vuurwerk en plas ophouden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nancynancy

Mijn hond durft en wil niet naar buiten om der behoefte te doen. Ik laat haar vanacht uit zo laat mogelijk uit  Ze kan morgen ook niet in de tuin want die heb ik niet. Ik gamorgen ook wel naar buiten maar door de angst plast ze niet. Hoe lang kan en hond teefje haar plas ophouden? Ze mag van mij in huis plassen met  oud en nieuw maar dat doet ze niet. Nu ishet rustig buiten geen geknal hoop dat het overdag ook rustig iszodat zebuiten kan plassen.

honden page profiel Floh en SuusFloh en Suus

honden foto van Floh en Suus

Ga met de auto naar het buitengebied, daar is het vaak rustig, en zal ze wel haar ding doen;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Mijn ervaring van twee jaar geleden is dat ze het heel lang op kunnen houden.
Misty had toen op oudejaarsochtend geplast en pas op nieuwjaarochtend weer, dus bij elkaar bijna 24 uur.

Zij mocht/mag van mij ook in de tuin of huis plassen, maar dat doet ze gewoon echt niet.
Vorig jaar ging het  iets beter, ze kan nu op commando plassen..., dus ik ga om de 6 á 8 uur (als het even rustig is buiten) naar de overkant waar ze dan eerst 10 keer gaat lopen draaien en luisteren of er echt niets te horen is.

Als ik haar er bij blijf houden door te zeggen "plasje doen" gaat ze vanzelf zitten...., om daarna zo snel mogelijk de straat over te steken naar huis.

Het is echt hartverscheurend om je hond zo te moeten meemaken..., dus ik zou als ik jou was ook gaan trainen op commando plassen..., scheelt een heleboel stress hier.

Succes en sterkte.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ga met de auto naar het buitengebied, daar is het vaak rustig, en zal ze wel haar ding doen;-) "


Is zeker het proberen waard (als je een auto hebt) !

Hier werkte zelfs dat helaas niet.
Als de stress één keer zo in het hoofd zit, is elk geluidje eng en lijdt tot vluchtgedrag..., en helaas draagt vuurwerkgeluid heeeeeeel ver de polder in heb ik ervaren.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Ik. Ga met Bo naar de polder en daar kwam ze helemaal tot rust! Heeeel af en toe hoorde je iets in de verte maar dat was het! Heel relaxt in ieder geval! :-)

honden page profiel nancynancy

Dat ga ik ga ik zeker proberen om te laten plassenop commando voor volgen oud en nieuw! Ik heb geen auto dus kan ook niet naar een rustig gebied:-( Maar ik ga straks rond 2:00 uur een grote wandeling doen

honden page profiel SasbokiSasboki

honden foto van Sasboki

Mijn teefje plast wel maar wil dan gelijk weer naar binnen. Mijn reutje plast in de ochtend omdat het dan nog rustig is. Maar zodra het knallen begint, doet hij ook niets meer. De volgende ochtend pas weer. Zit blijkbaar een soort knop in de koppies. Stress is niet plassen. Morgen gaat het gelukkig weer beter. Sterkte allemaal en ook de hondjes.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het langste dat Mellow het heeft opgehouden is 16 uur (misschien 17), niet eens vuurwerk-gerelateerd.
Dan gaat een van ons wel met haar naar buiten en kan ze dus gewoon plassen, maar in haar koppie spelen zich dan de vreselijkste dingen af, waardoor ze niet durft te plassen. Ze hoeft ver weg maar stemmen te horen, vanuit de haven ofzo, en het is klaar.

Het is hier verbazend rustig nu, gisteren is ze hier in de wijk 4 keer naar buiten geweest, elke keer 1 plas. 
Eind van de middag zijn we naar de dijk gereden voor een wandeling van een uurtje.

Voor vandaag zie ik het wel. Sowieso ga ik vanmiddag nog even lekker naar de dijk of naar het bos. En vanavond rond tien uur misschien nog even met z'n drieën naar de dijk als ze hier niet durft.
Van mij zou ze op bange momenten ook in de tuin mogen plassen, maar dat vertikt ze (we hebben geen gras) en vuurwerk is vuurwerk, of ze nou in de tuin is of op het gras op de hoek, eng is het tóch wel.

Het gekke met haar is dat ze op de dijk (klein dijkje of dijk naar Almere) wel durft te plassen, terwijl we ook daar geluiden horen. De trein dendert langs (soms op 10 meter afstand), auto's scheuren voorbij of de doffe dreunen van vuurwerk uit Amsterdam en Almere.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Wij zijn net even lekker wezen uitwaaien bij de vogelplassen..., ondanks de knallen die over het water onze kant op kwamen toch redelijk rustig kunnen lopen..., en beide hebben gepoept, dus dat hoeft vandaag niet meer..., de plasjes zien we wel wanneer die weer komen.

Succes en sterkte allemaal vandaag/vannacht !

Volgende forumvraag: oud en nieuw
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^