waarom honden uit het buitenland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

"

Voor alle duidelijkheid, ik heb het hier nu over Spanje omdat ik daar de situatie het beste ken en 3 van mijn honden van daar komen. Jammer genoeg is het in sommige andere landen geen haar beter wat dierenwelzijn betreft, maar goed, ik heb dus vooral ervaring met spanje

Vera, je weet niet waarover je spreekt, echt niet. "


Oefffff.    eindelijk nog eens iemand die echt weet hoe het er in Spanje aan toe gaat......en niks over die of die stichting.....neen , gewoon hoever ze daar staan in diervriendelijkheid. Ge gelooft het niet als je het niet zelf hebt gezien:'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Twee jaar geleden las ik (via een linkje van de webwinkel) dit verhaal. Ik zat op dat moment op mijn werk (had even pauze) en heb gewoon zitten huilen achter mijn bureau.
Zelfs als ik het nu lees krijg ik weer een brok in mijn keel.
Ook dit verhaal maakt duidelijk hoe men daar met honden omgaat.
Het zijn twee trieste verhalen (geen gruwelijke foto's, wel verdrietige) met een mooie afloop.

En er staat ook nog een artikel over honden die gewoon worden opgehangen aan een boom. De eigenaar van een perceel vond op een naastgelegen perceel 2 honden in een boom en heeft de politie gebeld. Die deed... NIKS! Gewoon helemaal niks. Na twee weken heeft de man de honden zelf losgesneden van de boom, of zijn klacht over het (gebrek aan) optreden van de politie iets heeft opgeleverd weet ik niet.

Kijk ook eens naar het topic wat Pauline laatst heeft geopend, over Jasira. Zo slecht als ze eraan toe was (door toedoen van de mens), zo blij schudt ze haar broze lijfje heen en weer na een paar dagen.

Dus nee, zo slecht hebben de asieldieren het hier niet hoor. Ik heb hier nog nooit een hond op de rotsen van het IJsselmeer of in een boom gezien.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"

Oefffff.    eindelijk nog eens iemand die echt weet hoe het er in Spanje aan toe gaat......en niks over die of die stichting.....neen , gewoon hoever ze daar staan in diervriendelijkheid. Ge gelooft het niet als je het niet zelf hebt gezien:'( "


En dan is Spanje in vergelijking met veel ander landen een hondenparadijs. Ik kan je verzekeren dat je in Aghanistan allerlei honden tegen komt... maar geen Afghaanse Windhonden. Wat je wel tegen komt zijn massa's honden die mishandeld zijn en/of ziek zijn. Hoeveel? Zeg maar rustig 100%.

Maar we kunnen niets doen aan dat soort landen, maar dichter bij huis kan je met projecten en informatie misschien wel kleine beetjes betekenen voor honden in Europese landen. Stapje voor stapje, beetje bij beetje maar alle beetjes helpen.

honden page profiel PP

Pff, wat ontzettend triest, zulke verhalen.. Hoe wreed kun je zijn, een hond ergens in gooien waar hij niet meer uit kan en dus een langzame dood sterft.. Dat je zo'n hond voor de jacht gebruikt en er vanaf moet als ie een poot breekt, tja, voor de jagers is 't niets meer of minder dan een "object" dat tijdens de jacht gebruikt wordt. Maar ze op zo'n manier dumpen, da's niet nodig.. Geef ze op z'n minst een kans..

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Ooh Cindy, wat een verhalen :'(
ik probeer er het grootste deel van de tijd niet aan te denken, die gruwel in de wereld, maar zulke verhaaltjes klik ik toch altijd weer open ook al heb ik spijt achteraf, die filmpjes met hun jankmuziek ook ;-)

ik krijg dan elke keer weer zo'n energyboost dat ik ook ECHT iets wil gaan doen voor die hondjes... maarja wat.
Die ene hond dat je kan adopteren, daarvoor zijn er waarschijnlijk 5 een trage dood gestorven die nooit gevonden zijn.. Zo ontmoedigend.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ach zo kom je alle dagen van die verhalen tegen in Spanje. Verleden jaar was ik op de markt in Fuengirola. Aan een kraam stond vastgebonden een superlieve spaanse windhond(kan ook Podenco zijn geweest) ik begon hem te strelen. 
De man vd kraam, bood me direct aan de hond gratis mee te nemen. Hij had hem zelf gevonden , naast de renbaan van Marbella, vier poten samen gebonden ......uitgehongerd.
Ik kon natuurlijk de hond niet meenemen, de hond was goed bij die Engelsman, maar toch die story maar weer eens ......het raakt je diep.

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Anny, ik heb zelf de ellende ter plaatse in Spanje niet gezien, daar ben ik gewoon niet sterk genoeg voor, maar ik ken wel veel mensen die het met eigen ogen hebben gezien. Ik heb de foto's gezien, de verhalen gehoord en dat heeft zoals je aangeeft niks met die of die stichting te maken. Het is gewoon de keiharde realiteit daar. Mensen die nooit meer kunnen vergeten wat ze daar hebben gezien, de geuren, de geluiden, de beelden van jaren geleden die er zijn alsof het gisteren was.

Ik heb onwijs veel respect voor de mensen die daar elke dag weer de strijd aangaan met het onrecht, met de soms weinige middelen die ze hebben. Galgo's die, na lange revalidatie, op het punt staan om naar België te vliegen naar hun nieuwe thuis en dan door zigeuners worden ontvoerd om terug misbruikt en mishandeld te worden.

