Hond mee op zomervakantie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

We twijfelen of we onze hond mee zullen nemen op vakantie. We willen niet naar een heel warm gebied, maximaal 500 km van huis of in Nederland (we wonen in Noord-Holland, Heemskerk). We twijfelen omdat we natuurlijk dan wel beperkt zijn in wat we gaan doen op het vakantie adres. Bij alles zal hij namelijk mee moeten kunnen (ervan uitgaande dat we hem niet alleen achterlaten in het vakantie huisje). We hebben 3 pubers dus alleen wandelingen maken tijdens de vakantie gaat hem niet worden. Hebben jullie ideeen en wat zijn jullie ervaringen met de hond mee op vakantie?

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Bij mij gaat ze altijd mee, maaaaaar ik heb wel een enorm makkelijke hond. Dus ik laat haar dan ook vaak zat alleen in t huisje! Zodat ik en de dingen kan doen die ik graag wil, en ook dingen kan doen die voor luna niet leuk zijn! Zoals in italie afgelopen jaar deed ik haar geen plezier met een bezoekje aan verona, dan is het voor haar beter in de airco te blijven slapen! Dus dit is wel een groot pluspunt als dat toch zou kunnen! Verder moet je inderdaad rekening houden met afstand en klimaat maar ik zit altijd aan het water en dat vind luna als retriever helemaal super natuurlijk;-) ik denk dat ht wel moet lukken! Ik vind het altijd erg leuk:-)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Mijn ervaring: heerlijk!

Vorig jaar zomer is Jet mee geweest naar de Ardennen. We hebben diverse steden bezocht en zijn in een grot geweest, honden waren toegestaan in de grot. Ze is overal mee naar toe geweest, met boodschappen doen bleef ik buiten wachten met Jet. In restaurants was het ook geen probleem. Ik laat Jet thuis al niet graag alleen, laat staan in een vakantiehuisje. Jet gaat namelijk niet lekker liggen slapen als ze alleen is, maar ze zit de hele tijd te wachten totdat ik weer thuis kom. 

We hadden een mooi huisje met een erg grote omheinde achtertuin, speciaal uitgezocht voor Jet.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Voor mij zijn de honden een absolute meerwaarde op reis, maar ja, onze reizen staan helemaal in 't teken van de natuur, dus ja... niet moeilijk dat zij (en wij) 't dan geweldig vinden ':-)



In jouw geval zal veel ook afhangen van je logeerplaats, denk ik (vakantiepark, hotel, camping,...) omdat dan de pubers ook wel dingen op zichzelf zullen doen, en zullen rondhangen met andere jongeren, niet? (zwembad, disco, sportactiviteit,...) en de hond dan lekker bij jullie kan blijven?

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Elk jaar twijfelen we weer; bij ons gaat het meestal zo: in de meivakantie nemen we hem mee op vakantie in Nederland, in de zomervakantie laten we hem thuis, dan gaan we naar het buitenland.
Vorig jaar is er familie in ons huis geweest, en hebben uitstekend voor hem gezorgd.
Waarschijnlijk volgend jaar weer zo.
Aan de ene kant zou ik hem graag willen meenemen, maar aan de andere kant is het beter zo. Uren in een warme auto, overnachten onderweg, op de camping waar het soms zoooo warm kan worden in de voortent, toch gebonden, je kunt bijv niet met z'n allen naar het zwembad of uiteten, enz. enz....

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Maakt toch deel uit van jullie gezin, dus ik zou zeggen altijd mee als het kan. Je spreekt van lange wandelingen, kan hij dat aan, dan is het zalig wandelen voor hem ook. 
Ik neem ook altijd Lance mee. ':-) Is superbraaf en zou het niet over mijn hart krijgen van hem elders te doen.
Eens ze een nachtje geslapen hebben in hun nieuwe omgeving kunnen ze ook wel eens alleen blijven daar, dat is mijn ervaring. 
 Ik heb altijd flesje water bij. Nodige inentingen ook voorzien tegen hartworm , zeker voor warme middellandse zee gebieden. Rabies.....
Als je toch pension overweegt......informeer je dan goed aub. Ook in asielen nemen ze pensionhonden op  :'(  Pension waan niet gewandeld wordt is doodsaai voor jullie hond. Pension waar wél gewandeld wordt zou ik altijd schrik hebben voor lostrekken.....
Fijne zomerplannen alvast.

Lees net dat er ook familie kan hondsitten, dan is dat wel dé oplossing ipv pension.

honden page profiel paulien en Marleypaulien en Marley

honden foto van paulien en Marley

Als de hond meegaat wordt je beperkt in de activiteiten die je zal doen. Je kan bv. De hond geen hele dag alleen laten. Je moet je activiteiten dus aanpassen aan je hond. Als je dit ziet zitten, zou ik je hond zeker meenemen. Veel plezier!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Hier gaan Jack en Max mee op vakantie.
Dit jaar was Max er voor het eerst bij, dit ging prima.
Ze zijn ook alleen gebleven in de caravan en dat was zonder problemen.

