Al Labrador in huis, wat past erbij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bram Bram

honden foto van Bram

Hallo Allemaal,

We hebben al een jonge labrador hond van 10 maand oud. Goed opgevoed maar wel soms wat onstuimig. We zouden er graag nog een tweede hond bij hebben. Liever een rustige hond, middelgroot of klein ras maar eentje dat wel tegen een spelende labrador "op kan". 

Heeft er iemand ervaring met een pup bij een tiener/bijna volwassen labrador te zetten?
Zijn er rassen die bekend staan om hun rustige karakter of hangt dit van het karakter van de hond af?

Alvast bedankt.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Leuk dat je een tweede hond wilt! Ik heb geen ervaring met twee honden, maar volgens mij is het beter om te wachten tot je hond stabiel en volwassen is. De oudere hond wordt namelijk een soort rolmodel voor de nieuwe pup. Hij/zij neemt veel gedrag over van de oudere hond.

Misschien kunnen anderen hier op het forum je meer advies geven! :-)

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

golden retriever

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

En wat de rassen betreft: De rustige aard zit soms gewoon in een ras. Zo is een Newfoundlander een stuk rustiger dan een Jack Russell of Border Collie, maar ook het karakter van een hond speelt een grote rol. In elk nestje pups zitten wel een paar drukke pupjes maar ook pupjes die meer de kat uit de boom kijken.

Ik denk dat een Flatcoated retriever of (zoals Mariska zegt) een Golden Retriever wel goed zou kunnen. Misschien is een herpaatser ook een optie?

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Wij hebben een golden retriever reu van 3 en een rottweilerpup van 12 weken. Het is nu al duidelijk dat de rottweiler een veel rustiger karakter heeft. Het klikt geweldig tussen de honden.
Ik denk dat het sowieso beter is om te wachten tot je hond klaar is met puberen. Wat de grote hond doet, doet de pup na.. Als ik de honden roep, kijkt de pup naar de grote hond en doet wat hij doet. Dat is niet handig met een eigenwijze puber.

honden page profiel Bram Bram

honden foto van Bram

Wel Thor zal nog enkele maanden puberen. Normaal zou hij in juli klaar moeten zijn met puberen. We zouden nog niet meteen een nieuwe hond nemen. Eerst alles in gereedheid brengen. Ten vroegste binnen een maand of vijf een nieuwe pup. Tegen dan zou Thor normaal gedaan moeten zijn met puberen.

Thor is een Reu, dus best om een teefje te nemen zeker? 

Als je een herplaatser neemt, kan je dan in het asiel ook informatie vragen naar het karakter van de hond? Is deze informatie dan juist?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wil je geen tweede Lab?
Als wij een hond erbij nemen zal het of een Lab of nog een Golden worden.

Asiel moet je wel wat kunnen vertellen maar dat zal per asiel verschillen en toch basaal zijn.
Van de onze was maar weinig bekend omdat het een vondeling was.
Succes met de zoektocht!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Wel Thor zal nog enkele maanden puberen. Normaal zou hij in juli klaar moeten zijn met puberen. We zouden nog niet meteen een nieuwe hond nemen. Eerst alles in gereedheid brengen. Ten vroegste binnen een maand of vijf een nieuwe pup. Tegen dan zou Thor normaal gedaan moeten zijn met puberen.

Thor is een Reu, dus best om een teefje te nemen zeker? 

Als je een herplaatser neemt, kan je dan in het asiel ook informatie vragen naar het karakter van de hond? Is deze informatie dan juist? "


Dan zou ik niet weten waarom het niet zou kunnen :-) Thor is een reu, maar dan hoef je nog niet direct een teefje te nemen, ook al gaat een reu-teef combinatie vaak wel het beste. Waar kan hij het beste mee: met reuen of teven? Dit kun je ook meenemen in je beslissing. Heeft hij geen voorkeur en jullie ook niet, dan maakt het geslacht dus niet zoveel uit en kun je beter naar het karakter van de nieuwe hond/pup kijken.

