Honden Masseuse?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Vandaag is Joey voor het eerst gemasseerd door een honden masseuse (in opleiding)
Omdat Joey wat stijfjes beweegt en altijd al last heeft gehad van een zwakke schouder was ik benieuwd of massages hem zouden helpen en of het aan zijn bespiering te voelen is dat hij niet helemaal 100% goed loopt (. Nu weet ik dat 1 massage natuurlijk geen duidelijke indicatie geeft, maar hij heeft vanavond een soort proefconsult gehad.

Ik was vooral benieuwd hoe zo'n massage in zijn werk gaat, wat houdt het in en hoe gaat het er aan toe. De masseuse was hartstikke enthousiast, helemaal weg van Joey (en iedere ander hond volgens mij ;-) ) had alle geduld en heeft Joey een volledige massage gegeven. Alleen zijn kop heeft ze niet gedaan. 

De intentie was om te kijken hoe veel Joey toe zou laten, als hij aan zou geven het zat te zijn of iets niet fijn zou vinden dan zou hij niet verplicht nog een halfuur stil moeten liggen, zitten of staan. Maar Joey is Joey en die vond het volgens mij wel prima! Hij heeft zich echt keurig gedragen, ik ben zo trots op hem :-D Hij liet alles toe, ik begon met wat snoepjes om hem tussendoor (veel) te belonen, het is immers toch nieuw voor hem. Maar al snel heb ik de snoepjes weggestopt, hij stond en lag alleen maar gespannen in de starthouding "wat moet ik doen!? wanneer komt het volgende commando!?" (border collie he ;-) ). Maar toen de snoepjes weg waren en ik in plaats daarvan zelf ben gaan kriebelen en aaien ontspande hij al snel helemaal. Staart ontspannen, oogjes half dicht enz. 

Al met al dus een hele goede ervaring, en Joey gaf nergens pijn of irritatie aan. De masseuse kon ook geen knopen of blokkades vinden, geen slechte doorbloeding etc. 

Nu ben ik er nog niet over uit of ik dit vaker wil laten doen (vanaf februari zullen de consulten geld kosten aangezien ze dan gediplomeerd masseuse is). Omdat ze in principe geen problemen gevonden heeft die "weggemasseerd" hoeven/kunnen worden en ik niet zo goed weet wat het voor extra's toevoegt als ik haar laat komen of Joey zelf een halfuurtje overal "stevig aai" eens per dag. 

Dus ik vroeg mij af of er mensen zijn die ervaring hebben met een masseuse die met regelmaat de hond komt behandelen, en mensen die zelf masseren zonder echte voorkennis of opleiding zeg maar..

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Up O-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Oh wat apart! Ik heb nog nooit van een honden masseuse gehoord... Zo te horen vond hij het helemaal niet erg. Hopelijk heeft hij er profijt van! ;-)

honden page profiel GriffyloverGriffylover

honden foto van Griffylover

Ja, hier wordt gemasseerd.
Brando vindt het heerlijk om zijn nek, rug en heupen te laten masseren. Hij gaat soms pontificaal met zijn rug naar mij toe zitten als hint wat hij wil. We doen het meestal voor hij naar bed toe gaat. Ik vind het zelf ook heel rustgevend om te doen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb geen ervaring mee maar als je hond er zo van onspand en van geniet zou je haast zelf zo' n opleiding doen.

Volgende forumvraag: b
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^