waarom honden uit het buitenland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

waarom zijn er mensen die de voorkeur geven om een hond uit het buitenland te halen ,tewijl dat de asiels in nederland ook vol zitten ?
wat is de reden hier achter?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Welk asiel zit vol? Het asiel hier in de buurt zit nooit vol. 1 tot 5 honden en dan is dat het.

Maar ik ben ook geen voorstander van buitenlandse honden naar NL te halen. Ik ben veel te bang voor ziektes.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Denk dat mensen geen speciale reden hebben hiervoor dan alleen dat het in het buitenland er slechter aan toe gaat dan in de asielen hier in Nederland. Ligt er ook net aan welke stichting en of organisatie op je pad komt.

Ik zelf wilde ook een hond uit het buitenland, gewoon als je ziet wat een ellende daar. Maar de hondjes hier in het asiel hebben net zulke ellende.

honden page profiel Louis v/d BroekeLouis v/d Broeke 3 doggies

honden foto van Louis v/d Broeke

Mensen maken een bepaalde keuze en dat kan een fokker zijn, een bepaalde stichting of instelling waar je mee in contact bent gekomen of een asiel waar je bent wezen kijken maar ik denk dat mensen er voor kiezen een hond te redden en een thuis geven voor een hond wordt vermoord zoals helaas in bepaalde landen voorkomt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Omdat een herplaatser een thuis willen bieden en het tekenen van landsgrenzen in wezen niks met elkaar te maken hebben. Het gaat om de hond, niet om de lap grond waarop ie leeft.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

daar hebben we al vaak discussies over gehad. Ieder heeft zo zijn eigen reden daarvoor.

Mijn reden voor een hond uit Polen is dat ik voor een herplaatser wilde gaan en dan een hond die iemand anders niet zo snel zou nemen. Een hond die in slechte omstandigheden zat en daar weinig kans had ooit nog uit te komen.
Daar zijn er helaas genoeg van. Vandaar dat het een enorme zoektocht was welke hond en van welke stichting en uiteindelijk kwam ik op Lola, een grote zwarte hond, gevonden in een bos, al vier jaar in een asiel in omstandigheden die je niet kan vergelijken met een bijv. nederlands asiel.
Je kan helaas niet alle honden van de hele wereld redden, vandaar dat ik voor deze hond koos, ik kon er maar 1 nemen, en die had naar mijn mening evenveel recht op een goed plekje als elke andere hond.

honden page profiel PP 3 doggies

Hier een Spanjaard. Waarom?

Ik zocht een windhond-type die kleiner was dan mijn toenmalig hond, een Mechelse Herder kruising van een kilootje of 20. Dan kom je eigenlijk bij de Whippet uit, maar een Whippet herplaatser kon ik niet vinden. Dus verder gaan kijken, en toen kwam ik mijn kleine Podenco'tje tegen. In de Nederlandse asielen zitten maar weinig windhonden, vooral de "gangbare" rassen, Staffords, Jack Russells, Mechelse Herders.. Die rassen spreken mij niet aan. Ik zocht een leuke hond en het maakte me eerlijk gezegd niet zo heel veel uit of ze uit Spanje, Griekenland, Turkije, Frankrijk, Nederland, of Japan kwam.

Mocht er hier een tweede hond bij komen, dan wordt het weer een Spanjaard. Waarom?

Omdat het ras mijn hart gestolen heeft, en ik een tweede Podenco'tje zou willen. En die zitten in Spanje. Daarbij is de manier waarop daar met Podenco's omgegaan wordt dusdanig gruwelijk dat ik graag een hondje uit die situatie wil halen. Een combi, dus :-)

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Op zich ben ik niet tegen als mensen dat willen doen.
Of ik het zelf zou doen, is nog iets anders.
Inderdaad hier zitten de asielen wel vol, maar niet altijd met het type hond dat je zoekt.
En of iemand nu een pup koopt in het binnenland of een hond uit het buitenland neemt, in beide gevallen blijven de asielen hier even vol zitten.

honden foto van Paco, Terra+, Zara, Saltarin, Sam,Muis,Vera, Dinky en Papadopoulos

Waarom een hond uit het buitenland....?
Omdat ook de honden die in het asiel in het buitenland zitten een kans verdienen op een goed leven. En dat voor velen niet mogelijk is in hun land van herkomst.