Wanneer je een herplaatser neemt kun je altijd het asiel om raad vragen m.b.t. het karakter van de hond. Als het goed is willen zij de beste combinaties tussen hond en baas, dus je mag er van uit gaan dat de gegeven informatie ook juist is.

honden page profiel stephaniestephanie 2 doggies

honden foto van stephanie

wij hebben nu ook 2 honden en de jongste is erbij gekomen als checko (oudste) 2,5j was en dat ging perfect het is idd zo dat de pup de volwassen hond nadoet en achtervolgt.
nu je kan ook perfect een reu bij een reu zetten hoor hangt van het karakter van de honden af wij hebben nu voor het eerst een teefje daarvoor altijd 2 reuen gehad geen enkel probleem
nu ook geen probleem maar teven zijn over het algemeen dominanter dan een reu en ik weet niet of Thor gecastreerd  is maar als je een teefje neemt weet dan ook dat je 2x per jaar met de loopsheid zit tenzij je haar laat steriliseren natuurlijk O-)

honden page profiel Bram Bram

honden foto van Bram

Thor is gecastreerd. Dus het maakt niet uit of we er nu een teefje of reu bijzetten? 
We gaan sowieso wachten tot Thor volwassen is. lijkt me het beste na het lezen van de adviezen hier.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

" Thor is gecastreerd. Dus het maakt niet uit of we er nu een teefje of reu bijzetten? 
We gaan sowieso wachten tot Thor volwassen is. lijkt me het beste na het lezen van de adviezen hier. "

nee maakt niet uit je moet gewoon zien naar het karakter van je hond  maar meestal gaat dat goed  wij hebben er nog nooit een probleem mee gehad ':-)
.

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

" Thor is gecastreerd. Dus het maakt niet uit of we er nu een teefje of reu bijzetten? 
We gaan sowieso wachten tot Thor volwassen is. lijkt me het beste na het lezen van de adviezen hier. "


Wij hebben twee labrador's, de tweede is er pas bij gekomen toen de bruine twee jaar was, en wat volwassener was in zijn gedrag.
De meeste labrador's zijn eigenlijk pas volwassen als ze drie jaar zijn....
Ook zou je alvast kunnen gaan kijken bij fokkers, of er een mooie combinatie is, die voor een leuke met een goed karakter pups voor Thor krijgen....

Iedergeval veel succes met je keuze;-)

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Qua rassen zou ik kijken naar ongeveer hetzelfde caliber. Je hebt een jachthond uit de rasgroep Retriever, dus daar zou ik het eerste naar kijken. Je ziet dan al snel Goldens en Flatjes. Of ze rustig zijn? Ik vind dit heel erg afhangen van opvoeding en karakter. Hier een Golden die binnen gewoon lekker ligt te slapen, maar buiten een serieuze werkhond die het ook heerlijk vind om als een clown met andere honden te spelen. Haar bijnaam bij mijn vrienden is niet voor niets Rambo. ;-) Ze kan zo heerlijk lomp spelen, maar met pups is ze juist heel lief en zacht en voorzichtig.

Wil je voor een pup of een volwassen hond gaan?

honden page profiel -- 2 doggies

honden foto van -

Ik zou voor een Retriever gaan.... Uit ervaring weet ik dan een Flatcoated Retriever en een Golden Retriever + Labrador Retriever een goede combi is.

Ik zie tot nu toe vaak de combi's  Labrador-Labrador. Labrador - Beagle(geen retriever haha). Labrador - Golden zie ik zelden... Soms een Labrador met een Flatcoat.

Zelf zou ik nog wel wachten tot je hond volwassen is... En je moet er niet vanuit gaan dat hij in juli stopt met puberen, elke hond is anders en het kan maar zo zijn dat hij tot zijn 3e jaar doorgaat met puberen.

Mocht je eerder een hond willen zou ik opzoek gaan naar een stabiele herplaatser. :-)

honden page profiel Bram Bram

honden foto van Bram

Bedankt voor alle reacties :-)

Waarschijnlijk wachten we nog tot Thor volwassen is.  Dan hebben we een mooi voorbeeld en kan Thor wat meehelpen met de opvoeding. 

Ik zou nog graag een Golden retriever hebben. Mijn vriendin zou eerder gaan voor een kleiner ras zoals een Cocker spaniel. 

Voor mij gaat de voorkeur uit aan een herplaatser.

Hoe weet je dat een herplaatser stabiel is want heb soms de indruk dat de asielen het zelf niet weten. Het asiel waar ik ben geweest iig niet. Iemand enige ervaring met een herplaatser?

honden page profiel --

honden foto van -

" Bedankt voor alle reacties :-)

Waarschijnlijk wachten we nog tot Thor volwassen is.  Dan hebben we een mooi voorbeeld en kan Thor wat meehelpen met de opvoeding. 

Ik zou nog graag een Golden retriever hebben. Mijn vriendin zou eerder gaan voor een kleiner ras zoals een Cocker spaniel. 

