Is dit mijn schuld? UPDATE 02-01

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik zit een klein beetje met mijn handen in het haar...

Binky is nu 17 maanden en hij is niet meer uit ons leven weg te denken. ;-) 
We ondervinden alleen een aantal problemen met hem, waarvan ik hoop dat jullie me kunnen voorzien van advies.

Zwarte honden
Binky is een aantal maanden geleden aangevallen door een groep van vier Berner Sennenhonden. We zijn toen direct begonnen met een rehabilitatie wat betreft grote, zwarte honden en dan met name Berners. Na lange tijd begonnen we vooruitgang te boeken en konden we weer met Binky aan de lijn langs Frodo, een jonge Berner, lopen. Zonder dat Bink het op een blaffen zet, in elkaar duikt etc.
Echter, sinds een paar weken is iedere grote hond en dan met name zwarte honden, eng. Tenminste, ik weet eigenlijk niet of het angst is, of onzekerheid. Zodra ook maar in de verte een grote donkere hond nadert, gaan de oren van Binky al naar voren en op 5 meter afstand zet hij het op een blaffen. Dat houdt aan tot de hond in kwestie is gepasseerd en op een km afstand is. Vooral in de schemer en het donker is dit en wanneer hij aangelijnd is. Wanneer hij losloopt, heeft hij er wel beetje angst van, maar laat hij zich besnuffelen en wint de nieuwsgierigheid het van zijn angst/onzekerheid.
Nu heb ik al meerdere dingen geprobeerd. Blijven staan wanneer de hond op 5m afstand is, blijven staan als hij gaat blaffen, negeren als hij gaat blaffen, de zwarte hond aanhalen en Binky aanmoedigen te komen kijken... En dat allemaal i.c.m. belonen. Maar tot nu toe heeft niks geholpen. Ik zie zelfs geen verbetering en word er alleen maar negatief denkend door. Ik schaam me als zo'n klein hondje het op een gillen zet tegen een grote Labrador, die hartstikke sociaal en lief is. Ik weet echt niet wat ik moet doen hiertegen! Heel stom, maar ik ben één keer boos geworden, een harde ruk aan de lijn gegeven, en streng gezegd dat hij stil moest zijn. Hij leek er niet door geroerd en ging gewoon verder met blaffen...

Gemotoriseerd verkeer
Ik heb al eerder een topic aangemaakt over het uitvallen naar gemotoriseerd verkeer. Het lijkt wel alsof hij alleen naar voren de weg opschiet (aangelijnd) als zijn kop ernaar staat, want hij doet het niet altijd. Maar als hij het doet, schiet hij zo hard blaffend de weg op, achter de motor/auto/brommer aan, dat ik hem kwijt zou zijn als hij niet aangelijnd zou zijn.
Toch vind ik het gevaarlijk, want stel dat ik een keer de lijn loslaat per ongeluk, dan ben ik hem dus echt kwijt.
Ik ben op advies van de HP'ers hier een aantal keer bij een parkeerplaats gaan zitten en belonen wanneer hij zich koest hield. Op de parkeerplaats gaat alles goed, maar buiten gewoon verder niet... Dan kan hij ineens uit het niets wegschieten...
Juist omdat ik het idee heb dat hij alleen de weg opschiet wanneer hij er zin in heeft, heb ik het idee om hem ervoor te straffen. Ik ben nog niet zo ver gekomen, dat ik hem gestraft heb. Meestal trek ik hem alleen terug en loop zonder iets te zeggen verder. Wat kan ik in deze situatie het beste doen?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Als je nog een grote enge zwarte hond zoekt om te oefenen die nergens van onder de indruk is.. hoor ik het wel ;-)

verder met het blaffen aan de lijn.. heb je hem al geprobeerd af te leiden voordat hij begint met blaffen enz?
En wat gebeurt er als je hem er naar toe laat gaan? of de andere (sociale!) Hond Binky probeert te benaderen?

Voor het verkeer.. probeer te herkennen wanneer hij gaat uitvallen.. wees dat voor door hem daarvoor al af te leiden met een speeltje of iets lekkers

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Als je nog een grote enge zwarte hond zoekt om te oefenen die nergens van onder de indruk is.. hoor ik het wel ;-)

verder met het blaffen aan de lijn.. heb je hem al geprobeerd af te leiden voordat hij begint met blaffen enz?
En wat gebeurt er als je hem er naar toe laat gaan? of de andere (sociale!) Hond Binky probeert te benaderen?

