetje als houvast konden bedenken was het gecastreerd zijn...

Max kreeg voor zijn castratie al minder eten als "normaal", zijn broertjes kregen allemaal meer.. En ook toen was alles prima in orde...
Max heeft nou eenmaal niet zoveel nodig denk ik... En op dagen dat we écht veel doen. Bijv als we op vakantie zijn op Texel, krijgt hij gewoon per dag 400g Smuldier. Maar, wanneer we gewoon thuis zijn krijg hij dus 260 gram per dag.

Ik ken trouwens meerdere honden die rond de 300gr krijgen, van Max zijn grootte... Ik heb me erg zorgen gemaakt eerst, maar Max heeft enorm veel energie, er zijn geen afwijkingen gevonden in zijn bloed of lichamelijk, hij geeft nooit aan dat hij honger heeft.... Dus, ik zou niet weten waarom ik dan meer zou gaan voeren terwijl hij daar alleen maar dikker van wordt. En Max is al eens te dik geweest, en dat was écht zielig... Hij had lang niet zoveel lol in het zwemmen en spelen met andere honden.....

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

@ Golden Retriever gast. Hoe kan je nou tekorten hebben als verschillende voedingsstoffen altijd met dezelfde relatieve hoeveelheden binnenkomen? Als je op caloriebehoefte doelt dan is het bewezen niet waar, omdat de hond wanneer hij meer krijgt dan 400 gram kvv aankomt in gewicht, zoals door ts gemeldt.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Bij honden wordt echt aangeraden om niet onder 1,5% aan voeding te geven. Waarom niet? Als ze erg weinig voer krijgen kunnen ze niet genoeg vitamine en mineralen uit voeding halen. Er is simpelweg niet meer. Tekorten kunnen zorgen voor nare problemen.
http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,119851.msg2850308.html#msg2850308

Ik zou tannetje koning eens raadplegen. Met de reguliere da kom je er duidelijk niet uit.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Goed advies, Kim en Casper...

 

Een kantlijn over de norm 2%...

Binnen de zelf samengestelde diëten is overal vanaf te wijken, het zijn richtlijnen. Wat belangrijk is, is vooral te anticiperen op wat jouw individuele hond je laat zien. Dat houdt in dat je vooral met voeren op het oog het beste resultaat bereikt voor die individuele hond. Maar dan wel in de juiste optimale verhoudingen door de week heen, zodat geen broodnodige voedingsstoffen worden gemist. Dan bestaat er ook nog zoiets als 'voeren met de seizoenen mee', waarbij er honden zijn die het hele jaar door diverse behoeftes laten zien. Het kan dan gerust zo zijn dat na de winter minder gevoerd hoeft te worden, in de zomer een hond met 1% van zijn totaalgewicht al meer dan voldoende heeft, tegen de herfst de percentages evenredig opgehoogd kunnen worden, om in de winter weer optimaal 2-3% van zijn totaalgewicht gevoerd te worden.

 

Vaak kan dan niet gesteld worden dat de hond in hoog zomer 'tekorten' op zal lopen, want je past je aan in behoefte van de hond zelf. En ook dan kun je redelijk in balans voeren, zonder belangrijke voedingsstoffen te missen.

 

Dat is wat ik dus al jaren zie bij mijn eigen honden en ik maak me daar geen sikkepit zorgen om. 1 hond zit dus in voorjaar en zomers op die 1,5%-1%...

Wat mij wel zorgen zou baren, is dat de hond van TS nu al op iets boven de 1% zit en nog een periode voor zich heeft, waarin makkelijk behoeftes aangepast kunnen worden. Dan is het mogelijk dat je ver ondermaats gaat voeren (hetgeen nu al gebeurt in een winterperiode, ook al is die nu mild) en je hond inderdaad tekorten op kan lopen.

Dan is het raadzaam om supplementen toe te voegen of het percentage wat gemist wordt aan te vullen met groentemixen. 

