waarom honden uit het buitenland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Lieve Mensen... alstublieft!
Dit topic gaat over de vraag waarom iemand kiest voor een buitenlandse hond. Een persoonlijke motivatie dus. 
Dit topic gaat niet over de werking van stichtingen.
Vriendelijk verzocht dus on topic te blijven!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

"

.Ik ben met je eens dat het krom is dat in de shelters honden gedekt worden. Dat er pups geboren worden wil niet zeggen dat de honden in de shelters gedekt zijn. Ik denk dat wanneer een zwangere hond binnenkomt bij sommige shelters en het nog kan deze geaborteerd wordt. Daar kun je dan van zeggen dat dat belachelijk is. Ik vind het een goede zaak. 

Verder lees ik dat er honden gedekt worden, maar zo lang ik dat niet zelf gezien heb weet ik niet of dat waar is. Of het altijd te voorkomen is? Reutjes apart van de teefjes houden? Zo snel mogelijk castreren en steriliseren.

Ik blijf van mening dat iedere hond op straat of in een shelter of weet ik waar gevonden, gelijk gesteriliseerd of gecastreerd moet worden. Daarna eventueel terug de straat op, terug naar de groep zwerfhonden die bij elkaar leven, terug naar het gezin in het desbetreffende land, of op de lijst voor adoptie. "

Ik ben het met je eens dat honden zo snel mogelijk na binnenkomst in het asiel moeten worden gecastreerd/gesteriliseerd.
ACE beweert, in de documentaire, dat ook te doen.
Dat is niet juist!
Mijn, via ACE geadopteerde hond is pas na 4 maanden gesteriliseerd, nadat ik had aangegeven haar te willen adopteren.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mijn brief aan de spaanse ambassade in belgie is klaar, ik vind alleen de juiste naam van dat asiel in La Linea niet, kan iemand me die geven aub ?

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

Dit zou alleen waar zijn als het enige dat men doet is om de honden naar Nederland te halen. Maar er gebeurt veel meer. Het halen van honden naar Nederland en België zorgt juist ook voor de beschikbaarheid van geld om daar de problemen onder de aandacht te brengen.

Je kan en moet dit soort projecten in mijn ogen in een bredere context zien. Ik ben van mening dat je dit toch iets te simplistisch stelt. Verandering kost tijd en het een catalyst nodig. Als dit soort projecten die catalyst zijn of daar aan bijdragen is et al goed.

En ja kan over die cijfers blijven roepen dat ze oud zijn, maar het zijn de meest recente gegevens die we hebben en er zijn geen aanleidingen die doen vermoeden dat de huidige situatie radicaal anders is dan 2 jaar geleden. "


.Frank, in mijn verdere reacties heb ik mijn eigen gedachtes hierover dan ook uitgelegd. Het is niet zo zwart/wit bedoeld als dit bewuste stukje uit een reactie. Volgens mij was dat in het begin van dit topic waarin ik de getallen die jij geplaatst had gequoted had?! 

Ik weet dat er door een aantal shelters en stichtingen meer gedaan wordt dan alleen honden vangen, op internet plaatsen met een zielig verhaaltje,overvliegen enz. Gelukkig zijn er die wel naar de plaatselijke instanties gaan of er goed contact mee hebben. Die wel de plaatselijke bevolking helpt en die wel honden steriliseren en castreren en dan terug plaatsen waar ze vandaan komen.

Er is al heel wat verbeterd door de jaren heen. Jammer genoeg ook verslechterd door de grote hoeveelheid stichtingen en shelters die vooral het laatste jaar ineens de grond uit gestampt werden en het puur uit winstbelang doen en niet uit liefde voor de honden!

