Eén hond.. of twee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PP

Dit is een hypothetische vraag, ik vraag geen advies m.b.t. mijn eigen situatie. Dit is gewoon één van mijn hersenspinsels en ik ben heel benieuwd hoe jullie hier over denken.

Stel, je hebt één hond. Deze hond wordt uiteraard goed verzorgd, krijgt kwalitatief goed en duur voer, regelmatig nieuwe speeltjes of andere extra's, en een dagelijkse boswandeling! Maar zowel de hond als de rest van je gezin ziet een tweede hond wel zitten. Helaas is het budget beperkt. Wat zouden jullie in deze situatie doen?

Eén hond tot in de puntjes goed verzorgen, of een tweede (herplaatser?) adopteren, de honden beide een "basis" verzorging geven, goedkopere voeding, sparen voor extraatjes, en niet meer iedere dag een half uur in de auto om bij het bos te komen, maar slechts één of twee keer per week. Verder natuurlijk wel liefde, aandacht, en wandelingen in de buurt. Aangenomen dat er wel een "buffer" voor eventuele medische kosten is, maar dus met een minder dure (luxe) dagelijkse verzorging.

Kortom.. Eén hond een gouden mandje, of twee honden een zilveren mandje? Hoe denken jullie hierover?

honden page profiel NicolineNicoline 3 doggies

honden foto van Nicoline

Hahaha, gezien ons dierenpark weet je al waar mijn antwoord heen gaat... Wij gaan hier voor zilver.... En ik meen ook dat het voor een ieder voelt als goud!

honden page profiel Jeannette Jeannette 3 doggies

honden foto van Jeannette

Absoluut 1 hond dat gouden mandje! ;-)

Voor mij persoonlijk geen discussie over mogelijk... O-)

honden page profiel PP

" Absoluut 1 hond dat gouden mandje!  ;-)

Voor mij persoonlijk geen discussie over mogelijk...  O-) "


Daar neig ik ook naar. Aan de andere kant geef je twéé honden op deze manier een fijn (maar niet luxe) leventje, én draagt de aanwezigheid van een tweede hond misschien ook wel bij aan een gelukkiger gevoel voor beide honden? (aangenomen dat hond één daar dus ook echt baat bij heeft)

honden page profiel Marijke en DolfjeMarijke en Dolfje 3 doggies

honden foto van Marijke en Dolfje

Voor mij is het duidelijk hoor, 1 hond met een gouden mand en een gouden lepeltje in zijn bekje haha! Ik krijg heel veel de vraag waarom ik er geen vriendje of vriendinnetje voor Dolfje erbij neem. Dolfje is heel makkelijk en ik kan hem en zijn verzorging en de verzorging van mijn andere beestjes nu goed regelen met mijn werk enzo. Het is ook altijd maar de vraag dan of een 2e hond net zo makkelijk gaat als Dolf. Nee dus ik waag mij er niet aan.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Voor mij zou het niet gaan over de luxe extra's zoals vaak naar het bos, veel speelgoed, maar of ik eventuele financiële tegenvallers zou kunnen opvallen. Zou ik het bijvoorbeeld kunnen betalen als hij of zij haar poot breekt? Of zou ik het kunnen betalen als 1 van de 2 (of in het ergste geval 2) chronisch ziek worden en hun hele leven medicijnen nodig hebben. Als ik hierop nee moet antwoorden, zou een tweede hond er bij mij niet bijkomen. Overigens is een deel hiervan wel op te vangen met een huisdierverzekering, waar ik in het geval van Hayzel met haar allergie heel blij mee ben. Bij mij zou het iig niet afhangen van of ze iedere dag naar het bos kan of veel speelgoed heeft.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik ben zeker voor 1 hond een gouden mand ':-)
Zelf heb ik ook maar energie meer voor 1 hond dus dat op zich maakt het al simpel dat ik niet meer moet denken aan nog een tweede.
En ja het financiële, ik denk nogal ver "door" over wat er allemaal kan misgaan O-). Het is slechte tijd als ik alleen moest komen te staan, zou ik al veel moeite hebben om 1 hond te kunnen onderhouden.
Charlie kost al 50 euro per maand aan medicatie, dan heeft hij nog niet gegeten.