Voor mij gaat de voorkeur uit aan een herplaatser.

Hoe weet je dat een herplaatser stabiel is want heb soms de indruk dat de asielen het zelf niet weten. Het asiel waar ik ben geweest iig niet. Iemand enige ervaring met een herplaatser? "


.Herplaatsers hoeven niet per se uit een asiel te komen. Je kan ze ook via bemiddelingssites vinden. Vanuit bemiddeling komen ze van hun vorige eigenaar, zonder de tussenstop in het asiel....

Bijv. www.goldenretrieverherplaatsing.nl

Tja, hoe zie je dat een stabiel is... Stabiel verschilt voor veel mensen geloof ik...
Ik vind een hond stabiel wanneer deze niet snel onder de indruk is van een drukke pup/puber. Een hond die de hondentaal zéér goed kent, corrigeert wanneer nodig is. Maar daar geen heisa van maakt. Zoiets. Ongeveer O-)

honden page profiel * Baasje Buddie met Anne** Baasje Buddie met Anne*

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Wat dacht je van een flatcoated retriever ?
Of een markiesje?
leuke rassen!

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Qua formaat zou een toller ook wel goed kunnen en qua match met gedrag zullen ze het ook wel goed kunnen vinden. Alleen zijn het wel hondjes met een gebruiksaanwijzing die wat anders is dan die van een lab :-)

honden page profiel  Valérie, Milo en Noa Valérie, Milo en Noa

honden foto van  Valérie, Milo en Noa

Volgens mij past de Engelse cocker heel goed bij een labrador! ;-)Ze zijn dan wel kleiner van formaat maar kunnen het prima vinden met grotere honden (mijn Noa toch). Ze zijn heel speels, duurt ook zeker tot hun 3 jaar maar binnen kunnen ze ook lekker luieren! ':-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik zou inderdaad goed opletten of het wel een beetje bij elkaar past. Labradors spelen zo ontzettend grof en wild. (Laatst was er een hond flink geblesseerd op de cursus omdat ie met een labrador gespeeld had gheghe lomperds zijn het toch ook). 

Ik zou dus iets zoeken wat daar een beetje tegen kan... een andere Labrador, golden retriever zou misschien nog wel gaan of een herder (onze Obi kan er ook wat van haha).

ars (Gast)

Hallo ,  Wij hebben een labrador van 14 maanden en als hij 1,5 is doen we er een hond bij.  Mijn voorkeur gaat uit naar een kleiner hondje bijv. een Cavalier King Charles Spaniel zou zo'n hondje goed met een labrador kunnen ? Wij willen er ook mee op puppycurcus gaan en eigenlijk het liefst ook mee jagen.  Wij hebben een middelgrote tuin.  Hij word ongeveer 3/4 keer per dag uitgelaten, maar zal de meeste beweging wel krijgen door te spelen met de labrador.  Onze labrador is best dominant dus het liefst een wat onderdaniger type. Wij willen een reutje. Hebben jullie ideeën wat voor hond bij ons past ?  

honden page profiel Bram Bram

honden foto van Bram

Hoi, 
 
Wij hebben nu al twee maanden een Cavalier king charles bij onze labrador gezet. Onze labrador is nu een jaar oud, de cavalier 7 maand.
Op zich loopt dit echt enorm goed. Wel opletten met het verschil in grootte. Onze labrador is groot voor een lab. Hij dient soms eens afgeremd te worden als hij met de cavalier speelt. Hij kan soms met zijn energie geen blijf. Ze komen wel heel goed overeen. De cavalier slaapt zelf op de lab. En kruipt erop, erover, eronder. De lab neemt dit allemaal goed op. Als het spelen wat te wild wordt afremmen. Voor de rest honden blijven behandelen zoals je altijd doet. Geen favorietjes, iedereen gelijk voor de wet. Bij ons gaat dit zo en het loopt super. Voor vragen mag je me steeds hier aanspreken.
 
Veel plezier ermee!
 
Bram

ars (Gast)

Oké bedankt voor de informatie, Leuk dat (bij jullie) een Labrador en een Cavalier King Charles Spaniel bij elkaar kunnen!Ik denk dat ik nog een Cavalier King Charles Spaniel er bij neem, eerst maar eens wachten tot de labrador wat ouder is en de pup gelijk het goede van de labrador aan leert!  Hartelijk bedankt ! (Plezier zullen we er tegen die tijd best mee hebben!) Groetjes,

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Even een vraagje, als jullie je ingelezen hebben in dit ras weet je dat 90% zieke honden zijn. Dit ras is voorlopig niet meer te redden en de honden kennen ondraaglijke pijnen. Bepaalde mensen hier op het forum kunnen hier helaas van meespreken...de ziektes komen tot uiting bij het pup-zijn af.

