onbetrouwbare hond; inslapen???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Heel moeilijk...
Ik ben paraveterinair en heb in de loop van tijd heel veel honden gezien die aangevallen waren door andere honden (groot en klein). Is Nero ooit zelf aangevallen?
Het voelt als een hond met frustraties die hij niet kan uiten, maar dat is gevoel.
Laten inslapen zou ik echt pas doen als er geen opties meer zijn. Herplaatsen naar een baas waar hij echt kan werken, zou een optie kunnen zijn.

Het blijft moeilijk, sterkte met de keuze!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Ik ben hier nieuw en heb me alleen aangemeld voor een kwestie. Ik heb deze kwestie zelfs op nog enkele andere fora neergezet, omdat ik weet dat elk forum zijn eigen zienswijze heeft.... (en omdat ik weet dat ze sowieso enkele jaren terug lid was van dit forum).

Ik ben momenteel bij mijn familie op bezoek (en zij zijn aan het wandelen met de hond), en ik type deze kwestie op mijn ipad, dus er kunnen wat typefouten in staan door mijn dikke vingers...

Mijn schoondochter heeft een hond, hij heet Nero. Nero is een kaukasische owcharka, en is inmiddels alweer 6.5 jaar oud. Nero is in huis gehaald op de leeftijd van een maand of 8-9??? Nero komt bij een brood fokker vandaan, deze fokken voor de rest alleen maar boomers en kruisingen tussen poedels/labradors/goldens/borders/shi tzu's/maltezers/boomers. 

Nero heeft tot die 8 maanden leeftijd altijd bij een vrouw alleen gewoond en vindt mannen dus niet super. Maar goed, vanaf 2 jaar zijn de echte problemen begonnen. Op een begeven moment mijn oudste zoon aangevallen, waar deze nog steeds littekens van in zijn arm heeft. Op dat moment hebben we een gedragsdeskundige erbij gehaald, maar deze konden er niks mee. Ze hadden allemaal leuke 'koekjes-oplossingen' maar het werkte geen fluit. Op de leeftijd van 3 jaar kon de hond niet eens meer uitgelaten worden, omdat hij uitviel naar andere reuen. Op dat moment is er een stroomband gekocht en hiermee kon de hond weer loslopen tot op de dag van vandaag. Hij valt nog steeds uit aan de lijn naar intacte reuen, maar van de lijn gaat alles prima en als er een intacte reu is, wordt hij aan een paaltje geknoopt. Ik neem hem af en toe mee naar een groot losloopgebied in de buurt, waar we veel honden tegenkomen en dit geeft geen problemen. 

Echter valt hij inmiddels steeds meer mensen aan. Geen onbekende mensen, maar juist bekende mensen. Mijn zoons, ik zijn regelmatig de therapeut. Gisteravond op eerste kerstdag heeft hij mijn zoon in zijn nek gebeten! Gewoon zo uit het niets eigenlijk, hij lag lekker, hij staat op, kijkt met zijn 'enge' blik en met een hele hoop herrie springt hij zo naar zijn hoofd. Mijn schoondochter heeft hem eraf getrokken op dat moment en naar buiten gebonjourd aan zijn halsband. 

Ik denk dat jullie snappen dat dit dus echt niet zo gaat, deze hond is gewoon onbetrouwbaar, maar deze voorvallen komen zeg maar 1x per jaar voor. Om hem daar nou voor in te laten slapen??? Aan de andere kant als er een kinderwens is (en die is er), maar dat werkt niet met deze hond. Hij is gewoon niet te vertrouwen voor 100%, de kinderwens wordt dus nu ook gewoon uitgesteld.

Even een woonsituatie. Ik woon hier dus met mijn vrouw en 3 zoons en 1 dochter (uit huis wonend, heeft ook een kaukaas, ook een hond met gebruiksaanwijzing, maar wel te vertrouwen) en de vriendin van mijn jongste zoon woont hier ook 5 dagen per week (die studeert hier in de buurt, en in het weekend is ze met de hond bij haar ouders). Wij wandelen elke dag met de hond 1 uur en doen af en toe wat zoekspelletjes met d'r. Verder hebben we ook nog een teckel (takkie, teefje) en dat gaat prima tussen die 2.

