We gaan de goede kant op met Guus de boxer! .. Hondentaal??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Ik weet dat ik hier niet meer vaak te vinden ben maar ik moet even mijn trots aan jullie vertellen!

Een aantal weken/maanden loop ik al tegen een probleem aan met Guus..
Als pup was hij al onzeker naar andere honden maar met mijn steun ging dat altijd goed, tot hij begon te puberen!
Hij ging ineens de macho uithangen en 'greep' elke hond die hij grijpen kon!
Er gebeurde niet veel meer dan grommen en boven de hond staan (soms de bek om de nek) maar toch vond ik het eng! Hij zou het maar eens bij een verkeerde hond doen die hem wel goed terug grijpt..

Begonnen met een cursus.. Een basiscursus, had ze verteld wat mijn probleem was maar werd weinig mee gedaan.. Heb hem in september chemisch laten castreren via een implantaat, daarmee zag ik al ietsje voor uit gang dus zodra die uitgewerkt is gaan we het definitief doen.. Toen mijn fokker gebeld en die heeft mij door verwezen naar zijn eigen hondenschool..
Krijg nu al een aantal weken privéles van een GT en gaan nu met stappen vooruit!

30 december is Guus 1 jaar geworden dus hij pubert lekker!!

Hier in de buurt is een prachtig natuurpark met afgesloten weilanden.. Als daar geen schapen op staan mag je daar gewoon met je hond op! Als jij op dat weiland staat met je hond komen er geen andere mensen met honden bij.. Ideaal voor ons dus! Ik ben daar dan ook vaak te vinden met Guus zodat hij toch zijn energie kwijt kan..
Vandaag was dat dus weer de planning maar toen we eenmaal daar aan kwamen bleek er een wandeltocht aan de gang te zijn die dwars over dat weiland heen ging.. Was dus geen goed idee om met Guus daar even te rennen!
Op hoop van zegen zijn we toen maar zelf het park door gelopen.. Guus gewoon los gegooid want hij moest zijn energie kwijt..

Wauw wat ben ik trots!!!! Ik denk toch wel een stuk of 10 honden tegen gekomen en Guus heeft zich voorbeeldig gedragen!! Naar de hond toe, even snuffelen en liep toen weer met ons mee.. Hij heeft niet gespeeld maar dat hoeft ook niet! Sommige honden gaven een knauw of begonnen te grommen/blaffen als ze het niet wilde.. Vaak reageert Guus daar verkeerd op en 'valt' ze dan aan maar deze keer deed hij niks en kwam dan weer netjes naar ons toe!! Had stukjes leverworst mee genomen en die heeft hij dan ook vaak gekregen! Een heerlijke beloning voor een ontzettend brave hond!!

Ik ben zo blij dat ik nu toch echt voor uit gang zie bij Guus!!
Moest dit even met jullie delen!!

Hier nog wat leuke foto's van een lieve Guus ;-)

;-)


Rennen!!


Even snuffelen en voorzichtig proberen te spelen..


Snuffel de snuffel!


Hier zit een heel trots vrouwtje!! ;-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Knappe Guus! Fijn dat het goed gaat. 
Ik heb Bruce ook geleerd niet overal op af te gaan en dat hij niet altijd kan spelen. 
Zo kan ik toch langs honden af, ff snuffen en meelopen. 

Na de castratie gaat het vast beter. Bruce is met 11 mnd. Gecastreerd, medische rede, maar ik kreeg er een makkelijkere hond voor terug. Dus ik heb er geen spijt van. 

Succes en die ren-foto...geweldig;-)

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Super, een combi van hard trainen en wellicht de chemische castratie werpt zijn vruchten af SUPER ;-)

Wij hebben het om dezelfde rede Diesel een chemische castratie gegeven (had ook nog eens mega erg last van hormonen) en samen met trainen een mooi resultaat behaald.
Na een maand of 4-5 begon hij wel weer wat terug te vallen in zijn oude gedrag omdat de chip uitgewerkt raakte toen voor een definitieve castratie gekozen en nooit geen spijt van gehad!

Lekker volhouden, je hebt er alleen maar heel veel plezier van en Guus ook.

