puppy bultjes ???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mikomiko

Beste mensen,

ons pupje van nu ruim 4 maandjes (maltezer, teefje) heeft al weken last van jeukende bultjes. Ze heeft 1,5 / 2 mnd. geleden een vlooitje / vlooitjes gehad maar is daar vanaf.

De bultjes zijn heel klein, ongeveer als een muggenbultje maar de huid en kleur van bultjes zijn gewoon roze, op de bultjes groeit ook gewoon haar. De bultjes jeuken, na een paar weken worden de bultjes kleiner, komt er een klein korstje op en jeuken niet meer. Maar dan krijgt ze elders een nieuw bultje terug etc.
De bultjes zitten nu boven haar linkerschouder (3 bij elkaar), 1 onder haar kin, 1 onder haar oor (bovenkant hals), 2 op haar rug. Haar liezen zijn schoon, mooi roze huid, geen oor- oogontsteking, geen haarverlies, geen vlooienpoepjes, geen hotspots (we laten haar zoveel mogelijk stoppen met krabben), ze is erg speels, eet prima, ontlasting perfect.
Vanaf de fokker at ze "Eukanuba pup kleine rassen", bij ons at ze dit heel slecht en we zijn na 1,5 / 2 wkn. overgegaan op Smuldier rund glutenvrij, carnibest lam/rijst/kip, darf eko rund/kip/lam/geit. Dit vreet ze werkelijk en zoals gezegd perfecte ontlasting. Sinds gisteravond zijn we begonnen met 100 % Lam KVV.
We zijn bij 2 dierenartsen geweest, de 1 gaf cortisonencreme mee (hebben we 1 week gebruikt en werkt op de bultjes maar komen nieuwe bij, overigens weten we nu dat deppen met appelazijn  sneller werkt dan die creme), na een week zijn we gestopt met de creme iv.m. bijkomen nieuwe bultjes. De andere dierenarts gaf niets mee maar denkt aan een allergie, we zijn nu dus begonnen met eliminatiedieet.
Zelf kan ik me bijna niet voorstellen dat zo'n jonge pup al een voedselallergie heeft. Misschien komt iemand dit bekend voor en herkent mijn beschrijving van de bultjes ?

Weet iemand wellicht een dierenarts die zeer goed thuis is in dermatologie en waar je zonder verwijzing naartoe kunt ?

heel verhaal, maar wil zoveel mogelijk info geven zodat iemand wellicht er iets in herkent en kan vertellen wat ze wellicht heeft.....

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Miko; ik hoop dat je kunt vinden waar ze zo op reageert.
Voeding is idd een belangrijke trigger en kan ook op jonge leeftijd tot uiting komen.

Eerst dacht ik aan 'puppy acné', maar dat zit vooral op het hoofd en verdwijnt spontaan.

Hier op het forum, kan ik je Goldendelicious aanraden. Zij heeft veel weet van deze materie en kent ook goede adressen.

beterschap!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^