Rompertje zelfde idee als Thundershirt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Hallo allemaal, even een vraagje zo vlak voor het nieuwe jaar. Bo was vorig jaar pas een half jaar toen het oud en nieuw was en hij heeft vanaf een uur of acht de hele avond staan blaffen tegen het vuurwerk dat de lucht in ging. Dit jaar hadden wij daar niet zo'n zin in (voor hem niet en voor ons niet) dus nu gebruiken we sanal relax en hij reageert al een stuk beter op wat nu de lucht in gaat (kijkt even op en gaat verder ipv luid blaffend de kamer door). Nu hoorde ik ook veel over een Thundershirt. Ik vind het zelf nogal aan de dure kant en je kan het niet uitproberen dus daarom heb ik nu een rompertje van de hema gehaald in Bo zijn maat, is dit hetzelfde idee? Het zit strak om zijn lijfje dus bootst het idee ook na, toch? Ik hoor jullie meningen graag. :-D

En alvast een goed oud en nieuw :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk dat zo'n rompertje niet de druk geeft die een Thundershirt geeft. Een Thundershirt is ook meerdere laagjes, steviger stof dan een rompertje.

Vorig jaar heb ik een Thundershirt voor Mellow gekocht, maar het deed niks bij haar. Misschien ook omdat ie gewoon niet goed zat. Ik kreeg 'm niet mooi aansluitend, de borstband moest ik dusdanig strak doen dat het klittenband elkaar niet raakte, de achterkant hing los. Het paste gewoon niet bij haar lichaamsbouw.
Op de verpakking staat dat je 45 dagen hebt om het uit te proberen en dat het terug mag als het niet werkt. Ik heb 'm dus inderdaad na 3 weken proberen teruggebracht ;-)

Overigens heb je ook een goedkopere variant, Protective Top Shirt. Dus dat is, voor volgend jaar, misschien ook nog een alternatief. En wie weet helpt een simpel Hema-rompertje ook wel bij Bo :-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Nee volgens mij is dit niet echt te vergelijken.. Even een verduidelijking van het thundershirt:
'Het thundershirt kan heel goed werken bij angst voor harde geluiden en vuurwerkangst. Het effect van het shirt is gebaseerd op het feit dat het shirt een constant contact geeft met de huid. De huidsensoren registreren deze druk en maken de hersenen attent op deze gevoels- en bewegingsinformatie. Door regelmatig gebruik (en dus niet de hele dag!) kan de hond leren meer bij zichzelf te blijven en minder te reageren op de omgevingsprikkels. Het gebruik van het shirt moet in de meeste gevallen opgebouwd worden, om het goed in te kunnen zetten tijdens de momenten van harde geluiden of vuurwerk.

Het kan heel goed ingezet worden bij honden die onzeker zijn of een 'redelijke' vorm van angst vertonen. Indien een hond schrikt van een harde knal kan het shirt voorkomen dat de hond in de heftige angstreactie schiet zodat hij nog open staat om de knallen te horen. Voor echt heftige angst (als ze totaal niet meer bereikbaar zijn met stem of lekkers of ergens in een hoekje bibberend wegkruipen) is een shirt alleen niet voldoende, dan moet je extra ondersteunen met middelen. Mijn collega Nicole van Rhee van N&N dogtrainers is afgestuurd op dit thema. Zij kan goed adviseren of middelen uit de natuurgeneeskunde een optie zijn of juist het gebruik van (de juiste) reguliere middelen.

Het shirt te lang en/of te strak angeven kan een overbelasting van informatie aan het lichaam geven, wat kan leiden tot het afvloeien van spanning. Die spanning kan eventueel afgevloeid worden door schudden, gapen, in de lijn happen, aan handen sabbelen en dergelijke. Maar... het kan ook zijn door heel druk/explosief gedrag, waardoor de hond het kan afreageren met agressie op de omgeving. Daar is het beoogde risico op gebaseerd.

Gebruiksadvies:
Opbouwen van 5 min naar tot een uur, als de hond gewend is kun je het shirt een aantal keren per dag dragen. Hoe vaak maakt niet zo uit, als er maar steeds tussenpozen tussen zitten. Als het helemaal oké is dan kan de hond hem zelf dagdelen aan, natuurlijk erg handig tijdens de vuurwerkperiode.
Let goed op een eerste reactie. De druk kan zo sterk binnenkomen, dat ze even kunnen bevriezen, niet meer willen lopen, kromme rug gaan vertonen, poten gek neerzetten. Dat is een teken dat het iets te veel is. Houdt hem dan kort aan. Zorg ervoor dat je 1 hand tussen de stof en de vacht kunt doen. De stof moet net aansluiten op de vacht, maar hij mag niet loshangen. Ga meteen met de hond bewegen of wandelen, omdat de hond dan zijn lichaam goed gebruikt en hij er goed aan went.
Nooit de hond alleen laten met het shirt aan, er is een risico aanwezig dat de hond ergens achter kan blijven hangen als hij alsnog in een angstreactie schiet, want de hond kan met het shirt aan, zeg maar 'door het shirt heen schieten' en in een heftige emotie schieten. Dan helpt het shirt niets!
Let bij het afdoen op het geluid van de klitteband!"


