sbt en andere honden..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Ff een paar uur niet op hp geweest en mijn mailbox ontploft. :-D

Lees veel over het leren negeren van andere honden. Maar heeft iemand een goede tip om dit aan te leren? Als Gijs los loopt en er loopt in de verte een hond is hij prima af te leiden met een balletje, stok of gewoon ff bij me roepen.

Maar aan de lijn is hij HEEEL lastig af te leiden. Meneer gaat gewoon in de ankers. Zijn staart gaan op standje propeller, als ik gewoon door wil lopen gaat hij liggen. Balletjes, snoepjes(zelfs frikandel), vriendelijk, minder vriendelijk.. hij moet en hij zal! Ff ruiken en het is goed maar ja, ik wil dat zeker niet met onbekende of onbetrouwbare honden. Dit doet jij al vanaf pup.
Om het voor te zijn neem ik als er een hond aankomt vaak een andere route, of steek over. Maar dat kan niet altijd. En dan leert hij het nog niet af. Vraag vaak aan de mensen die ik tegenkom of ze hun hond even kort willen houden. Maar helemaal de mensen die Gijs denken te kennen zeggen "ach dat is toch leuk. Hij doet niks, je maakt je te druk" en dus wordt het voor mij moeilijker gemaakt consequent te zijn/blijven.
Tips??
"


hahahaha wel veel reacties idd, helaas is het niveau weer ouderwets HP...

Het leren negeren is zeer lastig als je dat niet vanaf dag 1 heb gedaan. Vaak ben je gewoon te laat, je zou de aandacht al naar gericht moeten hebben voordat je de honden tegenkomt. Vandaar dat ik altijd bij mensen met puppen al zeg leer ze negeren en als je ze zo nodig moet laten spelen, zet dat dan onder commando.

Mijn teef heb ik het aangeleerd door bij elke wandeling constant aandachts oefeningen te doen. Laat hem bv een speeltje vasthouden tijdens de wandeling, bij elk kruispunt enz enz laat je hem zijn speeltje aan je geven. Kruising over even vast blijven houden en al lopend laten vallen en weer commando vast geven. Zo leer je ze vrij gemakkelijk om de aandacht bij jou te houden. Wissel regelmatig van tempo met lopen, ook dan moet ie dus zijn aandacht bij jou houden.

Ik ben geen ster in het opvoeden en denk dat er vele hier zijn die je veel beter kunnen uitleggen hoe je dat allemaal kan doen, misschien eens een topic openen puur hierover, zodat de ras discussie niet weer oplaaid en je mensen een mogelijkheid geeft om hun bekrompen visie over het ras te spuien.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"
Je wilt een staf terug fokken naar een sociale hond, zoals mensen ze liever zien. Mensen zagenDuitse  herders liever met een heel erg ingezakt achterbeen, en zo werd hij gefokt, de buldog, breder en met een nog plattere snuit, de cavalier met een hele kleine schedel, de tekkel nog langer, de basset, nog zwaarder met een nog groter hoofd. Het fokken zoals de mens dat wilt kan ik nou niet echt een vooruitgang noemen. Toch?? Mensen zouden een raskeuze test moeten doen en zo inzien of een bepaald ras wel of niet bij je past. Niet een ras zo veranderen dat hij bij jou past.!
. "


Ik vind een misvormd uiterlijk heel wat anders dan hond-agressie. Is dat nu zo'n ongewenste eigenschap?
Niet een ras veranderen dat hij bij je past? Zo is de huidige hond ontstaan!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Dat snap ik, toch vind ik het niet natuurlijk. Wie zegt dat ze er geen last van hebben? Maar ik krijg nog steeds geen antwoord op wat te doen met de onverantwoorde bazen. Haalbaar of niet, agressie eruit fokken, levert minder potentiële #@# machines op. In de huidige maatschappij, lijkt me dat wel prettig. "


Dat is leuk gedacht maar je gaat voorbij aan de werkelijkheid waar nog altijd veel meer incidenten plaatsvinden met andere rassen dan met Staffrds. Ze mogen dan in de krantenkoppen vaak op de voorgrond staan, er is geen enkel statistisch of wetenschappelijk bewijs dat er meer incidenten met Staffords plaats vinden dan met andere honden. Moeten dan bij alle andere rassen ook fokmaatregels genomen worden of blijven we dan toch halsstarrig vast kleven aan het imago van dit ras?