Nero is een hele dominante hond, maar dat zie ik niet als negatief. Hij is gewoon heel zelfverzekerd en elke hond heeft ontzag voor hem, het wordt dus ook nooit ruzie met hem, want daar denken andere honden niet eens aan. Hij zal ook nooit een gevecht beginnen, maar als een andere hond hem bijt, gooit hij ze zo op de grond en hangt boven ze te grommen dat ze niets mogen doen (dit gebeurt hoogstens 1x per jaar).

Ik ben benieuwd hoe jullie hier over denken; inslapen of niet??

Ik kan niet reageren vandaag denk ik meer, aangezien we nu dus een familiedagje hebben, maar Nero en Takkie werden hier eerst nog uitgelaten, vandaar dat ik dit nog even neertyp. Morgen zal ik thuis meer tijd hebben om evt. vragen te beantwoorden...

Groeten,
Cees (en familie) "

Klinkt heftig.
Zijn er al foto's gemaakt van zijn kop ?  
Door doorfok kan ie een tik in de kop hebben waardoor die omslaat, hij kan een gezwel in de kop hebben. 

Gezien jullie eigen veiligheid, want ik vind dit niet goed klinken.
Je kan nog overwegen om de hond uit huis te plaatsen op een plek waar mensen met kennis van honden met dit soort gedrag kunnen beoordelen of er nog wat te bereiken is of niet.
Maar ik zou in elk geval wel in dit geval voor eigen veiligheid en dat van je gezin denken.

Echter op je directe vraag inslapen of niet kan ik niet beoordelen, ik ben geen kenner van honden die dit soort gedrag vertonen en kan dus niet inschatten of er puur agressie in zit door doorfok (tik) of iets in de kop of wat anders. Op basis daarvan zal ik ook niet adviseren om in te slapen simpelweg omdat ik niet kan oordelen over een hond die ik niet ken en inprincipe nog wat jaren mee kan afhankelijk van wat de oorzaak is van dit gedrag.

.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Ik denk persoonlijk dat er geen kronkel of iets dergelijks in zijn hoofd zit. Je hebt een kaukaas met alles derop en eraan. In zijn belevingswereld handhaafd hij waarschijnlijk de orde op dat moment, kaukaasen maken zelf beslissingen.
Dit zeg ik omdat als de hond (kaukaas) echt zou bijten en ervoor zou gaan, niemand hem kan tegenhouden. Hij zou degene die hem tegenhoud ook pakken. Je zou 0% kans hebben.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Ik ken dit ras niet goed als zovelen rassen maar heb net eea gelezen.
Ik denk dat je natuurlijk zelf veel weet en wat mij opviel tijdens het lezen over deze honden is vooral, de bijna noodzaak van ruimte, dus echt een lap grond waar dit ras lekker vrij in kan vertoeven gezien het geen hond is die bepaald gesteld is op menselijke huiselijke gezelligheid, het aaien van deze hond kan worden afgeraden gezien een hap nemen hieruit kan eerder gebeuren dan bij veel andere rassen, het is een zeer zelfstandige hond die heb best tot zijn recht zou komen wanneer hij veel ruimte heeft  bv op een afgelegen boereerij en die ook dag en nacht kan bewaken.

Ik denk persoonlijk dat deze hond niet goed kan zijn wat hij is of wil zijn.
Het kan voor hem te druk zijn en je zegt al ergens dat hij op vakantie helemaal in zijn element is als ik me niet vergis.
In laten slapen, nee daar ben ik zelf helemaal op tegen, hoe de hond ook is.
Ik denk dat je eerder aan een ander thuis kunt denken waar hij zich opperbest kan ontplooien waarvoor hij is.
Dus een plek ergens waar hij steeds naar buiten kan en zelfs buiten kan slapen in een beschutte voor hem ingerichte plek en bij iemand met uiteraard ook verstand van dit ras en geen knuffelvriend zoekt in een hond.