Zoals Dobry zegt is de discussie hier inderdaad al vaker gevoerd.

Wij adopteerden 1 Spanjaardje, ondertussen bestaat onze roedel uit 5 honden, waarvan er 4 uit Spanje komen. Regelmatig hebben wij ook nog een Spaanse opvanger in huis.

Wat Dobry zegt : je kan niet alle honden van de wereld redden, maar elke hond die bij ons in opvang komt is er 1...
En als je dan berichtjes krijgt van de adoptanten hoe zo een hondje het doet en opengebloeid is, dan weet je waarom je het doet, en waarom je voor buitenlandertjes gaat...

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik weet dat je bedoeld honden uit buitenlandse asiels, maar ook ik heb 3 honden uit het buitenland.

Ze komen alle 3 bij erkende fokkers vandaan en heb er bewust voor gekozen om ze daar vandaan te halen.

Ik heb niets met asiel honden, ik wil de achtergrond weten en hoe ze gefokt zijn, met de daarbij behorende erfelijke testen.

Van wat ik zocht kon ik hier in NL maar 1 fokker vinden die op dat moment geen nest had en daarom zijn wij gaan kijken in ons buurland Duitsland.

2 van mijn honden komen bij dezelfde fokker vandaan en de 3e hond is bewust gekozen omdat het een dochter is van mijn eigen reu die een teefje gedekt heeft uit oost DE.

honden page profiel Bink & BodiBink & Bodi 3 doggies

honden foto van Bink & Bodi

Een hond uit het buitenland omdat de asiels in bepaalde landen echt veel slechter zijn dan hier. En soms worden dehonden zelfs afgemaakt.
Ook word je soms gewoon echt verliefd op een hondje, en als die dan uit het buitenland komt maakt dat niks uit. Ikzelf ben nu ook echt helemaal weg van een hondje uit Spanje... ;-) We zijn nog aan het overleggen of we hem misschein echt nemen. :-)

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Hier twee buitenlandertjes. En waarom? Tsja ik val ervoor denk ik.... Ik heb ze niet zelf uit het buitenland gehaald. Ze waren hier beiden al in nederland wegens omstandigheden buiten mij om (zie mijn profiel). Ontdanks wat ze hebben meegemaakt zijn het enorme schatten van honden. Enorm trouw en dankbaar. En ik heb niet speciaal gezocht naar hondjes uit het buitenland met zieligheidsfactor. Wel was de keuze voor een herplaatser al gemaakt. Hoe dan ook zijn ze op mijn pad gekomen en ik vind ze fantastisch!

Wat ik in mijn omgeving veel merk is dat de mensen met een hond-gefokt-op-bestelling het meeste moeite hebben met al die honden uit het buitenland. Er zitten er toch zoveel in het asiel? Er zijn toch zoveel herplaatsers? Niet klagen hoor als je er zelf ook niets aan doet!

Je kan niet alle honden van de wereld redden...maar wel de wereld van één hond

Met een hond uit een nederlands asiel heb ik uiteraard ook geen moeite. In mijn ogen kan je beter een herplaatser (binnen of buitenland) van een goede asiel/stichting helpen dan een hond-gefokt-op-bestellen kopen...want wie help je daar mee?

En je hoeft natuurlijk niet te helpen of te redden...ook dat is een keuze. Maar wat mijn betreft wel een keuze zonder grenzen.

honden page profiel Louis v/d BroekeLouis v/d Broeke 3 doggies

honden foto van Louis v/d Broeke

"

Je kan niet alle honden van de wereld redden...maar wel de wereld van één hond

"


Super mooie uitspraak!

honden page profiel PP 3 doggies

" Ik zelf wilde ook een hond uit het buitenland, gewoon als je ziet wat een ellende daar. Maar de hondjes hier in het asiel hebben net zulke ellende. "


Niet helemaal mee eens.. Honden krijgen hier geen uiterste datum dat ze weg moeten zijn, in Spanje worden ze na 2-3 weken afgemaakt. En vaak niet op een diervriendelijke manier. De honden zitten daar allemaal bij elkaar, vechten om eten. En zo'n asiel is dan nog rozengeur en maneschijn vergeleken met het leven wat ze daarvoor hadden. Gebruikt voor de jacht en de fok, nooit een vriendelijk woord of een liefkozende aai, en raken ze gewond of doen ze niet waarvoor de eigenaar ze heeft? Dan worden ze opgehangen, levend verbrand, uit de auto gegooid, verzopen.. 