Ik heb bv foto's gezien (denk dat ze zelfs op internet te vinden zijn) van een galgomeisje dat rondzwierf in de buurt van een bouwwerf. Die mensen hebben haar dmv van voeding zover gekregen dat ze haar konden benaderen. Wat bleek: haar 4 poten waren gebroken door slagen met een ijzeren staaf en toch had ze nog de kracht om voor haar nest puppy's te zorgen.

En ik nodig iedereen die eraan twijfelt of het gerechtvaardigd is om een hond uit het buitenland te halen uit om kennis te maken met mijn honden. Kijk hen in de ogen en je weet het antwoord.

Trouwens, wat me ook opvalt, ik ben in real life nog niemand tegengekomen die me heeft gezegd dat wat ik doe niet ok is. In tegendeel, ik krijg veel waardering en respect, net omdat ik zo'n hondjes een kans geef op een beter leven. En zo zou het voor iedereen moeten zijn die zich op gelijk welke manier inzet voor dierenwelzijn.
Het is hier vooral op het forum dat sommige mensen blijkbaar vinden dat de ene hond minderwaardig is aan de andere... vreemd...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Adinda jij verdient een driedubbel super antwoord. En dat meen ik .

En je hebt ze binnen ook ....;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Adinda, ik heb de tranen in mijn ogen van je derde alinea :'(

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Ik vind het zo jammer, al die vooroordelen over buitenlandse honden.
Wat is buitenland trouwens... Marty, mijn vriend komt uit Nederland, woont nu in België en zijn hond Sam kwam mee, is Sam dan ook een buitenlander?


Of zijn alleen mijn Spaanse asielzoekers dat?


Zoals gezegd werk ik als vrijwilliger voor een stichting die Spaanse honden redt.
De verhalen achter die honden en wat de mensen in Spanje meemaken hou je niet voor mogelijk.
Hondenverzamelaars die in een achtertuin tientallen honden houden en ze zelfs niet genoeg eten geven zijn dan nog de beste verhalen.

Ik ben blij dat we voor Spanjaardjes kozen, de eerste kwam toevallig omdat we aan het kijken waren voor een hond. We zagen een foto van Paco op een website en hadden gelijk iets van : yes, dat is hem. Paco was al in een opvanggezin en we zijn bij hem op bezoek geweest en gelukkig klikte het.
Toen er een tweede hond kwam kozen we bewust voor een Spanjaard.
De derde kwam toevallig op ons pad, bij een bijeenkomst van de vrijwilligers van de stichting. Wij kozen haar niet uit, zij koos ons en week de hele namiddag niet van onze zijde.
Ook de vierde spaanse schone kwam toevallig, zij was een opvangertje waar ik verliefd op werd en we hebben haar zelf geadopteerd.

Ik word gewoon zo moe van iedereen die roept : zijn er hier al geen honden genoeg in het asiel?
Moesten mensen niet zo onbezonnen aan een hond beginnen, de asielen zouden leeg zijn.
Ik hoorde vandaag nog een verhaal van iemand die een hondje genomen had om niet eenzaam te zijn, maar die zich toch verkeken had op wat het inhield. Het diertje zit in het asiel intussen, nog geen 2 jaar oud... Door het niet nadenken van mensen komen de honden in het asiel terecht.

En de buitenlandertjes geven zoveel terug, zijn ongelooflijk lief.

Telkens wanneer er honden aankomen moet ik trouwens huilen, je ziet die benches, en je hoort de honden blaffen en je weet dat elke hond die in die benches zit eigenlijk ten dode opgeschreven was in het land van herkomst....dat maakt dat ik heel emotioneel wordt elke keer.
En stuk voor stuk zijn ze allemaal lieve, sociale en dankbare honden. Je weet dat ze een verleden hebben en toch slagen ze er in om de mensen te blijven vertrouwen.

Ik denk dat men het daarom heeft over mensDOM en dierenRIJK...

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ik zocht gewoon 2  middelbare hondjes en die van mij zaten toevallig in spanje.
Ik heb echt lang bij nederlandse asiels gezocht

ja ze hebben  het beide lang slecht gehad 
toch zijn het  de 2 hondjes die in mijn leven passen..ondanks rugzakjes
Ze zijn super goed met katten en andere dieren en  ook betrouwbaar naar kinderen
Ik vind mijn honden niet zielig...ik vind ze bofkonten
Het zijn de honden waar ik  zorgvuldig en met mijn hele hart voor heb gekozen , zou ze niet willen ruilen ;-)

Ik zal zelf niet bij een fokker terecht komen.
teveel mooie tweedehandsjes die een kans verdienen.
en ik heb liever geen pup

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Toen ik nog werkte, vrijwillig gewerkt in het asiel in Nederland.

Nu, ik alle tijd heb, opvang/adoptie uit het Buitenland..waarom,









OM DEZE REDEN

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Wanneer ik de laatste reacties hier lees, dus pagina 3 en 4 kiezen jullie dus bewust voor een buitenlandse adoptiehond en niet omdat zoals vaak gezegd wordt "alle honden een kans verdienen"



Want dat was dus mijn eigenlijke vraag. Wat dan het verschil maakt als je zegt dat alle honden een kan verdienen. Zoals ik een aantal pagina's terug vroeg, wanneer je zegt dat ze allemaal een kans verdienen, wat dan voor jullie het verschil maakt tussen een buitenlandse adoptiehond, broodf.hond, oepsnesthond of asielhond. Meestal kijk je toch via internet? Dus dan kom je een foto tegen van een hondje waar je helemaal verliefd op wordt. Dan blijkt dit hondje bv uit een oepsnestje of broodf afkomstig. Klik je dan verder? Of ga je bij voorbaat op zoek bij buitenlandse adoptie?



Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd want ik zou als kon alle honden van de wereld wel een geweldige leven willen bieden. 



Ik weet niet of jullie allemaal het hele topic gelezen hebben, maar even terug had ik het er bv over met Erika. Het is nogmaals niet dat ik tegen buitenlandse adoptie ben, maar ik probeer te begrijpen wat voor jullie het verschil nu maakt.



(ik weet dus wel het verschil in theorie, dat bedoel ik niet)





Ps. @marjolijn, je hebt een geweldig stuk geschreven!! Heel duidelijk verwoord!

Alleen is het wel zo dat in de asiel hier steeds meer buitenlandse adoptiehondjes zitten. Volgens mij heb ik in een reactie al geschreven dat wanneer je een goede stichting hebt deze altijd zal zorgen voor herplaatsing, maar er zijn jammer genoeg de laatste jaren zoveel stichtingen en opvang etc bijgekomen die het iet uit liefde voor de dieren doen. Na de adoptie hoor nooit meer van ze en als het niet lukt met de hond geven ze niet thuis. Verhalen genoeg op internet te vinden. (waarom? Omdat wanneer iets negatief is of niet goed gaat mensen dit eerder op internet vermelden dan wanneer iets wel goed gaat, want dan zijn er geen vragen) Deze honden belanden dus wel in de asiels. Dan zijn er nog asiels die zelf honden vanuit het buitenland halen. Je zal mij overigens nooit horen zeggen dat de asiels overvol zitten!!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Muts bedtijd ! ':-)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Muts bedtijd ! ':-) "


.Je stalkt me behoorlijk......;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Alleen is het wel zo dat in de asiel hier steeds meer buitenlandse adoptiehondjes zitten


Ik weet niet hoe het bij jullie asiel is natuurlijk, maar er zijn asiels die samenwerken met stichtingen. Het asiel hier in de buurt bijvoorbeeld.

De stichting waar ik Lola vandaan heb, heeft ook contachten met diverse asiels en de zogenaamde gnadenhoven (voor honden die niet meer herplaatst kunnen worden).

Mijn schoonmoeder had haar vorige hond en haar huidige hond uit het plaatselijk asiel, de vorige hond kwam uit Spanje via een stichting en de hond die ze nu heeft uit Roemenie via een stichting. Al minstens 15 jaar werkt dit asiel met stichtingen samen.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Alleen is het wel zo dat in de asiel hier steeds meer buitenlandse adoptiehondjes zitten


Ik weet niet hoe het bij jullie asiel is natuurlijk, maar er zijn asiels die samenwerken met stichtingen. Het asiel hier in de buurt bijvoorbeeld.

De stichting waar ik Lola vandaan heb, heeft ook contachten met diverse asiels en de zogenaamde gnadenhoven (voor honden die niet meer herplaatst kunnen worden).

Mijn schoonmoeder had haar vorige hond en haar huidige hond uit het plaatselijk asiel, de vorige hond kwam uit Spanje via een stichting en de hond die ze nu heeft uit Roemenie via een stichting. Al minstens 15 jaar werkt dit asiel met stichtingen samen.

"


.Dat klopt. Dat zie ik inderdaad steeds meer. Dan staat het wel bij de hond vermeld. Meestal zit de hond zelf dan nog in het buitenland of verblijft bij een van de vrijwilligers van het asiel. 

Ik bedoel dit ook niet als slecht hoor!!

Een tijdje terug had ik een topic gemaakt over asielhonden en afkomst (dacht ik, weet de titel even niet meer) omdat ik op de website was van de asiels in Nederland en belgie. Hier heb ik gezocht op honden en dan bv Lommel gelijk weggeklikt en nog 1 of 2 waarbij ik erg mijn bedenkingen heb. 

Het viel me toen op dat er vrij veel buitenlandertjes in de asiels zitten. Met vrij veel bedoel ik meer dan voorheen. Wat ook opviel was dat er inderdaad steeds meer asiels samen werken met stichtingen.

Wat ik dan het vervelendste vind om te lezen is wanneer een hondje gedumpt wordt na een week omdat het adoptiegezin het onderschat heeft. (Nee, dit gebeurd niet alleen bij buitenlandse adoptiehondjes.....). Toch zie je doordat er de laatste jaren meer mensen kiezen voor een buitenlandertje steeds meer van dit soort berichten bij de asielhondjes. Ikzelf denk dat deze dan van een stichting komen die zodra een hond weg is bij hen er niet meer naar omkijken. Normaal zou een goede stichting nl helpen met herplaatsen. 

Ik heb ergens hier al geschreven dat er nog veel te verbeteren valt. In de selectie natuurlijk, maar zeker ook in de bijschriften bij de foto's die veelal niet kloppen. Dit geldt ook niet alleen voor buitenlandertjes!! Zoals ik al eerder schreef valt er overal nog veel te verbeteren en zeker ook bij de mensen zelf die onvoldoende bedenken waar ze aan beginnen. 