Eigenlijk is je omschreven 'probleem' niet vreemd voor dit ras m.i. en uiteraard zullen er vast zijn die altijd de slome trouwe lobbes zijn zoals jouw hond ook vaak is maar eigenlijk hoort  het 'probleemgedrag' ook een beetje bij het karakter van je hond wat geen probleem hoeft te zijn op een groot erf met land oid.
En ik weet natuurlijk niet hoe je woont maar lees dat hij binnen slaapt in de kamer enz vandaar.

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Cees, heb jew el eens contact gehad met N&N Dogtrainers in Nieuwendijk, zij hebben een gedragstherapeut en werken ook met Bach bloesem therapie.
Zij hebben ons door de jaren heen hartstikke goed geholpen en vrij recent heb ik gezien dat een hele drukke hond (die eigenlijk continu de aandacht van zn baas opeiste) middels Bach druppels heel wat rustiger werd, ik weet t, een heel ander iets dan bij jullie, maar ms kunnen ze jullie ook helpen.

Verder heb ik (gelukkig) geen ervaring met dit gedrag, maar wil je toch heel veel succes wensen!!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik ga met Mike en Bruce Boxer mee...

Ook zou ik niet aan inslapen denken, maar eerder aan herplaatsen bij een baas die hem zijn werk kan laten doen.

honden page profiel ceescees

Ik vind eerlijk gezegd dat de activiteit die met deze hond worden ondernomen wel degelijk passen bij zijn ras. Er wordt elke dag 1 uur gewandeld met hem, waar hij lekker los kan lopen en interactie kan hebben met andere honden. Verder gewoon 2 kortere rondjes a 20min in de buurt. Daarnaast gaan ze 1x per week met hem speuren wat hij erg leuk vindt (en goed in is). Het is dus de hond van mijn schoondochter/zoon, maar ik pas op hem indien nodig, meestal 3-4 dagen per week. Ook als ze hier komen gaat hij altijd mee, ik zie hem dus regelmatig. Ik zelf woon op een soort boerderij. Eerst stond er een boerderij, maar dit hebben we afgebroken en er een huis neergezet, de hond loopt heel de dag buiten in onze hele grote tuin (dit wil hij zelf) en houdt alles nauwlettend in de gaten en neemt hierin ook zeker zijn taak serieus. Niemand (onbekends) zal hier het pad opkomen, we hebben dan ook een groot hek, en aan de andere kant van het hek zit de voordeur/brievenbus, zodat niemand langs hem heen hoeft. 

Op enkele dagen van de week passen we ook op de honden van mijn dochter (die ook een kaukasische herder kruising & een border collie heeft) dit zijn beiden 2 hele andere honden en deze kaukaas heeft ook een korte gebruiksaanwijzing (hij wil niet geknuffeld worden, maar niks buitengewoons; je laat hem gewoon z'n gang gaan en als hij wel aandacht wil, laat hij dat wel merken). Deze honden durf ik ook gewoon bij de buurkinderen te laten en op die dagen staat het hek gewoon open en loopt iedereen achterom. Ook deze hond is erg waaks, maar zoals een kaukaas ook eigenlijk betaamd, is deze hond een schat naar bekenden! Onbekenden daarentegen worden wel wantrouwend benaderd, maar niet agressief. Met hem komt iedereen het huis in, maar een vreemde komt het huis  niet uit O-) Deze kaukaas leeft op de dagen dat hij niet bij ons is gewoon in een rijtjeshuis en heeft gewoon een prima karakter. Nero daarentegen... die woont 2 huizen verderop van mij vandaan (dat is in mijn buurt wel 2km verderop), ook op een klein boerderijtje en loopt hier ook heel de dag buiten rond op het erf te waken. 's avonds mag hij naar binnen (overdag ook, maar dat wil hij niet) en ligt dan op zijn eigen oude bank (in de woonkamer gewoon) te maffen om de volgende dag weer lekker naar buiten te gaan en heel de dag te patrouilleren over het erf. Met de nodige wandelingen dus en 1x per week speuren. Mij lijkt dit voor zo'n zelfstandige hond een fijn leven. Eerst werd er met hem naar hondenschool gegaan etc (gehoorzaamheid), maar dat breekt hem.... Maar ook in deze gewone thuissituatie voor hem, heeft hij al een keertje iemand aangevallen... (ook gewoon een bekende).