Ik ben het helemaal met je eens dat er mogelijkheden moeten zijn om onverantwoorde eigenaars aan te pakken, maar je daarbij richten op een specifiek ras is onzinnig en onhaalbaar, als is het maar omdat rassen niet grensgebonden zijn.

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

"
Dat klopt Linneke. Maar of het simpel is of iet, is het wenselijk? Zal hond-vriendelijk niet samen kunnen gaan met de andere goede eigenschappen?
. "


de mensen die hebben gekozen voor dit ras, weet dat het een eigenschap is. Dan hadden ze moeten kiezen voor een andere ras, die wel hond-vriendelijk zijn.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Dat de verkeerde hond in de verkeerde handen problemen kan opleveren ben ik met je eens. 
Maar de oplossing die jij voorstelt is eigenlijk een heel ander soort hond te gaan fokken. Als het je zou lukken een border collie zou fokken die totaal niet meer drijft, is het dan nog wel een border collie. 

Mensen moeten beter nadenken over welk ras ze in huis halen. Elk ras heeft eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Jagen, drijven, hondsociaal. Als mensen beter zouden nadenken wat ze van een hond verwachten, en wat ze een hond kunnen bieden, zouden er veel minder problemen zijn, en zouden de asiels veel minder vol zitten. 

Ik vind het heel positief hoe Mick, Jeroen, Linneke enz hier eigenlijk continue (niet alleen in dit topic) bezig zijn een realistisch beeld te scheppen van deze rassen. Vaak wordt het zo in uitersten getrokken, aan de ene kant worden de honden afgeschilderd als moordzuchtige vechtmachines die zonder aanleiding aanvallen, aan de andere kant als honden die nooit een vlieg kwaad zullen doen als je maar goed opvoedt en socialiseert. "


helemaal overheen gelezen, maar jij snapt het!
in uitersten praten en alles uitvergroten...ja, praat daar maar tegenop :-)

ik denk dat iedereen hier probeert eerlijk en reeel te zijn over een ras. vaak drukt men dan adviezen op het hart, ter voorkoming van. om incidentjes te voorkomen...
maar, dan loop je meteen met scheurende moordmachines volgens enkelen. er zijn best grijze gebieden en nuances, maar het is niet echt raadzaam mensen daar al per direct vanuit te laten gaan.

op straat, wordt ik er niet meerwarm of koud van...hier ben ik soms wel teleurgesteld, ik had misschien beter verwacht op een hondenforum

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

Dat is leuk gedacht maar je gaat voorbij aan de werkelijkheid waar nog altijd veel meer incidenten plaatsvinden met andere rassen dan met Staffrds. Ze mogen dan in de krantenkoppen vaak op de voorgrond staan, er is geen enkel statistisch of wetenschappelijk bewijs dat er meer incidenten met Staffords plaats vinden dan met andere honden. Moeten dan bij alle andere rassen ook fokmaatregels genomen worden of blijven we dan toch halsstarrig vast kleven aan het imago van dit ras?

Ik ben het helemaal met je eens dat er mogelijkheden moeten zijn om onverantwoorde eigenaars aan te pakken, maar je daarbij richten op een specifiek ras is onzinnig en onhaalbaar, als is het maar omdat rassen niet grensgebonden zijn. "


.Ik lees toch ook hier, van eigenaren,  dat "ze" doorgaan tot...

Ik heb het ook niet over een ras, ik begrijp dat er een aantal mixen bestaan, met dezelfde eigenschappen...

en idd er zijn meer rassen, ik lijn mijn hond ook aan, wanneer er een onbekende herder of een kangal langs komt, ik kom helaas veel "pitts etc" tegen, waarvan het baasje denkt, leuk loslopen...

Over het laatste, dan zou je landelijke normen, controle op baasjes kunnen toepassen, let wel geen verbod, wanneer het baasje het goed doet.

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Best mensen,

Jammer te vroeg gejuicht..
Het is toch weer een negatieve discussie aan het worden..

Iedereen bedankt voor de reacties op mijn vraag! Fijn dat jullie daarop wilde reageren! En ook eerlijk antwoord wilden geven, zonder dat ik het gevoel had aangevallen te worden! Beide kanten zijn aan bod gekomen en ik kan zeker verder met de adviezen!