Kijk eens hoe vaak er een topic verschijnt dat een hond wegmoet, om wat voor reden dan ook. "ik heb het geprobeerd, alles eraan gedaan, maar raak alleen maar gefrustreerd en ik kan het nu niet meer". Dat is toch een redelijk voorkomende tekst dan. (niet alleen hier op HP hoor, ook op andere sites en forums.) Dus er is echt overal nog verbetering nodig.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"

Mee eens, maar.. dat geldt ook voor Beagles. En Teckels, ik ken een hoop mensen die hun Teckels echt niet los hoeven te laten want dan zijn ze weg, schieten in konijnenholen, etc. Feit is dat Nederland gewoon ontzettend veel "voller" zit dan veel andere landen. De wereld wordt wat dat betreft steeds dieronvriendelijker. In Spanje is ruimte, maar gaan ze achterlijk met hun honden om. Hier is minder ruimte maar komen ze (vaak) wel goed terecht. Alles heeft z'n voor en nadelen.. Maar ik denk dat Cosmic liever hier aan een lijntje leeft, dan daar bij een jager, zonder enige vorm van liefde of genegenheid.. "


.Pauline, mijn reactie op de jouwe over podenco's is niet zo zwart/wit bedoeld als blijkbaar uit mijn reactie overkomt. Er zijn heus podenco's die het hier geweldig naar hun zin hebben. Ik denk wel dat een podenco pup zich waarschijnlijker makkelijker kan aanpassen dan een volwassen podenco die veel vrijheid heeft gehad. 

Het blijft een favoriet voor mij. Ik vind ze geweldig, vooral als ik ze lekker zie rennen en genieten.
Willem heeft een podencovriendje. Deze is helemaal gek op Willem en het leukste voor hem is om Willem te slopen. Aan de oren trekken en aan zijn wangen etc. En die sukkel van mij vindt alles goed! :-)

honden page profiel PP

Over dat iedere hond een gelijke kans verdiend, en waarom dan een buitenlander en geen Nederlandse asielhond/broodfok/oepsnestje..

Ik wilde geen pup. Dus dan hield een broodfokpup/oepsnestje al snel op. Als je een broodfokpup koopt weet je dat je iets heel erg slechts in stand houdt. Je helpt daar geen hond mee, je maakt het leven van zoveel honden alleen maar erger.. Als ik een pup had gewild had ik geen problemen gehad met een pup uit een oepsnestje.

In de Nederlandse asielen zat niets wat me aansprak. Of jawel, een Teckel reutje van 6 jaar oud, was die dag binnen gekomen. Ik had voor hem gebeld, maar er waren veel geïnteresseerden, en ik mocht een motivatiemail sturen. Hele uitgebreide mail gestuurd en nog geen vijf minuten later kreeg ik een reactie dat hij vanmiddag al opgehaald zou worden.

En toen dacht ik, wat ben ik aan het doen? Ik zit een motivatiemail te schrijven voor een hond! De leuke Nederlandse asielhondjes vertrekken binnen een dag weer, en ik wilde geen hond met gedragsproblemen. Dus ging ik op zoek naar een hond die mijn "hulp" écht nodig had, en kwam ik uit bij een buitenlandse stichting. Daar vond ik Cosmic die ogenschijnlijk probleemloos was (maar dat viel tegen, haha).

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik kies bewust uit het buitenland, omdat het daar slechter voor de honden is, als in de Nederlandse asielen.
Ik kan deze vergelijking maken, uit ervaring, in het asiel in mijn omgeving.

Dit is overigens een Dierenbescherming asiel, dus geen particulier, dat maakt soms ook iets uit.

Een goede stichting, heeft in principe de motivatie, geen
adoptie honden in een Ned. asiel.

Ned. asiels hebben ook een pension, om de kosten te drukken.

Hoe het komt dat er Buitenlandse honden af en toe, en vaker, is niet zo raar. Als er Buitenlandse honden hier naar toe komen, zal dat inderdaad wel voor komen. Het is ook iets van deze tijd. Jaren geleden kwam dat niet voor, omdat er toen niet zo naar het Buitenland werd gekeken.

Ik ben iemand die de "minder bedeelde mens en dier" wil helpen. Dat is mijn bewuste keus..en niet alleen maar honden hier heen halen..veel meer dan dat.

Dit is mijn motivatie.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Wanneer ik de laatste reacties hier lees, dus pagina 3 en 4 kiezen jullie dus bewust voor een buitenlandse adoptiehond en niet omdat zoals vaak gezegd wordt "alle honden een kans verdienen"



Want dat was dus mijn eigenlijke vraag. Wat dan het verschil maakt als je zegt dat alle honden een kan verdienen. Zoals ik een aantal pagina's terug vroeg, wanneer je zegt dat ze allemaal een kans verdienen, wat dan voor jullie het verschil maakt tussen een buitenlandse adoptiehond, broodf.hond, oepsnesthond of asielhond. Meestal kijk je toch via internet? Dus dan kom je een foto tegen van een hondje waar je helemaal verliefd op wordt. Dan blijkt dit hondje bv uit een oepsnestje of broodf afkomstig. Klik je dan verder? Of ga je bij voorbaat op zoek bij buitenlandse adoptie?



Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd want ik zou als kon alle honden van de wereld wel een geweldige leven willen bieden. 



Ik weet niet of jullie allemaal het hele topic gelezen hebben, maar even terug had ik het er bv over met Erika. Het is nogmaals niet dat ik tegen buitenlandse adoptie ben, maar ik probeer te begrijpen wat voor jullie het verschil nu maakt.



(ik weet dus wel het verschil in theorie, dat bedoel ik niet)





Ps. @marjolijn, je hebt een geweldig stuk geschreven!! Heel duidelijk verwoord!