Voor het verkeer.. probeer te herkennen wanneer hij gaat uitvallen.. wees dat voor door hem daarvoor al af te leiden met een speeltje of iets lekkers "


Ik houd het even in mijn achterhoofd, Lianne! Bedankt in elk geval.

Ja, ik neem altijd zijn lievelingskostje mee, stukjes banaan, als we gaan wandelen. De hele wandeling is hij op me gefocust zowat, behalve als hij even een grote, zwarte hond op het oog krijgt. Dan kan ik het voor z'n neus gaan houden, maar hij kijkt er dwars doorheen. Ook als ik hem de andere kant terug weer op trek, blijft zijn hoofd gestaard naar de hond.

Als ik Bink zijn gang laat gaan en hem naar de hond toe laat gaan, dan gaat hij alleen maar blaffen. Ik heb hem net laten naderen naar een sociale Labrador en het baasje gevraagd om te wachten en zich niets van Bink aan te trekken. Dan is het blaffen en rondjes om de hond heen lopen, laag bij de grond. (geen spelhouding!) Rechte staart, dus niet in de normale krul..

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Zwarte honden
Probeer eens als Binky blaft naar andere honden, hem rustig aan de lijn mee te nemen de andere kant op van de honden af. Nu blaft hij als het ware elke keer de honden weg en wint hij. Uit angst en straks uit zelfverzekerdheid. Je loopt dus met hem aan de lijn weg van de honden af waar hij naar blaft (dus eigenlijk loop je terug) en je zegt niks. (geen kom of ze naam ofso) als hij dan netje 3 seconde stil is beloon je hem. Zo blaft hij de honden niet weg en wint hij het niet meer. Hierna kan je opnieuw de andere honden, vooral zwarte grote honden weer leuk gaan maken. Met ontmoeting bij een andere hond en veel belonen met leuke stem en snoep als hij zich goed gedraagt. Maar voor nu moet dat blaffen even aangepakt worden.

Gemotoriseerd verkeer
Eigenlijk komt dit een beetje op het zelfde neer als hier boven. Te veel winnaarsmomenten. Probeer hem bij het blaffen eens af te leiden met een speelt, of ook hier neem je hem bij het blaffen meteen mee de andere kant op.
Is het steeds op de zelfde plek? zelfde kleur brommer? brommer die te veel geluid maakt? Omdat hij het niet altijd doet, is er iets wat het ineens aan wakkert dat hij gaat blaffen. Probeer als het lukt dit voor te zijn door hem af te leiden. En probeer zo min mogelijk winnaars momenten te geven (dus de brommer weg blaffen) Want dat doet hij in zijn beleving.


Probeer het ongewenste gedrag zo min mogelijk aandacht te geven en het gewenste gedrag juist extra. Als hij geen aandacht krijgt voor het ongewenste gedrag, ziet hij ook het nut er niet meer van in. :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ken je iemand met een grote donkere hond ? ga daar iedere dag mee wandelen, samen aan de lijn, jij en degene in het midden, en de honden aan de kant van jullie,zodat jullie in het midden lopen,en laat maar blaffen, dat gaat echt over, hier ook met een teckel gedaan.

een paar vervelende dagen gehad, maar volgehouden, tot tie niet meer blafte, daarna mocht tie los, en mijn hond ook, samen wandelen, over. nu vriendjes.

waar woon je ? anders wil ik me best beschikbaar stellen. met Bamse uiteraard.