Ik probeer echt soms een korte reactie te geven maar merk dan dat het niet zo overkomt als ik het bedoel!! ;-)


Nog even een toevoeging geplaatst.......
Ik weet dat dit de enige cijfers zijn die bekend zijn. Hiermee wil ik niet beweren dat het er nu veel meer zijn. Ik denk dat het er nu veel meer zijn omdat de laatste 2 jaren veel meer mensen een buitenlandse adoptiehond hebben gekozen en omdat er steeds meer nederlandse asiels samenwerken met de desbetreffende stichtingen en shelters.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

" Mijn brief aan de spaanse ambassade in belgie is klaar, ik vind alleen de juiste naam van dat asiel in La Linea niet, kan iemand me die geven aub ? "


Sociedad Protectora De Animales Y Plantas Sevilla

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"
Ik zeg niet dat er bewust gefokt wordt, ik zeg dat als je ongecastreerde en ongesteriliseerde honden bij elkaar laat lopen, dat je dan weet wat daarvan de gevolgen zullen zijn.

. "


.Tineke misschien is het overmacht...
nogmaals ik wil jou zeker niet betichten niet goed te zijn geweest voor Carmina
Het tegenover gestelde eerder...en ik betreur je verlies

ik kan genoeg scenario's bedenken waardoor dit zou kunnen gebeuren.
van losbrekende honden tot overstroming of brand en veel chaos ect
is het dan niet beter te focussen op hoe dat  te verbeteren?

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"
Ik ben het met je eens dat honden zo snel mogelijk na binnenkomst in het asiel moeten worden gecastreerd/gesteriliseerd.
ACE beweert, in de documentaire, dat ook te doen.
Dat is niet juist!
Mijn, via ACE geadopteerde hond is pas na 4 maanden gesteriliseerd, nadat ik had aangegeven haar te willen adopteren. "


.Tineke, dat weet ik. Dat heb ik inmiddels al in meerdere topics en op meerdere websites/fora gelezen. En ja, ik vind het heel erg wat jou is overkomen. Ik denk dat je erg moet oppassen dat je niet hierin blijft hangen. Wanneer het zo is dat je voldoende bewijzen hebt en je wil er inderdaad een rechtszaak van maken, doe dat dan! 

Verder is het misschien echt handiger dat je hierover een eigen topic gaat openen zodat deze niet opnieuw gesloten hoeft te worden vanwege deze discussie over één bepaalde stichting. Je merkt toch ook zelf wel dat je steeds precies dezelfde antwoorden krijgt als in alle andere topics. Dit voegt niks toe. En ja, ik kan me voorstellen hoe jij je voelt en zelfs nog dat jij een erg rotgevoel overgehouden hebt aan deze ene stichting, maar voor nu vind ik dat je veel te obsessief bezig bent. Je leest wat je wil lezen en ziet alleen wat je wil zien. 

Open alsjeblieft een eigen topic en laat dan je bewijzen eens zien. Hiermee bedoel ik bewijzen en niet gekopieerde stukken tekst van jaren geleden van andere websites/fora, want dat zijn geen harde bewijzen. Iets met eigen ogen zien, ervaren en hier beelden van hebben, dat zijn betere bewijzen dan een geschreven woord van een of andere internet pagina. 

Ik denk echt datje een keuze moet maken voor jezelf. Of je gaat er wat tegen doen, of je probeert het naast je neer te leggen en houd je verder niet bezig met deze stichting. Ik begrijp dat je er geen hond meer vandaan zal nemen.

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

"

.Tineke misschien is het overmacht...
nogmaals ik wil jou zeker niet betichten niet goed te zijn geweest voor Carmina
Het tegenover gestelde eerder...en ik betreur je verlies

ik kan genoeg scenario's bedenken waardoor dit zou kunnen gebeuren.
van losbrekende honden tot overstroming of brand en veel chaos ect
is het dan niet beter te focussen op hoe dat  te verbeteren? "


.Natuurlijk kan er een keer per ongeluk een dekking plaatsvinden maar laat dan de hond direct steriliseren en niet de pups geboren worden.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Het gaat me te ver om alle Spanjaarden over één kam te scheren, gezien de vele Spaanse vermissingssites voor honden zijn er heel veel Spanjaarden die er veel voor over hebben om hun hond weer terug te krijgen en dat zijn dan toch geen mensen die hun hond bij een asiel zouden afleveren, lijkt mij.
. "


Oh, er zijn ongetwijfeld ook dierenliefhebbers in Spanje. Maar de houding die ik beschreef is helaas de norm.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance



Verstuurd vanaf mijn Ipad.