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Ja ik ben echt super trots!
Hoe weet ik eigenlijk wanneer de implantaat uitgewerkt is?
Aangezien het best wat gaat kosten zo'n castratie want Guus heeft maar 1 ingedaalde bal..
Kan het kwaad als je het al definitief laat doen als de implantaat nog werkt?

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ik merkte het doordat hij weer wat terug viel in oud gedrag en weer minder bereikbaar werd.
Denk dat die implantaat nog niet geheel uitgewerkt was toen ik Diesel liet helpen denk ook niet dat het kwaad kan maar dat kun je beter aan de dierenarts vragen als je uiteindelijk beslist voor een echte castratie.

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Bedankt! Ik zal maandag eens de dierenarts bellen..

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Upje voor mijn mooie man!

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Geweldig zeg, die Guus!

En aan z'n snuitje te zien is Guus zelf ook wel trots en blij!

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Guus is een kanjer, natuurlijk ben je trots op hem maar dat mag je ook op jezelf zijn!
Goed hoe je het hebt opgepakt en aan de slag bent gegaan, hopelijk komen er steeds meer positieve ervaringen voor Guus bij ;-)

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

En terecht dat je trots bent op die knappe knul van je!

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

Wauw, super! ;-)
Had wel een vraagje, heb op veel plekken gelezen en van mensen gehoord (o.a. gedragstherapeuten) dat het beter is om je onzekere reu niet te castreren, omdat het dan erger zou kunnen worden. Maar jij hebt dit duidelijk niet ervaren! Nu begin ik opnieuw te twijfelen of ik hem zou moeten chemisch castreren...
Heb jij het echt helemaal als positief ervaren met je onzekere (naar andere honden toe althans) reu?

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

" Wauw, super! ;-)
Had wel een vraagje, heb op veel plekken gelezen en van mensen gehoord (o.a. gedragstherapeuten) dat het beter is om je onzekere reu niet te castreren, omdat het dan erger zou kunnen worden. Maar jij hebt dit duidelijk niet ervaren! Nu begin ik opnieuw te twijfelen of ik hem zou moeten chemisch castreren...
Heb jij het echt helemaal als positief ervaren met je onzekere (naar andere honden toe althans) reu? "


Mij werd het juist aangeraden om een chemische castratie te doen om te kijken hoe hij daar op reageert.. Als dat goed ging moest ik daarna voor definitief gaan (blijft natuurlijk eigen keuze) en als het niet goed ging weet je dat je het verder maar beter kan laten..

Ik heb het helemaal als positief ervaren en ben er dan ook zeker van dat ik het definitief ga laten doen..
Elke hond reageert er weer anders op en er zijn zelfs honden die er helemaal niet op reageren..
Het mooie is van een chemische castratie dat het 6 maanden werkt dus als het niet werkt zoals jij gehoopt het heb je na 6 maanden je "eigen" hond weer terug..

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

(Nu al sorry voor de vele foto's)

Ik plaats even stap voor stap alle foto's hier die we gemaakt hebben bij 2 honden..
Misschien kunnen jullie mij iets vertellen over Guus zijn houding of dat juist goed is of niet want zo goed is mijn hondentaal nog niet haha

De allereerste hond die we tegen kwamen:
Hier gingen zijn nekharen weer overeind staan maar reageerde verder wel heel rustig (voor zover ik het kon zien)








De 2e hond die we tegen kwamen:
Net op het moment dat we geen foto's meer maakte gaf de andere hond een grom maar Guus reageerde er niet echt op en kwam gelijk naar ons toe..


















honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat leuk angela om weer eens wat van jullie te lezen, En met recht mag je trots zijn op Guus, heerlijk om te zien dat al het oefenen vruchten afwerpt he? Ik was van de week ook zo trots op Dusty hier die voor het eerst in jaren een grote lompe lab uitdaagde tot een spelletje al was het maar voor 10 seconden, iets wat voor ons een jaar geleden echt ondenkbaar was geweest. Dus heerlijk doorgaan met oefenen en dat komt het hartstikke goed met Guus zijn onzekerheid. ;-) 

Die eerst ontmoeting zie je inderdaad dat hij nog flink gespannen is, kan ook komen dat hij de andere hond moeilijker lezen kan doordat deze aan de riem zit, 
bij de tweede ontmoeting zie ik wel een echte sluipmoordenaar techniek, van de achterkant kan ik alleen niet zo goed zien of er veel spanning in hem zit, maar voor de eerste keren is dit een oke begin toch 