Heb na aanleiding van deze vraag een nieuwe gesteld. Over het negeren van honden. Kreeg de tip om hiervoor een nieuw topic te maken. Dat ga ik doen!

Groetjes Martine en een poot van Gijs..

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"

.als je een staff niet  socialiseert, zoals Mick doet, kan hij ook geen hond agressie ontwikkelen. Pas als je hem wel socialiseert, kan het mis gaan. "

daar ben ik het niet met je eens, hond agressie ontwikkel je niet... het zit er gewoon in of niet. wel heb je situaties waar de hond agressie naar voren komt die je kan vermijden. je hond trainen op negeren is ook socialiseren maar dan op een andere manier dan dat de meeste doen.
socialiseren met honden is je hond leren omgaan met andere honden dat kan spelen zijn, kennis maken maar ook negeren, langslopen zonder problemen of met een aangelijnde groep wandelen zonder dat de 1e de andere lastig valt.

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

"

hahahaha wel veel reacties idd, helaas is het niveau weer ouderwets HP...

Het leren negeren is zeer lastig als je dat niet vanaf dag 1 heb gedaan. Vaak ben je gewoon te laat, je zou de aandacht al naar gericht moeten hebben voordat je de honden tegenkomt. Vandaar dat ik altijd bij mensen met puppen al zeg leer ze negeren en als je ze zo nodig moet laten spelen, zet dat dan onder commando.

Mijn teef heb ik het aangeleerd door bij elke wandeling constant aandachts oefeningen te doen. Laat hem bv een speeltje vasthouden tijdens de wandeling, bij elk kruispunt enz enz laat je hem zijn speeltje aan je geven. Kruising over even vast blijven houden en al lopend laten vallen en weer commando vast geven. Zo leer je ze vrij gemakkelijk om de aandacht bij jou te houden. Wissel regelmatig van tempo met lopen, ook dan moet ie dus zijn aandacht bij jou houden.

Ik ben geen ster in het opvoeden en denk dat er vele hier zijn die je veel beter kunnen uitleggen hoe je dat allemaal kan doen, misschien eens een topic openen puur hierover, zodat de ras discussie niet weer oplaaid en je mensen een mogelijkheid geeft om hun bekrompen visie over het ras te spuien. "


.Ik denk dat er meer eigenaren naar jouw zouden moeten luisteren wat opvoeding van hun hond betreft.
Wat jij zegt zouden veel mensen al van de fokker af aangeraden moeten krijgen. Ik kwam laatst een amstaff reu tegen en die was opgevoed zoals jij beschrijft. NEGEREN van andere honden vanaf het begin, en die hond die negeert werkelijk alle honden! zo mooi om te zien. Mijn hond kwam even kijken en de hond deed alsof hij niet eens bestond, maar wel even aaitje bij mij komen halen.

Maar ik kom ze ook wel eens anders tegen :-), maar dat heb je met alle rassen.Sommige mensen die ik tegenkom denken mensen werkelijk dat een AST een gezellig sociale labrador is in een ander jasje. De pitbull dat is de boosdoener denken de mensen. Totaal geen benul, en mensen die een AST hebben gaan anderen ook aanraden om een AST te nemen omdat het weer wat anders is dan een labrador maar net zo "lieve" hond met een stoer uiterlijk.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Best mensen,

Jammer te vroeg gejuicht..
Het is toch weer een negatieve discussie aan het worden..

Iedereen bedankt voor de reacties op mijn vraag! Fijn dat jullie daarop wilde reageren! En ook eerlijk antwoord wilden geven, zonder dat ik het gevoel had aangevallen te worden! Beide kanten zijn aan bod gekomen en ik kan zeker verder met de adviezen!

Heb na aanleiding van deze vraag een nieuwe gesteld. Over het negeren van honden. Kreeg de tip om hiervoor een nieuw topic te maken. Dat ga ik doen!

Groetjes Martine en een poot van Gijs.. "


Ik heb het Misia niet aan hoeven leren, die heeft nooit veel interesse gehad in andere honden. Ik heb haar wel gewoon gesocialiseerd maar ze heeft zich altijd op mensen gericht en niet op honden.

