Paniek in de bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lauren, Jimi & Luca Lauren, Jimi & Luca

honden foto van Lauren, Jimi & Luca

Goeiemorgen iedereen!

Onze hond van 2 heeft ineens iets nieuws.. Hij heeft al vanaf pup zijnde in een bench geslapen, langzaam opgebouwd en nooit problemen mee gehad. Nu heeft hij voor de 2e keer in een korte tijd een soort van paniek aanval gekregen in de bench. Het gaat eerst goed, lekker naar bed en niks aan de hand maar soms na een halfuurtje/uurtje of langer raakt hij ineens helemaal in paniek.. Blaffen (en dat doet ie nooit!), piepen, springen.. Hij probeert zich zelfs uit te graven.. De eerste keer hebben we hem er maar uit gehaald en heeft mn moeder beneden op de bank geslapen en was er verder niks aan de hand daarna, hij ging ook gewoon weer de bench in alsof er niks gebeurt was en vannacht had ie ineens hetzelfde en heeft er weer iemand beneden geslapen.. Nu vraag ik me af wat dit kan zijn, hij heeft nooit echt verlatingsangst gehad en ik heb hem ook nog nooit in paniek gezien maar we kregen hem ook niet meer gekalmeerd! De eerst keer dachten we dat ie misschien raar gedroomd had (tja weten wij veel..) maar omdat het nu al de 2e keer is.. Misschien wat ver gezocht maar ik ga in januari een half jaar naar Zweden, misschien dat ie dat aanvoelt ofzo? We hebben echt geen idee!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 2 doggies

honden foto van Kim en Casper

Is er iets gebeurd terwijl hij in de bench lag? Vuurwerk? Iets op de bench gevallen, iemand tegenaan gelopen? Lijkt wl of hij ergens van geschrokken is.
Waarom moet ie eigenlijk nog in de bench? Zit t deurtje dicht?

honden page profiel Lauren, Jimi & Luca Lauren, Jimi & Luca

honden foto van Lauren, Jimi & Luca

Niet dat ik weet, meestal reageert ie daar ook niet op.. En dan zou ie de dagen er na misschien ook niet in de bench willen dachten we. Hij zit in de bench omdat hij met de katten in de gang/bijkeuken slaapt (anders gaat ie er misschien achteraan of met zn neus in de kattenbak/etensbak) we willen de honden ook in de woonkamer laten slapen maar onze andere hond kauwt af en toe nog aan spullen :-) zodra we hem ook kunnen vertrouwen gebeurt dat ook!

Ik heb je per ongeluk 2 doggies gegeven omdat ik op de ipad zit en hij 3 doggies niet pakte haha

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wij denken vaak dat honden geen nachtmerries hebben, toch is dat wel zo, de hond gaat rustig de bench in , gaat slapen en wordt wakker, het benauwd de hond in de bench, lelijk dat ik dat zeg, maar op dat moment voelt de hond zich opgesloten, hij wil er uit.

wat je nou kan doen is de bench open laten, en als jullie snachts naar bed gaan, je moeder, dan geef je niet het hele huis de ruimte maar alleen de ruimte waar de bench in staat, bijvoorbeeld keuken of gang, kijk dan eens of de hond nog in paniek raakt, de hond kan dan de bench uit als er paniek ontstaat.

de hond is als pup goed bench veilig gemaakt,nu is de hond op een leeftijd dat tie dat niet meer wilt, geef hem daar dan de ruimte voor. deurtje open laten staan.

ik lees ook nog over je poezen, je kan ze scheiden snachts toch ?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ja zou ook een traphekje kunnen plaatsen zodat de honden snacgts niet bij de katten/voerbak kunnen en daarmee gelijk ook een veiligheids punt ingebouwd voor de katjes.
Sadi raakte van begin af aan in paniek in de bench en wou dwars door de tralies breken was dan niet meer bereikbaar.

Tijdens slaap nachtmerrie kan. En als niet anders kan opnemen dan kun je misschien terug zien wat er gebeurt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik heb het voer van mijn katten hoog staan, zodat mijn hond er niet bij kan. Heb je ergens hoog plek? Voor de kattenbak heb ik zo een deurtje en mijn hond is er nooit in geweest. Zo zou je het deurtje van je bench idd open kunnen laten. Ik zou niet weten waardoor je hond zo een aanval had, maar het zou niet handig zijn als hij bang voor de bench wordt. Was wel schrikken denk ik!

honden page profiel Lauren, Jimi & Luca Lauren, Jimi & Luca

honden foto van Lauren, Jimi & Luca

Het ligt aan het vuurwerk, ze zijn hier al heel vroeg begonnen met knallen. Bedankt voor jullie hulp!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik duim dat jullie vandaag en morgen toch doorkomen zonder al te veel stress.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Het ligt aan het vuurwerk, ze zijn hier al heel vroeg begonnen met knallen. Bedankt voor jullie hulp! "


.vreselijk dat vuurwerk! Ik heb hier muziek aan, maar sterkte vandaag!

Volgende forumvraag: ervaring kennel Kuurne?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^