Als we een weekendje samen weggaan (ook zonder kind), gaan ze naar mijn ouders  of het moet zo zijn dat we naar een huisje gaan, dan gaan ze lekker mee.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Hier gaat de hond ook mee op vakantie. Waar geen honden toegestaan zijn komen we gewoon niet. Een hond is voor mij een absolute meerwaarde omdat het mijn maatje is. Ook pas ik de locatie aan waar ik naartoe wil wat leuk is voor de baas en hond en dat is meestal aan het strand (wandelen), bos of zeilen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wij hebben zelfs onze bestemming erop aangepast.
We laten hem soms even alleen als we boodschappen gsm doen maar dat is nauwelijks.
Ik vind het fijn om dan veel met zijn drieën te zijn.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

We gaan gericht op vakantie dat cyra mee kan
Toen we haar nog niet hadden gingen we naar verre landen

Nu zij mee anders gaan we niet

Cyra is wel een makkelijke hond kan Goed in een huisje blijven alleen

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Wij kamperen altijd en de mannen gaan gewoon mee, zonder hun ga ik niet eens op vakantie O-)

Wij gaan altijd naar Duitsland en dat bevalt prima, heel hondvriendelijk bijna overal welkom ook in restaurants.
Als we kastelen of grotten bezoeken bepalen we vooruit wie ermee gaat met de rondleiding samen met de kinderen de ander wacht lekker buiten en maakt een wandeling.

Onze oudste is bijna 14 als we dit jaar weer op vakantie gaan en de jongste ruim 11 en hun mogen de camping altijd uitzoeken, hun eisenpakket zwembad met het liefst glijbaan en duikplank en een tafeltennis.......

Dus ons gezin is pas compleet als we met z'n 6e weggaan.

honden page profiel PipPip

honden foto van Pip

Wij twijfelen ook enorm. We gaan kamperen in een tent.......ik denk dat ze hier toch thuis zullen blijven bij een hele lieve oppas.

honden page profiel --

honden foto van -

Max gaat altijd mee!!! Altijd..... Oh wat is een vakantie zonder hem verschrikkelijk... Echt niks aan...

Lekker hond mee, erop uit trekken..... Top....
Wij gaan naar Texel, we zijn dol op dat eiland en Max? Max is verliefd op het eiland.... Lekker rennen in zee, mee wandelen, mee uiteten, meewinkelen..... Das pas vakantie. ;-)

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Onze hondjes gaan altijd mee, zonder hun gaan we niet weg.
Maar dit heeft ons nog nooit beperkt.
We doen alles wat we zonder honden ook zouden doen.
Ook in hotels/huisjes en restaurants hebben we nooit problemen.

Niks zo lekker om met de hondjes op pad te zijn. :-D

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bruno gaat bij ons niet altijd mee, simpel weg omdat niet iedereen van ons gezin zo'n 'doglover' is als dat ik ben ;-) Het liefst heb ik hem altijd mee (natuurlijk) maar als hij niet mag gaat hij naar mijn oma, waar hij het enorm naar zijn zin heeft! Mijn ervaring met Bruun mee is dat je wel veel moet nadenken over wat je wel en niet kan doen: je niet een hele dag naar een pretpark en je hond thuis laten...maar je kan wel een paar uurtjes gaan zwemmen en daarna een lekkere wandeling maken! :-D
Het ligt er dus echt aan wat je wilt gaan doen en hoe je hond is

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

"
Wij gaan naar Texel, we zijn dol op dat eiland en Max? Max is verliefd op het eiland.... Lekker rennen in zee, mee wandelen, mee uiteten, meewinkelen..... Das pas vakantie. ;-) "


Dat is 1 zomervakantie geweest waarvan ik spijt als haren op mijn hoofd had, dat we onze hond niet meegenomen hadden.
Inderdaad, en top eiland voor honden! ;-)

.

honden page profiel DianaDiana

honden foto van Diana

Diesel gaat lekker mee met ons op vakantie.. We zijn vorig jaar naar Port zelande geweest en volg jaar weer naar zee..

honden page profiel --

honden foto van -

"

Dat is 1 zomervakantie geweest waarvan ik spijt als haren op mijn hoofd had, dat we onze hond niet meegenomen hadden.
Inderdaad, en top eiland voor honden! ;-)

. "

Het is inderdaad een paradijs voor honden. Overal, elk hoekje van de straat zie je wel een hond! En op het strand is het helemaal een feest met al die honden bij elkaar :-D!
.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

volgend jaar weer naar brabant,oosterhou misschien met de oppas samen het is tenslotte haar huisje dan gaan we met 4 honden anders ik alleen met twee honden. zonder honden geen vakantie.Hein.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Als jij 3 pubers hebt kan ik me voorstellen dat die niet de hele vakantie rekening willen houden met de hond. Of wel? Ik zou het ze gewoon vragen. Het zou leuk zijn als jullie allemaal je steentje bijdragen om de vakantie ook leuk te maken voor de hond, maar als dit niet gaat lukken dan zou ik een lieve oppas zoeken. Een vakantie met 3 mokkende pubers en een hondje dat niet genoeg aandacht krijgt is geen pretje voor alle partijen.

