Volwassen hond bij pup, waar op letten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TommieTommie

honden foto van Tommie

Wij hebben onverwachts een hond in huis erbij sinds gistermiddag (val van eigenaar en daardoor opname van ca. 4 maanden).

Nu is Tommie 15 weken en ik vraag me af waar me rekening mee moeten houden in de komende 4 maanden. De hond (8 jaar, kruising maltezer/poedel, intacte reu) zal niet definitief blijven en we willen ook geen tweede hond aanschaffen op korte termijn.

Is het noodzakelijk om ook nog veel apart te doen? uitlaten, alleen thuis etc. Of reguleert dat zichzelf wel als Boomer weer naar huis gaat?
Tommie kan nu goed alleen blijven. Dat gebeurd nog wel in de bench, want hij eet nog aan vanalles wat we niet op kunnen bergen (geen meubels, maar snoeren en andere losse kleine dingen).9 van de 10 keer blijft hij er af, maar wanneer we weg zijn kunnen we niet ingrijpen. Boomer kan ook goed alleen blijven, maar hij gaat gewoon los in huis. Moeten we Tommie nu ook los doen, of gewoon in zijn bench? Hij vindt de bench overigens geen probleem en ligt er zelf ook graag in. Uiteindelijk willen we hem ook de woonkamer geven als we weg zijn, maar pas als zijn bijtgedrag wat minder is.

honden page profiel PP

Spannend :-) Ik zou wel dingen apart blijven doen, zodat jullie met Tommie verder kunnen gaan met eventuele training, socialisatie, etc. Als Boomer een sociale, stabiele hond is, kan hij hier eventueel wel in helpen, maar ik zou zeker ook alleen met Tommie op pad gaan.

Ik denk niet dat het een probleem is om Tommie in de bench te doen en Boomer los. Hier zaten bij afwezigheid Cosmic en Winnie in de bench en Punk los. Het is wel even wat uitproberen, stel dat ze nu wél gaan blaffen, kun je het anders doen. 

Veel plezier met jullie logé :-)

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik heb begrepen dat het inderdaad belangrijk is dat je dingen los van elkaar doet. Dus af en toe de pup even in de bench ofzo en dan aandacht voor de oudere hond. Apart uitlaten zou ik sowieso doen want je pup mag nog niet zo ver als de volwassen hond. Het laatste rondje voor je naar bed gaat kun je dan samen doen.

Als je alles samen gaat doen kan je puo verlatingsangst creëren. Stel bv dat je een volwassen hond hebt en hier een pup bij neemt. Dan ga je ervan uit dat de volwassen hond eerder komt te overlijden dan de nieuwe puo. Toch? Als je dan vanaf dat je de pup hebt alles samen met de andere hond gaat doen zal je "pup" doodziek worden als je andere hond komt te overlijden. Je pupis dan natuurlijk inmiddels ook al lang volwassen. 

Of dit kan gebeuren wanneer je er een hond voor een aantal maanden bij hebt......ik weet het niet. Lijkt me wel want je pup is natuurlijk nog erg jong. Ik denk echt dat het verstandig is om dingen alleen met de logee te doen en ook dingen alleen met je pup te doen. Daarnaast is het erg leuk om ze samen te laten spelen.

Succes!! En veel plezier!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^