Nee, onze Nederlandse asielen zijn dan toch wel iets diervriendelijker.. Ik ben het er absoluut mee eens dat ook een Nederland asiel geen ideale plek is voor een hond, verre van, maar ik vind het niet te vergelijken met de buitenlandse asielen..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Mensen zien een foto, lezen de tragedie die er soms achterzit , en zijn verkocht. En ja veel dierenvrienden kennen de toestanden in t buitenland en willen helpen.  Bewuste dierenliefhebbers weten nu al , hoop ik, dat op internet de o zo schattige pups van broodfok , volkomen fake zijn, en kiezen voor asiels in t buitenland.....een nobele gedachte en meestal, ik zeg meestal zijn op die manier hond en baasje gelukkig. 
Ikzelf ben wel wat beschaamd dat ik geen buitenlandertje heb, maar probeer op een andere manier mijn steentje bij te dragen voor ALLE dieren in nood. Binnen of buiten de landsgrenzen.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 1 doggies

honden foto van Merry & Me

Honden in een Nederlands asiel hebben het toch wel even 100x beter dan in het buitenland.
Tijdens mijn vakantie in Portugal ging ik elke dag honden eten geven. Honden waarvan de staart er volledig af was, honden die ongewenst waren, nooit een knuffel kregen, nooit voer, altijd maar gepest en opgejaagd.

Daarom. Dus adopteren uit het buitenland.

honden page profiel FrankFrank 1 doggies

honden foto van Frank

" waarom zijn er mensen die de voorkeur geven om een hond uit het buitenland te halen ,tewijl dat de asiels in nederland ook vol zitten ?
wat is de reden hier achter? "


Elk jaar komen er 180.000 honden bij in Nederland. Hiervan komen er naar schatting 5.000 uit herplaatsingsprojecten uit het buitenland. Kijken naar de buitenlandse herplaatsers om de asieldruk in Nederland te verlagen is een druppel op een hete plaat.

Ter illustratie, er komen jaarlijks naar schatting 25.000 honden binnen bij de asiels. Als we voor het gemak dezelfde verhoudingen gebruiken zijn er van die 25.000 zo'n 700 afkomstig uit herplaatsingsprojecten. Echt een druppel op een hete plaat.

Aantallen overigens afkomstig van schattingen van de Dierenbescherming en BUZhonden.

honden page profiel W&WW&W 1 doggies

honden foto van W&W

"

Elk jaar komen er 180.000 honden bij in Nederland. Hiervan komen er naar schatting 5.000 uit herplaatsingsprojecten uit het buitenland. Kijken naar de buitenlandse herplaatsers om de asieldruk in Nederland te verlagen is een druppel op een hete plaat.

Ter illustratie, er komen jaarlijks naar schatting 25.000 honden binnen bij de asiels. Als we voor het gemak dezelfde verhoudingen gebruiken zijn er van die 25.000 zo'n 700 afkomstig uit herplaatsingsprojecten. Echt een druppel op een hete plaat. "


.Dit zijn oude cijfers uit een telling gehouden tussen 2009 en 2012. Ik weet het niet hoor, maar zeer zeker vorig jaar dus 2013 was het een behoorlijke hype om een buitenlands hondje te adopteren.

Om nu te zeggen dat je geen buitenlandse adoptiehond moet nemen omdat de asiels overvol zitten.......... Er worden wel steeds meer buitenlandse adoptiehondjes in Nederlandse asiels geplaatst of via Nederlandse asiels herplaatst.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik zou geen hond uit het buitenland halen omdat.. 
1. Die honden hebben vaak een veel groter rugzakje dan herplaatsers uit het binnenland, en ik heb (nog?) niet de kennis en kunde om daarmee om te gaan.
2. Inderdaad risico op ziektes
3. Slechte stichtingen die het uiteindelijk puur om de winst doen. De vreemdste verhalen doen de ronde, ook stichtingen waar mensen op HP zelf het niet over eens zijn. Je ziet door de bomen het bos niet meer welke stichting het nou echt doet uit hart voor de dieren, en welke niet.