Begin doorgestuurd 

" Datum: 18 januari 2014 14:53:22 CET
Aan: "[email protected]"
Onderwerp: Una averguenza !
"

" Conc : Sociedad protectora de animales y Plantas Sevilla 

Dear sir,

I live in belgium , and I am really horrified in seeing and reading on different sites of the net, how things are done to-day in that protectora de animales In YOUR protectora......in your country.
Why refuse  Mr . Koekebakker , animal lover , the entrance to this shelter ?Why suddenly no longer allow him to buy dogs which are going to be destroyed otherwise by your handlers ? 
This horrible  perreira is closed now for the public ....why ? Why ? 

We animal lovers here can not believe that Spain, although member of the Euopean Community allowes the many abuses that occur in in that shelter. 
In doing nothing, you give the impression that you support such horrors. It is a dishonnor really. ......sad :-(
We get united now and we lobby against this shelter ,we make contact with radio and television stations, we want change and yes we can...

Please do something yourself urgently abouth this situation before it comes on ALL  news senders , thát would be some anti publicity for a otherwise beautifull country.

Thank you for your attention . 


V.......' 

Heb even de stier bij de horens gegrepen, en nu over en out . "

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"

.Natuurlijk kan er een keer per ongeluk een dekking plaatsvinden maar laat dan de hond direct steriliseren en niet de pups geboren worden. "


.tineke ik denk dat ze dat graag zouden willen

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"

Verstuurd vanaf mijn Ipad.

Begin doorgestuurd 
"


Geweldig gedaan!!!!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

Verstuurd vanaf mijn Ipad.

Begin doorgestuurd 
"


.Ben trots op je Mutsie!! Goed gedaan!

honden page profiel Tineke Tineke

honden foto van Tineke

Super gedaan anny!!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Bedankt tineke, als je ooit in Spanje komt gaan we een uitstapje maken......':-)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Moderater team..haha...die fijne feestdagen mogen nu wel weg hoor ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

denk dat je even op F5 moet drukken Roos :-)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" denk dat je even op F5 moet drukken Roos :-) "


.ja je had gelijk ...ik kreeg al weer zin in vakantie ;-)

mijn excuus modjes ;-)

Anoniem (Gast)

de asiels in nederland zitten inderdaad vol met... Katten.

honden page profiel Louis v/d BroekeLouis v/d Broeke

honden foto van Louis v/d Broeke

" Bedankt tineke, als je ooit in Spanje komt gaan we een uitstapje maken......':-) "


Het aanbod had ik al gedaan via pb maar schijnbaar wil ze toch echt niet te ver van haar pc vandaan.......

honden page profiel Louis v/d BroekeLouis v/d Broeke

honden foto van Louis v/d Broeke

"

Onderwerp: Una averguenza !
"


Helemaal top!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Louis gij zijt wél een Louis hé, en ik ben een Anny. O-)
En een plezierreisje zal het niet zijn.

honden page profiel Louis v/d BroekeLouis v/d Broeke

honden foto van Louis v/d Broeke

" Louis gij zijt wél een Louis hé, en ik ben een Anny. O-)
En een plezierreisje zal het niet zijn. "


Ik ben en blijf Louis en zulke reisjes zijn zeker geen plezierreisjes maar Tineke heb ik het aanbod gedaan mee te gaan naar Spanje aangezien ze aangeeft beter zelf eens te gaan kijken daar, wil haar nog netjes thuis ophalen en na afloop verwacht ik dan uiteraard een verslag van haar bevindingen!

on-topic maar weer lijkt mij :-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

In Spanje op de been voor de hondjes..., Peter Koekebakker heeft aanhang gekregen, veel andere stichtingen, organisaties en locals staan voor de 'dichte deuren' om een einde te maken aan de verschrikkelijke situatie in het dodingsstation.