honden page profiel TheaThea 3 doggies

honden foto van Thea

Ik herken het gedrag wel. Beautje deed  het ook. Vooral naar paarden en trimmers in het bos én naar zwarte honden.
Het advies om het gedrag vóór te zijn is echt de oplossing voor deze problemen.
Ik ben met Beau de confrontatie aangegaan met alles waar ze naar krijste.
B.v. er komt een paard aan, vroeger kreeg IK dan de zenuwen want ze viel uit en ik kon haar niet te pakken krijgen. Ik doorbrak het gedrag door vóór Beau het paard zag, haar te roepen met "lekkertjes" (doet ze een moord voor) op het moment dat het dier voorbij kwam kreeg ze het lekkers en zag ze uit haar ooghoek de knol verder stappen maar omdat ze meer lekkers verwachtte bleef ze stil zitten en wachten (wéér lekkers) nu lopen paarden door, langs en om ons heen en ze ziet ze niet eens meer., zo ook "enge honden en trimmers etc." ik beloon haar nu alleen nog met goed zo oid.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" ken je iemand met een grote donkere hond ? ga daar iedere dag mee wandelen, samen aan de lijn, jij en degene in het midden, en de honden aan de kant van jullie,zodat jullie in het midden lopen,en laat maar blaffen, dat gaat echt over, hier ook met een teckel gedaan.

een paar vervelende dagen gehad, maar volgehouden, tot tie niet meer blafte, daarna mocht tie los, en mijn hond ook, samen wandelen, over. nu vriendjes.

waar woon je ? anders wil ik me best beschikbaar stellen. met Bamse uiteraard. "


Ik ken wel meerdere mensen met een grote donkere hond. Vaak krijg ik alleen de kans niet om te vertellen waarom Binky zo blaft, aangezien ze bang zijn dat Bink hun honden aanvalt. Dan lopen ze snel door met de hond kort aan de lijn. Ik kom uit Nieuwerkerk a/d IJssel, jij uit Groningen als ik me niet vergis. O-) Anders had ik je graag ontmoet. Hulp kan ik best gebruiken.

Bedankt voor alle adviezen in elk geval. Ik ga maar weer door met het afleiden van Bink met snoepjes. Het probleem alleen met honden is, wat ik eerder al zei, dat hij gaat blaffen als de hond nog zowat in België loopt. Met het verkeer is het wel realistischer om het te proberen.

Misschien geef ik hem wel teveel aandacht aan dit vervelende gedrag. Ik zou alleen zo graag willen weten wat erachter zit. Of het daadwerkelijk nog met de aanval van de Berners te maken heeft. Kleine hondjes tot ongeveer Kooiker-hoogte gaat goed. Golden Retrievers over het algemeen ook, ligt eraan hoe enthousiast ze aan komen denderen. ;-) En het aparte is, los is er niks aan de hand. Wel zie ik dan dat de staart vrijwel direct tussen de poten verdwijnt, maar dat is typisch onderdanigheid...

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky is vandaag aangevallen door een Toller. Hij zit onder de schaafplekken en een flinke wond bij zijn piemel.
Bink zat aan de lijn (aangelijnd gebied) en de Toller liep los. De eigenaar en ik zagen het gebeuren maar die man deed niks, terwijl Bink aan het schreeuwen was en ik die hond probeerde weg te houden.

We zijn naar de da geweest, die heeft de wonden schoongemaakt en een fkinke dosis pijnstillers gegeven.

Wat moet ik nou doen met m'n ventje en zijn angst voor honden?:'(

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

" Binky is vandaag aangevallen door een Toller. Hij zit onder de schaafplekken en een flinke wond bij zijn piemel.
Bink zat aan de lijn (aangelijnd gebied) en de Toller liep los. De eigenaar en ik zagen het gebeuren maar die man deed niks, terwijl Bink aan het schreeuwen was en ik die hond probeerde weg te houden.

We zijn naar de da geweest, die heeft de wonden schoongemaakt en een fkinke dosis pijnstillers gegeven.

Wat moet ik nou doen met m'n ventje en zijn angst voor honden?:'( "