Anoniem (Gast)

Ik heb bewust gekozen voor één hond, ondanks dat ik heel graag een hond van een bepaald ras zou willen hebben. Ik ga dan toch voor het gouden mandje, en niet voor twee zilveren mandjes. Ik wil genoeg quality time hebben voor elke hond en ik vind dat, wanneer ik twee honden zou hebben, ik ook minimaal twee wandelingen met hen apart zou moeten lopen, zodat ze beide goed zelfstandig kunnen functioneren (niet afhankelijk zijn van de ander) en ze een-op-een tijd krijgen. Daarnaast zou het financieel gezien lastig worden met twee honden: ik train momenteel behendigheid, inschrijfgeld wedstrijden, daarnaast met een nieuwe hond gehoorzaamheidstraining, voer, DA-kosten etc. Ik wil niet bezuinigen op een goede voeding of op trainingen, en daarom zal het de komende tijd bij één hond blijven

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Als je allebei de honden kan bieden wat ze nodig hebben?
Duurder voer, speeltjes, mand kluifjes betekend toch niet dat de hond gelukkiger is? Of beter verzorgd word?
Lekker wandelen hoef je niet elke keer voor naar het bos toch? Je kan de wandeling overal leuk maken?
Als je alles gewoon kan betalen en de medisch zorg waarom dan geen tweede als jullie er aan toe zijn?

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

Hier 2 hondjes!
vind er eigenlijk ook wel een beetje een ''verschil'' in zitten qua woon- werk- privé-situatie, omgeving etc... O-)
Wij gingen er van uit dat Bowie meer dan 40 KG ging wegen, omdat papa en mama boven de 45 wegen,
mevrouw weegt zo'n 35 kg, jack weegt 13 KG, in totaal heb ik zo'n 47 KG aan hond,
stel je hebt een berner sennen, Tibetaanse mastiff, newfoundlander etc.. dan ben je sowieso al duurder uit qua voeding als een hondje van 35 of 13 KG,

Hier komen ze niks te kort, gaan minimaal 1 x per week naar het bos (is ook maar hooguit 10 min rijden) in de zomer dagelijks zwemmen,
krijgen voldoende beweging! grotendeels los van de riem(zo'n 3 uur per dag word er gewandeld)
voeding, naja, jack kan zo goed als alles verdragen, bowie niet, maar ze krijgen wel gewoon een ''goede'' brok, in ruil voor wat vaker een goedkopere KVV(bijv. smuldier), en af en toe een duurdere KVV (bijv. haaksbarf)
krijgen op tijd hun snackjes botjes speeltjes e.d...

qua dierenarts kosten, nou ja, je gaat er eigenlijk van uit dat je een gezonde hond in huis haalt, (zo mag je wel niet denken, maar doe je stiekem toch)
natuurlijk moet je een buffer hebben, maar er kan altijd wat onverwachts komen qua kosten, dan zul je vast en zeker wel bij de dierenarts kunnen regelen...

voor mij 2 hondjes met een zilveren mandje, maar met zijn 2en zijn ze meer als goud waard! ;-)

honden page profiel Marijke Marijke 3 doggies

honden foto van Marijke

Dan denk ik weer gelijk: Goedkoper hoeft toch niet meteen te zeggen slechter?
Soms koop je heel duur speelgoed en blijkt achteraf dat ze liever spelen met een Wc-rol of oude theedoek (noem maar wat). Het duurste voer hoeft ook niet het beste te zijn.
En loopt een hond liever dagelijks in hetzelfde bos (lijkt mij ook saai worden op gegeven moment) of in één van de vele parken in de buurt?