Ook hier, net als bij Jeroen, is een balletje een wondermiddel. Verder blijft het juiste gedrag belonen het belangrijkste, en raakt de hond afgeleid, meteen die aandacht pakken met iets dat leuker is.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"
daar ben ik het niet met je eens, hond agressie ontwikkel je niet... het zit er gewoon in of niet. wel heb je situaties waar de hond agressie naar voren komt die je kan vermijden. je hond trainen op negeren is ook socialiseren maar dan op een andere manier dan dat de meeste doen.
socialiseren met honden is je hond leren omgaan met andere honden dat kan spelen zijn, kennis maken maar ook negeren, langslopen zonder problemen of met een aangelijnde groep wandelen zonder dat de 1e de andere lastig valt. "


Ik ging idd vanuit een ander oogpunt kijken naar de term socialisatie, zoals die eigenlijk door de meeste word gezien.

Jij trekt dat breder door en dan moet ik je idd gelijk geven en vanuit dat oogpunt heb ik dus wel mijn honden goed gesocialiseerd! Fijn dat je je eerder uitspraken goed en duidelijk kan onderbouwen!!
.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"
Dat klopt Linneke. Maar of het simpel is of iet, is het wenselijk? Zal hond-vriendelijk niet samen kunnen gaan met de andere goede eigenschappen?
. "

waarschijnlijk wel maar dat is een hele lange en moeilijke zoektocht waar generaties over gaan. wat wenselijk is of niet dat is persoonlijk, ik vind niet dat mijn honden elke hond maar leuk moeten vinden. zolang ieder zijn verantwoordelijkheid neemt voor zijn hond hoeft hond agressie totaal geen probleem te zijn en kan je perfect een hond agressieve stafford hebben die in heel zijn leven een andere hond met opzet zwaar verwond heeft.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

helemaal overheen gelezen, maar jij snapt het!
in uitersten praten en alles uitvergroten...ja, praat daar maar tegenop :-)

ik denk dat iedereen hier probeert eerlijk en reeel te zijn over een ras. vaak drukt men dan adviezen op het hart, ter voorkoming van. om incidentjes te voorkomen...
maar, dan loop je meteen met scheurende moordmachines volgens enkelen. er zijn best grijze gebieden en nuances, maar het is niet echt raadzaam mensen daar al per direct vanuit te laten gaan.

op straat, wordt ik er niet meerwarm of koud van...hier ben ik soms wel teleurgesteld, ik had misschien beter verwacht op een hondenforum "


Als ik sommigen lees, echt wel om erger te voorkomen...
Helaas wordt er consequent over mijn positieve opmerkingen heen gelezen, wat je wil, ik vind het jammer. Ik hoor niemand over waarom de hond niet hond-sociaal gefokt zou mogen worden... Wat is daar in vredesnaam mis mee? Is daar werkelijk eens op gefokt? Ik lees desastreuze resultaten... Kan geen serieus fokprogramma zijn, anders ben ik benieuwd!

De adviezen van jullie zijn goed, daar ben ik blij mee!

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"
waarschijnlijk wel maar dat is een hele lange en moeilijke zoektocht waar generaties over gaan. wat wenselijk is of niet dat is persoonlijk, ik vind niet dat mijn honden elke hond maar leuk moeten vinden. zolang ieder zijn verantwoordelijkheid neemt voor zijn hond hoeft hond agressie totaal geen probleem te zijn en kan je perfect een hond agressieve stafford hebben die in heel zijn leven een andere hond met opzet zwaar verwond heeft. "

Klopt, helaas leven we niet in een wereld, waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Daarom zijn er ook wapenwetten etc. O-) Dat zie ik liever dan het om te draaien en accepteren, dat mensen nu eenmaal zo zijn.
.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

daar is wel degelijk over gesproken, dan lees je niet goed..
daar is werkelijk op gefokt ja

en tuurlijk, sommigen inderdaad om erger te voorkomen...maar we kunnen ze niet allemaal op 1 hoop gooien, ondanks dat het 1 ras is.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"