@Rana: Het ligt een beetje aan het "probleemgedrag" of castratie helpt, Bij onzekere reuen betreft angst is het af te raden, Ik heb destijd wel verkeerde adviezen opgevolgd en helaas hebben we daardoor iets langer en harder moeten trainen, Het gaat inmiddels ook stukken beter met Dusty maar in zijn geval was castratie eigenlijk niet de juiste weg. Maar soms heb je reuen die gewoon heel erg veel last hebben van hun hormonen, wat tot overmatig haantjesgedrag kan leiden of daardoor zich zelf in de problemen helpen. Voor die reuen kan je soms onderzoeken als je de hormomen wat verminderd door castratie of het ook helpt. Soms brengt het meer rust in het koppie, minder drang tot zich laten gelden, of meten aan andere volle reuen, En dan kan de castratie je een meer evenwichtige hond terug geven.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Die 2e hond, dat liggen en er op af sluipen, dat doet Bruce ook. Ik vind het geen sluipmoordenaarstactiek, zoals hierboven beschreven. 
Als Bruce dit gedrag laat zien, gaat het vrijwel altijd goed, hij is dan niet op oorlogspad. Dat platliggen doet hij ook bij hondenvriendjes, die hij aan ziet komen, dus heeft bij ons zeker niet negatief. Hij doet het soms ook bij mensen, die met een paraplu lopen, een gek hoedje o.i.d. Ik denk dat het meer onzekerheid is, dus houdt hij zich "onopvallend"
Doet Guus het ook bij mensen, of vreemde objecten?


Bij de eerste hond zou ik hem hebben meegeroepen, ik zie wat spanning, uitgaande van mijn boxerervaring en dat kan bij Bruce soms verkeerd uitpakken. Ik laat Bruce ook niet los aan een hond aan de riem snuffelen.  Hij voelt zich dan net wat stoerder, als hij los is.

Maar ik zie hier een normaal boxerke, hoor

De zwarte hond komt trouwens wel wat stoer op Guus afstappen, volgens mij, dus dat verklaart in mijn ogen de sluiptechniek van Guus.

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Normaal doe ik Guus dan ook aan de riem als er een andere hond aan de riem aan komt maar Guus was me iets te snel bij die hond haha.. We kwamen de man later in de wandeling nog een keer tegen en toen had hij die gespannen houding niet zo erg meer dus misschien kwam het echt door dat het de eerste hond was die we tegen kwamen..
De eerste keer dat we hem tegen kwamen liep ik de hond gewoon voorbij (mijn vriend stond foto's te maken) en was hij ook al snel uit gesnuffeld om vervolgens mij weer te volgen.. 
Ik doe dat trouwens bij elke hond (bij de 2e reeks foto's zie je mij ook gewoon verder lopen) want ben bang dat als ik blijf staan het dan wel fout gaat..

Laatst stond er een zitbank midden op straat tijdens onze wandeling en toen maakte hij zich ook wel wat klein zoals op foto 3 van de 2e hond.. Hij vind het dan wat spannend en weet niet zo goed wat hij er mee aan moet.. Ik laat hem dan altijd even snuffelen en vaak is het dan al snel goed maar nog wel een klein beetje spannend..

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Hier nog een kleine reeks met een hond die op het weiland kwam toen wij er stonden..
Dit was 29 december 2013







honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

Je kan trots zijn op je zelf, en op Guus natuurlijk;-)
Het is even een "moeilijke" periode, maar het gaat zo te zien, helemaal goed komen;-)

honden page profiel MarindaMarinda 3 doggies

honden foto van Marinda

Super Guus en supervrouwtje!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" Normaal doe ik Guus dan ook aan de riem als er een andere hond aan de riem aan komt maar Guus was me iets te snel bij die hond haha.. We kwamen de man later in de wandeling nog een keer tegen en toen had hij die gespannen houding niet zo erg meer dus misschien kwam het echt door dat het de eerste hond was die we tegen kwamen..
De eerste keer dat we hem tegen kwamen liep ik de hond gewoon voorbij (mijn vriend stond foto's te maken) en was hij ook al snel uit gesnuffeld om vervolgens mij weer te volgen.. 
Ik doe dat trouwens bij elke hond (bij de 2e reeks foto's zie je mij ook gewoon verder lopen) want ben bang dat als ik blijf staan het dan wel fout gaat..