Arme Binky.helpt zeker niet tegen ze angst voor honden. Jammer zeg en wat stom van de Toller eigenaar dat die ze Toller niet gewoon vast had!! Maar goed om dit nu het beste op te lossen kun je het best honden weer leuk maken voor Binky. Daar bij eerst honden van zijn maat op te zoeken. Daar mee te laten spelen en belonen dat het leuk is met honden. Zorg ook dat jou gevoel 'leuk! honden, spelen' is:p Als dit goed gaat dan ga je grotere honden opzoeken. Steeds stapje voor stapje rustig opbouwen. En daar wat lekkers te geven bij honden, worden honden ook weer leuk. Beloon ook ze goede niet angstige gedrag. Merk je dat het ene stapje te veel is, ga je een stapje terug en probeer je het stapje later weer. Kom je nou tijdens uitlaten andere honden tegen (hoe groot ook) probeer dan toch die confrontatie aan te gaan, loop er zelf met stevig houding gewoon langst met Binky. Als hij dit goed doet beloon je hem. Vertoond hij angst begeleid hem dan rustig er langs. Vraag eventueel de eigenaar even zijn hond vast te doen of rustig te houden. Wat je zeker niet moet doen is hem gaan optillen, andere kant oplopen of jezelf angstig gaan voelen. Hiermee bevestig je namelijk de angst en gaat het nooit over. En de angst moet natuurlijk niet bevestigd worden :-) Ik raad je ook aan om een hondenschool op te zoeken en daar een cursus te gaan doen, gewoon omdat hij dan iets leuks doet waar honden zijn. Ook kan de trainer van de hondenschool je helpen hier verder mee.

Je kan ook vragen of je eens samen met Binky mee mag lopen met een uitlaatservice, (die vraag hebben wij tijdje geleden gehad van een Chihuahua. Die is met ons mee gelopen in de roedel. Was ook angstig voor andere honden en tijdens de wandeling merkte je al verandering!

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Dank je Suziee, hier kan ik wel wat mee!

Momenteel gromt hij naar iedere hond, ook van klein formaat, maar ik denk dat dat komt doordat hij zich kwetsbaar voelt door zijn wonden. Hij wil ook echt niet besnuffeld en aangeraakt worden, want dan bijt hij. Ook mij.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Dank je Suziee, hier kan ik wel wat mee!

Momenteel gromt hij naar iedere hond, ook van klein formaat, maar ik denk dat dat komt doordat hij zich kwetsbaar voelt door zijn wonden. Hij wil ook echt niet besnuffeld en aangeraakt worden, want dan bijt hij. Ook mij. "


Nu je hond zelf agressief is, zou ik er iemand bij gaan halen. Een gt bijvoorbeeld.

Een angst agressieve hond kan ook zelf gevechten uitlokken namelijk. Daarnaast is hij nu in feite een gevaar voor zijn omgeving omdat hij daadwerkelijk bijt.

Zowiezo je hond nergens los laten en zelf zo ontspannen mogelijk wandelen.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Daar heb ik ook al aan zitten denken, Roosje.

Alleen wil ik eerst zorgen dat de wonden geheeld zijn bij hem en dan kijken hoe hij reageert. Als het alleen door de pijn komt, dat bijten, kan het zijn dat het over is over een poosje.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Daar heb ik ook al aan zitten denken, Roosje.

Alleen wil ik eerst zorgen dat de wonden geheeld zijn bij hem en dan kijken hoe hij reageert. Als het alleen door de pijn komt, dat bijten, kan het zijn dat het over is over een poosje. "


Hij krijgt toch pijnstilling?

Ik zou juist nu al beginnen. Als zijn wonden geheeld zijn, is zijn angst niet spontaan verdwenen ;-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Dank je Suziee, hier kan ik wel wat mee!

Momenteel gromt hij naar iedere hond, ook van klein formaat, maar ik denk dat dat komt doordat hij zich kwetsbaar voelt door zijn wonden. Hij wil ook echt niet besnuffeld en aangeraakt worden, want dan bijt hij. Ook mij. "