Alleen is het wel zo dat in de asiel hier steeds meer buitenlandse adoptiehondjes zitten. Volgens mij heb ik in een reactie al geschreven dat wanneer je een goede stichting hebt deze altijd zal zorgen voor herplaatsing, maar er zijn jammer genoeg de laatste jaren zoveel stichtingen en opvang etc bijgekomen die het iet uit liefde voor de dieren doen. Na de adoptie hoor nooit meer van ze en als het niet lukt met de hond geven ze niet thuis. Verhalen genoeg op internet te vinden. (waarom? Omdat wanneer iets negatief is of niet goed gaat mensen dit eerder op internet vermelden dan wanneer iets wel goed gaat, want dan zijn er geen vragen) Deze honden belanden dus wel in de asiels. Dan zijn er nog asiels die zelf honden vanuit het buitenland halen. Je zal mij overigens nooit horen zeggen dat de asiels overvol zitten!! "


Ik heb niet doelbewust voor buitenlandse hond gekozen.
Ik heb doelbewust gekozen voor 2e hands honden en bij toeval zaten ze daar.
In mijn ogen hebben alle asieldieren een behoorlijk marginaal bestaan.
Ik denk dat ik op vele asiel honden verliefd kan worden dus ik selecteer streng vooraf
(de maat bv en karakter ect)
Vanzelfsprekend gaat ook de plek van herkomst onder de loep en zoek ik niet op plekken waar ik broodfok tegen kan komen of andere ellende.
Ze komen van goede stichting en we zijn uitstekend begeleid

Ik vind het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij het dier...aangezien het voor de rest van zijn leven je huisgenoot wordt.
Ik kan alleen een betere plek zijn als de hond bij mij past en in mijn leven past.
Dat geeft de doorslag.


.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Misschien is er, naast alle goede bedoelingen etc., nog wel een eenvoudiger oorzaak van de toename van buitenlandse honden. We zijn gewoon beter geïnformeerd met z'n allen. Ik heb al mijn info via internet en er is gewoon heel veel te vinden. Daardoor zijn we allemaal 'deskundig' geworden. Dat is soms een voordeel, soms een nadeel. En voor ieder standpunt is een onderbouwing te vinden. Ik kom veel in Spanje (Andalusië) en ik zie evenveel leed als geluk, bij de honden bedoel ik. Wij kijken vanuit ons referentiekader heel anders naar zwerfhonden. Daar waar ik kom, hebben de zwerfhonden over het algemeen geen vreselijk leven. Ja, wel als je het vergelijkt met onze honden die op een sjiek kussen liggen met een kluifje, gezond voer, speelgoed en cursussen. Maar de gemeenschap draagt op een bepaalde manier wel zorg voor de dieren. Dat kan beter, zeker, maar iedere zwerfhond van de straat halen en exporteren naar bijv. NL is dan een slecht idee. De huishonden en waakhonden hebben net zo'n leven als onze honden, ze zijn hooguit wat minder 'vermenselijkt'.
Waar het mis gaat is bij bijvoorbeeld de jagers. Dat is dan ook meteen heel erg. Daarnaast is het systeem voor opvang bijzonder naar. Een asiel zoals wij dat hebben, kennen ze daar niet. Een hond komt dan in een dodingsstation waar hij of zij na 10 dagen op gruwelijke wijze wordt vermoord.

Nu we allemaal toegang hebben tot informatie hierover, willen we daar blijkbaar ook wat mee. Dat er vervolgens stichtingen en handelaren inspelen op dat sentiment is net zo goed een slechte ontwikkeling en dat is wrs wat mensen bedoelen als ze zeggen dat het probleem in stand gehouden wordt.

Mensen die, al dan niet bewust, kiezen voor een hond uit een ander land, krijgen een ander pakketje aan mogelijkheden en onmogelijkheden. Ik werk me al 2 jaar rot om mijn hond in het gareel te krijgen. Dat vraagt veel maar levert ook veel op. Iedere stap die we samen zetten, versterkt de band en dat is supermooi. Het voelt ook als zinvol, ik help een hondje die anders knettergek zou zijn, als hij niet al lang zou zijn afgemaakt. Nu is hij gewoon een blije eikel met een gebruiksaanwijzing.

Dat er veel van dit soort hondjes in het asiel zitten in Nederland is idd een slechte zaak maar ook hier geldt: laat de afkomst van de hond de oorzaak lijken. Als ik kijk naar de asiels in de buurt, zie ik een idioot grote hoeveelheid honden van een bepaald ras. De stoere hond die als pup zo schattig lijkt maar na 2 jaar toch in het asiel terechtkomt. Dat is net zo zorgelijk.

Ik wil maar zeggen: plaats alle info rond dit onderwerp alsjeblieft in het juiste perspectief. Niks is zwart-wit. Behalve een dalmatiër. (En zelfs die heeft grijze plekjes...)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb niet bewust gekozen voor een buitenlander. Was het een Nederlandse asielhond geweest, of een oeps-pupje, of een rashond, was het ook goed geweest.
Wat ik belangrijk vind bij een hond, is dat hij of zij mij ook ziet zitten. Ik wil een klik. Bij de eerste ontmoeting al.
Heb ik die klik niet, komt de hond er niet. Misschien kort door de bocht, want je kunt niet altijd meteen bij de eerste ontmoeting een klik hebben. Maar als je niet zo kort bent, dan kun je iedere hond wel nemen, in de hoop dat die klik nog komt.

Ik had die klik met een buitenlander. Ja, om hem daarom niet te nemen omdat hij niet uit Nederland komt? Hij had me nodig, hij was een buitenlander met een enorme rugzak. Ik heb daarvoor gekozen, hij vond mij de moeite waard, ik vond hem de moeite waard.

