met kleine honden fietsen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel loïs loïs

honden foto van loïs

Ik wist eigenlijk niet in welke categorie ik mijn vraag moest plaatsen. Ik heb een chihuahua x shih tzu en ze begint wat dikker te worden. Bij toeval kwamen we er achter dat ze het heel leuk vond om naast de fiets te rennen. Dit doe ik dan ook af en toe. Een rondje om de straat. Maar doen jullie dat ook? En is het verantwoord?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee, de hondjes zijn te klein, ze zouden als jij op de fiets zit, in galop moeten om de fiets bij te houden, mankeer jij niets ?

ga dan zelf lopen met je hond aan de lijn, als jij in flinke stap loopt en je zorgt dat je hondje in draf gaat is het zelfde resultaat, in galop is ook voor kleine hondjes niet aan te raden, hoewel ze veel lichter zijn dan zware honden is de draf altijd beter dan de galop.

wanneer de hond zelf gaat en in galop gaat is dat toch anders dan dat je een tred op legt naast je of aan de fiets.

alleen maar mooi dat je je hondje op gewicht wilt hebben, wat minder geven , twee rondes extra met je hond wandelen, de twee extra rondes aan de lijn , en een kwartiertje stappen, moet je eens kijken wat dat na twee weken oplevert.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Als Shihtzu het leuk vind, toch super en verantwoord? Helemaal omdat je graag wilt dat ze wat afvalt. Ik weet niet hoe oud het hondje is...
Misschien zou je het hondje eerst kunnen laten wennen aan de fiets en leren dat het naast de fiets moet lopen. Als dit lukt is het toch super leuk!

Lijkt me trouwens wel een heel leuk gezicht een chihuahua lopend naast een fiets! Maak je hier misschien ook een foto van?:-D

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Het is alleen verantwoord als je zo traag gaat fietsen dat zij zelf in draf loopt. Stukjes galop (het liefst NIET op asfalt, stoep, steen etc maar op zachte ondergrond) mag wel maar slechts met mate. Je kunt het beter bij draf houden.

Dat houdt alleen wel in dat je echt heel traag moet fietsen waarschijnlijk, en je net zo goed kunt gaan lopen.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

" Als Shihtzu het leuk vind, toch super en verantwoord? Helemaal omdat je graag wilt dat ze wat afvalt. Ik weet niet hoe oud het hondje is...
Misschien zou je het hondje eerst kunnen laten wennen aan de fiets en leren dat het naast de fiets moet lopen. Als dit lukt is het toch super leuk!

Lijkt me trouwens wel een heel leuk gezicht een chihuahua lopend naast een fiets! Maak je hier misschien ook een foto van?:-D "



Goed voor de gewrichten.... Not! :-)

.

honden page profiel loïs loïs

honden foto van loïs

Bedankt voor alle reacties. Ze is drie jaar en vind het zelf erg leuk. Het is trouwens niet zo dat ik kei hard fiets eigenlijk meer heel sloom en de afstand is kort dus..

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"


Goed voor de gewrichten.... Not!

. "


.Ja misschien toch wat te kleine hond idd. 
Is een stepje dan misschien een idee? Die zijn ook heel laag, steppen kan ook heel zacht. Heb je misschien een beter contact met het hondje.
Ook schiet het mij te binnen dat je ook nog hondenkarren hebt die je achter je fiets kan zetten.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ik zie bij mij in de buurt altijd een oudere man ( 60 / 70 jaar ) fietsen met een klein hondje ( york denk ik ) en die is altijd aan de flexilijn en loop 2 meter ervoor . het hondje loopt altijd in draf ze gaan ook niet zo hard met zn twee haha maar ik vind het er super leuk uitzien moet altijd wel lachen dat hondje er trots voor met t koppie mooi hoog en vgm heeft deze er ook plezier in maar of het verantwoord is geen idee , ziet er alleen leuk uit :-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Hier rent m'n chi ook wel eens een stukje naast de fiets maar echt maar een klein stukje en met mijn fiets in de aller laagste versnelling. 
Ik denk dat het voor de gein af en toe best eventjes kan maar niet structureel als afval methode. Dan zou ik toch echt voor een paar extra wandelingen kiezen.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"

.Ja misschien toch wat te kleine hond idd. 
Is een stepje dan misschien een idee? Die zijn ook heel laag, steppen kan ook heel zacht. Heb je misschien een beter contact met het hondje.
Ook schiet het mij te binnen dat je ook nog hondenkarren hebt die je achter je fiets kan zetten. "


Een step heeft het zelfde effect als een fiets ;-) En aan een kar heb je niks als je wilt dat je hond afvalt.
Gewoon wandelen in snel tempo, lekker doorstappen en laat het hondje maar draven. En gewoon wat minder te eten geven ;-)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ik zie bij mij in de buurt altijd een oudere man ( 60 / 70 jaar ) fietsen met een klein hondje ( york denk ik ) en die is altijd aan de flexilijn en loop 2 meter ervoor . het hondje loopt altijd in draf ze gaan ook niet zo hard met zn twee haha maar ik vind het er super leuk uitzien moet altijd wel lachen dat hondje er trots voor met t koppie mooi hoog en vgm heeft deze er ook plezier in maar of het verantwoord is geen idee , ziet er alleen leuk uit :-) "


.hihi ja dat leek mij ook al:-)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"

Een step heeft het zelfde effect als een fiets ;-) En aan een kar heb je niks als je wilt dat je hond afvalt.
Gewoon wandelen in snel tempo, lekker doorstappen en laat het hondje maar draven. En gewoon wat minder te eten geven ;-) "