Kijk naar het KVV wat gevoerd wordt, een vetpercentage boven de 10-15% houdt in dat belangrijke voedingstoffen onthouden kunnen worden. Vet zet aan.....maar kan dus ook tekorten met zich meebrengen. Daarnaast ben je afhankelijk van wat er aan kwaliteit spiervlees en orgaanvlees in een KVV wordt gedraaid. Dan kun je naar mijn mening maar beter zelf samengestelde voeding geven, zodat ik grotendeels zelf in de hand heb wat ik voer.

honden page profiel --

honden foto van -

Als ik op mezelf zou wonen en Max van mij was, zou ik allang bezig zijn geweest met Barfen en een betere KVV.

Helaas is Max niet van mij en woon ik dus ook niet alleen en dan gaat het een stuk lastiger om het voer zelf samen te stellen. 

Afgelopen weekend (za en zo) heeft Max per dag 400 Smuldier gehad (vlees kompleet, pens vlees kompleet). Op deze dagen doet hij het meest omdat we dan allemaal vrij zijn en er met gem op uit gaan... 

 

Ik weet dat Smuldier kwalitatief gezien niet goed is, maar wij kunnen nou eenmaal niet groots inslaan. Mijn ouders hebben net een nieuwe vriezer en die is een stuk kleiner als de oude, helaas wille  ze geen 2de vriezer bedoelt voor Max zijn vlees...

 

Verder hebben we ook geen verkooppunten in de buurt van het KVV wat kwalitatief wél goed is....

 

Carnibest willen mijn ouders en ik niet meer geven omdat dit veel vetter is... Tammenga zit in enorm onhandige bakjes. En ik zelf neig dus naar Tinlo... Maar, dan zit ik weer met het feit dat ik moet bestellen in vrij grote hoeveelheden. En aa gezie  ik Max nog niet meer als 266gr per dag geef, weet ik ook niet hoeveel hij zou krijgen als ikhem op Tinlo over zet (wat ik heb begrepen is deze kvv niet vet).

 

Ik doe echt mijn uiterste best en zoals ik zei als ik het voor het zeggen had, dan was ik met Max gaa barfen. Dan nog weet ik niet op hoe veel grammen eten ik uit zou komen, maar afijn...

 

Als het lukt gaan we hem deze week laten wegen en zullen we zien wat de weegschaal zegt.

K heb de hele week stage dus ik weet niet of ik optijd thuis ben om naar de DA te gaan...

 

Dank voor alle tips, ze worden zeer gewaardeerd :-) Ik neem het allemaal mee en leg het allemaal voor aan mijn ouders. 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik ben totaal geen wiskunde ster.  Dus sorry voor de misschien domme vraag, maar hoe weet ik hoeveel gram hij moet krijgen  bij 1,5% van zijn lichaamsgewicht? (Op dit moment dus rond de 28,5 kilo)

 

 

 

Sorry voor eventuele typfouten in het vorige bericht (en/of dit berciht). Post dit vanaf mijn smartphone..

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

" Ik ben totaal geen wiskunde ster.  Dus sorry voor de misschien domme vraag, maar hoe weet ik hoeveel gram hij moet krijgen  bij 1,5% van zijn lichaamsgewicht? (Op dit moment dus rond de 28,5 kilo)
 
 
 
Sorry voor eventuele typfouten in het vorige bericht (en/of dit berciht). Post dit vanaf mijn smartphone.. "

 Ik ben zelf ook geen wiskundige, maar ik denk dat 1,5% van 28,5kg 427,5 gram is 

(28,5x 0,015 = 0,4275)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Bij Carnibest ligt het vetpercentage bij alle smaken rond de 14%. De light variant bevat 10% vet

 

Bij Tinlo verschillen de percentages behoorlijk per diersoort:

 

Natuurlijk: 15%

Kip: 10%

Eend: 9,8%

Konijn: 20.1%

Makreel: 17.5%

 

Smuldier pens/vlees compleet en vlees compleet bevatten allebei 14.8% vet. 

 

Zou je niet kunnen proberen om hem een tijdje op alleen Smuldier te zetten als bestellen lastig is i.v.m. vriesruimte? 