Laatst stond er een zitbank midden op straat tijdens onze wandeling en toen maakte hij zich ook wel wat klein zoals op foto 3 van de 2e hond.. Hij vind het dan wat spannend en weet niet zo goed wat hij er mee aan moet.. Ik laat hem dan altijd even snuffelen en vaak is het dan al snel goed maar nog wel een klein beetje spannend.. "

Ik loop ook door, bij vreemde honden. Te lang snuffelen loopt niet altijd goed af. Zelfde als er hier in de polder meerdere honden zijn, dat gaat meestal wel goed, maar meerdere reuen en dan stil gaan staan gaat meestal niet goed, zolang de groep blijft lopen, dus ook de baasjes is er niks aan de hand. 
Bruce is ook een beetje een angsthaas, dus dingen zijn al snel spannend. Dus de sluiphouding wordt regelmatig aangenomen. Mensen vragen wel eens, is hij gevaarlijk, hij sluipt zo? Maar dat heeft bij ons echt niets met agressie te maken, maar met zijn eigen onzekerheid. 
Is hij echt op de knoktoer, dan loopt hij er juist zelfverzekerd op af, maakt zich groot en dan zie je niets van het sluipgedrag. Zelfs bij puppies neemt hij die platte houding aan, dus ik zou me geen zorgen maken om Guus. :-)


.

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

"
Ik loop ook door, bij vreemde honden. Te lang snuffelen loopt niet altijd goed af. Zelfde als er hier in de polder meerdere honden zijn, dat gaat meestal wel goed, maar meerdere reuen en dan stil gaan staan gaat meestal niet goed, zolang de groep blijft lopen, dus ook de baasjes is er niks aan de hand. 
Bruce is ook een beetje een angsthaas, dus dingen zijn al snel spannend. Dus de sluiphouding wordt regelmatig aangenomen. Mensen vragen wel eens, is hij gevaarlijk, hij sluipt zo? Maar dat heeft bij ons echt niets met agressie te maken, maar met zijn eigen onzekerheid. 
Is hij echt op de knoktoer, dan loopt hij er juist zelfverzekerd op af, maakt zich groot en dan zie je niets van het sluipgedrag. Zelfs bij puppies neemt hij die platte houding aan, dus ik zou me geen zorgen maken om Guus. :-)


. "


Als ik jou verhaal zo lees zie ik precies Guus!
En als Guus echt kwaad wilt gaat hij zich focussen op die hond en kan ik op mijn kop gaan staan maar ik krijg geen aandacht meer.. Dat gebeurde ook wel gister in het park maar liep gelukkig goed af, zag ook dat die andere hond heel stabiel was en dat scheelt ook veel bij Guus.. 

Maar als ik het vergelijk met een aantal weken/maanden geleden toen kon ik geen enkele hond rustig voorbij lopen.. Hij hing dan vollop in de riem en gromde als een malloot, moest en zou naar die hond toe.. Tegenwoordig kan ik al steeds vaker rustiger langs een hond lopen (aangelijnd) al neem ik wel nog af en toe een boog of ga naar de overkant.. Zelfs naar de honden waar hij het ergst naar was gaat steeds beter.. ;-)

Anoniem (Gast)

Kijk maar eens goed naar de staart van je hond.. die verteld alles

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Normaal doe ik Guus dan ook aan de riem als er een andere hond aan de riem aan komt maar Guus was me iets te snel bij die hond haha.. We kwamen de man later in de wandeling nog een keer tegen en toen had hij die gespannen houding niet zo erg meer dus misschien kwam het echt door dat het de eerste hond was die we tegen kwamen..
De eerste keer dat we hem tegen kwamen liep ik de hond gewoon voorbij (mijn vriend stond foto's te maken) en was hij ook al snel uit gesnuffeld om vervolgens mij weer te volgen.. 
Ik doe dat trouwens bij elke hond (bij de 2e reeks foto's zie je mij ook gewoon verder lopen) want ben bang dat als ik blijf staan het dan wel fout gaat..