.Het zou wel de insteek moeten zijn tenzij je aan hondengevechten wilt deelnemen, dan zou je nog scherper moeten fokken. Het is niet zo geweest --> je had de wolf en vervolgens BAM! daar was de amstaff.
Dit is er ook ingefokt en kan er ook weer uitgefokt worden. Zal veel tijd overgaan, en de volgende vraag is dan of men dat ook wil. Kan ook zijn dat mensen juist een hondintolerant hond willen, ieder heeft zijn eigen voorkeuren he. Daarnaast weet je nooit wat voor hond de gefokte hond zal worden. "

eveneens is het ook niet zo --> generaties lang hond agressie er in gefokt en vervolgens BAM daar is de hond vriendelijke staff met nog steeds de zelfde werkdrift en nog steeds even baasgericht/mensgericht.

een stafford/pitbull is een van de beste rassen om met kinderen te hebben, zijn ontzettend tollerant en lief naar kinderen en mensen. niets is belangrijker voor een staff dan zijn mensenroedel en daarom heb ik voor ditras gekozen. als dat wil zeggen dat ik daar hond agressie moet bijnemen om deze geweldige eigenschap te behouden dan graag en zo denkt het over grote deel van de fokkers van dit ras er ook over.
.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" daar is wel degelijk over gesproken, dan lees je niet goed..
daar is werkelijk op gefokt ja

en tuurlijk, sommigen inderdaad om erger te voorkomen...maar we kunnen ze niet allemaal op 1 hoop gooien, ondanks dat het 1 ras is.

"

Ik las de reactie, maar het was me niet duidelijk waar op gefokt was.  Hoe lang en hoe uitgebreid, ze zouden zelfs gevaarlijker zijn? Heb je daar meer gegevens over? Een ras is het toch niet, er zijn toch allerlei mengvormen? 
.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

"
eveneens is het ook niet zo --> generaties lang hond agressie er in gefokt en vervolgens BAM daar is de hond vriendelijke staff met nog steeds de zelfde werkdrift en nog steeds even baasgericht/mensgericht.

een stafford/pitbull is een van de beste rassen om met kinderen te hebben, zijn ontzettend tollerant en lief naar kinderen en mensen. niets is belangrijker voor een staff dan zijn mensenroedel en daarom heb ik voor ditras gekozen. als dat wil zeggen dat ik daar hond agressie moet bijnemen om deze geweldige eigenschap te behouden dan graag en zo denkt het over grote deel van de fokkers van dit ras er ook over.
. "


.prima toch, ik heb daar persoonlijk niets op tegen. Iedereen maakt zijn eigen beslissingen en ik ga daar niet over oordelen. Als je verantwoording neemt dan zou je van mij part een tijger kunnen nemen.
Maar in principe zou je het er weer uit kunnen fokken ook al zou dat generaties innemen, dat was meer mijn punt. Maar Ik geef ook aan dat je dan niet weet wat voor hond eruit komt.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"

Ik ging idd vanuit een ander oogpunt kijken naar de term socialisatie, zoals die eigenlijk door de meeste word gezien.

Jij trekt dat breder door en dan moet ik je idd gelijk geven en vanuit dat oogpunt heb ik dus wel mijn honden goed gesocialiseerd! Fijn dat je je eerder uitspraken goed en duidelijk kan onderbouwen!!
. "

ik ben blij dat je me begrijpt, ik weet anders niet onder welke term ik het leren negeren van andere honden zou moeten plaatsen.
iig ben je goed bezig en das het belangrijkste... jij kent jou honden en ik de mijne ;-)
.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"
Klopt, helaas leven we niet in een wereld, waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Daarom zijn er ook wapenwetten etc. O-) Dat zie ik liever dan het om te draaien en accepteren, dat mensen nu eenmaal zo zijn.
. "


Laten we de vraagstelling even zo maken, want dit is de angst voor de liefhebbers.

Deze rassen zijn gefokt op intolerantie naar honden, echter een mega onvoorwaardelijke liefde naar de mens.


Op het moment dat we zouden fokken om het hondenknuffelaars te maken.. Wie garandeert dat dat menselijke stuk er niet deels voor opgeheven hoeft te worden?

Ik vind het al een ramp om te weten dat er ondertussen enkele lijnen zijn in dit ras met mensagressie.

Nee, dan kies ik toch liever voor intolerantie naar andere honden dan enige vorm van mensagressie en de kans een stuk hele hoge tolerantie naar mensen op te geven.