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

hoe vaak heeft hij al aangevallen ...?

honden page profiel ceescees

" hoe vaak heeft hij al aangevallen ...? "


4x, waarvan ik 2 keer erg heftig vond (gericht naar hoofd/nek (o.a. gisteren,) en 2 andere keren richtte hij zich op benen of armen. Dit wel over een tijdperiode van 4.5 jaar.... Daarnaast wel een paar keer gehapt, maar daar kunnen wij mee leven....

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

"

4x, waarvan ik 2 keer erg heftig vond (gericht naar hoofd/nek (o.a. gisteren,) en 2 andere keren richtte hij zich op benen of armen. Dit wel over een tijdperiode van 4.5 jaar.... Daarnaast wel een paar keer gehapt, maar daar kunnen wij mee leven.... "


. en wat gaat je doen als je "lieve knuffelbeer" eens doorhapt?

ik zou het risico niet willen nemen .. ookal was het op een tijd van 15 jaar..

een hond die naar je keel vliegt is gevaarlijk .. en zeker als het zo'n beer is..

als hij al 2x naar het gezicht is gesprongen, 2x een been of arm vast had en x aantal keer gehapt?

nee sorry, die kreeg een enkeltje dierenarts.. veel te gevaarlijk dat ie zo een bui eens tijdens een wandeling krijgt en dan een kind of iemand anders mee heeft..

honden page profiel --

honden foto van -

Ik ga mee met de anderen...
Ik denk dat herplaatsen hier juist op zn plek is.
Aan inslapen zou ik zelf nog niet denken....

(Heb niet álle reacties gelezen)

honden page profiel --

honden foto van -

"

. en wat gaat je doen als je "lieve knuffelbeer" eens doorhapt?

ik zou het risico niet willen nemen .. ookal was het op een tijd van 15 jaar..

een hond die naar je keel vliegt is gevaarlijk .. en zeker als het zo'n beer is..

als hij al 2x naar het gezicht is gesprongen, 2x een been of arm vast had en x aantal keer gehapt?

nee sorry, die kreeg een enkeltje dierenarts.. veel te gevaarlijk dat ie zo een bui eens tijdens een wandeling krijgt en dan een kind of iemand anders mee heeft.. "


Ik zou toch voor herplaatsen kiezen.
Ik zie nog genoeg opties voor deze hond ;-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

"

. en wat gaat je doen als je "lieve knuffelbeer" eens doorhapt?

ik zou het risico niet willen nemen .. ookal was het op een tijd van 15 jaar..

een hond die naar je keel vliegt is gevaarlijk .. en zeker als het zo'n beer is..

als hij al 2x naar het gezicht is gesprongen, 2x een been of arm vast had en x aantal keer gehapt?

nee sorry, die kreeg een enkeltje dierenarts.. veel te gevaarlijk dat ie zo een bui eens tijdens een wandeling krijgt en dan een kind of iemand anders mee heeft.. "


Zou je dit de volgende keer iets subtieler kunnen brengen..?
''Een enkeltje dierenarts'' staat erg hard.

Daarbij, als je zo redeneert, mag je mijn hond ook een enkeltje DA geven. Die springt dan wel niet naar gezichten, maar valt ook aan..