Laatst stond er een zitbank midden op straat tijdens onze wandeling en toen maakte hij zich ook wel wat klein zoals op foto 3 van de 2e hond.. Hij vind het dan wat spannend en weet niet zo goed wat hij er mee aan moet.. Ik laat hem dan altijd even snuffelen en vaak is het dan al snel goed maar nog wel een klein beetje spannend.. "


kan heel goed hoor, bij Dusty zag ik in het eerste begin toen we een eind met training waren dat er toch nog wel spanningen waren met ontmoetingen, hij had zich immers daarvoor altijd meteen verdedigd en had pas sinds kort nieuwe handvaten geleerd om weer om te gaan met andere honden, Gaande weg merkte ik dat die spanning bij hem steeds meer afzakte tijdens ontmoetingen. Het werd meer normaal. Denk dat je dat uiteindelijk bij Guus ook zal zien dat over een poosje met nog meer positieve ervaringen hij zich steeds meer op zijn gemak zal voelen als hij in contact komt met andere honden. 

Wees niet alleen super trots op je stoere kerel maar ook op je zelf ! Dit hebben jullie toch maar mooi samen berreikt ;-)

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

"

kan heel goed hoor, bij Dusty zag ik in het eerste begin toen we een eind met training waren dat er toch nog wel spanningen waren met ontmoetingen, hij had zich immers daarvoor altijd meteen verdedigd en had pas sinds kort nieuwe handvaten geleerd om weer om te gaan met andere honden, Gaande weg merkte ik dat die spanning bij hem steeds meer afzakte tijdens ontmoetingen. Het werd meer normaal. Denk dat je dat uiteindelijk bij Guus ook zal zien dat over een poosje met nog meer positieve ervaringen hij zich steeds meer op zijn gemak zal voelen als hij in contact komt met andere honden. 

Wees niet alleen super trots op je stoere kerel maar ook op je zelf ! Dit hebben jullie toch maar mooi samen berreikt ;-) "


Mooi gezegd! Haha.. Ik denk idd hoe meer positieve ervaringen hoe beter Guus weet om te gaan met andere honden.. Komt helemaal goed met ons! :-D

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

" En terecht dat je trots bent op die knappe knul van je! "


Geen herkenbaar parkje? O-) Ik krijg helemaal heimwee haha!

Maar beter dat hij niet meer zo extreem reageert! Je ziet wel heel veel spanning, teveel. Dit is in Blokker toch? (Ja voor ik straks nog eens verkeerd zit te kijken). Ze kunnen daar niet echt om elkaar heen dat levert soms wel wat extra spanning op. Hoop dat het uiteindelijk gewoon weer helemaal relaxed gaat maar dat gaat vast goed komen!

Edit: Nu ik langer kijk denk ik dat ik een beetje te enthousiast heb gereageerd. Door je omschrijving en de eerste foto dacht ik de plek te herkennen maar goed. Groot blond moment waarschijnlijk O-). Toch blijf ik wel bij het ruimte gedeelte. Het is wel belangrijk dat dat er is dus dat mocht hij willen hij die ook op kan zoeken. Dat weiland is ideaal!

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

"

Geen herkenbaar parkje? O-) Ik krijg helemaal heimwee haha!

Maar beter dat hij niet meer zo extreem reageert! Je ziet wel heel veel spanning, teveel. Dit is in Blokker toch? (Ja voor ik straks nog eens verkeerd zit te kijken). Ze kunnen daar niet echt om elkaar heen dat levert soms wel wat extra spanning op. Hoop dat het uiteindelijk gewoon weer helemaal relaxed gaat maar dat gaat vast goed komen!

Edit: Nu ik langer kijk denk ik dat ik een beetje te enthousiast heb gereageerd. Door je omschrijving en de eerste foto dacht ik de plek te herkennen maar goed. Groot blond moment waarschijnlijk O-). Toch blijf ik wel bij het ruimte gedeelte. Het is wel belangrijk dat dat er is dus dat mocht hij willen hij die ook op kan zoeken. Dat weiland is ideaal! "


Je heb het goed hoor haha Claudia herkende het ook al ;-) Dit is idd in Blokker!
Loop jij daar ook vaak?

Ze kunnen in het park zelf idd niet om elkaar heen daarom zijn wij eigenlijk altijd op 1 van de weilanden te vinden :-D maar gelukkig is het goed gegaan.. Opzich ook wel weer een mooie training voor Guus haha

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^