onbetrouwbare hond; inslapen???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ceescees

" ik heb dit volledig gelezen en wat ik frapant vind is het feit dat je schoondochter de hond gewoon aan zijn halsband kan meetrekken als die in de aanval is, een hond van 70kg, ik heb ook honden van 70kg en vorige week is lady op bolt gevlogen nadat deze haar weeral eens gebeten had maar wij hebben haar er met 3 personen af moeten trekken.
ik bedoel maar als wij met zijn 3en moeten zijn hoe kan je schoondochter dat alleen doen? "


Dat is helemaal waar! Het is niet zo dat hij er echt 100% voor gaat, want anders had je hem niet zo makkelijk vanaf kunnen halen. Ook is hij gewoon weer binnen 1 min de oude, hij heeft z'n punt gemaakt en gaat weer verder met de orde van de dag. Alleen zijn wij het niet binnen 1 min vergeten en wordt hij de tijd daarna flink strak gehouden en erg goed op hem gelet....

honden page profiel ceescees

"

.

dus max valt ook uit als jij nast iemand gaat zitten? of als er iemand naast jou komt zitten? "


Wat is dit voor vergelijking? Alle mijn vroegere mechelse herders en de andere honden van mijn zonen/dochters doen dat ook niet, maar daar gaat het toch niet om? Een doornsee hond doet dit niet, maar een cavalier ofzo is nou eenmaal een hele andere hond dan een kaukaas...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"

.

dus max valt ook uit als jij nast iemand gaat zitten? of als er iemand naast jou komt zitten? "

Ja hoor :/

Misschien dat ik mijn woord keuze een beetje verkeerd gebruikte misschien eerder bezitterig "maar toch beschermend (edit)" tov de moeder

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Ik heb alles doorgelezen en ik zie niks mis met Nero, puur natuurlijk gedrag van het ras zelf. Enkel de mens maakt de fouten.

De Kaukaas is een erfbeschermer uit koudere gebieden met een eigen doen en laten. Trainen en dresseren heeft geen nut, ze handelen uit zichzelf als hun dat nodig achten.

Je geeft aan dat de hond interactie toch prettig vind, maar merendeel het liefst de hele dag buiten is in de tuin.
Nero is beschermend naar de vrouwen toe, dat is niet vreemd.
Heb hier een Presa (van oorsprong ook een waak/erfhond met zelfstandig vermogen én spaans temperament)van 80+kg die dat ook heeft, val me niet lastig als ik niet lekker in me vel zit want Rover "helpt" wel even.

Het akkefietje van 1e kerstdag:
Het is dus druk en warm (denk aan die houtkachel)in de woonkamer en het is rumoerig dwz gelach en druk gepraat. Plots staat er een manpersoon op en gaat tussen "zijn" vrouwen inzitten. Ik begrijp hem wel, door de warmte en drukte en zowieso dan binnenshuis zorgt voor irritatie, ondanks dat mijn hond een mediterraanse hond is raakt hij daar ook van geïrriteerd en doe ik hem een plezier met in de achtertuin laten.
Dat hij niet doorbijt en enkel waarschuwt is iets positiefs, Takkie was op dat moment net op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, was niks persoonlijks. Anders zou je zoon en Takkie allebei dood geweest zijn.
Alles puur stress en irritatie, geen agressie.

Ik gok op de andere keren dat hij heeft aangevallen (zoals je zei ongeveer eens per jaar) dat in eenzelfde setting is geweest met warmte en drukte?

Naar mijn mening is er niks mis met Nero, maar moet de mens hem meer tegemoet komen in ZIJN behoeften. ;-)

honden page profiel snoopy, rikkie , lady en xanasnoopy, rikkie , lady en xana 3 doggies