Nog over punt 3: ik heb me nooit ingelezen over stichtingen etc, dus misschien is het simpeler dan ik het me voorstel , maar hoe vaak kom je wel niet topics tegen met die en die stichting die zieke honden naar Nederland laat brengen etc. etc. . Ik zou bang zijn hondenleed te financieren, door gebrek aan kennis van wat er achter gesloten deuren gebeurt.

honden page profiel FrankFrank 1 doggies

honden foto van Frank

"

.Dit zijn oude cijfers uit een telling gehouden tussen 2009 en 2012. Ik weet het niet hoor, maar zeer zeker vorig jaar dus 2013 was het een behoorlijke hype om een buitenlands hondje te adopteren.

Om nu te zeggen dat je geen buitenlandse adoptiehond moet nemen omdat de asiels overvol zitten.......... Er worden wel steeds meer buitenlandse adoptiehondjes in Nederlandse asiels geplaatst of via Nederlandse asiels herplaatst. "


De gegevens van de Dierenbescherming zijn van 2013, die van BUZhonden inderdaad van 2012. Zelfs met de aanname dat er in 2013 meer buitenlandse herplaatsers zijn geweest blijft het een zeer beperkt.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Een discussie die vaak voorkomt, en inderdaad dan vaak ook de woorden "de asielen in Nederland zitten ook vol"

En daar gaat het een beetje mis, een asiel in ons land is niet te vergelijken als een asiel in bijvoorbeeld Spanje of andere buitenlandse landen. De opzet is daar heel anders, net als de overlevingskans van een hond. Hier in Nederland hebben de honden in een asiel vaak een "eerlijke" kans... De termen van verbrandingsoven, gaskamer, dodingsstations, zijn termen die wij hier in Nederland helemaal niet gebruiken als het om een asiel gaat. Hier "vermoorden" we in het asiel geen dieren die gewoon een toekomst kunnen hebben. In Spanje is dat een geheel ander verhaal, de honden in een dodingsstation ongeacht leeftijd of gezondheid hebben 10 dagen de tijd. Worden ze dan niet opgehaald of vrijgekocht dan is het einde hondenleven. Geen eerlijke kans dus voor de dieren daar... Gelukkig zijn er stichtingen die zich voor deze dieren inzetten, de honden vrijkopen en een in asiel van zichzelf plaatsen waar geen 10 dagen klok telt en waar de honden wel een eerlijke kans krijgen, die uiteraard elk dier verdiend.

Dat was voor mij de reden om twee van mijn hondjes uit het buitenland te adopteren.

De verhalen die wellicht te ronde gaan over adopties uit het buitenland, hou daarin ook in gedachten dat deze verhalen ook gaan over onze asielen. Er zijn hier ook genoeg negatieve ervaringen te lezen over asielen in Nederland en België en tevens ook negatieve ervaringen van mensen die bij een fokker een hond hebben aangeschaft. Zowel bij het aanschaffen van een dier uit het buitenland, als het aanschaffen van een dier in ons eigen land telt altijd dat je goed voorbereid moet zijn en je gevoel hierin moet volgen. Dus niet dat de reden "een zielig verhaaltje" is... Het moet een weloverwogen beslissing zijn en een beslissing die je ook waar kan maken, ook als de hond er eenmaal is.

In mijn ogen is dierenliefde niet grensgebonden, elk dier heeft recht op een goed en liefdevol leven, het is jammer dat dieren in veel landen geen eerlijke kans krijgen en als ik dan twee van die dieren wel een eerlijke kans heb kunnen geven en ik zie hun eindeloze dankbaarheid elke dag weer geeft mij dat een erg fijn gevoel.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Ik blijf van mening dat de problemen in de landen zelf aangepakt moeten worden. Je houdt het echt in stand door allemaal dieren naar Nederland en/of België te halen. 