Ik denk nog steeds dat deze hond niet ingeslapen hoeft te worden, eerst maar de oorzaak bedenken hoor. Straks is het iets heel simpels, en dan baal je dat hij er niet meer is.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

mag ik ook gewoon mijn mening zeggen ?


als dat nu gaat over een kleinere hond, kan jezeggen, ok we proberen er op te trainen, en we zien wel hoe het loopt.

maar als zo"n hond van (ik denk) 50 a 60kg in het centrum of tijdens een wandeling besluit om op een ander te vliegen, hou maar tegen he..!

als hij al gewoon aanvalt omdat iemand ergens gaat zitten, dan heeft ie een serieuse klik in zijn kop .. tenzij je dat natuurlijk gewoon normaal vind..

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Natuurlijk mag je je mening geven! Maar iets genuanceerder kan ook ;-)
Deze kwam hard aan namelijk...

Natuurlijk is zijn gedrag niet normaal, maar wie weet wat er aan de hand is!
Het kan zelfs ''gewoon'' een kwestie zijn dat hij voelt dat mensen hem niet accepteren zoals hij is. Nu denk ik dat dat in dit geval niet aan de orde is, maar het is een voorbeeld.

Inslapen is een uiterste optie, nadat ALLES geprobeerd is. Betekent dus ook dat herplaatsen een belangrijke stap is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als ik het zo lees zou ik ook herplaatsen naar mensen met ervaring desnoods tijdelijk herplaatsen want ik denk dat men wel van de hond houd ondanks dat aanvallen. Het houden zoals het is lijkt mij te gevaarlijk...

Veel succes!!!

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

als ik even op een rijtje zet wat ik versta uit de berichten van cees:

- 4x serieus gebeten
- x aantal keer gehapt
- onvoorspelbaar
- onbetrouwbaar
- durft uitvallen naar intacte reuen
- doet zijn eigen zin, anders is ie grumpy


Waar ga jij die herplaatsen..? wie wilt er zo een hond in huis denk je..?


Ik had trouwens in een eerder bericht gezegd om misschien eens te laten naar zijn hoofd kijken, dat hij misschien een tumor of iets dergelijke heeft en daarom zo  reageerd..

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Waar die herplaatst zou kunnen worden...? Bij mensen die er verstand van hebben ;-)

Zijn genoeg GTs die ermee aan de slag zouden willen gaan hoor. Change of settings is misschien zelfs wel goed voor deze hond.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Waar die herplaatst zou kunnen worden...? Bij mensen die er verstand van hebben ;-)

Zijn genoeg GTs die ermee aan de slag zouden willen gaan hoor. Change of settings is misschien zelfs wel goed voor deze hond. "


. er zijn al divere GT's bij geweest..?  waar niks hielp ..
ze zijn naar een hondenschool geweest, wat niet hielp ..

ik bedoel het niet slecht ofzo, fijn dat jij hem een kans zou geven.. maar als ik dit allemaal lees? een hond met dat gewicht hou je in een razernij niet zomaar even tegen he..?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"

. er zijn al divere GT's bij geweest..?  waar niks hielp ..
ze zijn naar een hondenschool geweest, wat niet hielp ..

ik bedoel het niet slecht ofzo, fijn dat jij hem een kans zou geven.. maar als ik dit allemaal lees? een hond met dat gewicht hou je in een razernij niet zomaar even tegen he..? "


.en uit voorgaande reacties bleek ook dat 1vd GT s niet goed was. We spreken hier over personen met ervaring met soortgelijk gedrag

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

"

.en uit voorgaande reacties bleek ook dat 1vd GT s niet goed was. We spreken hier over personen met ervaring met soortgelijk gedrag "


. 1 van de GT ok.. en wat met de andere? die zullen dan ook niks er van kennen zeker..

honden page profiel ceescees

Ik wil wel even benadrukken dat mijn 'moordmachine' zoals hij hier beschreven wordt, ook wel degelijk een hele lijst aan positieve punten heeft! 
*Hij zou nooit een onbekende zomaar aanvallen! Ik geloof ook zeker niet dat hij iets zonder reden doet, maar ik ziet het niet...
*Het is een echte knuffelkont
*goed opgevoede hond; trekt niet aan de lijn etc (zelfs niet als hij uitvalt aan de lijn!)
*Laat zich niet snel van zijn stuk brengen
*Past zich makkelijk aan
*sociaal naar soortgenoten
*Ideale waakhond
*Normaal gesproken heel stabiel
*Een kanjer in puppy's opvoeden
*normaal gesproken heel geduldig