En uit eigen ervaring, ik heb er 2 samen gehad, nu is mijn teef nog maar alleen en ze vind het heerlijk!
Alle tijd alleen met de bazen en ze heeft meer lol om met ons ff te werken dan met een andere hond spelen, want met een andere hond spelen loopt hier fout af, want mijn teef ziet de gemiddelde hondentaal als uitgedaagd worden.
.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

"

Dat snap ik, toch vind ik het niet natuurlijk. Wie zegt dat ze er geen last van hebben? Maar ik krijg nog steeds geen antwoord op wat te doen met de onverantwoorde bazen. Haalbaar of niet, agressie eruit fokken, levert minder potentiële #@# machines op. In de huidige maatschappij, lijkt me dat wel prettig. "

Dat ze er geen last van hebben merk je als baas wel en hebben ze er wel last van, jammer dan tis maar een hond hè, geen kind die geen vriendjes op de peuterspeelzaal heeft. 
Onverantwoorde bazen? Gewoon ontlopen. Het tegenhouden dar er onverantwoorde bazen zijn kan je toch nooit.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

Laten we de vraagstelling even zo maken, want dit is de angst voor de liefhebbers.

Deze rassen zijn gefokt op intolerantie naar honden, echter een mega onvoorwaardelijke liefde naar de mens.


Op het moment dat we zouden fokken om het hondenknuffelaars te maken.. Wie garandeert dat dat menselijke stuk er niet deels voor opgeheven hoeft te worden?

Ik vind het al een ramp om te weten dat er ondertussen enkele lijnen zijn in dit ras met mensagressie.

Nee, dan kies ik toch liever voor intolerantie naar andere honden dan enige vorm van mensagressie en de kans een stuk hele hoge tolerantie naar mensen op te geven.

En uit eigen ervaring, ik heb er 2 samen gehad, nu is mijn teef nog maar alleen en ze vind het heerlijk!
Alle tijd alleen met de bazen en ze heeft meer lol om met ons ff te werken dan met een andere hond spelen, want met een andere hond spelen loopt hier fout af, want mijn teef ziet de gemiddelde hondentaal als uitgedaagd worden.
. "


Lijnen gemend met mens-agressie, idioot gewoon! En nogmaals, ik heb nooit gezegd dat ze niet happy zijn, maar dat de hond-agressie eruit gefokt zou moeten worden. Gewoon, omdat ik vind dat honden met soortgenoten goed om zouden moeten kunnen gaan, vanuit een gevoel van, logisch dat je met soortgenoten om wil gaan. Dat zie ik dan als een gemis of gebrek, als dat niet mogelijk is, blijft mijn mening, ik kan geen honden "verstaan" O-)

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

"

Lijnen gemend met mens-agressie, idioot gewoon! En nogmaals, ik heb nooit gezegd dat ze niet happy zijn, maar dat de hond-agressie eruit gefokt zou moeten worden. Gewoon, omdat ik vind dat honden met soortgenoten goed om zouden moeten kunnen gaan, vanuit een gevoel van, logisch dat je met soortgenoten om wil gaan. Dat zie ik dan als een gemis of gebrek, als dat niet mogelijk is, blijft mijn mening, ik kan geen honden "verstaan" O-) "


Dus jij zou kiezen door dit eruit te fokken dat er ruimte kan zijn voor eventuele intolerantie naar mensen.

Want om het een te versterken zal je toch andere dingen moeten opofferen en ik vind het onverantwoord een risico met dit ras te nemen om op hond vriendelijkheid te fokken en daarme juist de zeer hoge tolerantie naar mensen te kunnen verpesten.

Even ter voorbeeld voor idee intolerantie naar mensen:
Nu is het not done met hun pijngrenzen en hoge tolerantie naar mensen ook maar een lip op te trekken.
Dit kan dus worden gematigd als je op andere selectie fokt en een matiging aan de hoge mensen tolerantie geven, waardoor die ineens wel een lip durft op te trekken naar mensen.

Nou nee hoor, ik bedank.

Laat mij maar samen met mijn staffie zo genieten van elkaar.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

Dus jij zou kiezen door dit eruit te fokken dat er ruimte kan zijn voor eventuele intolerantie naar mensen.

Want om het een te versterken zal je toch andere dingen moeten opofferen en ik vind het onverantwoord een risico met dit ras te nemen om op hond vriendelijkheid te fokken en daarme juist de zeer hoge tolerantie naar mensen te kunnen verpesten.

