schijnzwanger?????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

ons lady doet zo raar sinds ze de laatste keer loops is geweest, bij haar eerste loopsheid had ze ook zo gedrag maar nu is het nog erger, 
ze is depressief, ze krabt op de grond, matten voor ze gaat liggen en echt lang, haar borsten staan gezwollen, likt constant aan haar mietje.
ik weet niet goed wat ik ervan moet denken, kan ze schijnzwanger zijn? ze is loops geweest van 18nov tot 18dec. hoelang duurt dit gedrag en moeten we daarvoor naar de da?

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Ik volg even want Bo is ook bijna klaar met het loops zijn! Dus up up!  ;-)

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik denk zoals je zelf al aangeeft dat ze schijnzwanger is. Heb het al bij sommige teefjes gezien.

Laats nog met iemand gelopen waarvan de teef dus schijnzwanger was, pfff ze was niet te genieten. Zeer chagrijnig en opgezette tepels. Volgens mij zei de eigenaar dat het de keer er voor 9 weken had geduurd. Dus ik heb het idee dat het verschilt per teef.

Weet het niet zeker en volgens mij kan de DA er weinig aan doen, ik denk dat je het moet afwachten

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Elke teef is in de Metoestrus 2maand lang schijndrachtig. Met andere woorden heeft de baarmoeder zich klaar gemaakt voor de pups( indien er pups zouden komen) maar ingeval van schijndracht waren er dus geen pups maar de baarmoeder " denkt" van wel bij bewijs van spreken. Soms zie je dat aan de teef en soms niet.

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Onze landseer heeft ook ong. een loop(s)tijd van 8 of negen weken waarin ze niet zich zelf is.
Voor en na het vloeien..

Het slepen met knuffels is hier altijd na de loopsheid, (alles wordt dan ook opgeborgen)
Wat bij ons helpt, of nouja, bij ons.???, bij haar.;-)
Dat is water...en wel het water bij jullie in de buurt..
Zout westerschelde water..O-)
(even burgerlijk ongehoorzaam en de hekken gewoon voorbij lopen)

Nee,  even zonder dollen.
Maar een half uurtje even lekker zwemmen in het zoute water vond ze heerlijk.
Buiten dat..
Wij hebben het idee dat de geur om haar heen ook een stuk verdwijnt, aangezien onze reu na het zwemmen weer redelijk normaal op haar reageert.
En een teef die net loops is geweest, zal dus ook in die geur blijven hangen, alles ruikt naar loopsheid kan ik me voorstellen, even buiten de hormoon huishouding die totaal overhoop ligt natuurlijk.


Ik zou het zwemmen eens proberen..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

hier geen schijnzwanger perikelen, zelfs een loopsheid die heel kort duurt.

als het heel erg is de schijndracht, er zijn middelen om het rustig te houden, ook bij de dierenarts. homeopathie kan ook helpen.

alle kleedjes weghalen, knuffels, en probeer haar normale ritme aan te houden, lange wandelingen maken, wat al gezegd is lekker zwemmen, moet je hond wel van houden, maar wat moe maken zodat als ze thuis is tot haar rust komt en geen nestjes wil gaan maken.

schijndracht kan een kleine acht weken duren, de dracht van een hond, probeer de hond af te leiden tot lange wandelingen te maken. en de broek goed wassen.

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

vorige keer gevraagd aan de da en die zei dat als ze er veel last van heeft en nu dus nog erger dan de vorige keer ze gestilleriseerd moest worden, dit willen we graag vermijden tot het echt medisch noodzakelijk is. 
matten wegnemen is moeilijk voor xana, zij is nog maar 9maand en heeft nog meer problemen om op staan dan lady, ze is ook al 80cm hoog en we willen graag alles doen zodat ze geen ed of hd zou hebben, en als dat beestje alsmaar uitglijdt bij het opstaan is natuurlijk ook geen pretje voor haar, ga eens kamperfoelieolie proberen, hopelijk wordt dat niet slecht want is al zo'n 6jaar oud.misschien likt ze haar danook minder want nu likt ze alles kapot. 
vanmorgen lagen ze samen op xana haar beer waar ze iedere nacht en overdag op slaapt, die heeft xana al van de eerste dag dat ze hier kwam en is haar goed dus hopelijk moet ik deze niet weghalen.de andere knuffels hebben lady niet overleefd

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^