Dus een thundershirt is niet zonder een 'maar' zeg maar ;-) ik denk dat hierdoor een rompertje aan doen ook niet echt een gewenst resultaat geeft..

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ah, kijk dat wist ik niet dat het meerdere lagen waren en ook niet dat je het mocht uitproberen (zeker scheel gelezen hahaha). In dat geval zal ik eerst eens kijken hoe hij het met dit rompertje en sanal relax doet en anders kan ik inderdaad volgend jaar een van die twee andere aanschaffen (en uitproberen!). Ik ben tot nu erg onder de indruk van hoe hij het doet, valt me zeker niet tegen! Fingers crossed voor vanavond :-D

Thanks voor de tips!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Succes! :-) Hier geef ik haar lekker een groot stuk om te kauwen.. puzzelspelletjes.. radio lekker hard en vanavond de tv lekker hard.. ;-)
Fijne jaarwisseling!

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Thanks Lianne voor de uitleg! Helemaal duidelijk :-D dan gaat het rompertje uit en terug naar de hema (eerst even zijn zwarte haartjes eraf plukken hahaha) en dan ga ik volgend jaar op tijd zo'n shirt bestellen een aanrennen :-D

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

" Thanks Lianne voor de uitleg! Helemaal duidelijk :-D dan gaat het rompertje uit en terug naar de hema (eerst even zijn zwarte haartjes eraf plukken hahaha) en dan ga ik volgend jaar op tijd zo'n shirt bestellen een aanrennen :-D "


*en aanwennen dus hahaha

Dankje, jij/jullie ook! Hier ook radio en tv lekker hard :-D

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Thanks Lianne voor de uitleg! Helemaal duidelijk :-Ddan gaat het rompertje uit en terug naar de hema (eerst even zijn zwarte haartjes eraf plukken hahaha) en dan ga ik volgend jaar op tijd zo'n shirt bestellen een aanrennen :-D "


haha of je zegt ze gewoon dat je een hele behaarde baby heeft en hij nu al op papa lijkt... ;-)

honden page profiel Marieke WilschutMarieke Wilschut 3 doggies

honden foto van Marieke Wilschut

Je kan een''thundershirt' ook eenvoudig zelf maken van breed verband  oid :-)
Weet zo niet precies meer hoe hij moet zitten; het komt vanuit de TTouch hoek. Het geeft het gevoel van veiligheid dat een wezen in de baarmoeder heeft, is mij vertelt. Wellicht kan je met wat googlen wel ergens op komen. Het moet iig om beide achterpoten en over de borst. Ik heb het tijdens de cursus toen met verband op een drukke labrador geoefend, die toen direct rustig werd. Veelbelovend dus :-)
Succes in ieder geval!

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Hoi Marieke, helaas heb ik geen breed verband in huis maar zonder shirt/rompertje gaat het eigenlijk ook prima. Daarnaast bestaat de kans dat ik het verkeerd om doe misschien en dat wil ik ook niet hahaha. Die sanal relax op natuurlijke basis lijkt echt te helpen, gelukkig! Buiten heeft hij de hele weg met zijn tennisbal vast gelopen en dat ging ook goed.

Hopen dat het zo blijft want dan doen we het volgend jaar gewoon weer zo, zo niet dan bestel ik in de loop van het jaar zo'n shirt en dan gaan we ermee aan de gang :-D

Moet er trouwens ook bij vermelden dat mijn moeder al een hele tijd met hem heeft geoefend met zo'n vuurwerk dvd (geluid en beelden) en dat ging heel goed maar geloof dat Bo slim genoeg is om door te hebben wat echt is en wat "nep" is.

Goede jaarwisseling en een pootje van rustige Bo :-D

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Hier momenteel 2 honden met een thundershirt aan. Rudy heeft hem met korte tussenposes de hele dag aan en Luna alleen als het buiten te erg is. Hier werkt het wel bij beide honden. Vanavond als het echt losbarst komen de puzzels en papierdoos uit de kast.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Ik ben ook erg te spreken over die van Merry. Maat is wel te groot... :/ als het echt goed aanslaat wil ik wel een kleinere..

honden page profiel monicamonica 3 doggies

honden foto van monica

Hier ook een groot succes hoor , wat een verademing eerst een hond die met alles ging blaffen en hijgen en nu slaapt ze gewoon

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Zal ik jullie dan nog een kleine update geven? Gewoon omdat het kan? :-D

Ik heb Bo zijn rompertje niet aangedaan en hem alleen de Sanal Relax gegeven en eigenlijk hielp dat genoeg. Ik weet niet of het vanwege de Sanal was of omdat hij ouder is dan vorig jaar (toen was hij 6 maanden, nu 18) maar het ging heel goed! Hij heeft twee keer geblaft op straat naar een ding ver weg en voor de rest NIETS. Toen het los barstte om iets over twaalf heeft hij voor de schuifpui zitten kijken naar alles. Ik ben een gelukkig baasje ;-) En heel trots op mijn kleine knappe vent O-)

Belle (Gast)

mijn hond doet het al goed op een rompertje wat goed strak zit, had ik nog van de operatie. Ze is rustiger en pakt haar slaapjes. 

Volgende forumvraag: Agressie! Wat denken jullie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^