Eigenlijk de perfecte hond op die enkele momenten dus na!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"

. 1 van de GT ok.. en wat met de andere? die zullen dan ook niks er van kennen zeker.. "


.
k was er niet bij :-) ( jij wel?)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

één GT heeft zijn gedrag verslechterd; wat betekent dat de hond wel íets oppikt. Er dringt dus iets door.

Daarbij werkt iedere GT anders, dus 3 GT's zegt nog niets. Odi en ik zijn ook bij 3 GT's geweest, waarvan er twee zeiden dat er niets met hem te beginnen viel. De derde zag meteen de oorzaak van zijn probleem en vertelde zijn opties. Geen inslaap-optie bij hoor...

Daarom denk ik dat deze hond nog een kans verdient. Geen enkele grotere hond in razernij houd je makkelijk tegen. Maar daarom maar iedere 20+ kg hond die probleemgedrag vertoont in te laten slapen? Nee, dat gaat mij te ver.
En daar houd ik het even bij.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik zeg niet dat hij een moordmachine is.. maar als hij goed opgevoed is, een knuffelkont is ect.. waarom valt hij ndan aan uit het niets!?? want dat is wat je net in eerdere berichten zegt!!

+ de hond komt uit de broodfok! en dan zo een gedrag? dat heeft dan volgens mij niet eens iets met de opvoeding te maken ! maar is een gevaarlijke gedragsstoornis!

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

ik heb dit volledig gelezen en wat ik frapant vind is het feit dat je schoondochter de hond gewoon aan zijn halsband kan meetrekken als die in de aanval is, een hond van 70kg, ik heb ook honden van 70kg en vorige week is lady op bolt gevlogen nadat deze haar weeral eens gebeten had maar wij hebben haar er met 3 personen af moeten trekken.
ik bedoel maar als wij met zijn 3en moeten zijn hoe kan je schoondochter dat alleen doen?

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" één GT heeft zijn gedrag verslechterd; wat betekent dat de hond wel íets oppikt. Er dringt dus iets door.

Daarbij werkt iedere GT anders, dus 3 GT's zegt nog niets. Odi en ik zijn ook bij 3 GT's geweest, waarvan er twee zeiden dat er niets met hem te beginnen viel. De derde zag meteen de oorzaak van zijn probleem en vertelde zijn opties. Geen inslaap-optie bij hoor...

Daarom denk ik dat deze hond nog een kans verdient. Geen enkele grotere hond in razernij houd je makkelijk tegen. Maar daarom maar iedere 20+ kg hond die probleemgedrag vertoont in te laten slapen? Nee, dat gaat mij te ver.
En daar houd ik het even bij. "



er is een verschil tusse probleem gedrag en naar de keel springen!
.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" ik heb dit volledig gelezen en wat ik frapant vind is het feit dat je schoondochter de hond gewoon aan zijn halsband kan meetrekken als die in de aanval is, een hond van 70kg, ik heb ook honden van 70kg en vorige week is lady op bolt gevlogen nadat deze haar weeral eens gebeten had maar wij hebben haar er met 3 personen af moeten trekken.
ik bedoel maar als wij met zijn 3en moeten zijn hoe kan je schoondochter dat alleen doen? "


. dat verbaasd mij ook al..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Liesbeth ik denk niet dat hij uitvalt zonder reden. Ik denk dat dit bescherming is bij deze hond

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Liesbeth ik denk niet dat hij uitvalt zonder reden. Ik denk dat dit bescherming is bij deze hond "


.

dus max valt ook uit als jij nast iemand gaat zitten? of als er iemand naast jou komt zitten?

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: intakte reu versus castraat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^