Even ter voorbeeld voor idee intolerantie naar mensen:
Nu is het not done met hun pijngrenzen en hoge tolerantie naar mensen ook maar een lip op te trekken.
Dit kan dus worden gematigd als je op andere selectie fokt en een matiging aan de hoge mensen tolerantie geven, waardoor die ineens wel een lip durft op te trekken naar mensen.

Nou nee hoor, ik bedank.

Laat mij maar samen met mijn staffie zo genieten van elkaar. "


Nee, natuurlijk niet! De hond-agressie verminderen, dat zeg ik. Ik snap niet wat daar mis mee is.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Moos, elke hond kan je tot een potentiële vechtmachine maken daarvoor hoeft je hond niet hond agressief te zijn. elke hond van eender welk ras kan je leren op commando vechten met andere honden alleen zal het 1e ras meer schade toebrengen dan het andere en zal een hond agresieve hond makkelijker beginnen vechten door die eigenschap.

het vechten is niet in het ras gefokt, al de eigenschappen om te vechten wel maar het vechten bij illegale hondengevechten is getraint, aangeleert en gebeurt op commando.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"
daar ben ik het niet met je eens, hond agressie ontwikkel je niet... het zit er gewoon in of niet. wel heb je situaties waar de hond agressie naar voren komt die je kan vermijden. je hond trainen op negeren is ook socialiseren maar dan op een andere manier dan dat de meeste doen.
socialiseren met honden is je hond leren omgaan met andere honden dat kan spelen zijn, kennis maken maar ook negeren, langslopen zonder problemen of met een aangelijnde groep wandelen zonder dat de 1e de andere lastig val "

Mensen spreken vaak over agressie, terwijl het eigenlijk angst is. Maar ik snap wat je bedoelt, de aanleg agressie is aanwezig en het is aan jou als baas hoe je dit oplost, zo iets toch??
 Je hebt ook en punt als je zegt: negeren is ook een vorm van socialiseren. Ik snap je!

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

Het is ook technisch gezien idd ook helemaal geen hond agressie Linneke.

Een juist gefokte stafford qua karakter zal ook nooit een gevecht starten.
Maar als een ander hem uitdaag, zal deze de uitdaging accepteren en dan zal deze doorgaan tot "last man standing".
Overgave kennen ze dan niet meer.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

er is dus gebleken, dat gaat ten koste van..
en dat ten koste van, is niet acceptabel

naar mijn idee ook niet.

reactie op post moos, er was intussen al wat geplaatst O-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"

 Gewoon, omdat ik vind dat honden met soortgenoten goed om zouden moeten kunnen gaan, vanuit een gevoel van, logisch dat je met soortgenoten om wil gaan. Dat zie ik dan als een gemis of gebrek, als dat niet mogelijk is, blijft mijn mening, ik kan geen honden "verstaan" O-) "

dat was bij de wolven al niet zo... wolven gaan goed om met hun eigen roedel maar als ze een andere wolven roedel tegen komen... dus waarom zou dat zo nodig met honden wel moeten? waarom moeten honden zo noodzakelijk met elkaar om willen gaan?
een gemis of gebrek voor jou mischien maar niet voor honden.
.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Moos, elke hond kan je tot een potentiële vechtmachine maken daarvoor hoeft je hond niet hond agressief te zijn. elke hond van eender welk ras kan je leren op commando vechten met andere honden alleen zal het 1e ras meer schade toebrengen dan het andere en zal een hond agresieve hond makkelijker beginnen vechten door die eigenschap.

het vechten is niet in het ras gefokt, al de eigenschappen om te vechten wel maar het vechten bij illegale hondengevechten is getraint, aangeleert en gebeurt op commando. "


.De keren dat mijn hond werd "gepakt", daar waren de baasjes, gelukkig, niet blij mee, dus niet op commando... De hond-agressie is erin gefokt, volgens de liefhebbers.

Natuurlijk kun je elke hond hond-agressief maken, dan heb ik liever een tekkel... Het gaat me over de potentele schade. Maar gezien alle reacties op mijn posts, niet inhoudelijk, jammer, weet ik nog steeds niet wat er mis is met een uiteindelijk hond-sociale hond!

pagina 6 van 9 12 3 4 5 67 8 9
Volgende forumvraag: Blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^