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

hoe dan ook , cees, ik weet niet welke raad ik je moet geven, misschien je hond beter te leren lezen, ik weet niet wat ik in u situatie zou doen

honden page profiel NinaNina 3 doggies

honden foto van Nina

" Ik vind eerlijk gezegd dat de activiteit die met deze hond worden ondernomen wel degelijk passen bij zijn ras. Er wordt elke dag 1 uur gewandeld met hem, waar hij lekker los kan lopen en interactie kan hebben met andere honden. Verder gewoon 2 kortere rondjes a 20min in de buurt. Daarnaast gaan ze 1x per week met hem speuren wat hij erg leuk vindt (en goed in is). Het is dus de hond van mijn schoondochter/zoon, maar ik pas op hem indien nodig, meestal 3-4 dagen per week. Ook als ze hier komen gaat hij altijd mee, ik zie hem dus regelmatig. Ik zelf woon op een soort boerderij. Eerst stond er een boerderij, maar dit hebben we afgebroken en er een huis neergezet, de hond loopt heel de dag buiten in onze hele grote tuin (dit wil hij zelf) en houdt alles nauwlettend in de gaten en neemt hierin ook zeker zijn taak serieus. Niemand (onbekends) zal hier het pad opkomen, we hebben dan ook een groot hek, en aan de andere kant van het hek zit de voordeur/brievenbus, zodat niemand langs hem heen hoeft. 

Op enkele dagen van de week passen we ook op de honden van mijn dochter (die ook een kaukasische herder kruising & een border collie heeft) dit zijn beiden 2 hele andere honden en deze kaukaas heeft ook een korte gebruiksaanwijzing (hij wil niet geknuffeld worden, maar niks buitengewoons; je laat hem gewoon z'n gang gaan en als hij wel aandacht wil, laat hij dat wel merken). Deze honden durf ik ook gewoon bij de buurkinderen te laten en op die dagen staat het hek gewoon open en loopt iedereen achterom. Ook deze hond is erg waaks, maar zoals een kaukaas ook eigenlijk betaamd, is deze hond een schat naar bekenden! Onbekenden daarentegen worden wel wantrouwend benaderd, maar niet agressief. Met hem komt iedereen het huis in, maar een vreemde komt het huis  niet uit O-) Deze kaukaas leeft op de dagen dat hij niet bij ons is gewoon in een rijtjeshuis en heeft gewoon een prima karakter. Nero daarentegen... die woont 2 huizen verderop van mij vandaan (dat is in mijn buurt wel 2km verderop), ook op een klein boerderijtje en loopt hier ook heel de dag buiten rond op het erf te waken. 's avonds mag hij naar binnen (overdag ook, maar dat wil hij niet) en ligt dan op zijn eigen oude bank (in de woonkamer gewoon) te maffen om de volgende dag weer lekker naar buiten te gaan en heel de dag te patrouilleren over het erf. Met de nodige wandelingen dus en 1x per week speuren. Mij lijkt dit voor zo'n zelfstandige hond een fijn leven. Eerst werd er met hem naar hondenschool gegaan etc (gehoorzaamheid), maar dat breekt hem.... Maar ook in deze gewone thuissituatie voor hem, heeft hij al een keertje iemand aangevallen... (ook gewoon een bekende). "


Dus als ik het goed heb heeft hij hectares genoeg om te lopen en doen.

Ik denk dan dat de hond voor zijn ras en zijn karakter teveel onder de mensen is in zijn geval.
Maw zou je misschien een buitenverblijf voor hem kunnen maken waar hij permanent slaapt en voor de rest van de dag lekker zijn eigen gang kan gaan buiten naast jullie gezamelijke wandeling van een uur en dus bij visite ook niet meer naar binnen komt.
Dan weet je zeker dat hij niemand kan aanvallen.
Dit ras is erg zelfstandig begrijp ik en tis mooi meegenomen wanneer hij zich soms als huishond kan gedragen maar of hij echt gelukkig is hierin...

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik vind het ook moeilijk advies geven, maar buiten dat.

Ik heb genoeg van zulke honden in het asiel gehad, en die zijn ook gewoon herplaatst en maken het nu prima.

Ik denk dat de hond bij een ervaren persoon goed op zijn plek is.
En 1 ding, een hond bijt niet uit het niets. Waarschijnlijk worden hier wat signalen van de hond gemist.


Maar, vanaf hier vind ik het moeilijk oordelen. Maar inslapen lijkt mij hierbij echt nog niet noodzakelijk..