 

Je zou eventueel ook nog bij Caroba kunnen bestellen, daar hoef je niet zoveel te bestellen wil je geen verzendkosten betalen. Ik dacht dat het vanaf €25,- al gratis geleverd wordt. 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Bij Carnibest ligt het vetpercentage bij alle smaken rond de 14%. De light variant bevat 10% vet
 
Bij Tinlo verschillen de percentages behoorlijk per diersoort:
 
Natuurlijk: 15%
Kip: 10%
Eend: 9,8%
Konijn: 20.1%
Makreel: 17.5%
 
Smuldier pens/vlees compleet en vlees compleet bevatten allebei 14.8% vet. 
 
Zou je niet kunnen proberen om hem een tijdje op alleen Smuldier te zetten als bestellen lastig is i.v.m. vriesruimte? 
 
Je zou eventueel ook nog bij Caroba kunnen bestellen, daar hoef je niet zoveel te bestellen wil je geen verzendkosten betalen. Ik dacht dat het vanaf €25,- al gratis geleverd wordt. 
 
  "

 wat ik een beetje het probleem vind met alleen Smuldier is de weinige smaken/diersoorten.... 

 

Weet jij toevallig of Kivo een goed merk is? En qua vet wat erin zit? 

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

Heb je toevallig een PetsPlace in de buurt? daar verkopen ze ook allerlei soorten KVV (o.a. energique, Tinlo, etc), daar kan je ze gewoon per stuk halen, misschien makkelijker voor in de vriezer? 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

"  wat ik een beetje het probleem vind met alleen Smuldier is de weinige smaken/diersoorten.... 
 
Weet jij toevallig of Kivo een goed merk is? En qua vet wat erin zit?  "

 

Kivo heb ik zelf nooit in huis gehad. Heb even gekeken qua vetpercentage:

 

Kivo Compleet: 16.7%

Kivo Rundvlees: 8.8%

Kivo kip/vis: 23.4%

Kivo pens/kip: 13.9%

Kivo eend en Kivo lam staat het vetpercentage niet bij helaas. 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Heb je toevallig een PetsPlace in de buurt? daar verkopen ze ook allerlei soorten KVV (o.a. energique, Tinlo, etc), daar kan je ze gewoon per stuk halen, misschien makkelijker voor in de vriezer?  "

 redelijk in de buurt ja... Ik zal er eens gaan kijken!:-)

 

 

Wat raden jullie aan qua merk? Voor een hond die energiek is, maar snel aankomt......

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

"  redelijk in de buurt ja... Ik zal er eens gaan kijken!:-)
 
 
Wat raden jullie aan qua merk? Voor een hond die energiek is, maar snel aankomt...... "

 

Ik denk dat ik gewoon lekker zou afwisselen, niet te veel vettere soorten nemen. Dus misschien Tinlo, Carnibest (zou ook de light variant nemen) en af en toe Smuldier? Als hij een dag veel tussendoortjes heeft gehad, dit 's avonds weer van zijn maaltijd afhalen. 

 

En eventueel met hem gaan fietsen? 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

"  
Ik denk dat ik gewoon lekker zou afwisselen, niet te veel vettere soorten nemen. Dus misschien Tinlo, Carnibest (zou ook de light variant nemen) en af en toe Smuldier? Als hij een dag veel tussendoortjes heeft gehad, dit 's avonds weer van zijn maaltijd afhalen. 
 
En eventueel met hem gaan fietsen? 
 
  "

 met fietsen doe ik Max geen plezier.... Hij vindt het geen bal aan.... Zwemmen doen we daarvoor in de plaats zo vaak mogelijk... Liefst elke dag..

 

Heb even met mn moeder gepraat en we gaan eens kijken naar de wat betere kvv merken. En we kijken even hoe we dat met bestellen gaan doen.... 

 

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

"  met fietsen doe ik Max geen plezier.... Hij vindt het geen bal aan.... Zwemmen doen we daarvoor in de plaats zo vaak mogelijk... Liefst elke dag..
 