Ja, ik vind ook dat alle honden een kans moeten krijgen, maar ik vraag me af wat dan het verschil is tussen een broodf.hondje of een adoptiehondje of een rashondje of een oepsnesthondje. Al deze hondjes kunnen zielige foto's van gemaakt worden met nog zieliger teksten erbij die eigenlijk nooit kloppend zijn. 

Dus nog altijd bepaal jij welke hond een kans krijgt. 
Oepsnesthondjes, broodf.hondjes kopen we niet om het zo zoveel mogelijk de kop in te drukken. Maar waarom dan wel hondjes uit het buitenland, die veelal ook afkomstig zijn uit broodf. en oepsnestjes.

Ps. Ik ben er niet op tegen hoor, zo moet je het niet zien. Ik ben er alleen ook niet voor.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

" Ik blijf van mening dat de problemen in de landen zelf aangepakt moeten worden. Je houdt het echt in stand door allemaal dieren naar Nederland en/of België te halen. 

Ja, ik vind ook dat alle honden een kans moeten krijgen, maar ik vraag me af wat dan het verschil is tussen een broodf.hondje of een adoptiehondje of een rashondje of een oepsnesthondje. Al deze hondjes kunnen zielige foto's van gemaakt worden met nog zieliger teksten erbij die eigenlijk nooit kloppend zijn. 

Dus nog altijd bepaal jij welke hond een kans krijgt. 
Oepsnesthondjes, broodf.hondjes kopen we niet om het zo zoveel mogelijk de kop in te drukken. Maar waarom dan wel hondjes uit het buitenland, die veelal ook afkomstig zijn uit broodf. en oepsnestjes.

Ps. Ik ben er niet op tegen hoor, zo moet je het niet zien. Ik ben er alleen ook niet voor. "


dit vind ik wel een heel rare opmerking. Vergelijk jij nu een opvang uit het buitenland met een broodfok hond kopen? Maar waarom dan wel hondjes uit het buitenland, die veelal ook afkomstig zijn uit broodf. en oepsnestjes.

Veel van die honden komen net van straat, vooral pups. Ik vraag me af hoe jij dat dan ziet dat die honden daar uit de opvang afkomstig zijn van broodfok, bedoel je daarmee zo'n situatie als hier met Dieren zonder Dak? Dat die organisatie zouden samenwerken met broodfokkers die niet van hun pups af geraken?
En of ze daarvoor nu bij een broodfokker zaten of niet, als die hondjes nu gedumpt zijn bij de opvang, en je adopteert daar een pup van, steun je alleen maar die opvang, niet de broodfokker.

Veel organisaties zijn net bezig met mensen daar voor te lichten en sterilisaties. Je moet als koper jezelf maar even inlezen welke stichting dat doet en welke niet. En dan nog zou dat voor mij niet zoveel uitmaken, hier haal je toch ook een hond uit een asiel dat verder waarschijnlijk ook niets doet tegen ondoordacht puppies aankopen. De asiels hier houden zich ook enkel bezig met opvangen en weer ter adoptie aanbieden.
Terwijl hier in onze landen ook best wat mag gedaan worden tegen al die impulsaankopen.

Verder respecteer ik je mening. Ik begrijp alleen die opmerking niet zo goed.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 1 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik vind de vergelijking broodfok met hond adopteren uit het buitenland wel een beetje krom... Broodfokkers en mensen die de broodfok steunen door er te kopen werken mee aan het bewust "mishandelen" van dieren... Stichtingen in het buitenland helpen juist mee om dieren te redden... Dat is dus wel een hele andere kwestie dan dat nu als "voorbeeld" wordt gegeven en is dus totaal niet met elkaar te vergelijken.

Daarbij, de meeste stichtingen in het buitenland zijn niet alleen bezig met hondjes verkopen aan Nederland en omliggende landen.. Nee, deze doen veel meer, werken ook mee in het land zelf voor dierenwelzijn en zetten zich in het land ook in voor de dieren daar. Gaan in gesprek met gemeentes, bieden andere plannen van aanpak aan zodat de dieren een betere kans krijgen, zetten castratie en sterilisatie plannen op, laten inwoners tegen een laag tarief hun hond castreren of steriliseren, geven informatie op scholen om de jeugd al wijzer te maken etc etc...