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

2 ;-)
Denk niet dat een hond zo veel om het soort eten geeft.
Zolang het maar eten is, dan hen goed bevalt.
Ooit hadden we hier eens goedkope brokken in huis, van iemand gekregen, Max deed het er goed op en at het heel graag. Maar toch geven we nu weer de gewone brokken, omdat het een gewoonte is zeker? O-) en duurder O-)
En ik denk dat sommige honden echt nood hebben aan een maatje, onze Max nu totaal niet, maar er zijn zeker honden die volledig opbloeien met een maatjes. En of ze nu slapen in een mooie dure mand of lekker bij jou in de zetel, wat verkies je dan?
Ik denk dat het heel erg verschilt van hond tot hond.
Sommige honden kunnen ook heel kieskeurig zijn wat wandelingen, aandacht, eten, speeltjes enzo betreft. Maar volgens mij zijn er evengoed honden die helemaal gelukkig zijn met de nodige verzorging, een maatje, een dagelijkse wandeling, een gevulde maag en een plekje voor warmte en rust. Een enig kind dat helemaal verwend wordt en alles, maar dan ook alles krijgt wat hij wil, is niet per se gelukkiger dan 2 kinderen die hun speelgoed en kleren misschien moeten delen. Ik vergelijk niet graag honden met mensen maar ik denk dat je het zo toch een beetje kunt vergelijken.
Mijn persoonlijke mening O-)

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hier 2gouden mandjes voor minder doen we het niet. zilver vind ik niet Mooi .

Hein.

honden page profiel PP

" Dan denk ik weer gelijk: Goedkoper hoeft toch niet meteen te zeggen slechter?
Soms koop je heel duur speelgoed en blijkt achteraf dat ze liever spelen met een Wc-rol of oude theedoek (noem maar wat). Het duurste voer hoeft ook niet het beste te zijn.
En loopt een hond liever dagelijks in hetzelfde bos (lijkt mij ook saai worden op gegeven moment) of in één van de vele parken in de buurt? "


Daar heb je wel gelijk in, maar een brok als Orijen, bijvoorbeeld, is toch echt wel duurder dan een brok van de Aldi.. Nou pak ik wel twee "extremen", maar toch.

honden page profiel Jeannette Jeannette 3 doggies

honden foto van Jeannette

Dat bedoel ik nou...

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Ik denk dat een hond niet ziet of zijn speeltje 20 euro of 2 euro koste, wandelen kan ook in de buurt genoeg (twee keer per week bos is al ideaal!) en wat kan het een hond nou schelen of hij supermarkt voer of de beste merken krijgt? Zolang er genoeg geld is voor de verzorging en DA natuurlijk dan denk ik dat een hond even gelukkig en gezond leeft! En ook al heel erg luxe:-)!

Plus dat ik zelf een voorstander ben van meerdere honden omdat dit de natuurlijke situatie is vanuit de roedel. 4 tot 8 id natuurlijk en dus het meest ideaal! Ik zou graag een maatke willen voor luna, maar gaat nu niet qua tijd en ruimte (ga op mezelf) maar zodra ik een baan heb en een grotere plek dan gaat er zeler een pup of herplaatser bij komen:-)!

honden page profiel Jeannette Jeannette 3 doggies

honden foto van Jeannette

En behalve dat vind ik het gewoon totaal niet praktisch. Eén hond krijgt alle aandacht, hoef je geen aandacht over te verdelen als je aan het wandelen bent, neem je makkelijker mee op visite of even een boodschapje tussendoor en breng je makkelijker onder als je een dagje wegmoet of op vakantie gaat.

Maar goed, het is voor iedereen anders hoor.

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

Goede stelling, Pauline!
Wat jij basis noemt voor een tweede hond, kan voor die hond wel de gouden mand zijn. 
Aandacht en goed eten is voor een hond het belangrijkste, speeltjes en een dure mand interesseert de hond echt niet. 
Dus mijn mening is dat als je genoeg aandacht kan geven aan 2 honden en kan voeren en je wilt het ook nog, dan toch 2! Terwijl ik er nu een heb.
Graag wilde ik een tweede, maar gezien Indy's chronische ziekte vind ik het niet een goed idee om er een hond bij te nemen die wel alles kan en mag eten.

honden page profiel PP

" En behalve dat vind ik het gewoon totaal niet praktisch. Eén hond krijgt alle aandacht, hoef je geen aandacht over te verdelen als je aan het wandelen bent, neem je makkelijker mee op visite of even een boodschapje tussendoor en breng je makkelijker onder als je een dagje wegmoet of op vakantie gaat.