Zelf ook agressief? zelfs naar jou? Dan ben ik het met Roosje eens dat je er een GT bij haalt. Ik stuur je even een PBtje. Dit is niet zomaar met koek en leuke stem op te lossen dan helaas. En niet wachten tot de wonden dicht zijn, ik zal nu al als ik jou was contact opnemen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een hond hoor je te steunen, als hij blaft naar een andere hond en je negeert dat, laat je je hond een beetje in de steek en hij moet juist op jou als baas kunnen vertrouwen. Een ruk geven aan de lijn, je straft hem omdat hij bang is, is ook niet echt handig. Hoe ik dit (met tips van mijn gedrags therapeut) aanpak: als hij een hond ziet die hij eng vind, voertjes geven en de afstand zo groot mogelijk houden. Dit moet je heel consequent doen. Als je dit een hele tijd volhoud, gaat je hond eigenlijk andere honden vergeten en andere enge honden koppelen aan een voertje bij de baas. Nu is het zo bij je hond dat hij bang is en gaat blaffen, door de voertjes buig je dit gedrag om. Je moet wel de tijd hiervoor nemen. Dit zelfde kan je ook doen als hij brommers ziet. Zodra hij een brommer ziet, voertjes geven en blijven geven. Er gingen eerst kilo's voertjes doorheen. Nu als ze een brommer zie, zeg ik kijk, en geef 1 of 2 voertjes. Gedrag ombuigen is wel een kwestie van maanden en maanden trainen, maar het werkt goed!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Arme Binky.helpt zeker niet tegen ze angst voor honden. Jammer zeg en wat stom van de Toller eigenaar dat die ze Toller niet gewoon vast had!! Maar goed om dit nu het beste op te lossen kun je het best honden weer leuk maken voor Binky. Daar bij eerst honden van zijn maat op te zoeken. Daar mee te laten spelen en belonen dat het leuk is met honden. Zorg ook dat jou gevoel 'leuk! honden, spelen' is:p Als dit goed gaat dan ga je grotere honden opzoeken. Steeds stapje voor stapje rustig opbouwen. En daar wat lekkers te geven bij honden, worden honden ook weer leuk. Beloon ook ze goede niet angstige gedrag. Merk je dat het ene stapje te veel is, ga je een stapje terug en probeer je het stapje later weer. Kom je nou tijdens uitlaten andere honden tegen (hoe groot ook) probeer dan toch die confrontatie aan te gaan, loop er zelf met stevig houding gewoon langst met Binky. Als hij dit goed doet beloon je hem. Vertoond hij angst begeleid hem dan rustig er langs. Vraag eventueel de eigenaar even zijn hond vast te doen of rustig te houden. Wat je zeker niet moet doen is hem gaan optillen, andere kant oplopen of jezelf angstig gaan voelen. Hiermee bevestig je namelijk de angst en gaat het nooit over. En de angst moet natuurlijk niet bevestigd worden :-) Ik raad je ook aan om een hondenschool op te zoeken en daar een cursus te gaan doen, gewoon omdat hij dan iets leuks doet waar honden zijn. Ook kan de trainer van de hondenschool je helpen hier verder mee.

Je kan ook vragen of je eens samen met Binky mee mag lopen met een uitlaatservice, (die vraag hebben wij tijdje geleden gehad van een Chihuahua. Die is met ons mee gelopen in de roedel. Was ook angstig voor andere honden en tijdens de wandeling merkte je al verandering! "

Ik zou er dus niet langs lopen, maar de afstand groot houden. Als jij bang voor spinnen bent, ga je er toch ook niet naast zitten. Eerst moet hij op afstand weer vertrouwen krijgen. Als hij het echt te spannend  vind, waarom niet optillen? Hij is al bang, zijn angst is door de aanval alleen maar meer bevestigd, door hem op te tillen en uit die angstige situatie te halen, laat je als baas zien dat je hond op jou zelf kan vertrouwen. Vergroot de afstand, zet hem neer, geef voertjes. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar angst en hoe meer jij je hond steunt (oa ook bij vuurwerk) hoe beter de hond uit de angst komt. Zie oa hondenwijzer.com over angst.
.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Binky is vandaag aangevallen door een Toller. Hij zit onder de schaafplekken en een flinke wond bij zijn piemel.
Bink zat aan de lijn (aangelijnd gebied) en de Toller liep los. De eigenaar en ik zagen het gebeuren maar die man deed niks, terwijl Bink aan het schreeuwen was en ik die hond probeerde weg te houden.

We zijn naar de da geweest, die heeft de wonden schoongemaakt en een fkinke dosis pijnstillers gegeven.

