vlooien hoe kom ik er af?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Je zou ze eerst goed af kunnen spoelen en goed laten drogen.
Zeker geen zeep gebruiken omdat het ontvet en de meeste druppels gaan via de talgklieren.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Je moet echt je huis aan gaan pakken anders kom je er niet vanaf! Als je de honden hebt gedruppeld kunnen ze nog wel vlooien hebben. Ze kunnen alleen niet meer bijten. Dus het is niet zo dat na een pipet ook alle vlooien weg zijn. Je kan dan beter eerst wassen met een vlooienshampoo en dan een pipet erop knallen. 

Ga sprayen, koop gelijk 2 bussen. Eerst stofzuigen en dan sprayen. Even goed doorluchten en daarna nog een keer stofzuigen. Elke dag zuigen.

Gordijnen, manden, als ze op bed en de bank komen die ook wassen en verschonen, je trap als ze boven komen, al het speelgoed, kleedjes, de auto als ze daar in komen etc...

Kijk daarnaast elke dag je honden na op vlooien. Dit is een erg vervelend iets en ze kunnen zich flink pijn doen door het krabben en bijten.

Geef ook een ontworming, mochten ze toevallig een vlo binnen hebben gehad kunnen ze daar wormen van krijgen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zoals gezegd, 5 % op de hond en 95 % in de omgeving.

ontwormen is niet nodig, als je stronghold geeft.

de omgeving behandelen anders behoudt je vlooien.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Ik zou wel ontwormen, ze kunnen lintwormen krijgen als ze een vlo opeten met bijten. Beter het zekere voor het onzekere.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

met stronghold is ontwormen niet nodig, er wordt gelijk ontwormd door de stronghold.

zou de hond wormen krijgen van de vlo dan zorgt stronghold ervoor dat de wormen gedood worden.

en hier heb ik ook een plaag gehad van zeven weken lang, en ook stronghold gebruikt en nimmer wormen gehad , wij testen wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Stronghold pipetjes
Stronghold is een heel modern en uniek ontwormingsmiddel omdat het een spot-on toediening is waarmee u uw huisdier behandelt tegen een groot aantal uitwendige en inwendige parasieten. Met één pipet in de nek is uw hond een maand lang beschermd tegen onder andere vlooien, oormijt, schurftmijt, spoelwormen, hartwormen. Voor dieren die meegaan op vakantie geldt dat Stronghold ook werkzaam is tegen de gevreesde hartworm.

Voor een goede ontworming wordt de pipet maandelijks toegediend. Op deze manier worden spoelwormen, hartwormen direct gedood. Lintwormen worden door Stronghold niet bestreden. Maar wanneer de pipetten maandelijkse worden toegediend worden de vlooien bestreden die de lintworm overbrengen. Stronghold is een heel veilig middel en is ook geschikt voor puppies en drachtige dieren.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Best even langs de dierenarts, die weet het beste welk product op dat moment nog goed werkt, want vlooien worden resistent aan veel producten.
Bij ons hebben ze pipetjes gegeven op voorschrift, en een bommetje aangeraden (moest wel 4u staan + 1u luchten). Nadien alle dekentjes wassen(60°C, omgevingsspray op de zetel en alles dagelijks stofzuigen. Je moet rekenen dat het zeker 90 dagen duurt voor je volledig vlo-vrij kan zijn, aangezien de eitjes lang kunnen liggen voor ze uitkomen.
Volhouden is de boodschap, elke dag stofzuigen en veel dekentjes wassen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

90 dagen ? dat is drie maanden, wel heel erg lang, hier een vlooienplaag, die zo erg was dat de bestrijdingsdienst 3 x geweest is, na zeven weken was het echt vlo vrij.


wil je er heel snel vanaf ? de verwarming hoog zetten en stomen, dan ben je er nog sneller vanaf. dan komen om de zoveel dagen de eitjes massaal uit.


leeg huis, zonder mensen en kou daar overleven eitjes wel langer dan 90 dagen, dat kan zelfs jaren duren, maar zodra het huis bewoont gaat worden, verwarming aan, stomen dan komen de eitjes om de zoveel dagen uit.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Het was mijn dierenarts die me zei dat in een huis waarin geleefd wordt, je pas na 90 dagen zeker kan zijn dat je er vanaf bent. Je hoeft niet 90 dagen alles te stofzuigen, maar wel goed opletten tijdens de eerste 3 maanden. Soms denk je dat je er vanaf bent, maar zit je 3 weken later weer met een plaag. Dus de eerste paar weken dagelijks en dan nog goed oppassen tot je er 3 maanden vanaf bent. Zo hebben wij het ook gedaan op aanraden van de DA.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

De poppen kunnen tot een jaar overleven in een onverwarmde omgeving zoals een leegstaand huis. Dat is ook hoe wij er last van hebben gekregen volgens de DA. Verhuisd in februari, het huis stond sinds september leeg en in maart de eerste vlootjes gevonden op de kat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook, drie maanden leeg gestaan onverwarmd en niemand in huis, katten en honden hadden er in geleefd, en binnen drie weken krioelde het van de vlooien, zeven weken in een echte plaag gezeten en daarna nimmer meer. maar........

het geeft ontzettend veel stres en paniek, ooo weer een vlo, nog een vlo.

nog ontsmet ik mijn huis om de vijf maanden, iedere vijfmaanden ontsmet ik mijn huis.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Ja, dat kan ik wel begijpen, wij hebben eerst alles geprobeerd voor we naar de DA zijn geweest. Het is erg frusrerend om te denken dat je er vanaf bent en dan weer vlooien te vinden een paar dagen later. Hier ook liever voorkomen dan genezen!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Knoflook voor honden.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^