Ik sta nu ook op de wachtlijst voor een raspup, maakt dat dat iedereen die tegen raspups is nu tegen mij is? Ik denk het niet. Waarom zijn mensen die een raspup hebben dan zo tegen buitenlanders?

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

Gelukkig! Ben blij dat je me nu wel begrijpt. Soms ook lastig te tikken wat ik precies wil zeggen en aan de andere kant wordt het soms gewoon verkeerd gelezen/geïnterpreteerd. Geeft niet, we snappen elkaar nu wel.

Ik begrijp heus de mensen wel hoor die voor een buitenlandse adoptiehond kiezen. Je kunt niet alles direct oplossen ook al zou je dat willen. We zijn in onze landen (nederland en Belgie) toch al decennia lang bezig om de broodf weg te krijgen en dat schijnt ook niet echt te lukken.......


Toch hoop ik dat in die landen de regering eens beter gaat meewerken om tot een oplossing te komen. Overigens is niet alles slecht wat de mensen daar doen met hun honden. Ze zijn anders gewend dan wij. Maar ze zijn heus lief voor hun dieren. (ik heb het nu niet over de mishandeling!!)

Wat ik overigens nog steeds denk is dat je de honden die op straat geboren zijn, dit overleeft hebben en in groepen met elkaar zwerven, deze moet laten zwerven en niet op moet pakken en als huishond willen nemen. Ze weten zich goed te redden, door eten van restaurants, bewoners die hen voeren, toeristen die hen voeren etc. Ik denk echt dat zo'n hond liever buiten leeft zoals deze gewend is dan hem in een hok stoppen, in een bench om naar een ander land te vliegen, daar in een auto aan een halsband en riem mee naar een huis waar hij hele dagen binnen moet zitten en nog 3 keer per dag aan een riem naar buiten mag. Wanneer je de pagina van waarisonzeangel in de gaten houdt lees je toch heel regelmatig dat een hond die net in Nederland is vermist wordt. Als je geluk hebt vinden ze hem terug. Maar meestal loopt het fout af. Komen ze onder de auto of worden nooit meer terug gezien.


. "


Ik denk idd dat het een hype is. De honden zijn ontstaan uit spontane vermenigvuldiging, immers overwegend spontaan. In die zin, weinig verschil met pretnestjes, oepsnestjes... Niet door de mens gecreëerd, maar spontaan.

Verwilderde honden die zich prima redden, in onze samenleving, door naast ons te leven, prima. Lekker laten zo, hebben alle vrijheid en scharrelen hun kostje wel bij elkaar.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Waarom ik voor Hayzel ging? Omdat ik haar foto zag en verliefd was. Als ze in Nederland was geboren was het ook prima geweest. Ik ga voor "de klik" met een hond en dan maakt het me eigenlijk ook geen drol uit waar hij of zij vandaan komt. Dit is ook de reden waarom ik NOOIT bij een br**dfokker zou gaan kijken, want wat nou als ik daar een klik zou voelen met een beestje? Oja en die klik voel ik eigenlijk zelden tot bijna nooit bij honden, heb jaren in een asiel gewerkt en kijk dagelijks op dierenasiels.com en meerdere sites waar herplaatshondjes op verzameld worden en tuurlijk een hoop leuke, zielige, schattige hondjes...maar zelden "die hond" die je niet meer uit je hoofd krijgt.

honden page profiel PP

" Oja en die klik voel ik eigenlijk zelden tot bijna nooit bij honden, heb jaren in een asiel gewerkt en kijk dagelijks op dierenasiels.com en meerdere sites waar herplaatshondjes op verzameld worden en tuurlijk een hoop leuke, zielige, schattige hondjes...maar zelden "die hond" die je niet meer uit je hoofd krijgt. "


Eens, dit heb ik ook. Jaren in het asiel honden "leuk" gevonden, maar toen Punk langskwam was het geen "goh, leuke hond meer". Het was toen echt van; "deze hond MOET en zal bij mij blijven!". Ik geloof dat jij dat gevoel ook had na één blik op een foto van Hayzel.. ;-)

Met Cosmic had ik die klik niet zo. Ik vond haar leuk. Leuk genoeg om haar te adopteren. Maar Cosmic was ook "de tweede hond". Ik hád al een hond waar ik een geweldige klik mee had, ik wilde er graag een hond bij die wij allebei ook leuk vonden, dus dat was genoeg. De klik heeft moeten groeien, maar uiteindelijk is ie er. 

En nu heb ik "de klik" met de Podenco op zich. Ik vind het onwijs leuke honden, en daarom zal ik mij, bij een volgende hond, als eerste op zoek gaan naar een Podenco. Kom ik ondertussen een ander leuk Nederlands hondje tegen? Dan is dat ook prima. Maar iedereen heeft volgens mij wel een "type" dat ze in eerste instantie aanspreekt.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

echte verwilderde honden worden meestal niet gevangen hoor.
Soms de teven om te neutraliseren en dan weer terug te zetten in de groep.(om vermeerdering te voorkomen)
Het gaat velen malen meer om huishonden die op straat gegooid zijn, die in asiels terecht komen
Qua voeding overleven ze wel....maar ze worden vaak ook mishandeld op straat.
Gezien de hang naar mensen zijn deze honden daar extra kwetsbaar voor.

