Wat vinden jullie van kruisingen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Ik had een topic geplaatst over Labrador kruising weimaraner. Ik snap niet dat mensen het erg vinden dat er gekruist word. Alle honden zijn toch ontstaan uit kruisingen?

honden page profiel PP

Tja..

Kruisingen hoeven niet slecht te zijn, maar het mixen van verschillende rassen is niet zonder risico. Een ras met een jachtinstinct kruising met een hond met een drijfinstinct kruisen, bijvoorbeeld, kan tot conflict leiden bij een hond. Daarbij kruisen mensen vaak met "pretnestjes", de honden zijn niet getest, geven aangeboren defecten door aan de pups, de helft van de pups wordt niet geplaatst en moet naar het asiel, etc. 

Ik heb verder niks tegen kruisingen, het maakt mij persoonlijk echt niet uit of een hond een rashond is of een kruising, maar bewust een kruising maken van ongeteste ouders zonder überhaupt kopers te hebben voor de pups.. Nee, dat kan niet. Daar ligt het probleem, voor mij, méér dan bij het feit dat de hond een kruising is.

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

ik denk dat, in principe niemand kruisingen erg vinden.
kunnen de liefste honden zijn en niks mis mee!

Maar ik denk dat veel mensen het jammer vinden wanneer mensen met opzet honden kruisen vanwege het willen hebben van puppies. Fokken doe je over het algemeen om de karaktereigenschappen van een ras door te geven aan de nakomelingen. Ze betekenen dan wat voor de bloedlijn. 
Een kruising daarintegen is altijd een gok wat eruit komt. Verder meer word er vaak niet getest op erfelijke afwijkingen en ziekten.

Tevens zijn er weet ik het hoeveel miljoen honden op de wereld die een baasje zoeken en daarom vinden veel mensen  het onverantwoordelijk om express kruisingen op de wereld te zetten.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Vele rashonden zijn ooit een kruisingen geweest.... Is een (voorheen kruising) rashond meer of minder waard, ik denk het niet. Oude rashonden zijn vaak ongezonder, vanwege een kleine genenpool en hoge eisen die door de decennia heen gesteld werden.

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Wij hebben honden met stamboom gehad, echte rashonden. We hebben ook kruisingen gehad. De rashonden werden bij ons over het algemeen eerder ziek en hadden vaker kwaaltjes. Dit is natuurlijk over het algemeen en zal vast ook wel eens anders zijn.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Ik heb een kruising waar dus beide ouders wel getest zijn :-) maar mij boeit het niet of ik een kruising heb of een rashond. 
Heb van beide 1 en Alletwee even lief

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Je moet uiteraard kijken naar welke rassen je kruist. Maar met dat in het achterhoofd, vind ik dat het geen probleem is. Het is inderdaad zo dat alle honden voortkomen uit kruisingen. Toen konden ze ook niet testen of er genetische afwijkingen waren. Men keek naar uiterlijk, karakter en of ze voldeden aan de gevraagde eisen (jacht, drijven, waken,....).

Naar mijn er ervaring zijn kruisingen gezonder, slimmer en leven langer. Maar misschien heeft iemand anders dit op een andere manier ervaren. We vormen immers een mening op basis van wat we zelf ervaren.

Voor mij speelt het ook geen rol of een hond raszuiver is, het maakt niet uit of de bouw al dan niet volledig correct is. Ik loop geen shows en mijn honden zijn geen werkhonden. Ik heb honden voor het plezier en het gezelschap. Karakter primeert dus. Zolang ze gezond zijn en een goed karakter hebben maakt het mij niet uit of het een ras of een kruising is.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wanneer beide ouderdieren gezond zijn, liefst ook genetisch gezond en vooral van een goed temperament en puders en pups goed verzorgd en gesocialiseerd worden, zie ik het probleem niet.
Het "alleen rashonden zijn goed" vind ik een beetje naar gedachtegoed.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Er is een verschil tussen een kruising teckel labrador en labrador golden retriever. Zolang 2 rassen tot op zekere hoogte bij elkaar passen en de ouders getest worden op erfelijke afwijkingen heb ik niks tegen kruisingen hoor :-) Alleen wordt er dus haast nooit getest en zijn het vaak "oeps" nesten van twee totaal verschillende rassen (verschillend van bouw en karakter/instinct)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik heb ook een kruising,jack russell basenji en daar is niets mis mee.ik vind het een beetje hoogwaan dat alleen rashonden goed zijn.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

niets tegen krusingen, als deze op je pad komen, of herplaatsers bv..