Heb even met mn moeder gepraat en we gaan eens kijken naar de wat betere kvv merken. En we kijken even hoe we dat met bestellen gaan doen.... 
  "

 Het is dat je niet om de hoek woont, anders had je met ons mee kunnen bestellen! Is er niet iemand in de buurt die ook KVV voert? Dan kan je makkelijker kleinere hoeveelheden meebestellen 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

"  met fietsen doe ik Max geen plezier.... Hij vindt het geen bal aan.... Zwemmen doen we daarvoor in de plaats zo vaak mogelijk... Liefst elke dag..
 
Heb even met mn moeder gepraat en we gaan eens kijken naar de wat betere kvv merken. En we kijken even hoe we dat met bestellen gaan doen.... 
  "

 

Ah, jammer dat hij niet van fietsen houdt. Maar zwemmen is ook goed! 

 

Bij Caroba is bestellen is vrij makkelijk. Je kan de rollen gewoon per stuk bestellen. €25,- zit je toch wel vrij snel aan en dan wordt het gratis bezorgd. Verder durf ik niet te zeggen bij welke webshops dit nog meer zo makkelijk gaat. Ik heb het geluk dat ik Carnibest op mijn werk verkoop en het vanaf daar dus kan meenemen en met 20 minuutjes rijden ben ik bij een winkel die heel veel goede merken KVV heeft. Hoeft nooit via internet te bestellen...

 

Anders misschien even mailen of bellen naar Tannetje Koning. Ik vermoed dat zij wel wat goede tips voor je kan hebben.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Hoe gaat het inmiddels? 

honden page profiel --

honden foto van -

Max krijgt grotendeels van de tijd nog altijd Renske, maar we zijn ons aan het orienteren op KVV... We wisselen wat KVV's af, kijken of Max het wel lekker vindt ect... Tot nu toe hebben we Duck, Tammenga en Tinlo gehad..... 

Gelukkig van Tinlo dichtbij een verkooppunt gevonden! :-)

 

Max is wel aangekomen, dat voel ik aan zijn ribben.... Nog altijd goed te voelen onder lichte druk, maar lang niet zo goed als een aantal wekenterug..... 

Max beweegt iets minder de laatste tijd... Ik heb een stage week gehad, mijn vader was ziek en deze week heb ik weer een stage week én een nierbekkenontsteking.... Net als een aantal weken terug... Maar, ik probeer hem sowieso 2u pdag beweging te geven en hem zoveel mogelijk te laten zwemmen :-)

 

Helaas is zijn ontlasting niet stabiel.... Dan weer dun, dan weer goed, dan weer een keertje dun....

Ik ben bang dat dit vooral komt door zijn staart vreten.... Max heeft een ganzen/zwanenpoep fetish.... Hij leert het maar niet af, en hij is daar al eens goed ziek van geweest, dus denk dat de dunne ontlasting daar vandaan komt.

 

Verder gaat het goed... Hij is lekker energiek, speels en speelt nog enorm graag met andere honden.... Hij staat per dag dus op 266 gram Renske.... Wanneer hij KVV krijgt, krijgt hij gewoon 400 gram per dag....

 

Leuk dat je er naar vroeg Nikki! :-D

honden page profiel CharlesCharles 3 doggies

honden foto van Charles

Ik weet niet of je met dit verkooppunt bekend bent, maar hier verkopen ze ook veel soorten kvv: http://www.handelsondernemingkosse.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=28&Itemid=53

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.eko-pets.nl/c-1903118/ziwipeak-graanvrij-hond/

 

Dit gebruik ik als voertjes. Het zijn superkleine snippers. Waar je dus heel veel van kan geven. Scheelt ook weer in wat hij binnen krijgt. Zit sowieso alleen gezonde ingrediënten. Is maar 2  dik en je kan ze nog breken ook. Misschien is het iets??