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik wou wel even zeggen dat jullie naar mijn mening wel heel erg goed je best doen om de situatie voor hond en familie leefbaar te houden. Daarvoor wou ik jullie nog even een pluim geven! ;-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Ik wou wel even zeggen dat jullie naar mijn mening wel heel erg goed je best doen om de situatie voor hond en familie leefbaar te houden. Daarvoor wou ik jullie nog even een pluim geven!  ;-) "


Eens! ;-)

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

" Ik wou wel even zeggen dat jullie naar mijn mening wel heel erg goed je best doen om de situatie voor hond en familie leefbaar te houden. Daarvoor wou ik jullie nog even een pluim geven! ;-) "


Idd, dat is zeker waar en een flinke waardering waard

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Ik wou wel even zeggen dat jullie naar mijn mening wel heel erg goed je best doen om de situatie voor hond en familie leefbaar te houden. Daarvoor wou ik jullie nog even een pluim geven!  ;-) "


.
Eens

honden page profiel ceescees

Ten eerste bedankt voor al jullie antwoorden!

Ik heb het er net met mijn familie overgehad en we zijn er denk ik uit hoe we het gaan doen met Nero. Nero zal een buitenhond gaan worden en 's nachts in zijn kennel gaan, deze staat in onze goed geisoleerde schuur. De kennel zullen we groter maken, en hier zullen we ook zijn eten gaan geven, bank erin laten staan, zijn orthopedische kussen erin etc. Als er iemand komt zal hij hier ook in gaan en hij komt in principe niet meer binnen in de kamer/keuken. Uiteraard niet met oud-en-nieuw, want hier is hij doodsbang van. Alleen als 'zijn' vrouwen alleen zijn zal hij nog naar binnen mogen (maar alleen als hij hier echt behoefte aan heeft, want dat weten we momenteel nog niet), dit omdat hij nog nooit iets, maar dan ook echt niets, naar een vrouw heeft gedaan...

Ook zal Nero fulltime bij ons komen wonen, aangezien mijn schoondochter zwanger is en ik het dus toch niet aandurf met kleine, onvoorspelbare kinderen. Daarnaast is ons huis beter omheind en hoeft er door ons hekconstructie niemand over 'zijn' land behalve ik en mijn vrouw (wat dus ook geen problemen geeft).

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

"

.

dus max valt ook uit als jij nast iemand gaat zitten? of als er iemand naast jou komt zitten? "


.heb jij wel een idee wat een kaukaas is? dat is een hond met een grote handleiding.
waakhond pur sang

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

"

.heb jij wel een idee wat een kaukaas is? dat is een hond met een grote handleiding.
waakhond pur sang "


. grote handleiding betekend dat aanvallen toegestaan moet worden?

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

" Ik wou wel even zeggen dat jullie naar mijn mening wel heel erg goed je best doen om de situatie voor hond en familie leefbaar te houden. Daarvoor wou ik jullie nog even een pluim geven!  ;-) "


.jep dikke pluim voor de manier waariop jullie je open opstellen

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Perfecte oplossing!!! ;-)

Je zal ook merken aan Nero dat het straks beter gaat en de hond gelukkiger en rustiger wordt, wellicht ook toleranter omdat hij niet "gedwongen" hoeft te handelen.

Zeker zijn eigen nachtverblijf in de koelte en de ruimte en eigen erf zal hij waarderen.

Pff, Rover is jaloers haha!

Het zal denk ik ook je zoon en schoondochter een hoop rust geven, nu ze weten dat Nero op een mooie plek zit waar hij gelukkig is.

Geniet lekker van Nero en het aanstaande kleinkind, op naar een mooi en gelukkig nieuwjaar met nieuwe rondes en nieuwe kansen!

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

"

. grote handleiding betekend dat aanvallen toegestaan moet worden? "


.Je kijkt veel te kort door de bocht, hij valt ten eerst niet aan. Als hij zou aanvallen dan vallen er doden, dat kan ik je garanderen. Hij reguleert het huishouden op dat specifieke moment op zijn manier, en laat ze daar nou bekend om staan. Beslisingen op eigen houtje maken, daar worden door anderen voor geroemd.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Ten eerste bedankt voor al jullie antwoorden!

Ik heb het er net met mijn familie overgehad en we zijn er denk ik uit hoe we het gaan doen met Nero. Nero zal een buitenhond gaan worden en 's nachts in zijn kennel gaan, deze staat in onze goed geisoleerde schuur. De kennel zullen we groter maken, en hier zullen we ook zijn eten gaan geven, bank erin laten staan, zijn orthopedische kussen erin etc. Als er iemand komt zal hij hier ook in gaan en hij komt in principe niet meer binnen in de kamer/keuken. Uiteraard niet met oud-en-nieuw, want hier is hij doodsbang van. Alleen als 'zijn' vrouwen alleen zijn zal hij nog naar binnen mogen (maar alleen als hij hier echt behoefte aan heeft, want dat weten we momenteel nog niet), dit omdat hij nog nooit iets, maar dan ook echt niets, naar een vrouw heeft gedaan...