mensen die bewust zelf gaan kruisen, of opzoek gaan, vind ik dan al wat minder...

dan nog steeds, niets mis met kruisingen

maar, ik ben sterk van mening dat je honden van een bepaald kaliber niet moet kruisen, punt...
helemaal niet met heel andere karakters, je krijgt er een onvoorspelbaar potentieel gevaarlijk geval uit...en daar ben ik wel op tegen :-)

maar dit is totaal niet vanuit het idee dat een rashond zoveel beter is...

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

daar heb je gelijk in jeroen. ;-)

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

heb niks tegen kruisingen
Krijg in februari een hollander x mechelaar
vader moeder en overgroot ouders zijn bekend en daar voor nog;-)
Honden worden ook keurig gerontged

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Ik snap het eerlijk gezegd  ook niet! Ik heb vroeger een labrador/duitse staander gehad en die is altijd gezond geweest en uiteindelijk 15 jaar geworden!

Ik snap wel dat je bepaalde rassen niet kan kruisen omdat de honden teveel verschillen van grootte etc.... 

Een lab en een weimarner is niks mis mee!

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

ik vind kruisingen niets... sommige zijn wel leuk en mooi.. maar ik ben een ras mens, geen mix mens

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Met kruisingen is niets mis, wel met het voor de lol hondjes op de wereld zetten en dit is vaak wel het geval als het gaat om kruisingen (pretnesten). Er zijn al genoeg honden op wereld waar geen huis voor is, dus waarom geen leuke kruising daaruit zoeken in plaats van 8 nieuwe op de wereld zetten.

Als ik kijk naar Kiara, zij komt ook uit een pretnest en naar mijn mening was het beter geweest als dit nooit gebeurt was (pretnest van mijn ex-schoonouders, het is dat ze op mijn pad kwam). ALLE! pups hebben vreselijk gedragsproblemen (erfelijk vanuit moeder? kant) en daarnaast ook nog is een kruising uit 2 asielhonden. Neemt niet weg dat ik NOOIT! zonder Kiara zou kunnen, maar het zou zeker nooit mijn keus geweest zijn te fokken met deze 2 honden). Overigens is de vader vroeg overleden aan kanker....mag hopen dat Kiara gezond blijft

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik hou van mijn kruising ;-)
Ik heb niet bewust voor een kruising gekozen, wel bewust voor een asielhond. Voor mij is ze niet minder dan elke andere hond in ieder geval (wat logisch is, anders hadden we haar niet uitgekozen ;-))

Kruisingen op zich zijn leuk, wat het minder leuk maakt is dat mensen soms voor de lol besluiten om twee totáál verschillende honden te kruisen; "ik heb een Chihuahua en zou het zo leuk vinden als ze een nestje krijgt van de Engelse Bull van de buren" ofzo.
Voor de lol kruisen met ouderdieren die soms ook al een kruising zijn, ik weet niet, het zou niet mijn ding zijn.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik heb zelf ook 2 kruisingen, maar 1 was een zwerfhond en de ander een asielhond. Ik heb dus niks tegen kruisingen.. Maar ik vind een paar punten wel iets om over na te denken, zoals bijvoorbeeld;

- Passen de rassen fysiek en mentaal bij elkaar? Bijv. een kruising stafford x Chihuahua is onzin.. En zo heb je ook raseigenschappen (qua karakter) die flink kunnen botsen en daarmee misschien niet handig zijn in een kruising

- Wat is het doel van de kruising? Voegt de kruising iets toe? Of is het gewoon een 'leuk pretnestje'.. Want pretnestjes en oepsnestjes zijn er al meer dan genoeg, marktplaats staat er bol van..

- Is er getest op erfelijke afwijkingen van beide gekruiste rassen?



honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

ik heb niks tegen kruisingen, wél tegen ongezonde kruisingen zoals de ''pomsky''

als het kruisen verantwoord gebeurd, (de ouder dieren zijn getest, gezond verklaart, passen qua ''gedrag'', grootte etc. bij elkaar) waarom niet?
maar tegen oeps, pret- en breedfuck nestjes zeg ik nee!