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Max krijgt grotendeels van de tijd nog altijd Renske, maar we zijn ons aan het orienteren op KVV... We wisselen wat KVV's af, kijken of Max het wel lekker vindt ect... Tot nu toe hebben we Duck, Tammenga en Tinlo gehad..... 
Gelukkig van Tinlo dichtbij een verkooppunt gevonden! :-)
 
Max is wel aangekomen, dat voel ik aan zijn ribben.... Nog altijd goed te voelen onder lichte druk, maar lang niet zo goed als een aantal wekenterug..... 
Max beweegt iets minder de laatste tijd... Ik heb een stage week gehad, mijn vader was ziek en deze week heb ik weer een stage week én een nierbekkenontsteking.... Net als een aantal weken terug... Maar, ik probeer hem sowieso 2u pdag beweging te geven en hem zoveel mogelijk te laten zwemmen :-)
 
Helaas is zijn ontlasting niet stabiel.... Dan weer dun, dan weer goed, dan weer een keertje dun....
Ik ben bang dat dit vooral komt door zijn staart vreten.... Max heeft een ganzen/zwanenpoep fetish.... Hij leert het maar niet af, en hij is daar al eens goed ziek van geweest, dus denk dat de dunne ontlasting daar vandaan komt.
 
Verder gaat het goed... Hij is lekker energiek, speels en speelt nog enorm graag met andere honden.... Hij staat per dag dus op 266 gram Renske.... Wanneer hij KVV krijgt, krijgt hij gewoon 400 gram per dag....
 
Leuk dat je er naar vroeg Nikki! :-D "

 Nierbekken ontsteking, auw! Beterschap!

Het schijnt dat er veel Giarida heerst. Misschien door de slechte winter dat niets is dood gevroren of zo??? Weet niet of hij er wel is op getest is? Mijn hond had het als pup. Steeds wisselende ontlasting. Na een kuur ging het goed. Wie weet??

Hier ook eten van ganzenpoep, gelukkig nog niet ziek van geweest. Ze zijn er ook zo snel mee, voor je t ziet, hap slik weg, bah! 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

En anders gewoon lekker een beetje blijven afwisselen tussen Renske en KVV. Allebei niks mis mee! 

 

Zou persoonlijk niet minder gaan geven. Maar je weet zelf dat het er nu aan ligt, dat hij wat minder beweging krijgt. Komt vast wel weer goed als je wat meer tijd hebt. 

honden page profiel --

honden foto van -

Het gaat goed... Hij lijkt wat afgevallen te zijn, nu we weer lekker bezig zijn met wandelen, zwemmen en veel spelen in de tuin. Dus, het gaat de goede kant weer op.
We geven nu ook 3keer per week KVV van Duck en daarvan krijgt hij 450gr per dag. En dat gaat tot nu toe erg goed! :)

Ook willen we weer met Max op een cursus gaan, dus even een vraagje. Wat voor beloningen kan ik het beste gebruiken? Met mijn droog machine kan ik op zich wel kalkoen drogen alleen de droger mag van mijn ouders 's nachts niet draaien en ook niet wanneer we niet thuis zijn. Dus dan zou ik zaterdags en zondags kunnen drogen. Kan ik dat wel een aantal dagen even bewaren? Zodat ik een voorraad kan aanleggen?

In mijn andere topic: https://www.hondenpage.com/hondenforum/155617/3/wanneer-mag-je-een-hond-nou-%22te-dik%22-noemen?.php 

 

Kan je zien hoe Max er nu uit ziet en wat voor vorderingen hij heeft gemaakt qua afvallen ;)

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel.. 3 doggies

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Ik geef Denzel gedroogd vlees als beloning zijn eigen brok en nog wel is kleine snoepjes of rodi worst. Maar Denzel is dan ook eerder aan de dunne kant als aan de dikke dus ik hoef daar niet echt op te letten. Wat je zou kunnen geven is inderdaad gedroogd vlees maar gekookte kip stukjes kan ook, ik haalde dan een zakje uit de vriezer met kleine stukjes en dat gebruikte ik dan tijdens de training en van kip worden ze niet dik. Wat je ook kan doen is kleine stukjes fruit of sperzie bonen dat zet ook niet echt aan. 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat is hij goed afgevallen! Echt knap van jullie!

pagina 5 van 7 12 3 4 56 7
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^