Ook zal Nero fulltime bij ons komen wonen, aangezien mijn schoondochter zwanger is en ik het dus toch niet aandurf met kleine, onvoorspelbare kinderen. Daarnaast is ons huis beter omheind en hoeft er door ons hekconstructie niemand over 'zijn' land behalve ik en mijn vrouw (wat dus ook geen problemen geeft). "


.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

"

.Je kijkt veel te kort door de bocht, hij valt ten eerst niet aan. Als hij zou aanvallen dan vallen er doden, dat kan ik je garanderen. Hij reguleert het huishouden op dat specifieke moment op zijn manier, en laat ze daar nou bekend om staan. Beslisingen op eigen houtje maken, daar worden door anderen voor geroemd. "


. dan lees ik verkeerd.. of zij zegt het verkeerd..

als ik lees : hij beet in zijn hoofd, mijn zoon heeft na x aantal jaar nog steeds littekens.. dan gaat er bij mij een alarmbelletje af.. eender welk ras..

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Haha Cees.  Ik had inmiddels ook een hele reactie bij elkaar geschreven... Maar vermits ze een beetje neerkomt op wat jij hierboven zelf schrijft heb ik ze maar gewist :-)

Pfff... Ik vind dat jullie wel een heel moeilijk probleem hebben.  Jullie zien de hond en zijn er mee bezig...,... Ik neem aan dat wij die hier van op afstand ook de perfecte oplossing niet kunnen geven, spijtig genoeg.

Een aantal leden die voor mij reageerden gaven aan wat ik ook denk.  Je hebt een fantastische normale hond... met een heel vervelende eigenschap : beschermend en misschien bezitterig wat vrouwen betreft...

Ik denk niet dat een gedragstherpeut daar veel verandering in kan brengen.  Vooral dan omdat de voorvallen zo zeldzaam zijn... Je zou kunnen denken dat het "eruitgetraind" is en over een jaar gebeurt het weer eens...

Of Nero voor een kind in huis een gevaar zou zijn betwijfel ik... Het gevaar zou er dan waarschijnlijk vooral zijn voor de volwassenen (mannen?) in huis die het kind benaderen, denk ik. 
Als Nero houden zal het volgens mij (met of zonder GT) voor jullie altijd een punt moeten zijn om op te letten wat jullie doen... waar jullie gaan zitten enz... als Nero in de buurt is.  Mij lijkt dat wel doenbaar, vermits jullie een plaats hebben waar je hem naartoe kan brengen als het een gezellige drukte is ofzo.

Mochten jullie dit niet aankunnen of toch gegronde redenen hebben om aan te nemen dat een kind gevaar loopt, dan zou ik, nu er toch nog geen op komst is, rustig uitkijken naar een nieuw baasje (of baasjes) die met al deze voorkennis weet dat hij/zij niet in dezelfde ruimte waar Nero is in een dergelijke situatie komt.  Maar eigenlijk is dat spijtig, omdat Nero toch eigenlijk een leuke lieve loebas is.  Maar een spuitje... Ik kan me vergissen... maar daar heb ik het moeilijk mee.  Dan zou ik er zelf eerst heel wat ervaringen mee hebben moeten opdoen eer ik daarover kan beslissen.

k wens jullie en Nero toe dat er nooit iets gebeurt wat schade aanricht!  Heel veel succes en fijn dat jullie een oplossing proberen te vinden die voor iedereen en voor Nero goed is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

misschien is dat inderdaad een oplossing indien de hond het niet erg vind om alleen (voornamelijk s avonds en s nachts) te zijn. Jij hebt de ruimte voor deze hond dus dat lijkt me geschikt.

zal enkel afwachten zijn hoe de hond het bevalt alleen te zijn maar dat is verschillend per hond, misschien voor deze hond beter daar hij dan echt zijn rust kan opzoeken.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Had bewust niet gereageerd omdat dit soort gedragingen van een hond niet van achter een computerscherm is op te lossen.