Het duurt inderdaad erg lang voordat je een samenleving verandert.
Zolang er nog op een (katholiek)dorps feest  bv een ezeltje doodgeschopt wordt als jaarlijks ritueel(  in het zuiden van spanje)...want zo gebeurd het al een paar 100 jaar??
Kinderen mogen eerst schoppen...de volwassenen maken het af, als dier het hele dorp is door geschopt.
dan begrijp je dat er nog wat werk te doen is qua dieren welzijn en bewustzijn hierover.
Gelukkig zijn er steeds meer spanjaarden die daar anders over denken inmiddels.
Maar in bepaalde streken is het nog bar en boos..en dat de economie in die streken totaal op zijn gat ligt helpt ook zeker niet mee.

Het is een zeer lang proces wat in de maatschappij langzaam maar zeker moet groeien.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Iedereen die overweegt een hond uit het buitenland te adopteren, geef ik het advies om alleen een hond te adopteren van een stichting/organisatie, waarbij de adoptie en procedures volledig voldoen aan de checklist van de Koninklijke Hondenbescherming voor buitenlandse honden:
 
Quote
 
Checklist buitenlandse hond

Organisatie is betrouwbaar
Het is duidelijk wat de organisatie doet en waaraan ze haar geld besteedt
Duidelijke informatie op de website
Jaarverslag openbaar
Makkelijk te vinden waaraan geld exact wordt besteed
Organisatie staat voor structurele oplossingen
De organisatie heeft als doel structurele oplossing te bieden voor lokale/regionale problematiek
Lange termijnprojecten met goede onderbouwing
Overleg met lokale overheden en bevolking
Bijvoorbeeld projecten op het gebied van educatie/ voorlichting of geboortebeperking bij de hondenpopulatie
Adoptie wordt goed begeleid
De organisatie zorgt voor verantwoorde en professionele aanpak adoptie
Voorlichting aan adoptant over verantwoord hondenbezit en over buitenlandse honden
Goede screening en matching van adoptant en hond
Voorkomen overdracht ziekten naar andere honden/regio’s
Persoonlijke kennismaking en verplichte denktermijn
Nazorg en mogelijkheid inschakelen hondengedragsdeskundige die ruime ervaring heeft met adopties van buitenlandse honden
Mogelijkheid tot goede opvang hond als adoptie niet slaagt
 
Kijk op www.animalfoundationplatform.nl  voor meer informatie over
organisaties die zich met buitenlandse honden bezighouden.
© 2011 Hondenbescherming
 
Unquote
 
 
Check of de stichting/organisatie aangesloten is bij Stray Animal Foundation Platform en derhalve werkt volgens de gedragscode van deze Foundation.
 
http://www.stray-afp.org/nl/aangeslotenstichtingen/
 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Iedereen die overweegt een hond uit het buitenland te adopteren, geef ik het advies om alleen een hond te adopteren van een stichting/organisatie, waarbij de adoptie en procedures volledig voldoen aan de checklist van de Koninklijke Hondenbescherming voor buitenlandse honden:
 
Quote
 
Checklist buitenlandse hond

Organisatie is betrouwbaar
Het is duidelijk wat de organisatie doet en waaraan ze haar geld besteedt
Duidelijke informatie op de website
Jaarverslag openbaar
Makkelijk te vinden waaraan geld exact wordt besteed
Organisatie staat voor structurele oplossingen
De organisatie heeft als doel structurele oplossing te bieden voor lokale/regionale problematiek
Lange termijnprojecten met goede onderbouwing
Overleg met lokale overheden en bevolking
Bijvoorbeeld projecten op het gebied van educatie/ voorlichting of geboortebeperking bij de hondenpopulatie
Adoptie wordt goed begeleid
De organisatie zorgt voor verantwoorde en professionele aanpak adoptie
Voorlichting aan adoptant over verantwoord hondenbezit en over buitenlandse honden
Goede screening en matching van adoptant en hond
Voorkomen overdracht ziekten naar andere honden/regio’s
Persoonlijke kennismaking en verplichte denktermijn
Nazorg en mogelijkheid inschakelen hondengedragsdeskundige die ruime ervaring heeft met adopties van buitenlandse honden
Mogelijkheid tot goede opvang hond als adoptie niet slaagt
 
Kijk op www.animalfoundationplatform.nl  voor meer informatie over
organisaties die zich met buitenlandse honden bezighouden.
© 2011 Hondenbescherming
 
Unquote
 
 
Check of de stichting/organisatie aangesloten is bij Stray Animal Foundation Platform en derhalve werkt volgens de gedragscode van deze Foundation.
 
http://www.stray-afp.org/nl/aangeslotenstichtingen/
  "

het is een checklist.
De stichting van mijn honden staat er niet op (en wil er niet op bij mijn weten)
Ik denk dat je altijd uiterst voorzichtig moet zijn bij aanschaf van een dier.

mijn honden zijn geent gechipt en geneutraliseerd en terecht gezond verklaard.
(Mijn da in nederland was aangenaam verbaasd over hun conditie en gezondheid)
wat tandsteen waldo ook paradontitus (waar ik nog behandeling voor kreeg in amsterdam noord van de stichting)
Jeff wat dik waldo wat mager en weinig spieropbouw
Geen ongedierte paspoort in orde (Jeff was al in februari geent en hij was ook al lang voor komst gecastreerd)
Uitstekende conditie voor asielhonden...hij had ze nog nooit zo'n goede ervaring gehad met buitenlanders
de begeleiding was uitstekend en zorgvuldig...ook de nazorg.

 een lijst zegt niet alles , het is wel een kader voor als je niks weet,de lijst is uit 2011

altijd je kop erbij houden en niet over een nacht ijs gaan 
Waar je ook een huisdier aanschaft.
Het gaat om levenslang immers en er zijn overal valkuilen...echt overal
Vertrouw je gevoel...check wat belangrijk is
voor de rest blijft het een levend wezen en kan er altijd wel wat gebeuren.
Das helaas ook een feit..

