Rottweiler teef castreren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Hallo allemaal,
We hebben sinds een aantal weken een fantastische rottweiler pup (teefje) in huis. Aangezien we ook een intacte reu hebben lopen, hadden we bedacht om Zara (de pup) te laten castreren. Voor de volledigheid, natuurlijk pas als ze volgroeid is.
Door diverse dingen die ik gelezen heb ben ik hierover gaan twijfelen. Ik heb begrepen dat we met wat pech daar een aggressieve, incontinente hond aan over kunnen houden. 
Aan de andere kant, een grote kans op baarmoederontsteking is ook gevaarlijk. Tja, wat is dan wijsheid?
Ik ben dus op zoek naar ervaringen.  Wij hebben nog nooit een teef gehad, dus een loopse hond is voor ons sowieso nieuw.

Alvast bedankt.

honden page profiel DianaDiana 3 doggies

honden foto van Diana

Ik heb een kruising Newfoundlander-Bordeauxdog.. We hebben haar laten steriliseren toen ze 14 maanden was. 4 maanden na haar 1 e looosheid.Via laproscopie.. Onze dierenarts heeft dit ons aangeraden ivm dat ze een grote hond is.. We zijn nu 2 maand verder en er is niks verandert.. Haar karakter niet.. Vacht niet.. De operatie zelf. Is duurder maar herstel is sneller..

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Laparoscopisch zou dan ook zeker de voorkeur hebben. Maar tja, waarom in een gezonde hond snijden?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 2 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Castratie heeft voor en nadelen.. Meestal verteld een DA de nadelen er niet bij. 

Zet de voor en nadelen op een rijtje denk er rustig over na. Je hebt nog even tijd om na te denken

honden page profiel kaykay 2 doggies

honden foto van kay

Het is ook mijn motto, waarom in een gezonde hond snijden.
Maar het is aan jezelf de voor en nadelen tegen elkaar op te wegen.

Voor mij wegen de voordelen van sterilisatie totaal niet op tegen de nadelen.
En ondanks dat ik een teef en een reu heb, beide intact, hoop ik ze ook beiden intact te kunnen houden, en tja gewoon heel erg goed de honden in de gaten houden als de dame loops is.

En mijn keus zou er ook eerder voor gaan om de reu te castreren ipv de teef. De reu hangt het zaakje er al buiten, lijkt me een minder ingrijpende operatie.

Maar voor nu blijven ze beide lekker intact.
Teefje is nu goed 11 maand en nog niet loops geweest, dus weet nu nog niet hoe het gaat lopen.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Heb inmiddels zo,n 14teven laten helpen zowel kort haar als langhaar en ruwhaar van diev14teven is er maar een geweest die incontinent werd op 12jarige leeftid nooitgedragsveranderingen gezien of vacht problemen . na 14 honden kan ik duswel ergens over meepraten , wat een ander denkt of doet moet men zelf weten ik wilde geen loopse teef en beslist geen reu. dan blijft er maar een ding over castratie,heb nu beide een teef en een reu de teef is geholpen na de eerste loopsheid en na de eerste schijnzwanger schap,ik vind dit gewoon een goede oplossing, beter als dat je de teef moet laten aboterenals ze toch ongewild gedekt word, want niet alleen de reu ontsnapt maar teven wetn ook weg tekomen een teef van bij onsthuis ging door de ruit heen om bij haar lover te komen.Hein.

Roan (Gast)

Wij hebben bij onze ruwharige teckel (teefje) van 8,5 jaar oud een knobbel ontdekt.  Bij de dierenarts werd vastgesteld dat ze een tumor had. Ze werd dan ook tevens gesteriliseerd. Nu heeft de dierenarts bij het openmaken ook geconstateerd dat ze een fikse baarmoederontsteking had.  Deze is ook in zijn totaliteit verwijderd.  Dus een tumor helemaal kunnen verwijderen, gesteriliseerd en de baarmoeder verwijderd.  Ze is altijd heel lief en rustig. Nu kijkt ze me met bange ogen aan wat natuurlijk erg begrijpelijk is.  Hopelijk blijft ze net zo lief als voorheen.  Ze is 8 april 2014 geopereerd. 

Volgende forumvraag: Hoe snel groeit haar weer aan?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^