..., sorry, geheel off topic, maar ik vond het zo mooi om te zien dat de handen in één geslagen worden om te proberen een einde te maken aan het leed achter de muur dat ik het even wilde delen.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" Wat sowieso de wereld op zijn kop is dat zijn de suggeraties dat het binnen de Spaanse asielen niet zo erg is en in het land zelf ook niet en dat de stichtingen in Spanje dus eigenlijk meer fout dan goed doen... De Spanjaarden mogen hun dieren als vuil behandelen dat schijnen we normaal te vinden en de mensen die de rotzooi van de Spanjaarden opruimen die moeten  verantwoording afleggen.  Natuurlijk zullen er binnen een stichting ook dieren worden ingeslapen en worden er ook abortussen gedaan dit kan ook niet anders met zoveel dieren die in Spanje in erbarmelijke toestanden zitten. Ook stichtingen kunnen spijtig genoeg niet alle dieren redden maar elk dier die ze redden is er eentje die in ieder geval meer kans op leven heeft.

Het is krom dat er nu gesuggereerd wordt dat de aantal honden in Spanje wel meevallen en dat de meeste leed bij stichtingen worden veroorzaakt want zoveel pups in Spanje Nee dat kan niet dus fokken stichtingen vast zelf...

Kwalijke uitspraken zeker als ze gedaan worden door mensen die dit enkel vermoeden en dit niet zelf hebben waargenomen.  Ik nog derden die ik ken hebben nooit dekkingen waargenomen binnen het asiel of nog toestanden waargenomen die tot dekkingen kunnen ontstaan.

Dit tot tegenstelling in de Spaanse asielen daar worden dieren inderdaad niet gecastreerd want ze worden toch vermoord dus waarom investeren...

In dergelijke plaatselijke asielen worden chips ook niet afgelezen, anders zou het ook niet voorkomen dat er na vrijkopen door een stichting chip wordt afgelezen en er gewoon een chip aanwezig blijkt te zijn waardoor de hond gelukkig alsnog bij het baasje komt.

Als een Spanjaard zoveel om het dier geeft zou deze het dier ook chippen... Maar gechipte honden zie je daar meer niet dan wel.  

In bijvoorbeeld Spanje is de kijk naar honden toe veel anders dan in ons land en dierenleed is daar ook sterker aanwezig. In Januari is het bijvoorbeeld de hipe om in Spanje je kind een pupje te geven.. leuk speeltje... Maar veel van die hondjes worden maanden later weer gedumpt want dan zijn ze niet leuk klein meer. Zomaar een voorbeeld... Jagers die ruimen vaak zelf hun honden op... Heeft de hond goed zijn best gedaan dan heeft het geluk en komt het hoog in de boom te hangen en vermoord... Heeft de hond minder zijn best gedaan hangt deze laag in de boom zodat de achterpoten net de grond raken en het dier niet meteen dood is en dus een lijdensweg heeft...

Dierenbescherming in Nederland is al niet je van het als je dierenleed aan wil geven moet je eerst met dozen vol bewijzen komen hier heb ik recent nog ervaring mee gehad.  Laat staan hoe dat dan in Spanje moet zijn...

Het is niet zo dat door het filmpje er alleen honden worden gered en daarmee is de kous af. Er zal zeker meer worden gedaan maar daar gaat veel tijd overheen  en zijn de dieren die er nu zitten niet mee geholpen dus zeer goed dat die eerst veilig zitten dat mensen zich daar eerst op richten. In samenwerking met andere stichtingen zodat de meeste honden gered kunnen worden.  Dat er 35 euro per hond gevraagd wordt door het locale asiel is iets waar een stichting niks aan kan doen wil je een hond redden zul je moeten betalen.  Waar het mij om gaat is dat er dieren worden gered als dat er maar twee zouden zijn zou ik al blij zijn dat er in ieder geval twee levens gered zijn en ik geloof er in dat bijvoorbeeld Peter zich ook op andere manieren in zal zetten om in Spanje zelf alles er aan te doen om dergelijke dierenleed aan te pakken maar of dat ook succesvol zal zijn en of er bijval zal komen door Spanje zelf daar heb ik nog niet zo een hoop op asngezien er veel geld rond gaat in dat Spaanse wereldje van dierenleed en dat is niet van de dag van vandaag en zo een filmpje zal dat zeker niet ineens veranderen.