Het is niet zo kortzichtig bekeken als dat wordt gesuggereerd en er komt zeer zeker veel meer bij kijken.

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

@even gekopieerd                                                                          Ik blijf van mening dat de problemen in de landen zelf aangepakt moeten worden. Je houdt het echt in stand door allemaal dieren naar Nederland en/of België te halen. 

Ja, ik vind ook dat alle honden een kans moeten krijgen, maar ik vraag me af wat dan het verschil is tussen een broodf.hondje of een adoptiehondje of een rashondje of een oepsnesthondje. Al deze hondjes kunnen zielige foto's van gemaakt worden met nog zieliger teksten erbij die eigenlijk nooit kloppend zijn. 

Dus nog altijd bepaal jij welke hond een kans krijgt. 
Oepsnesthondjes, broodf.hondjes kopen we niet om het zo zoveel mogelijk de kop in te drukken. Maar waarom dan wel hondjes uit het buitenland, die veelal ook afkomstig zijn uit broodf. en oepsnestjes

dit is ook de reden dat ik dit topic ben gestart
ik ben het er ook mee eens dat ieder dier een kans moet krijgen ,maar als ik dan ook weer zie hoeveel van deze buitenlandse dieren in het asiel terecht komen ,dan vraag ik mij af waarom een hond uit het buitenland
ben het er ook mee eens dat niet ieder asiel eerlijk is ( zelf ervaren) helaas ,maar ik zou dan toch eerder bij een asiel of verder kijken voor ik een hond uit het buitenland adopteer

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

dit stukje kwam ik nog tegen

5. Welke risico’s brengt het naar Nederland halen van buitenlandse honden met zich mee?

Het risico is dat het selectie- en adoptieproces niet goed verloopt. Een hond kan dan in Nederland

niet goed aarden en of de eigenaar/het gezin waarin de hond terecht komt past niet bij de hond en

wat de hond nodig heeft. Dan kan een plaatsing op een teleurstelling uitlopen. Dat is slecht voor de

hond en soms ook voor de eigenaar en zijn omgeving. Zo zijn er gevallen bekend waarbij een

buitenlandse hond wegloopt van huis, omdat hij gewend is te zwerven, en binnen een paar dagen

doodgereden wordt, gevallen waar de hond de kinderen bijt omdat hij bang is, of de kat, omdat hij

gewend is te jagen.

Onderzoek uit 2011 van de Hondenbescherming geeft indicaties dat honden die door organisaties

naar Nederland gehaald worden, tot vier keer angstiger zijn voor kinderen, volwassenen, verkeer en

nieuwe situaties dan honden die in Nederland als pup zijn aangeschaft of uit het asiel komen. Een

leven in angst is voor niemand goed. Ook weglopen lijkt aanzienlijk vaker bij deze honden voor te

komen.

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) waarschuwt ook voor

ziekten (Filaria of Leishmania bijvoorbeeld) die de honden wellicht kunnen importeren.

6. Wat vindt de Hondenbescherming van het naar Nederland halen van buitenlandse honden?

De Hondenbescherming begrijpt dat mensen een hond een beter leven willen bieden en zou graag

zien dat de energie hiervoor gestoken wordt in het toewerken naar structurele oplossingen voor de

buitenlandse hondenproblematiek. Dit vraagt educatie, voorlichting, geboortebeperking bij de

hondenpopulatie en overleg met overheden. Juist door structurele oplossingen na te streven kunnen

meer honden geholpen worden en wordt hondenleed voorkomen.