honden page profiel MattieMattie

Wij gaan een paar keer per jaar op vakantie in Nederland of Duitsland, een weekend of midweek. Dan gaat Bonny altijd mee. Ze is heel makkelijk en we nemen een stoffen mand mee zodat ze altijd haar eigen plekje heeft. We wandelen veel en s avonds laten we haar even alleen als wij gaan zwemmen of uit eten. Vindt ze prima. Ook naar familie en vrienden gaat ze vaak mee. Thuis laat ik haar ook niet langer dan 3 uurtjes alleen en dat komt zelden voor, anders regel ik oppas via de buren.
In de zomervakantie gaan we naar Spanje en volgend jaar naar Kreta. Bonny gaat dan 2 weken naar iemand die maximaal 3 hondjes thuis opvangt en een uitlaarservice heeft. Bonny wandelt dan gezellig mee. Tijdens onze vakantie mailt ze regelmatig met foto's hoe het met Bonny gaat. Dit bevalt ons erg goed en Bonny heeft er niets aan om met 38 graden overal mee naar toe te gaan op vakantie.

honden page profiel Marissa & ZukoMarissa & Zuko

honden foto van Marissa & Zuko

Ik denk dat het voor afhangt van waar je heen gaat (klimaat), wat je wilt doen, of je gezin de hond meewilt en of jij de hond meewilt. Als de hond prima in je vakantie plaatje past. Waarom niet? Als wij in februari onze pup krijgen trekken we rond augustus door Zweden en Noorwegen. Maar dan is de vakantie meer gericht op natuur. Ik hoop dat je de juiste beslissing kunt maken en een geweldige vakantie krijgt =)

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Ik vind het heel raar om je hond niet mee te nemen.
Je laat je baby toch ook niet thuis?
Ralph is een volwaardig lid van ons gezin en gaat ook mee op vakantie.
En dat hij misschien niet overal mag komen, kun je van te voren ook uitzoeken. En dat het soms lastig is om hem mee te nemen, ik ken het zelf ook wel, maar goed, dat wisten we ook voordat we hem in huis haalden en zorgen wij er dus gewoon voor dat hij of even in het huisje blijft of we passen het aan zodat de hond gewoon mee kan.

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Oh en als we met de tent weg zijn, ook dan gaat Ralph gewoon mee.
En als wij ff boodschappen moeten doen, gaat Ralph in de bench in de tent in de schaduw met veel water in poot bereik. Ventilator erbij en hij is tevreden en wij blijven nooit langer dan een uur weg.

honden page profiel LizzyLizzy

honden foto van Lizzy

Hier een supergoede wending;
Omdat we niet heel ver gaan, en een ontzettend rustig plekje hebben op de camping, met een groot bos erbij, en veel natuur, gaat hij waarschijnlijk....MEEEE! ;-)
Ben er zo blij om!!!!!!!!!!!

honden page profiel Chantal & PipChantal & Pip

honden foto van Chantal & Pip

Wij gaan dit jaar op vakantie en de hond gaat lekker mee.
Voor het eerst hebben we speciaal voor pip een huis gehuurd in Nederland met omheinde tuin.
Vorig jaar hadden we de zomervakantie al geboekt staan voordat we wisten dat er een hond kwam, ze is toen noodgedewongen naar een pension gegaan 10 dagen lang, ze heeft er plezier gehad volgens de medewerkers maar of ik plezier aan mijn vakantie gehad heb, uhmmm nee.

Heb er zin om in om gezellig met zijn drietjes naar het huisje tegaan, heel anders als zon, zee en strand.
Maar denk dat ik het kan missen als kiespijn als ik die kleine zie genieten.

honden page profiel RenéeRenée

honden foto van Renée

Wij nemen ze altijd meenaar frankrijk, ja ik doe dingen zonder ze, meestal gaan we zwemmen en dan kunnen we dus wel mee, maar mee shoppen? Nee dan blijven ze lekker in de tent met ons pap ofgaan af en toe mee

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

ik zeg altijd, je hebt voor een hond gekozen en daar zul je ook de concequenties van mee moeten nemen.
dus ook mee op vakantie. een klein kind is net zo lastig.
alleen 1 nadeel bij een hond, die mag niet overal mee naar binnen etc.
maar genoeg leuke vakanties waar je hond mee mag en kan

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Natuurlijk gaat mijn hond mee ! Wij huren dit jaar een huisje aan een groot meer in Frankrijk. Ik zou het persoonlijk niet echt leuk vinden om de hond achter te laten, hij hoort bij het gezin dus gaat hij mee in de reiskoffer :-D :-D :-D En aangezien de 'mannen' vissers zijn die de hele dag aan het hengelen zijn hoeft hij niet alleen te zitten en kunnen de dames eens shoppen O-) Ideaal...

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Strange... Osteopaat!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^