Ik kreeg echter de indruk dat men dat daar met man en macht probeerde te voorkomen
Ik had binnen 24 antwoord van een gt na een vraag over waldo's angst en jeff's flankbijten
en daarnaast ook contact met met mijn adoptie begeleidster in amsterdam (telefoon en mail)

dus ik ben het 99% met je eens...maar pin me niet vast op een lijst ;-)





.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Misschien is er, naast alle goede bedoelingen etc., nog wel een eenvoudiger oorzaak van de toename van buitenlandse honden. We zijn gewoon beter geïnformeerd met z'n allen. Ik heb al mijn info via internet en er is gewoon heel veel te vinden. Daardoor zijn we allemaal 'deskundig' geworden. Dat is soms een voordeel, soms een nadeel. En voor ieder standpunt is een onderbouwing te vinden. Ik kom veel in Spanje (Andalusië) en ik zie evenveel leed als geluk, bij de honden bedoel ik. Wij kijken vanuit ons referentiekader heel anders naar zwerfhonden. Daar waar ik kom, hebben de zwerfhonden over het algemeen geen vreselijk leven. Ja, wel als je het vergelijkt met onze honden die op een sjiek kussen liggen met een kluifje, gezond voer, speelgoed en cursussen. Maar de gemeenschap draagt op een bepaalde manier wel zorg voor de dieren. Dat kan beter, zeker, maar iedere zwerfhond van de straat halen en exporteren naar bijv. NL is dan een slecht idee. De huishonden en waakhonden hebben net zo'n leven als onze honden, ze zijn hooguit wat minder 'vermenselijkt'.
Waar het mis gaat is bij bijvoorbeeld de jagers. Dat is dan ook meteen heel erg. Daarnaast is het systeem voor opvang bijzonder naar. Een asiel zoals wij dat hebben, kennen ze daar niet. Een hond komt dan in een dodingsstation waar hij of zij na 10 dagen op gruwelijke wijze wordt vermoord.

Nu we allemaal toegang hebben tot informatie hierover, willen we daar blijkbaar ook wat mee. Dat er vervolgens stichtingen en handelaren inspelen op dat sentiment is net zo goed een slechte ontwikkeling en dat is wrs wat mensen bedoelen als ze zeggen dat het probleem in stand gehouden wordt.

Mensen die, al dan niet bewust, kiezen voor een hond uit een ander land, krijgen een ander pakketje aan mogelijkheden en onmogelijkheden. Ik werk me al 2 jaar rot om mijn hond in het gareel te krijgen. Dat vraagt veel maar levert ook veel op. Iedere stap die we samen zetten, versterkt de band en dat is supermooi. Het voelt ook als zinvol, ik help een hondje die anders knettergek zou zijn, als hij niet al lang zou zijn afgemaakt. Nu is hij gewoon een blije eikel met een gebruiksaanwijzing.

Dat er veel van dit soort hondjes in het asiel zitten in Nederland is idd een slechte zaak maar ook hier geldt: laat de afkomst van de hond de oorzaak lijken. Als ik kijk naar de asiels in de buurt, zie ik een idioot grote hoeveelheid honden van een bepaald ras. De stoere hond die als pup zo schattig lijkt maar na 2 jaar toch in het asiel terechtkomt. Dat is net zo zorgelijk.

Ik wil maar zeggen: plaats alle info rond dit onderwerp alsjeblieft in het juiste perspectief. Niks is zwart-wit. Behalve een dalmatiër. (En zelfs die heeft grijze plekjes...) "


.wederom goed verhaal Marjolein!! 

Gisteren kreeg ik op Facebook via animals in need van la linea recta een filmpje. Peter had gefilmd in een dodingsstation. Ik ga dit filmpje hier niet plaatsen want ik ben er nu nog ziek van. Hier laten ze de honden dus gewoon verhongeren. Ze sterven hierdoor aan de pijnlijke en langzame hongerdood.

Even een korte impressie. Je ziet een stuk of 8 hokken/kennels aan elkaar met per kennel een stuk of 10 honden. Ze zijn allemaal zo angstig dat wanneer je de deur van de kennel opent ze helemaal op een kluitje in een hoekje kruipen. In een kennel lag een overleden galgo tussen de rest van de honden. Een andere kennel zal een mamahond met een behoorlijk aantal puppies, zo klein.....niet voor te stellen. Ze probeert er voor te zorgen, beschermt ze met haar hele lichaampje, zo goed en kwaad als het kan drinken de pups bij haar maar ze heeft niks te geven omdat ze zelf niks krijgt.

Wanneer ik dit zie.........ik denk dat niemand hier op HP zonder tranen dit filmpje kan zien. Ze zijn nu bezig om een heel groot deel van deze honden uit dit dodingsstation te halen, maar daar oeten ze dan wel €35,- per hond voor betalen. Te gek voor woorden, want anders zouden ze doodgaan en verdienen ze er ook niks mee.

Toch vraag ik me echt af of deze honden überhaupt nog te redden zijn. Zo angstig dat het lijkt alsof ze kennelsyndroom hebben, of zo gewond, mishandeld etc. Misschien heel cru, maar is zo'n hond niet beter af om ze hieruit te halen en humaan te euthaniseren?? Ik denk dat er best een paar tussen zitten die kans hebben om nog omgevormd te worden tot huishond, maar zoals ik het in dit bewuste filmpje kon zien waren er dat misschien een stuk of 5 en de pups.

Triest!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 9 12 3 45 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^