Wanneer een consument een hond uit het buitenland kiest, kiest hij of zij deze meestal omdat hij

of zij de situatie voor deze honden beter wilt maken. Veel consumenten zijn zich echter niet

bewust dat een adoptie daar echter niet automatisch voor zorgt. Een structurele oplossing van

problematiek vraagt lange termijn oplossingen. Een individuele hond is bovendien soms niet gebaat

bij plaatsing in Nederland. Hij is gered uit de situatie waarin hij verbleef, maar leeft soms een

leven in angst in ons drukke land waarvan hij de gebruiken en omgeving niet kent. Een hond die erg

angstig is, een hond die ziek is, een hond die gewend is vrij te mogen jagen, is niet altijd beter af

om mee te nemen


honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

Ik heb eigenlijk voor zover ik me kan herinneren nog geen buitenlandse hond in ons asiel geweten, en ik zit bijna dagelijks op pets.be. Er zullen er wel geweest zijn, maar dat ik het me niet meer kan herinneren wil toch zeggen dat het niet veel voorkomt.
En heb je de cijfers van Frank niet gelezen? 700 op 25.000 asieldieren. Dus om nu te zeggen "waarom buitenlandse honden als er zoveel in de asielen hier terecht komen" dat ik niet zo terecht..
Meestal gaan deze honden terug naar een opvanggezin van de stichting.

honden page profiel Tineke Tineke 3 doggies

honden foto van Tineke

" Ik vind de vergelijking broodfok met hond adopteren uit het buitenland wel een beetje krom... Broodfokkers en mensen die de broodfok steunen door er te kopen werken mee aan het bewust "mishandelen" van dieren... Stichtingen in het buitenland helpen juist mee om dieren te redden... Dat is dus wel een hele andere kwestie dan dat nu als "voorbeeld" wordt gegeven en is dus totaal niet met elkaar te vergelijken.

Daarbij, de meeste stichtingen in het buitenland zijn niet alleen bezig met hondjes verkopen aan Nederland en omliggende landen.. Nee, deze doen veel meer, werken ook mee in het land zelf voor dierenwelzijn en zetten zich in het land ook in voor de dieren daar. Gaan in gesprek met gemeentes, bieden andere plannen van aanpak aan zodat de dieren een betere kans krijgen, zetten castratie en sterilisatie plannen op, laten inwoners tegen een laag tarief hun hond castreren of steriliseren, geven informatie op scholen om de jeugd al wijzer te maken etc etc...

Het is niet zo kortzichtig bekeken als dat wordt gesuggereerd en er komt zeer zeker veel meer bij kijken. "


.Stichting ACE geeft zelf toe dat er in hun asielen dekkingen plaatsvinden, honden drachtig worden en er pups worden geboren!
ACE fokt dus honden!
ACE beweert nota bene zelf dat de hondenpopulatie drastisch moet krimpen daar er een overschot is aan honden en er al zoveel honden op zoek zijn naar een 'gouden mandje'!
Als ik dan de ellenlange lijst met pups bekijk van ACE, ik was aan het scrollen, er kwam geen eind aan,  heb ze maar niet geteld!

Hoeveel van die pups zijn afkomstig uit eigen fokkerij en worden verkocht 
als honden die zogenaamd gered zijn?

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

"

dit vind ik wel een heel rare opmerking. Vergelijk jij nu een opvang uit het buitenland met een broodfok hond kopen? Maar waarom dan wel hondjes uit het buitenland, die veelal ook afkomstig zijn uit broodf. en oepsnestjes.

Veel van die honden komen net van straat, vooral pups. Ik vraag me af hoe jij dat dan ziet dat die honden daar uit de opvang afkomstig zijn van broodfok, bedoel je daarmee zo'n situatie als hier met Dieren zonder Dak? Dat die organisatie zouden samenwerken met broodfokkers die niet van hun pups af geraken?
En of ze daarvoor nu bij een broodfokker zaten of niet, als die hondjes nu gedumpt zijn bij de opvang, en je adopteert daar een pup van, steun je alleen maar die opvang, niet de broodfokker.

Veel organisaties zijn net bezig met mensen daar voor te lichten en sterilisaties. Je moet als koper jezelf maar even inlezen welke stichting dat doet en welke niet. En dan nog zou dat voor mij niet zoveel uitmaken, hier haal je toch ook een hond uit een asiel dat verder waarschijnlijk ook niets doet tegen ondoordacht puppies aankopen. De asiels hier houden zich ook enkel bezig met opvangen en weer ter adoptie aanbieden.
Terwijl hier in onze landen ook best wat mag gedaan worden tegen al die impulsaankopen.