Maar goed, het is voor iedereen anders hoor. "


Dat klopt zeker, alleen in mijn geval (bijvoorbeeld) merk ik aan mijn hond dat ze veel heeft aan een maatje. Alleen heeft ze verlatingsangst, is ze op straat onzeker, en lijkt ze zich vaak gruwelijk te vervelen. Als ik eens een oppashondje heb voor een paar dagen leeft ze helemaal op, slaapt ze tegen de andere hond aan, daagt ze regelmatig uit voor een spelletje, kan ze zonder te janken alleen zijn, en is ze veel relaxter/vrolijker.

In mijn geval zou het de situatie misschien (afhankelijk van hond #2, natuurlijk) makkelijker maken, want nu moet Cosmic overal mee naar toe, en dat vindt ze niet altijd leuk.. want op een drukke parkeerplaats in de auto wachten, of het drukke centrum mee in moeten, vindt ze vreselijk. Haar meenemen op visite is ook niet echt relaxt want ze plast overal binnen, wat bij mij stress veroorzaakt en bij mijn vrienden/familie een negatieve houding richting Cosmic. Maar ja, ik heb geen andere optie, want ze jankt de hele flat bij elkaar, dus ze moet altijd mee.. :')

Hé, nou betrek ik het toch nog op mijn eigen situatie, haha. Wat ik denk ik probeer te zeggen is dat een tweede hond ook wel een heel groot voordeel kan zijn, voor beide honden.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zeg ook 2.. Een hond geeft niet om het duurste voer, de nieuwste speeltjes en de mooiste mand..
Wel om aandacht.. wandelingen en gezelschap.. en laat dat nou gratis zijn.. :-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik zou voor 2 honden in een zilveren mand gaan (al liggen die van mij altijd op de bank)...

Want wat heb je aan een hond, die alles krijgt, maar eigenlijk gewoon een maatje mist? Leuk, al die speeltjes, een nieuw kussen, maar niemand om het mee te delen...

Voor mij zullen er dus altijd minimaal 2 honden in huis zijn, al krijgen ze dan misschien wat minder duur voer en wat minder speeltjes. Mijn honden zijn gelukkig samen en dat vind ik belangrijker dan mijn hond zoveel geven dat hij niets anders meer gewend is dan verwend worden.
Kijk eens waar honden/wolven in het wild mee leven... Die hebben ook geen eeuwige speeltjes en hebben ook genoeg aan een tak of een riviertje. Die eten ook niet iedere dag hetzelfde lekkere voer. Die zitten ook niet meteen bij de dierenarts met een snotneus.

Nee, een hond kan veel hebben... Dus voor mij altijd een maatje voor mn honden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Stel, je hebt één hond. Deze hond wordt uiteraard goed verzorgd, krijgt kwalitatief goed en duur voer, regelmatig nieuwe speeltjes of andere extra's, en een dagelijkse boswandeling! Maar zowel de hond als de rest van je gezin ziet een tweede hond wel zitten. Helaas is het budget beperkt. Wat zouden jullie in deze situatie doen?

"


ik zit in deze situatie, kan voor Bamse zorgen, maar geen tweede, ik ben heel rieel, waarom risicoos lopen dat de tweede hond niet verzorgd kan worden ?

vaak is het zo dat men denkt, waar er een kan eten kan een tweede ook eten, maar dat is niet zo.


ik ben alleen, en ik zorg helemaal alleen voor Bamse, en ze heeft het steengoed bij me, en de bank is geduldig, maar zou die ook geduldig zijn voor een tweede hond als er kosten aankomen ? denk het niet, dus hou ik het bij een hond zolang ik een bescheiden budget heb.



.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

In de situatie die jij beschrijft zeg ik 1 hond met een gouden mandje. Ipv 2 met een zilver. 

Ik zou pas een tweede nemen indien ik weet dat ik 100% zeker ben dat ik goed eten en DA kosten kan betalen. 

Ik heb nu 1 hond en ik heb voldoende met hem. Ik zou graag een tweede willen maar dat hoeft ook niet overhaast. En ik zou enkel een tweede nemen indien ik dit voor de volle 100% aankan. Nu kunnen situaties wel veranderen natuurlijk zoals tijd of financiële situatie. Daarom heb je met 1 hond minder risico als je financiële situatie een dipje heeft.

honden page profiel EefjeEefje 3 doggies

honden foto van Eefje

Als ik de situatie lees in het geval van Cosmic, zou voor mij de keuze snel zijn gemaakt. Tenzij het financieel niet te rekken valt. Als je al merkt dat Cosmic opleeft van een tweede hond(logee) zal dit straks alleen maar in je voordelen werken.