Wij kunnen jullie thuissituatie niet, jullie ervaring met honden niet en hoe jullie in de hele situatie staan niet.

Maar nu lees ik een prachtige oplossing waar de hond naar alle waarschijnlijkheid helemaal tevreden mee is en jullie als familie helemaal.

Super ik hoop dat jullie op deze manier nog lang mogen en kunnen genieten van jullie hond. ;-)

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Wat goed van jullie Cees, nobel en goed voor Nero.

Ik ben ook benieuwd hoe het verder gaat, lijkt me mooi te weten of iedereen happy is straks.

Heel veel succes alvast en veel plezier met het inrichten van Nero's place!

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

" Ten eerste bedankt voor al jullie antwoorden!

Ik heb het er net met mijn familie overgehad en we zijn er denk ik uit hoe we het gaan doen met Nero. Nero zal een buitenhond gaan worden en 's nachts in zijn kennel gaan, deze staat in onze goed geisoleerde schuur. De kennel zullen we groter maken, en hier zullen we ook zijn eten gaan geven, bank erin laten staan, zijn orthopedische kussen erin etc. Als er iemand komt zal hij hier ook in gaan en hij komt in principe niet meer binnen in de kamer/keuken. Uiteraard niet met oud-en-nieuw, want hier is hij doodsbang van. Alleen als 'zijn' vrouwen alleen zijn zal hij nog naar binnen mogen (maar alleen als hij hier echt behoefte aan heeft, want dat weten we momenteel nog niet), dit omdat hij nog nooit iets, maar dan ook echt niets, naar een vrouw heeft gedaan...

Ook zal Nero fulltime bij ons komen wonen, aangezien mijn schoondochter zwanger is en ik het dus toch niet aandurf met kleine, onvoorspelbare kinderen. Daarnaast is ons huis beter omheind en hoeft er door ons hekconstructie niemand over 'zijn' land behalve ik en mijn vrouw (wat dus ook geen problemen geeft). "


Mooi dat jullie het op deze manier gaan proberen. Ik hoop dat het voor zowel jullie als de hond een goede oplossing gaat zijn! 

En, uiteraard, gefeliciteerd met jullie komende kleinkind ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Goed dat jullie er zo over nagedacht hebben, en heel veel succes! ;-)

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Vind het super dat jullie voor deze oplossing gekozen hebben;-) ik wens jullie heel veel succes!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Wat een goede oplossing. Hoop dat deze gaat werken voor jullie.

Succes!

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

" Aan de andere kant als er een kinderwens is (en die is er), maar dat werkt niet met deze hond. Hij is gewoon niet te vertrouwen voor 100%, de kinderwens wordt dus nu ook gewoon uitgesteld.
"


"
Ook zal Nero fulltime bij ons komen wonen, aangezien mijn schoondochter zwanger is en ik het dus toch niet aandurf met kleine, onvoorspelbare kinderen. Daarnaast is ons huis beter omheind en hoeft er door ons hekconstructie niemand over 'zijn' land behalve ik en mijn vrouw (wat dus ook geen problemen geeft). "


Een mooi kerstverhaal, maar lees net iets te veel tegenstrijdigheden, zoals deze hierboven bijvoorbeeld....

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Ik wil wel even benadrukken dat mijn 'moordmachine' zoals hij hier beschreven wordt, ook wel degelijk een hele lijst aan positieve punten heeft! 
*Hij zou nooit een onbekende zomaar aanvallen! Ik geloof ook zeker niet dat hij iets zonder reden doet, maar ik ziet het niet...
*Het is een echte knuffelkont
*goed opgevoede hond; trekt niet aan de lijn etc (zelfs niet als hij uitvalt aan de lijn!)
*Laat zich niet snel van zijn stuk brengen
*Past zich makkelijk aan
*sociaal naar soortgenoten
*Ideale waakhond
*Normaal gesproken heel stabiel
*Een kanjer in puppy's opvoeden
*normaal gesproken heel geduldig

Eigenlijk de perfecte hond op die enkele momenten dus na! "


.
Wat bedoel je met "kanjer in puppy's opvoeden'?

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

"

Een mooi kerstverhaal, maar lees net iets te veel tegenstrijdigheden, zoals deze hierboven bijvoorbeeld.... "


. ik wou al niks zeggen.. want dan zal ik wel de slechte zijn ..;-)

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: intakte reu versus castraat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^