Maar zelfs als het kruisen verantwoord gebeurt, de ouderdieren gezond zijn, is de kans aanwezig dat je een ''zieke'' hond krijgt, (ik zie het helaas bij bo, HD, en veel andere dingen waarvan we niet weten wat het is,terwijl ze de enigste van het nest is. )

Ik denk dat het niet eens zo heel verkeerd is om een aantal rashonden te kruisen met ''gezonde'' rassen/kruisingen... en dan niet kijkend naar het uiterlijk maar puur kijkend naar de gezondheid e.d....

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier 1 kruising gehad en nu zowel een kruising als (FCI) rashond in huis. De volgende wordt weer een rashond maar de kans is groot dat het bewust geen FCI rashond wordt. De kans dat er ook ooit weer een kruising komt is groot.':-)

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Zolang de ouders beide gezond zijn vind ik er niks ergs aan. Ik ben wel blij dat ik af en toe wat verrassende koppies voorbij zie komen. Ik heb zelf een kruising JR x chihuahua. Ik kende het gezin waar ze vandaan kwamen. JR was een gezonde mooie hond en de chihuahua was met stamboom.

Ik vind het een schatje! Maar ieder zal zo zijn eigen mening hebben...

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Ik vind trouwens de labrador x weimaraner prachtig!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Uiteindelijk zijn de meeste rassen ontstaan uit kruisingen. Nieuwe kruisingen zullen de nieuwe rashonden worden in de toekomst. Als we toch zo blijven voort doen zoals we bezig zijn met onze rashonden. 

Verder heb ik totaal niets tegen een Goede kruising. Het feit dat ze (meestal)langer leven en gezonder zijn doorheen hun leven zegt al genoeg. Mijn moeder had een kruising   En die werd 18jaar. 

Een goede kruising moet je ook testen op erfelijke zaken van beide rassen. En uitspitten welke combi's goed samengaan

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Mooie hond hoor je profiel foto.. Ik heb zelf ook een kruising.. Newfoundlander-bordeauxdog.. Ze is een super hond.. altijd een verassing met kruisingen..

honden page profiel PP

Dit is nou zo'n kruising waarbij ik toch even achter m'n oren krab..

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Dat is inderdaad belachelijk!! Geen enkel idee waarom je zoiets zou laten gebeuren?!

" Dit is nou zo'n kruising waarbij ik toch even achter m'n oren krab.. "


.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Dit is nou zo'n kruising waarbij ik toch even achter m'n oren krab.. "


Nou idd en nog niet eens het ras goed kunnen schrijven..

Ik heb ook niks tegen kruisingen.
Mijn eerst hondje was een kruising bastaard x jack russel en had er een super maatje aan en is bijna 15 geworden.
In haar hele leven maar 3 kwaaltjes gehad.

Maar zoals reeds eerder aangegeven zijn er sommige rassen waarbij ik vind dat mensen erg ondoordachte mixen maken met potentieel gevaar wegens 2 recht tegen elkaar instaande kenmerken.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

@pauline dat is inderdaad een kruising waar je van achter je oren krabt

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Mijn eigen hond is een kruising. Een echte oeps, bij een echte verantwoordelijke fokker. Moeder daardoor wel getest, paps niet.

Maar zomaar ondoordacht kruisen voor de leuk,... nee geen goed idee

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ja, vroeger hebben we alles gekruist om de honden te krijgen die we nu hebben.
En ja, er zijn dan rassen die al miljoenen jaren bestaan als ik het dan moet geloven.
Maar ook die zijn niet door god eigenhandig op de wereld gezet.Maar daar heeft de natuurlijke selectie net iets beter z'n werk gedaan door te selecteren op gezondheid, lichaamsbouw, en gedrag.

Nu , in onze maatschappij waar alles telt als het over uiterlijk gaat...
In onze maatschappij zouden we dus veel meer hebben aan honden die de maatschappij, de vreselijk drukke maatschappij zouden kunnen handelen.
Dus, mja.
Van mij mag er best gekruist worden, maar dan ook met de nadruk op het karakter.
Een hond die weerstand kan bieden aan alle prikkels, aan overvolle losloopveldjes, aan zijn wijk waar nog 40 andere honden leven, pissen, poepen, vechten en spelen, en die hij steeds tegen komt.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Familie gezocht !!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^