Wat moet ik nou doen met m'n ventje en zijn angst voor honden?:'( "


.dit doet hem geen goed. Belangrijkste is dat hij op jou als baas kan vertrouwen. Door naar je uit te halen laat hij denk ik zien dat hij het even met alles gehad heeft. Omdat ik jou en je hond niet kent en het toch wel belangrijk is een totaal plaatje te hebben , zou ik op zoek gaan naar een gedrags therapeut. In tussen kan je hem, als hij niet wilt dat je aan hem zit, heel zacht zijn schouder aanraken en een snoepje te geven, dit herhalen. Zo leert hij dat aanraken hem iets positiefs oplevert. Buiten, als je een andere hond tegenkomt, zou ik hem gewoon optillen. Zo weet hij dat hij bij jou veilig is en zal zich door jou gesteund voelen!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"
Ik zou er dus niet langs lopen, maar de afstand groot houden. Als jij bang voor spinnen bent, ga je er toch ook niet naast zitten. Eerst moet hij op afstand weer vertrouwen krijgen. Als hij het echt te spannend  vind, waarom niet optillen? Hij is al bang, zijn angst is door de aanval alleen maar meer bevestigd, door hem op te tillen en uit die angstige situatie te halen, laat je als baas zien dat je hond op jou zelf kan vertrouwen. Vergroot de afstand, zet hem neer, geef voertjes. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar angst en hoe meer jij je hond steunt (oa ook bij vuurwerk) hoe beter de hond uit de angst komt. Zie oa hondenwijzer.com over angst.
. "


Zeker afstand houden Jaa, maar het rustig aan doen. Je mag je hond zeker steunen juist! Maar optillen juist niet dat beverstigd de angst en dat is niet nodig. Ga met Binky op de grond zitten en aai hem wanneer er honden zijn en hij is bang. Maar let op want je geeft al aan TS dat Binky agressief is en bijt, ook naar jou. Maar optillen en langs de honden lopen is geen optie want daar schiet je niks mee op.

Maar ik denk dat je meer opschiet met een GT erbij te halen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Zeker afstand houden Jaa, maar het rustig aan doen. Je mag je hond zeker steunen juist! Maar optillen juist niet dat beverstigd de angst en dat is niet nodig. Ga met Binky op de grond zitten en aai hem wanneer er honden zijn en hij is bang. Maar let op want je geeft al aan TS dat Binky agressief is en bijt, ook naar jou. Maar optillen en langs de honden lopen is geen optie want daar schiet je niks mee op.

Maar ik denk dat je meer opschiet met een GT erbij te halen. "

Haar angst is al bevestigd en je laat je hond zien door op te tillen dat je haar beschermd, de angst is er al. Een hond die bijt hoeft niet aggresief te zijn. In dit geval lijkt het me logischer dat het uit angst is, zo van blijf van me af! Ik had al eerder geoperd, zeker een GT erbij. Je moet het als totaal plaatje bekijken
.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"
Haar angst is al bevestigd en je laat je hond zien door op te tillen dat je haar beschermd, de angst is er al. Een hond die bijt hoeft niet aggresief te zijn. In dit geval lijkt het me logischer dat het uit angst is, zo van blijf van me af! Ik had al eerder geoperd, zeker een GT erbij. Je moet het als totaal plaatje bekijken
. "


Oké, hier hebben we beide andere mening over. Ik weet dat bij optillen je de angst bevestigd en dat juist niet moet, ondanks de angst er al is. Je moet je hond zeker beschermen, mocht je hond worden aangevallen en jij kan het voorkomen door je hond op te tillen zeg ik Doen!! Maar is er niks aan de hand en je komt iemand tegen met hond en jou hond is bang moet je hond niet optillen dat is bevestiging, geef je hond wat ruimte loop inderdaad met afstand langs, en laat hem rustig zin tempo op de hond afgaan. Is hij bang en blijft zitten zou ik er naast zitten en aaien tot de hond voorbij is.

Bijten is zeker vanuit angst, kan angst agressie zijn. Een GT kan hier meer mij dan een hobdenpage omdat een GT het totaal plaatje ziet inderdaad .

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou een angstige hond nooit optillen. De hond leert dan niet wat hij moet doen als hij angstig is. Bovendien verstoor je de verhoudingen en de communicatie tussen de 2 honden onderling. Verder loop je het risico om zelf omver gelopen/gebeten te worden door de andere hond, maar ook je eigen hond kan jou gaan bijten als een paniek reactie!

Hoe denk je dat mensen met grote honden het oplossen? Zullen die hun hond in de nek nemen? Ik niet in ieder geval ;-) Ook niet toen ze nog een schattig bolletje wol (pup) was..