Het is momenteel het meest ongezonde ras dat er bestaat, en bijna allemaal moeten ze worden ingeslapen... :'(

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

As je huidige labrador pup erg onstuimig en lomp is zou ik niet voor een al te iele hond kiezen. Verder zou ik zeggen moet het een hond zijn die bij jullie past en bij voorkeur een type hond die de voorkeur heeft van jullie eigen hond. Sadi speelt met van alles maar heeft bijvoorbeeld een duidelijke voorkeur voor Beagle's 

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

"oud" topic. Poedel zou ik doen, heb je een labradoedel -, -

Nee even serieus, als je voor een wat rustigere gemakkelijkere hond wil gaan zou mijn advies ook flatcoat of golden zijn. Cocker is ook wel een optie, vind ze zelf wel een beetje klein voor samen met een labrador.

Achja kwam vandaag een combinatie Sint Bernard - teckel tegen (2 honden dus he). Het is maar net wat jullie graag willen.

ArS (Gast)

Hallo , Nog even een vraagje. Ik ben (helaas) allergisch voor sommige hondenrassen, Dus ik moet het liefst een kleine hond die op schoot kan, waar ik waarschijnlijk niet allergisch voor ben, rustig ras graag . En een ras die goed met andere honden (dus met onze labrador) kan opschieten. Hij (het word een reu) moet ook niet heel erg dominant zijn, want onze labrador is dat ook en ik ben bang dat ze gaan vechten als ze allebei erg dominant zijn. Ik hoop dat jullie een geschikt ras weten die zoveel mogelijk aan mijn eisen voldoet Groetjes,    Ps: In de zomervakantie komt hij !!!

ArS (Gast)

Oh ja , Ik was dit even vergeten: Hij word 3/4 x per dag uitgelaten. We gaan met hem op puppycursus . En het liefst is het een jachthond. Groetjes,

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Jachtinstinct en voor allergie geschikt. Ik zou zeggen ga eens langs bij een fokker van Manchester terriër en kijk of je erop reageert. Deze hond heeft geen onder vacht waardoor hij geschikt kan zijn voor mensen met een allergie. Ik weet dat 1 van de fokkers waar wij langs zijn gegaan ook deze hond heeft omdat haar vriend er niet op reageerde. (als ik het me goed herinner) Maar het beste kun je dat testen door bij een fokker langs te gaan.

Dit hondje had als oorspronkelijk doel om ratten te doden. Toen er rattengif op de markt kwam is dit hondje overbodig geworden om het maar zo te zeggen. Dit hondje had zijn populariteit verloren en daardoor is het een gezond ras. Niemand wilde ze hebben dus niet doorgefokt voor uiterlijk of iets derg.

Dat kan ook gelijk een pluspunt zijn, dit hondje zie je niet vaak lopen. Wij hadden onze eerste pas gezien bij de fokker.

Nadeel, het is een terriër dus heel rustig zijn ze niet. Niet zo als een newfoundlander bijvoorbeeld. Ze kunnen een eigenwijs karakter hebben maar met een positieve opvoeding vinden ze het heerlijk om met de baas te werken.

ArS (Gast)

Oké bedankt voor uw reactie. Maar ik denk dat ze toch iets te groot voor mij zijn . Ik heb liever een hondje die ook op schoot kan. En die ik dus makkelijk kan houden aan de riem (onze labrador kan ik niet houden) Ik zal voor alle duidelijk wel alles op een rijtje zetten waar die (het liefst) aan moet voldoen. Geschikt voor mensen met allergiën Het liefst met jacht instinct Graag rustig (hoeft niet, maar is toch wel makkelijk)   Ik ga er wel mee op puppycursus... Moet op schoot kunnen (dus klein zijn) Een niet zo dominant ras (onze labrador is namelijk al erg dominant) Het word een reutje Hij zal ongv. 3/4 x uitgelaten worden op een dag maar hij zal waarschijnlijk best veel beweging met onze labrador krijgen Het zou leuk zijn als ik met hem naar de dierentuin enzo kan. En als het een echt knuffelhondje is (heel aanhankelijk dus) Het zou fijn zijn als jullie een geschikt ras weten (misschien ben ik wel een beetje te veel eisend Groetjes,  

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Stafford
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^