.Ja het ging mij er idd om dat het hondje het leuk vind om iets met de fiets en met zijn of haar baasje te gaan ondernemen. Maar misschien gaat deze vraag moeilijk samen in combinatie met afvallen omdat dit de gewrichten dan teveel kan belasten..? Misschien heel langzaam opbouwen en om de hond te laten afvallen eerst heel veel wandelen? Ik heb eens verder gezocht, en ik lees dat er best veel mensen zijn die hun Chi meenemen met de fiets. Op dit forum zijn veel mensen redelijk positief over het fietsen met een chi. Is al eens eerder aan de orde geweest:-)

honden page profiel loïs loïs

honden foto van loïs

Ze heeft niet echt overgewicht, maar is gewoon wat voller en ik wil voorkomen dat ze echt dik word vandaar. En ze heeft er echt plezier in dus. I.i.g bedankt voor de reacties

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Je voer wat minderen en de wandeling wat langer maken. Las ook vluchtig iets over een flexi en de fiets. Doe dit aub niet! Levensgevaarlijk!

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

hier word ook met een klein hondje gefietst.. jack russel. al hoe wel ze meestal dan wel gewoon los loopt.. dus haar eigen tempo kan bepalen

honden page profiel ChloeChloe

honden foto van Chloe

Bij mij in de buurt loopt ook altijd een heel klein hondje naast de fiets.
De hond geniet echt! Ze zit ook een stuk in de fietstas, mooie verdeling.
Dat kan best.

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje

honden foto van Esther & Doortje

Ik neem mijn teckel ook mee langs de fiets. Ze vindt het heerlijk. Ik fiets alleen op fietspaden, dus niet op de weg. Verder fiets ik op mijn allelangzaamst en ik hou haar goed in de gaten. Ik hou haar ook altijd kort en rechts van me

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Lance loopt ook per dag een half uurtje los naast de fiets, draf en soms galop, hij is er verzot op. :-D
Ik fiets  wél daar waar geen verkeer of andere honden lopen.

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Noortje geniet er ook van om naast de fiets mee te lopen, ze heeft een schofthoogte van 35 cm, ook een klein hondje. 
Zolang je het tempo aanpast, jij en je hond genieten, zie ik geen probleem.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

hier lopen ze ook naast de fiets.ze zijn er gek op.jack russell.

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Niet te hard: hondje in draf, en heel langzaam opbouwen. Goed kijken of de voetzooltjes niet te hard slijten, dan kan het zeker wel. Ik heb zelf met twee border terriertjes UV test gedaan ( 22 km naast de fiets ) heeft wel bijna een jaar gekost om dat goed op te bouwen. Mijn huidige bichonachtige kruising laat ik niet naast de fiets lopen. Ik vind hem te klein en kwetsbaar zo dicht bij de wielen. Met hem ga ik liever hardlopen. Zo heb ik hem beter in de gaten en heb ik meer contact met hem. Bijkomend voordeel: ik train zo zelf tegelijkertijd. Misschien is dat voor jouw hondje ook een goed idee?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik zou met mijn chi niet durven fietsen hoor… Als mijn border per ongelijk tegen mijn wiel komt is het POK meer niet, meer als ik met een chi zou fietsen en die komt door onoplettendheid van hond en/of mij tegen het wiel dan is mn chi plat…

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Marcel is ook klein 28cm en 5kg. Een Biewer Yorkie.
En hij loopt ook geregeld een stukje naast de fiets. Vooral als we gaan fietsen met een vriendin van mij en haar border collie. Dan wilt hij echt niet in het mandje zitten!
Meestal is hij het na een minuut of 15-20 wel beu en gaat hij lekker terug in de fietsmand. Ik fiets ook zo traag dat hij mooi in draf loopt. Naast de step lopen vind hij ook fijn.
Hij loopt altijd los naast de fiets, zodat hij mooi z'n eigen tempo kan bepalen als ik even een stukje sneller moet (om niet om te vallen vooral).

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik fiets ook niet hard hoor.ze is maar klein.maar net genoeg zodat ze toch haar energie kwijt kan.en na 15 minuten stoppen we even.dan kan ze even gewoon lopen en dan gaan we weer verder.maar ze is al 4.en ze loopt gewoon los.dus dat is dan wel weer een voordeel.dan zit ik niet met die riemen te etteren.jazz loopt vast aan de riem.maar pop blijft keurig naast de fiets. ;-) en op de terugweg gaan ze alletwee in de krat voor op de fiets.want dan is ze gewoon moe.

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

" Ik zou met mijn chi niet durven fietsen hoor… Als mijn border per ongelijk tegen mijn wiel komt is het POK meer niet, meer als ik met een chi zou fietsen en die komt door onoplettendheid van hond en/of mij tegen het wiel dan is mn chi plat… "


.Daarom durf ik met Ollie ook niet te fietsen. Hardlopen gaat wel prima!

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Het gaat er niet om of je hard of zacht fietst, maar of de hond in draf of galop is. Zolang de hond in draf loopt laat je hem/haar maar lekker genieten! Langzaam fietsen en in galop is echter zeer slecht voor je hondje.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Het gaat er niet om of je hard of zacht fietst, maar of de hond in draf of galop is. Zolang de hond in draf loopt laat je hem/haar maar lekker genieten! Langzaam fietsen en in galop is echter zeer slecht voor je hondje. "


Ja en hoe sneller jij fietst hoe eerder de hond gaat galopperen… Dus gaat het wel degelijk om hoe snel of langzaam jij fietst. En aangezien een chi maar kleine stapjes kan nemen met die korte pootjes zul je als baas langzaam moeten fietsen om te voorkomen dat hij/zij gaat galopperen.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Suzanne ik bedoel dat het niet relevant is of je hard of zacht fietst aangezien de tred van je hond de enige maatstaf is in dit geval.

Volgende forumvraag: Ons logeetje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^