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky bijt alleen als je aan zijn wonden zit. Verder is hij zichzelf. Juist daarom wil ik afwachten hoe hij doet naar andere honden als die wonden geheeld zijn.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Ben het met Roosje eens.

@ Cindy & Binky; niet alleen voor het bijten om ze angst echt op te lossen moet je er een GT bij halen of ga eens langs bij een goede hondenschool

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Hallo Cindy.

Als je eens wil trainen met een zwarte hond ik heb er hier ook 1 en Luna en Binky kennen elkaar. Luna heeft al meerdere honden van onzekerheid en angst een ander hondje gekregen.
Dat van auto's najagen als ze op je afkomen heeft Rudy ook (gehad, gebeurt soms nog) het blijkt dat hij doof  is( toen slechthorend) aan 1 oor  en de lichtbundel wel op hem zag afkomen maar niet goed hoorde.

Wat erg dat Binky is aangevallen ik zou even geen honden opzoeken tot de wonden genezen zijn en dan pas weer gaan trainen op zijn angst.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik zou een angstige hond nooit optillen. De hond leert dan niet wat hij moet doen als hij angstig is. Bovendien verstoor je de verhoudingen en de communicatie tussen de 2 honden onderling. Verder loop je het risico om zelf omver gelopen/gebeten te worden door de andere hond, maar ook je eigen hond kan jou gaan bijten als een paniek reactie!

Hoe denk je dat mensen met grote honden het oplossen? Zullen die hun hond in de nek nemen? Ik niet in ieder geval ;-) Ook niet toen ze nog een schattig bolletje wol (pup) was.. "


.een grote hond is net zo groot of groter dan andere honden, een kleintje is letterlijk veel kleiner en kwetsbaarder dan een grote hond. Als je zelf klein bent, kan het fijt dat iedereen op jou neerkijkt al angstig zijn, een grote hond heeft hier geen last van. Een klein hondje die aangevallen wordt, is minder sterk dan een grotere hond, kan zich minder goed verweren, is ook angstig, dat jij de zwakere bent. Dat je de verhouding verstoord is onzin, de verhoudingen lopen toch al scheef met een angstige hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"

Oké, hier hebben we beide andere mening over. Ik weet dat bij optillen je de angst bevestigd en dat juist niet moet, ondanks de angst er al is. Je moet je hond zeker beschermen, mocht je hond worden aangevallen en jij kan het voorkomen door je hond op te tillen zeg ik Doen!! Maar is er niks aan de hand en je komt iemand tegen met hond en jou hond is bang moet je hond niet optillen dat is bevestiging, geef je hond wat ruimte loop inderdaad met afstand langs, en laat hem rustig zin tempo op de hond afgaan. Is hij bang en blijft zitten zou ik er naast zitten en aaien tot de hond voorbij is.

Bijten is zeker vanuit angst, kan angst agressie zijn. Een GT kan hier meer mij dan een hobdenpage omdat een GT het totaal plaatje ziet inderdaad . "

Een hond die bang is, is al bang, door hem op te tillen wordt die angst niet erger! Als je aan de angst wilt werken, moet je je afstand vergroten en snoepjes voeren zodat de hond een positieve ervaring krijgt bij het zien van een andere hond. Deze hond is nu 2 x flink gegrepen en ik zou hem voorlopig lekker optillen bij het zien van andere honden totdat zn wonden zijn genezen. Vanuit de veilige hoogte kan hij de boel rustig op een vertrouwde plek overzien, zonder hem gelijk in het diepe te gooien. Hij bijt als zn baas aan de wond zit, is gewoon een pijnlijke plek, hoezo angst agressie? 
.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Binky bijt alleen als je aan zijn wonden zit. Verder is hij zichzelf. Juist daarom wil ik afwachten hoe hij doet naar andere honden als die wonden geheeld zijn. "


.het zal behoorlijk pijn doen, ik zou in zo n geval ook bijten! Verstandig eerst de wonden te laten genezen en ik zou m optillen als je buiten een andere hond ziet. Al is het alleen maar zodat hij niet nog een keer gebeten wordt. Helaas laten bazen van honden die andere honden aanvallen hun honden loslopen, zo een kleine uk die jij hebt is kwetsbaar en gewoon minder sterk dan grote honden. Waarom risico lopen?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^