Wel heel mooi om te zien dat er via de Facebook van Peter Veel mensen meeleven en dat veel mensen uit zichzelf 35 euro hebben gestort om Peter de kans te geven ook financieel zoveel mogelijk honden te kunnen vrijkopen. Ook het Spaanse dierenleed leeft dus ook zeer zeker onder ons volk. "


Vrijwilligers in Spanje doe je weer erg te kort met je elle lange uitleg. En je blijft maar in jouw tijdbeeld hangen.
Met jouw commentaar over de Spanjaarden hoef jij tenminste niet om de tafel te gaan zitten voor overleg en hulp.
Wat een mensbeeld heb jij van de Spanjaarden..sorry hoor.
Verder laat ik het hier maar bij.
Ben blij dat ik wel positiever ben ingesteld..

Peter heeft om donatie gevraagd...dit ter zijde. Er gaat niet veel geld rond, je vergist je met Roemenie, daar worden honden vangers goed betaald, vandaar de heksen jacht.




.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

In 2012, zijn er al berichten gestart.
Het zal me niets verbazen als het asiel opgeheven is, en daarom de honden weg moeten..ik wacht een bericht af..de spaanse website van het asiel, is al uit de lucht.

Hier de vertaalde {Spaanse} protestbrief..niet van Peter. uit 2012.
*******************************************************************
Burgemeester Bormujos: Sr.Baldomero Gavino
Bormujos Stadhuis
Plaza de Andalucia, s / n
41930 - Bormujos (Sevilla)
Telefoon: 955 724 571

2) Burgemeester van Mairena del Alcor heer Conde Sanchez Antonio
Mairena del Alcor Stad van
New Street, 21
41927 Mairena del Alcor (Sevilla)
Telefoon: 955 768 960

3) Deputatie van Sevilla

Voorzitter van de Delegatie Fernando Rodriguez Villalobos

Telefoon: 95 455 00 86
Fax: 95 455 00 67
E-mail: [email protected]

Wij eisen de sluiting van faciliteiten SOCIDAD BESCHERMING VAN DIEREN EN PLANTEN VAN SEVILLA (SPAPs), waarvan de voorzitter is Pedro Luis Castillo Fernandez, ook de jurering authentieke dierenrechten, het beheer van de goede faciliteiten, waar hij ingenomen en beschermt daadwerkelijk verlaten, of verloren de Alcor Sevillano. Huisdieren We veroordelen deze plek is een FAKE bescherming bedrijf. Het is gewoon een moord centrum, in opdracht van een groot aantal gemeenten.


Heeft geplaatst talrijke klachten van ten minste 11 jaar, voor alle soorten irregularidades.Pero hen niets gebeurt inspecties of ze als de voorzitter van deze vreselijke plek is Pedro Luis Fernandez Castillo, een persoon die relatie met The Real Maestranza heeft Sevilla (dit is als het hebben van een pedofiel leraar in een kinderdagverblijf) en is een nauwe verwant van een politiek karakter in een hoog ambt. Met hun rug die goed gedekt voor zakkenrollerij geld van duizenden partners, die naïef geloven dat hun geld is om achtergelaten dieren te helpen heeft gevolgd.