Verder respecteer ik je mening. Ik begrijp alleen die opmerking niet zo goed. "


.Nee Erika, zo bedoel ik het niet. Ik moet eigenlijk best lachen om je conclusie terwijl ik dat helemaal niet schrijf. Ik vraag me af wat het verschil maakt. Je kiest voor een buitenlandse adoptiehond omdat deze ook een kans verdient? Toch?

Wat maakt het verschil? Als je denkt dat alle hondjes een kans verdienen dan zouden daar ook de broodf.hondjes en oepsnesthondjes bij zitten, of is dat de uitzondering? Die verdienen geen kans?

In de opvang in het buitenland zitten zeer zeker ook honden afkomstig uit broodf. en de meeste komen van oepsnestjes omdat ze veelal op straat leven. Logisch! Maar dat maakt dus even niet uit. Hetis niet zo dat ik zeg dat je broodf ondersteunt omdat je toevallig een hondje uit hetbuitenland haalt. Daarmee ondersteun je de stichting en/of opvang waar je je hond vandaan haalt. Ipv ze hierheen te halen zou je ook geld kunnen storten voor projecten om de honden daar de castreren en steriliseren. 

Vandaar dat ik denk dat je  door ze naar Nederland te halen het probleem niet oplost in die landen, maar juist in stand houdt. Omdat op deze manier er niks aan het probleem gedaan wordt. Ze worden alleen maar verplaatst naar andere landen. Het probleem daar moet opgelost worden.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Ik kan niet quoten dus even kopiëren:

" Ik vind de vergelijking broodfok met hond adopteren uit het buitenland wel een beetje krom... Broodfokkers en mensen die de broodfok steunen door er te kopen werken mee aan het bewust "mishandelen" van dieren... Stichtingen in het buitenland helpen juist mee om dieren te redden... Dat is dus wel een hele andere kwestie dan dat nu als "voorbeeld" wordt gegeven en is dus totaal niet met elkaar te vergelijken.

Daarbij, de meeste stichtingen in het buitenland zijn niet alleen bezig met hondjes verkopen aan Nederland en omliggende landen.. Nee, deze doen veel meer, werken ook mee in het land zelf voor dierenwelzijn en zetten zich in het land ook in voor de dieren daar. Gaan in gesprek met gemeentes, bieden andere plannen van aanpak aan zodat de dieren een betere kans krijgen, zetten castratie en sterilisatie plannen op, laten inwoners tegen een laag tarief hun hond castreren of steriliseren, geven informatie op scholen om de jeugd al wijzer te maken etc etc... 

Het is niet zo kortzichtig bekeken als dat wordt gesuggereerd en er komt zeer zeker veel meer bij kijken. "
Ik denk dat je mijn reactie niet goed gelezen hebt. Het enige wat ik vraag is wat het verschil is als je zegt dat deze honden ook een kans verdienen. Wat maakt het dat deze honden meer kans verdienen dan honden afkomstig uit broodf en/of oepsnestjes? Het is algemeen bekend dat de meeste broodf.pups vanuit de oostblok komen. Denk je niet dat het overschot daar gewoon op straat wordt gezet en dan in de opvang belandt, of bij de opvang in kratten neergezet wordt?@Erika, wanneer je op de website van asiels kijkt en dan alleen honden ingeeft krijg je alle honden te zien die in nederlandse en Belgische asiels zitten. Bij de honden staat tegenwoordig waar ze vandaan komen, of ze dus uit het buitenland komen. Soms zitten ze al in de desbetreffende asiels en soms zitten ze nog in het buitenland. Daarnaast zijn er stichtingen die niet meer omkijken naar een geplaatste hond. Wanneer het dan tegenvalt worden ook deze naar asiels gebracht. Het zou niet moeten, maar het gebeurd wel.Nog even over de cijfers die Frank geplaatst heeft, die zijn zoals ik al zei oud. Geteld in 2009 tot 2012. We zitten in 2014! Ik weet niet hoe het bij jou in je omgeving is, maar hier in de wijk zitten heel veel honden en als ik moet gaan tellen zou het kunnen dat er meer afkomstig zijn uit het buitenland dan van verantwoorde fok, oepsnestjes, broodf. of asiels. Misschien steekt het elkaar aan? Oh jij hebt een hond gered, dan ga ik dat ook doen? Ik weet het niet!

.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^