Ik denk dat dit meer waard is dan een goud mandje, dat er dan genoegen wordt genomen met een zilver mandje ;-)

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Da's een moeilijke ... ik ben er namelijk al lang over aan het denken om een tweede hond te nemen, ik wil zo graag, maar het is momenteel gewoon niet mogelijk ... en dan zie ik gisteren weer zo'n dalmatiërpup die is afgestaan aan een asiel en dan breekt mijn hart ... Maar eigenlijk heb ik nog niet stilgestaan bij de kost ervan, of dus gedacht in de termen van gouden of zilveren mandje. Ik denk dat dat ook niet het grootste probleem zou zijn. Ik ben alleen en dat houdt me tegen, want er is natuurlijk niet alleen de zorg voor 2 honden maar ook al de rest dat ik alleen moet doen. En ik vraag me vooral af of wandelen met 2 sterke honden me wel zou lukken (stel dat ze samen naar één ding toetrekken, dan sleep ik er gewoon achteraan, en zelfs al heb je brave niet trekkende honden, dat is toch geen ondenkbaar scenario). Of als ik eens weg moet voor het werk, nu blijft Turbo dan bij mijn (mindervalide) moeder, maar 2 honden zou niet kunnen en ik breng ze niet graag naar een pension. Eerst een vent zoeken en dan één of meerdere hondjes erbij ;-) want liefde heb ik genoeg om ze allemaal een gouden hart te geven

honden page profiel Rianne baasje van Ziva Rianne baasje van Ziva 3 doggies

honden foto van Rianne baasje van Ziva

" Als je allebei de honden kan bieden wat ze nodig hebben?  
Duurder voer, speeltjes, mand kluifjes betekend toch niet dat de hond gelukkiger is?  Of beter verzorgd word?
Lekker wandelen hoef je niet elke keer voor naar het bos toch?  Je kan de wandeling overal leuk maken?
Als je alles gewoon kan betalen en de medisch zorg waarom dan geen tweede als jullie er aan toe zijn? "


Helemaal mee eens! 
.

honden page profiel PP

Leuk om te zien hoe ver de meningen uitéén lopen :-D

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Waarom zouden 2 honden een zilveren mandje krijgen en 1 hond een gouden mandje?
Ik geloof dat als je dieren wilt houden je zo dichtbij hun natuurlijke gedrag moet blijven. Honden zijn groepsdieren, dus ik vind dat honden samen gehouden zouden moeten worden.

Het klinkt mij dus juist logischer: 2 honden = gouden mandje, 1 hond = zilveren mandje.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Maar als men uiteindelijk de honden kan onderhouden en goede voeding ( hoeft niet perse duur te zijn) kan geven en de DA kosten kan betalen en de nodige tijd heeft zie ik geen probleem voor een tweede.
Als de honden dan in een goedkopere mand moeten slapen of wat goedkopere speelgoed hebben ... Dat zal een hond niet beseffen denk ik.

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ik zou zeggen 1 hond
ben er mee eens dat het hond niet het duurste en beste eten moet krijgen, want wat is per definitie het beste voer ?!?
speelgoed, nee hoor, ook dat kan heel goedkoop 

aandacht, ja die moet je wel genoeg verdelen over 2, ze hebben wel veel aan mekaar, maar toch moet jij met ze wandelen, ze verzorgen en verwennen ;-) en wandelingen afschaffen van dagelijks naar 1x per week, dat is wel een hele verandering

maar het zijn de onverwachte DA kosten waar ik me zorgen over zou maken
het kan allemaal goed lopen, maar soms kan het ook helemaal gaan zoals je het liever niet hebt
een ongeluk zit een klein hoekje

als je echt krab zit in budget, nee dan zou het bij 1 mandje houden
en genieten van alles wat hij je te bieden heeft
en dan weet je ook, moest er zich onverwachts iets voordoen ...

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^