De dieren kregen geen enige vorm van veterinaire zorg, zijn gedood met anectina daardoor lijden aan een wrede dood en gevoed weinig en slecht, ondanks het feit dat de nodige middelen om de zorg voor hen en houd ze optimaal.
Ontvangt publiek geld, veel gemeenten en particuliere donaties van mensen van goede wil die denken dat ze geld te geven aan honden en katten te redden.
Om het af, niet geïnteresseerd in het beheer van adopties, zet veel belemmeringen, verbieden ons foto's om ze te verspreiden en zoeken families.
Vanaf deze blog, doen wij een beroep op alle personen die die informatie, de verspreiding MÃ maximum.

Wij zijn de enige stem voor hulp bij de duizenden honden die jaarlijks langs deze vreselijke dood rij.

Als je echt wilt helpen de dieren, zodat ze PARTNERS VAN WELKE vzw.

Dat alle partners weten dat verleidt hen ± een, ze kennen alle mensen die naar mairena komen om een ??dier daar achter te laten.

Op dit moment staken we hebben duizenden leden verrijken hun zakken en dat is niet rendabel voor hen .... zullen hun deuren sluiten voor altijd walgelijk.

Únicamente samen kunnen we dit zo snel mogelijk zorg.



Laat Massive geplakt posters te informeren naïeve

en ± ados verleidt hen, die geloven dat is een beschermer.

Gewoon veel, we kunnen het krijgen.

Het is gemakkelijk, laten we het doen


honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Het is walgelijk hoe de Spaanse bevolking hier als zijne dierenmishandelaars wordt neergezet.
Wat daar in Sevilla gebeurt is verschrikkelijk en ook de Spaanse bevolking vindt dit niet oké.
Als dit zo normaal gevonden wordt dan zou het de Spaanse kranten niet halen.
Er zijn door de Spanjaarden zelf al vaker demonstraties bij dodingsstations georganiseerd (daar horen of lezen jullie blijkbaar nooit iets over).
Zouden ze in België ook eens bij Dieren Zonder Dak moeten doen en nog een paar andere asielen.
Ik blijf er bij;de meeste verhalen zijn uit de oude doos en apenverhalen/stichtingpraat;.
Tineke,mocht je ooit naar Spanje gaan om zelf te kijken.Doe dit dan alleen of met iemand die niks met stichtingen te maken heeft .

honden page profiel Louis v/d BroekeLouis v/d Broeke

honden foto van Louis v/d Broeke

" Tineke,mocht je ooit naar Spanje gaan om zelf te kijken.Doe dit dan alleen of met iemand die niks met stichtingen te maken heeft . "


Vandaar mijn aanbod want ik heb er niks mee van doen!

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

"

Vandaar mijn aanbod want ik heb er niks mee van doen! "

wel mee van doen gehad.

.

honden page profiel Hans WernerHans Werner

honden foto van Hans Werner

"
Het is lang geleden dat ik in Spanje ben geweest maar toen wel buiten de steden maar ik heb nooit geen zwerfhonden gezien, en dat was me echt wel opgevallen,  wel eens een loslopende hond maar dat zag je enkele decennia geleden in Nederland ook, gewoon een hond met een thuis die even een ommetje maakt.
Bovendien hebben stichtingen toch ook sterilisatie/castratie  projecten, als je die honden laat helpen dan moet dat toch z'n vruchten af gaan werpen?
Ik kan ook niet zomaar geloven dat Engelsen massaal hun honden achterlaten, wie was het ook alweer die dat beweerde?
Denk dat ik binnenkort toch maar eens een reisje naar Spanje ga maken, dan kan ik het eens met eigen ogen zien.


Over vroeger mijn jeugd jaren 70, net buiten het bungolowpark zuid spanje , herinner ik mij dat zwerfhonden die op het terras van het restaurant kwamen we wel eens terugvonden opgehangen in een boom.
Ook kan ik mij herinneren dat er in 1 vakantie toch wel 2 zwerfhonden door mensen mee naar huis werden genomen om daar een beter leven te krijgen.
Mijn ervaring over vroeger is dus heel anders

. "


.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 8 van 9 12 3 4 5 6 7 89
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^